Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2013 10:25 - Сладкото Черно море или солената ядрена/енергийна мафия?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.03.2013 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нека сега, след като видяхме механизма и авторството при сформирането на служебния кабинет да проследим развитието на пиеската с „инсталирания” в него нов икономически, енергиен и туристически министър Асен Василев.

Но преди всичко нека се „запознаем” с него, представен ни на страниците на вестник, собственост на „бащата” на временния кабинет Иво Прокопиев, минути след като президента Росен Плевнелиев ни съобщи само името на новия премиер Марин Райков, но не и имената на министруте.

За честта на предприемача, или кой е новият икономически министър Асен Василев


Ако на икономиката на България й е нужно нещо ключово, то това определено е предприемчивост. Точно като предприемач може да се определи новият икономически министър в служебното правителство Асен Василев. Той е възпитаник на Харвард с бакалавърска степен по икономика и през 2004 г. заедно с още трима приятели основава собствена компания. Тя разработва сотфуер за намирането на евтини самолетни билети под името Everbread.

В близките дни последваха публикации в няколко вестника и информационни агенции разкриващи „успешната” предприемчивост на новия министър. Предлагам на вниманието ви откъс от само една от тях (агенция Пик):

Бизнес гений?

Фирмата на новия министър на икономиката не плащала заплати?

Бивши служители на Асен Василев бягат като попарени от фирмата му

Рекламираната като уникална компания за ценообразуване на самолетни билети “Everbread”, съоснована от министъра на икономиката Асен Василев, е в крехко финансово здраве, разкрива в днешния си брой вестник “Сега”. Справката на изданието в британски фирмен регистър показа, че компанията има дългове за над 5 млн. британски лири и дори да си събере вземанията от длъжниците, които са за около 46 хил. лири, няма да успее да оправи борчовете си.

Дни след като Василев встъпи в длъжност дойде време той да даде и първото си телевизионно интервю. И пак вестника на Прокопиев ни го преразказва:

Василев даде пример с факта, че Черно море е най-малко соленото, което е предимство за хората, които плуват и се гмуркат, но този факт по никакъв начин не се представя, а според него би могъл да даде предимство на туристическия бранш.

(Направих си труда и проверих в Уикипедия. Има нещо такова. Вижте картата)

Същият ден, събота 16-ти март 2013-та г., същият вестник публикува друг материал, в който се казва:

До десетина дни ще бъде определен изпълнителят на международния одит в енергийния сектор в България. Това обяви в интервю за предаването "Животът и други неща" по БНТ вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

И още от същия материал:

"На базата на този преглед ще се види как ценовата структура може да бъде променена", коментира и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев пред Нова телевизия. Според него така ще се види кой на кого и какво плаща, защо го плаща и обосновани ли са разходите.

Нито от медийните изяви на министрите, нито от тяхното отразяване от Прокопиев-ите медии става ясно, кой, кога, къде и защо е взел решение да се провежда международен одит на енергийния сектор в България? Кабинета ли го е взел, премиера Райков ли, вице премиера Захариева ли, министър Василев ли, различни комбинации между тях ли или пък „бащата” на кабинета Прокопиев, или пък неговоте кукловоди. Защото, надявам се, не си мислите че лицето Иво Прокопиев е богопомазан?

На кой му е нужен този одит и кой печели от неговото провеждане? Ние ли? Или лица, като Прокопиев? Решете сами. Докато върви това, видимо отдавна планирано мероприятие, фирмите на Прокопиев, Георги Кадиев, Богомил Манчев и други ще продължават да изкупуват чувствително поевтинелия (10.4%) ток от т.нар. „свободен пазар” на който продава 40% от продукцията си АЕЦ „Козлодуй”. В същото време ние ще продължаваме да плащаме по скъм ток, поскъпнал миналата година с 13.6% и поевтинял сега, под натиска на народа, с около 7%. Очевадно е че има база за по-съществено намаление, но тогава Прокопиев и компания ще реализират намаление на печалбите.

За да не се случи това очаквайте в най-скоро време „успешният предприемач” и нов министър Асен Василев да ви посъветва да започнете да продавате сладката вода на Черно море на чужди туристи, за да си зареждат с нея домашните басейни, а със спечелените пари да си плащате по-високите сметки за тока.

Мислете, а не роптайте!

Кое ви е по-солено – водата в Черно море или номерата на ядрената/енергийната мафия? За разлика от ядрената мафия аз се доверявам на свободната ви воля и разум.

Г. К.

П. С. Първото заседание на служебния МС се състоява на 20-ти март 2013 г., цели четири дни след като беше анонсирано „решението” за провеждане на одит на родната енергетика, което потвърждава съмненията, за начина по който то е взето.

Служебният кабинет ще проведе първото си заседание




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9838087
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031