Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2013 10:36 - Е ли ЧЕП Владимир Уручев демона на родната енергетика?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4935 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЧЕП означава - член на Европейския парламент.

Вчера, 28-ми май 2013 г., бяха публикувани и оповестени два доклада, оценяващи цялостното състояние на родната енергетика. Единият от докладите е изготвен от група към Европейската комисия (ЕК), а вторият – от Световната банка (СБ). Сигурен съм, че и без да ги четете всеки един от вас е повече от наясно, за какво вонящо блато става дума. Критиката и в двата доклада е опостушителна. Който владее прилично английски език и има воля и желание може да се запознае детайлно с тях ТУК. Но не това е целта на настоящето писание.

Това което искам да споделя с вас е как министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Асен Василев анонсира пред медиите. Практически всички национални медии отразиха представянето на тези два доклда. Но аз ще ви предложа варианта на „любимият” ми вестник „Дневник”. Ето какво се казва в материала:

Отлагането на реформата в енергетиката струва около 1 млрд. лв. годишно

Световната банка призовава за агресивно изпълнение на програмата за енергийна ефективност, пълно разкриване на всички конфликти на интереси, доходи и обвързаности на всички държавни служители, депутати и работещи в сектора на енергетиката, съобщи Василев, цитиран от ...

Подчертаването е мое. А си направих труда, защото в оригиналния доклад думата „депутати” не фигурира. Там няма такава дума. И за да не ви измъчвам си направих труда да изрежа и поставя тук частта, в която се препоръчват незабавните мерки, които да закрепят потъващата българска енергетика. Ето ги (при кликване върху снимката с ляв бутон на мишката тя се увеличава):

image

Ето какво гласи буквално последната от предложените точки: Да бъдат елеминирани
конфликтите на интереси на държавни служители и висши (старши) мениджъри в притежаването на лични/семейни/финансови интереси в енергийния сектор
.

Думата „депутати” не се вижда там, но въпреки това министър Василев си позволи да я прибави. Защо?

Не бих могъл да съм на 100% сигурен, но доколкото ми е известно единственият действащ депутат, който съвмещава „политическата” си дейност с управление на държавно енергийно предприятие е ЧЕП Владимир Уручев. Това става в наручение на Конституцията на РБ!!!  До скоро той беяе член на СД на АЕЦ „Козлодуй”, НО все още не е напуснал поста на член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радио-активни отпадъци” (ДП”РАО”).

Министър Василев положи определени усилия за отстрелванет на калинките в сектор енергетика, НО определено беше бламиран лично от шефа си – министър председателя Марин Райков. Това пролича особено ясно когато се определяше съдбата на шефа/баничара на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов, който до скоро беше „съветван” от ЧЕП Уручев в СД на АЕЦ-а. Николов остана, Уручев беше натирен от АЕЦ-а, НО остана в ДП”РАО”. Смело предполагам, че това не се е харесало на министър Василев и за това той си е позволил да „допълни” препоръките в доклада на СБ.

Нито една българска медиа, ОБАЧЕ, не забелпяза този факт. НИТО ЕДНА „МЕДИА”!!!

Е, аз не съм журналист, а само скромен блогър. Вие сами си отговаряйте на въпросите, за ползите и минусите от консумирането на информация от българските, „национално отговорни” медии.

ЧЕП Владимир Уручев продължава да дерибейства на гърба и за сметка на тотално сринатата, с решителното му съдействие, родна енергетика. Народа бедства, пали се, скача или бяга, а този престъпник не си и помисля да се скрие, какво остава да престане да краде.

Колко от известните ви и за някои от вас любими поУитици са направили нещо, най-малкото да дадат сигнал, за престъпната дейност на ЧЕП Уручев? Колко? Защо?

Г. К.





Гласувай:
5



1. tanika - Както се казва: всяка държава си ...
29.05.2013 14:10
Както се казва:
всяка държава си има мафия, а у нас мафията си има държава...
цитирай
2. georgimet - Ето ключа
30.05.2013 18:56
"Народа бедства, пали се, скача или бяга, а този престъпник не си и помисля да се скрие, какво остава да престане да краде."

Докато е така, престъпниците няма и да си помислят да се крият и да спират да крадат. Народа ни е толкова плах и търпелив, че предпочита себе си да запали, вместо престъпниците. Няма хвърлен политик от мост, има скочили отчаяни хора. Няма застрелян политик, има самоубили се хора. На никой политик не е отрязан пръст, но един отчаян човек от Бургас си отряза пръста пред камерата и пусна видеото в интернет. За да бъде чут, защото един местен "големец" с дебели руски връзки съсипал бизнеса му и блудствал с дъщеря му. Има една поговорка: докато си овца, вълк все ще се намери. Убийствата не са решение, но само со кротце и со благо не става. Трябва си и малко кьотек, ама навреме.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871470
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930