Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 12:27 - Готвят ми обвинение за укриване на престъпление? бТВ нАмек.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4483 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 24.04.2013 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Най-неочаквано за мен самият в понеделник, 22-ри април, ми се обади продуцент на предаването „Лице в лице”, по бТВ, с водещи Цветанка Ризова и Димитър Цонев. Поканиха ме и аз приех да участвам същият ден на живо в студиото. Случаят е без прецедент и много голяма изненада за мен. Без грам съмнение в „народополезната дейност на тази медиа” реших да приема предизвикателството и да проверя лично, каква „манджа са ми сготвили”. На принципа – всичко, което не ни убива ни прави по-силни. Ето го и самият разговор:

Докъде стигат пипалата на енергийния октопод?

В един момент се появява чудният въпрос: „Вие сезирахте ли Прокуратурата ...?” Тук е важно да отбележа, че в предварителният ми разговор с продуцента на предаването бях попитан дали имам блог, за може водещите да бъдат по-добре подготвени. Обясних как да се стигне до блога ми, но явно домашното не беше направено. В противен случай щяха да са прочели постановлението на Върховната касационна прокуратура, където доста засукано се заявява, че несъответствията между документацията на ядреното гориво и самото гориво е само една формалност. Очеразбиващо престъпление от страна на самата Прокуратура, но не и според Ризова, Цонев и работодателите им. Ако наистина искаха да са полезни на зрителите и целият български народ щяха да са си прочели домашното задание, да спестят излишно говорене и да поведат диалога в посока на отговорността на Прокуратурата за прикриването на това и много други престъпления. Вместо това те ме вкарват в следния „филм”.

Цветанка Ризова: „Искате ли да пробваме нещо? Има два варианта. Едония е Прокуратурата, сега, докато ни гледа, да се самосезира, защото това, което казвате е доста смущаващо. Няма да използвам по-силни думи. Обаче има и втори вариант, защото пък Прокуратурата не можем да я товарим със всичко на света и това на когото каквото му скимне тя да се самосезира и да я призоваваме. Да напишете тези неща отново, да ги съберете отново и да ги занесете сега, отново в Прокуратурата. (Димитър Цонев: „Тъй като имаме нов Главен прокурор.”) Може би да има друг резултат? Вярвате ли в тази хипотеза?”

Аз отказвам да вярвам и в двете хипотези, с аргумента, че в престъпленията около АЕЦ-а става дума за милиарди лева. Димитър Цонев, обаче, „не вярва” и ме прекъсва: „И кой ги взима тези милиарди? Поне това ... не се разбира ... разбрахте ли?” Едва ли Димитър Цонев е слушал, какво му обяснявам, а и едва ли го и интересува, по-скоро е слушал, какво му казват в слушалката. По ирония на съдбата същият ден от „Господари на ефира” демонстрираха схемата на дирижиране на водещия Цонев. В разговора му с мен явно е бил по-послушен, та не се е налагало да му крещят в слушалката.

На финала Цветанка Ризова не пропуска да ми напомни: „И все пак ви моля, пробвайте още веднъж с Прокуратурата.” На което и отговарям, че ще си помисля.

И наистина мислих. Поне минимум 24 часа, докато разгадая пъзела, който ми зададе бТВ. И мисля, че го реших. Ако не послушам „доброжелателния” съвет на Цветанка Ризова следва в най-кратки срокове да очаквам на мен да ми бъде повдигнато обвинение, за укриване на данни, за огромно престъпление. Не ли? Казано ми е да ходя в Прокуратурата, а аз се ослушвам? Щом криеш престъпниците марш в кауша, а престъпниците остават на свобода, за да изконсумират награбеното. Всекиму според заслугите.

Сега оставам да чакам реакцията на Прокуратурата на моето непослушание, понеже е изключено да последвам съвета на бТВ.

Г. К.





Гласувай:
8



1. chavdar01 - ЗАПОЧНАЛ СИ ГОЛЯМА БИТКА,ДАНО ДА УСПЕЕШ!
24.04.2013 13:28
ПОЗДРАВИ ЗА ПОЗИЦИЯТА!
цитирай
2. mitjo - Ако не се лъжа и дело за клевета могат ...
25.04.2013 00:05
Ако не се лъжа и дело за клевета могат да ти спретнат. Злорадството на водещите е очевадно. Не знам какво ти готвят, но смятат, че марината ти е понесла много добре и подправките са точните.
цитирай
3. mitjo - Между другото фотоволтиците също ...
25.04.2013 00:07
Между другото фотоволтиците също са ченгесарски.
цитирай
4. georgimet - невероятно...
10.05.2013 19:07
Току що гледах до край предаването Лице в лице с ваше участие. Като излезе нямах време, гледах първата третина само. Потресен съм от ниското ниво на водещите!!! Тези хора явно са информирани само от собствената им телевизия. За вас поздравления, както обикновено, справихте се страхотно. Бъдете здрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872967
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930