Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2013 10:57 - Ядрен мафиот: „Европейската общност ни притиска да поскъпваме тока”.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2968 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Такова нещо заявява два пъти в свое интервю пред в-к „24 часа” (05/06/2013) соченият (не без основания) за глава на българския ядрен октопод „бизнесмен”, акционер и упрафител на фирмата „Риск инженеринг” Богомил Манчев. Но нека бъдем точни и видим първо, какво точно е казал той в интервюто:

Богомил Манчев: Без частния проект “Белене” няма енергийна сигурност

......................................

- Ако излиза на 12 ст., при сегашните добавки, колко ще струва?

- Но той е за свободния пазар, който иска, да го купува. До 2020 г. Европейската общност по никой начин няма да ни остави с цена на електроенергията
под 10-12 евроцента, и то в най-щадящия случай. Защото трябва да си плащаме емисиите, зелената енергия.

.......................................

- Сега не се говори за намаляване на цената, а по-скоро за задържането .

- Една година могат да я задържат, а догодина ще трябва да я вдигнат не с 5, а с 25%.

- На какво отгоре?

- На ескалационните индекси, които си вървят и на натиска на Европейската общност. Ще ни извадят душата. Те сега си затварят очите за въглеродните емисии, но от тези 30 млн. мегаватчаса 20 млн. се произвеждат от въглища, което прави 200 млн. въглеродни емисии. Това е директен разход и влиза в ценообразуването.

Край на интервюто. Подчертаването е от мен.

Как могат да се квалифицират тези твърдени? Нека видим.

Какво е това Европейска общност? Такова животно нЕма! Европейски общности няма от вече цели 21 години, когато на мястото на няколкото съществуващи до тогава е създаден Европейски съюз. Защо тогава Манчев използва несъществуващото понятие ЕО вместо ЕС? Вариантите са няколко. От съществени пропуски в общата култура на мастития „бизнесмен” до съзнателна и целенасочена манипулация. Аз, като свободен човек, залагам на второто, още повече, че то не случайно се повтаря.

Защо тези твърдения са манипулации? По няколко причини. 1-во, замяната на ЕС с ЕО не е случайна и цели да се припише „искване/натискане” от странана несъществуваща структура, защото и самото „искане/натискане” е несъществуващо. 2-ро, ако това „искане/натискане” наистина съществуваше Манчев би следвало да се позове на конкретен документ, директива, договор и каквото там намери за добре, НО той не прави това. Впрочем, масова практика на висши представители на ядрената мафия е да твърдят неща, без да се позовават на проверими източници. Занапред обръщайте внимание на този факт, когато ги слушате/четете/гледат. 3-то, такова „искане/натискане” звучи и изглежда абсолютно нелепо. Как така някой ще иска от нас или от когото и да били нещо/продукт от първа необходимост за в бъдеще да поскъпва, без никакви основания за това? Най малкото, ако такова „искане/натискане” наистина има то то би следвало да върво паралелно с мерки за повишаване на стандарта на живот, на хората, коит ще трябва да плащат по-скъпия продукт. Няма да се спирам на растежа на стандарта на живот в нашата страна. И 4-то, какви са тези „ескалационните индекси”? Откъде се пръкна това чудо? Пак няма позоваване на документ, директива, споразумение, договор и т.н. Ако попитате Google за „ескалационни коефициенти” ще получите не много на брой отговори и почти 100% от тях са свързани с цената за строителството на АЕЦ „Белене”, но не и с цената на електрическия ток въобще, както внушава Манчев в интервюто си. По-скоро проличава, че това странно понятие едва от изток - Руската федерация, отколкото от запад - ЕО/ЕС? Очевадно заинтересованите въвеждат и натрапват „ескалационните индекси, които си вървят” за да си подготвят почвата за ескалиране на грабежа. Не ли?

Цялото интервю на „бизнесмена” Манчев е изпъстрено с подобни недоразумения, нелепости, лъжи и противоречия. Прекалено дълго е, цели две печатни страници, за да му се прави изчерпателен анализ. А това едва ли е толкова необходимо. По-лесно ще бъде, ако си зададем въпроса: защо журналистката взимаща това интервю се прави на разсеяна и не забелязва и не корегира очевадните нелепости изричани от Манчев? И отговора е повече от прост! „Бизмесмена” е спонсор на вестник „24часа” и това се вижда от рекламния банер, в горния десен ъгъл на печатното издание. Същият „бизнесмен” е спонсор и на вестниците „Труд” и „Преса”. Можете да продължите да си ги купувате и да им вЕрвате.

Всеки от вас, който иска да се запознае по-детайлно с „геройствата” на „бизнесмена” може да прегледа и следните два материала:

Богомил Манчев - глава или задник на ядрения октопод?

Богомил Манчев - глава или задник на ядрения октопод? 2

По-прозорливите, търпеливите и упоритите от вас със сигурност ще достигнат до пълно откровение и разобличение на схемата по която върти своя бизнес този „бизнесмен”. Но аз все пак да си кажа своето заключение.

Фирмата му „Риск инженеринг” е най-голямата „пиявица”, изпиваща кръвта на родната енергетика и в частност ядреният отрасъл – АЕЦ „Козлодуй”. С ограбените/източените пари си купува медии, чрез които „легализира” нови, още по-кожодерски схеми за разграбване на остатъците от отрасъла. Гарантирана 100% държавна защита! За капак на циничноста „бизнесмена” Манчев заявява в горното интервю, че у нас няма държава. Е, как да има държава, когато „бизнесмени” като него са на свобода?

Сигурен съм че всеки от вас знае, че собственик на в-к „Преса” е агента на ДС Тошо Тошев. Някои от вас може и да са чули, че преди няколко седмици за главен редактор на в-к „Труд” беше назначен заслужения слуга на ядрената/енергийната мафия Иван Михалев. Ето какво ми пише въпросният „журналист” в коментар (№87) под негов материал след трагедията в АЕЦ „Фукушима Диичи” „Веднъж на 100 000 години”, от преди две години”

Г-н Котев (kuty),

това, което сте написали, е абсолютна лъжа! Казвам го най-отговорно като журналист, работил в Капитал вече 12 години. Престанете да лъжете най-нагло аудиторията или ще ви съдя за клевета и обида.

Единственото вярно нещо във вашите твърдения е, че сте прекарал час и половина в редакцията на "Капитал". Останалото е пълна инсинуация, съчинена от вас. Ако останалите ви твърдения за АЕЦ Козлодуй са също толкова верни, колкото твърдението, че е спряна статия, значи истината в тях е не повече от 30%. Защото точно толкова е истината, в това, което сте написали във форума на Капитал.

Да, срещнахме се и разговаряхме по наша молба, защото същия ден вие бяхте в студиото на радио Дарик, ако не се лъжа. Там изнесохте доста скандални твърдения, които ние, като журналисти, бяхме длъжни да проверим.

Не, не съм предложил статия, защото не публикуваме твърдения, които не са доказани. А вашите твърдения бяха НЕДОКАЗАНИ. Под недоказани, разбирам неподкрепени с документи или друг вид доказателства, освен вашите собствени твърдения. Предложил съм на редактора да проверим твърденията ви, като се опитаме да намерим други източници в АЕЦ Козлодуй или отговорните институции. Такива потвърждения нямаше.

Не, не е вярно, че заместник-главен редактор на Капитал е спрял статията (ако сте толкова сигурен, защо не кажете кой е редакторът, че да може да ви заведе дело за клевета), поради факта, че такава не е имало. Вече обясних защо.

В стремежа си да се представите като "енергиен дисидент" и да се изкарате най-цензуриран, вие сте склонен да обиждате и да петните името на вестника, който се е съгласил да ви изслуша. Това е недостойно поведение. На ваше място бих се извинил.

Иван Михалев

журналист на Капитал

Още чакам този „журналист” да ме съди, но уви ... призовката все не идва. Явно е зает да обработва съзнанието ви за състоянието на родната енергетика, докарана до ръба на пропастта, благодарение и на него.

Г. К.





Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9890714
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930