Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 10:17 - Балонът Стефан Гамизов.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 28021 Коментари: 24 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Много често приятели и познати ме питат, какво мисля за това лице. Ето че дойде време да си кажа приказката. Но верен на стила си ще се позовавам само и единствено на проверими случки, факти и събития.

Ето какви почти революционни призиви четем на натрапчиво рекламираната по БНТ1 интернет-страница на експерта по всичко и „борец №1” срещу лошите практики в енергетиката :

Наистина искам да знам, защо протестите спряха? Това значи ли, че протестиращите искаха да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство. ДПС далаверите, даже не се обсъждат. Така се прави преврат срещу лошо правителство в държава от третият свят за да дойде на власт катастрофално лошо. Първо насъскваш хората и после те сами свалят правителството. След това докарваш "момчетата от Харвард" за да можеш да откраднеш милиардите, а те да говорят префърцунено по телевизията глупости. Но не мога да не поздравя момчета от корпорациите и приятелите им на уж дипломатическа служба. Видях на живо латино-американски преврат и то в Европейският Съюз. Това е опит и познание, което няма как от книга да научиш. Но и ние, нормалните българи имаме право на съпротива в рамките на закона за да браним демокрацията и моралният капитализъм.

За всеки случай си направих и два скрийншота (снимки на екрана на компютъра, ако кликнете върху тях те се уголемяват), в случай, че „експерта” реши да смени текста.

image


image
Направих две снимки, за да може на едната да се вижда шапката, а на втората целият революционен призив.

От години се въздържам да коментирам този надут балон, но преди около месец той наруши негласното споразумение за ненападение и така ми развърза ръцете. Това се случи в едно негово интервю за предаването „Господари на ефира”, където демонстрира „познания” по въпросите на търговията с ядрено гориво, а също така и на търговията с електрически ток. Повече от очевадно беше, че той повтаря като папагал, казаното ден по-рано пак по „Господари на ефира” от директора на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов в частта свързана с последната далавера с ядрено гориво. В последствие се оказа, че Николов се е пообъркал („поправи” го в открито писмо негов служител), а Гамизов е изпълнил поръчка, вземайки страната на действащия директор срещу бившия – Александър Николов. Защо му е на Гамизов да взема страната на един престъпник срещу друг? Нека видим.

За целта нека се върнем на призива му към протестиращите и по-специално в частта му: „Това значи ли, че протестиращите искаха да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство.

Отсъстват два ключови държавни енергийни обекта – ТЕЦ „Марица-изток 2” и производителката на над 1/3-та от цялата електроенергия в България АЕЦ „Козлодуй”. Изглежда, според него, тези две предприятия не са инструмент чрез който да бъдете управлявани, крадени и манипулирани, от когото и да било? Ех, експерте, експертеееее...!

Случайно ли Гамизов пропуска тези две предприятия в заклинанието си? Еднозначно НЕ. А причината е повече от прозаична. В ТЕЦ „Марица-изток 2” някога той е уредил японската компания Тошиба да смени турбините и същото сега се надява да стори на двата действащи енергоблока в Козлодуй. Комисионните са достатъчни за да си наема охрана, да си плаща за покани в телевизиите, да си рекламира сайта и какво ли още не. И каква тогава е разликата между него и тези които напада? Излиза, че разликата е само в обектите/предприятията, които използват, за да ги източват, респективно бъркайки в нашите джобове, за да могат после да ни уверяват, колко са загрижени за нас. Така „експерта” Гамизов се издава.

Поради същата причина при участието си в „Господари на ефира” той взема страната на действащия директор Валентин Николов срещу бившия – Александър Николов. Поради същата причина на сайта си той призовава към бунтове срещу кабинета на Плевнелиев/Прокопиев, негласно подкрепяйки Бойко Борисов, надявайки се след 12-ти май последния да се върне на власт и да му осребри обещанието за турбините на блокове 5 и 6 в Козлодуй. Преди падането на кабинета Борисов Гамизов звънеше или изпращаше SMS-и до свои приятели и познати, участващи в протестите и ги заклеймаваше и сатанизираше, заради гражданската им позиция. Сега палачинката е обърната.

Ако имате търпение и излишно време, за да изгледате/изслушате безбройните видеа, които е сложил на интернет-страницата си ще забележите, че той никога не говори за АЕЦ „Козлодуй”, когато клейми „откритата от него” енергийна мафия. Така, според него, излиза че най-голямото енергийно предприятие не е част от тази мафия? Все пак той е „експерт”, как да не му се вЕрва? Участието му в „Господари на ефира” не е поставено в колекцията му от медийни изяви!!! Защо ли? Защо?

Ще предвидя и ще отговоря на въпрос, който може да се роди в главата на някои от вас: „Познавам ли се и срещал ли съм се с въпросното лице?” Отговорът е ДА. Само веднъж и не по мое или негово желание, а по волята на наш общ познат. От тази наша единствена среща, състояла се преди около девет месеца, и знам за апетитите му към турбините в Козлодуй.

Последно! Защо на интернет-страницата му има само призиви за бунтове, в които самият той никога не е участвал, плюс подбрани негови медийни изяви, но няма нито дума за самият него? Кой е той? От къде идва и на къде се е запътил? Роден, учил, работил, постигнал и т.н. Защо няма нито дума за бизнеса му? Няма форум, няма диалог и обратна връзка? Подробности?

Г.К.




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. rustocks - Котев, дори интересът му да е заради ...
28.03.2013 10:28
Котев,
дори интересът му да е заради турбините на нова АЕЦ в Козлодуй - отчети разликата в себестойностите и ефективността, пък после критикувай Гамизов.
Нали говорим за евтина енергия - тоест за джоба си.
Ти защо години наред говориш за фалшивото гориво използвано в Козлодуй? Нали заради стойността му и заради опастността?
Гамизов винаги е твърдял същото.
цитирай
2. gikotev - Re: Котев, дори интересът му да е заради ...
28.03.2013 11:00
Не те знам как се казваш, но нека те попитам. Ако на теб ти е пробита обувката отдолу и в нея влиза сняг и вода ти купуваш ли си нови връзки, за да я стегнеш повече и да ти е по топло? Гамизов иска ние да му платим връзките, които той и кукловодите му искат да поставят на обувката АЕЦ "Козлодуй". Съмнявам се че точно ти ще разбереш, какво точно съм ти казал, но все наякой ще разбере. Нищо лично. Поздрави!
цитирай
3. rustocks - Re: Re:
28.03.2013 12:41
Котев,
съмнявам се, че ти се правиш, че не ме разбираш.
И дрънкаш глупости - кое му е трудното за разбиране!
Ако разбираш от ядрено гориво, не означава, че си спец и в икономиката на ядрената централа, пък била тя и Козлодуй!
Не преигравай!
Наистина - нищо лично, нали?
цитирай
4. gikotev - Re: Re: Re:
28.03.2013 13:06
Както и се очакваше не си разбрал метафората с обувката. Ето защо най-вероятно повече няма да пускам коментарите ти, защото губиш моето време и това на мислещите читатели на блога ми.
За разлика от твоя идол Гамизов аз съм положил изпит с отличен по дисциплината "Икономика на ядрената енергетика", специалност, която не се преподава в България, а още повече в Минно-геоложкия Университет в който може би (според Уикипедия) е учил-недоучил твоя лидер. Бих могъл и да ти приведа не един и два примера, че не напразно съм оценен с отличие по тази дисциплина. Но не мисля, че си струва да го правя, за човек опериран да не мисли.
Нищо лично, но не се напъвай повече!
цитирай
5. georgimet - Браво!
28.03.2013 14:51
Само това мога да кажа :) Да сте жив и здрав, г-н Котев :) Преди години отидох на нещо като "учредително събрание" на нещото, което Стефан Гамизов беше наумил да ръководи. Партия ли, движение ли, не знам. Беше в хотел Хилтън в София. Имаше си лична асистентка, говори нахакано за мафията в енергетиката, за политиката в България изобщо, как гражданското ни общество трябва да е по-будно, какви са основите на демократичното общество и т.н. Хубави думи за хора, които искат да бъдат омайвани. Общото ми впечатление от Гамизов от тогава е доста подозрително, и с наблюдаването му подозренията ми стават все по-основателни ;) Благодаря ви за анализа, отново :)
цитирай
6. apostapostoloff - Гамизов е необразован и некадърен простак,
28.03.2013 15:10
който страда от тежко душевно заболяване. Този "експерт" е завършил... гимназия. И НИЩО ДРУГО!

Години наред се е лекувал от шозофрения, но е надарен са андрешковска хитрост и низост, с които си изкарва и хлебеца, и... масълцето.
цитирай
7. meto76 - Как медиите произведоха един об...
28.03.2013 15:27
Как медиите произведоха един обикновен лобист в специалист по всичко

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/03/12/2020703_gamiziada/
цитирай
8. chavdar01 - И НА МЕН МИ СЕ ВИЖДА ГЕМИЗОВ КАТО ГОЛЯМ ИЗМАМНИК!
28.03.2013 15:45
ПЪК ДА ВИДИМ,ТО ШИЛ/О(Е) В ТОРБА НЕ СТОИ!
цитирай
9. pepso - бе,
28.03.2013 17:59
гемизов и яни янев не са ли брад,чеди?
цитирай
10. pepso - гамизов*
28.03.2013 18:01
гамизов*
цитирай
11. staler - г-н котев аз нямам диплома по ико...
28.03.2013 19:41
г-н котев аз нямам диплома по икономика но и без нея виждам че гамизов не е наи големия проблем на енергетиката ни.всеки които ни е управлявал е намерил подходяща форма да открадне покраи нея---аец белене,америк.марици,веи,аец козлодуи и т.н. ....тоест след като една енергетика на която капиталовите вложения,общо взето са се възвърнали отдавна,поставя населението на колене,мащабите на грабежа са огромни и проблема е не отраслов а политически.
цитирай
12. kostadin - Не се притеснявайте бе хора -Соц...
28.03.2013 20:19
Не се притеснявайте бе хора -Социолозите дават обещания за голяма победа за ГЕРБ
цитирай
13. kaizer - Вие с Инжев добре сиоправяте положението.
28.03.2013 20:40
И ти и той сте учили в СССР, ама сега нали се смени хранилката тръбите каквото ви заповядат хамериканските ви господари.
Нямате ли достойнство бе?
цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Само като му чуеш името -
28.03.2013 21:20
Гамизов - и разбираш че косъмът му не е чист-
цитирай
15. gikotev - Re: Вие с Инжев добре сиоправяте положението.
28.03.2013 21:51
Не виждам възражения по същество? Само голословни твърдения, без грам покритие или доказателство за достоверност. Да, учили сме в СССР, защото бащите ни не са могли да ни пратят в Англия или САЩ, като днешните комуноидни отрочета. Апропо! Когато аз заминах да се уча в Москва баща ми беше вече двадесет години на два метра под земята. А ако имаш доказателства, че изпълняваме американски поръчки дай ги. С удоволствие ще ги публикувам. Без доказателства не се надявай да видиш следващ свой коментар тук!
цитирай
16. mitjo - Интересно колко народ работи за ...
29.03.2013 00:19
Интересно колко народ работи за имиджа не една отрепка. Напълни се с коментари и уж не били лични и не били под диктовка... Колко много хора са готови да бъдат изтривалки и бушони...
цитирай
17. mitjo - Абсурдно е да се чудим тогава защо се ...
29.03.2013 00:24
Абсурдно е тогава да се чудим защо се стига до национални катастрофи и локални или световни войни.
цитирай
18. apostapostoloff - Pardon
29.03.2013 03:24
apostapostoloff написа:
пренебрегваш коментарите бе, аланкоолу? Май и ти си същият серсемин като ГЪЗмизов?


Извинявам се за прибързаната реакция.
цитирай
19. kaizer - Защо се правиш на луд по инджевски
29.03.2013 06:08
Не сте могли да учите в Лондон, защото тогава не можеше да се учи в Лондон. Но не си и учил в Габровския технически като мен, а си учил в Москва (и Инджев) с дечицата на червения елит. Като Валентин Златев например. Учихте там с привилигированите, а сега плюете. като фурнаджийски лопати сте.
цитирай
20. gadfly - ...
29.03.2013 21:54
А, най-накрая една качествена статия за това лице.

В момента, в който започнаха да се появяват реклами на сайта "Стефан Гамизов - мисли свободно" докато се ровя навсякъде из Интернет, работата ми замириса. Иначе от познати отдавна знам, че е мошеник - на доста хора дължи заплати.

Поздрави.
цитирай
21. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
30.03.2013 21:28
http://www.youtube.com/watch?v=cTPxvJU_8rM
цитирай
22. gikotev - Re: http://www. youtube. com/watc...
30.03.2013 22:30
Митьо, последното видео дето си постнал в горния коментар е повече от весело ;-) Благодаря ти!
цитирай
23. mitjo - Не знам весело ли е, но за хора като ...
31.03.2013 17:41
Не знам весело ли е, но за хора като теб с удоволствие!
цитирай
24. mitjo - Докато според законът има давност ...
01.04.2013 01:03
Докато според законът има давност на престъпленията, не може да има справедливост, защото законът отрича и иска за загърби (забрави) истината. Давността означава, че законите носят в себе си една изначална налудничавост и отказ да се приеме реалността. Последствията от това неприемане на реалността ни води до липса на логика и рационалност и наличие на фрагментност и илюзорност както във възприемането на миналото, така и в разбирането на настоящето, какво остава за предвиждане на последствията за бъдещето. Такава ирационалност много добре се вижда в псевдонауки като историята. Не е далече времето, когато и Хитлер, ще бъде изучаван като поредният велик водач, както се смята за такъв Борис I-ви, изтребвал собствения си народ заради фикция (религия). Просто още има памет в поколенията потърпевши от зверствата на фашизма.
Не може да има съобразяване със законите при такова положение. Ние не живеем в реалността на системата, а в реалността на живота и докато системата отказва да приеме законите на живота на животът няма да му пука за невменяемостта на системата.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833288
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031