Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 10:59 - Основен играч в ядрената мафия „сглоби” кабинета?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6558 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Онзи ден, 12-ти март 2013 г., когато президента Росен Плевнелиев представи служебния премиер Марин Райков и правителството той „забрави” да назове министрите поименно. Веднага след кратката церемония, след 16 часа, съпроводена с усмивки, прегръдки и целувки социалната мрежа Фейсбук се превъзбуди и пре-възмути, понеже се интересуваше от поименният състав на кабинета Райков. Не мина много време и във ФБ се появи линк към сайта на президентството в който беше посочен следния състав на правителството (клик върху снимката я увеличава):

 image

Прочетох го цели четири пъти и не вярвах на очите си. Търсейки името на новия министър на икономиката, енергетиката и туризма все не го намирах. Повече от озадачен пуснах следния статус на стената си във ФБ: „Има нещо много гнило в новото правителство? В състава му НЕ е обявен министър на икономиката, енергетиката и туризма??? Какво става, другари от ДС?” Съществуването на този статус си личи и от публикувания по-горе screеnshot (снимка на екрана на компютъра). В същото време, обаче, вестник „Дневник”, на олигарха Иво Прокопиев, основен партньор в делата на българския клон на ядрната мафия, бодро публикува без „липси” състава на кабинета. Това също може да се забележи от снимката горе.

Нещо започнаха да ми се объркват понятията.  От президентството не знаеха името на министъра на икономиката и енергетиката, а вестника на ологарха Прокопиев знаеше??? Убедих се че стават чудеса на този свят. Тази нелепа ситуация и ме провокира да направя и запазя горната снимка. В следващите минути приятел във ФБ пусна пак страницата на президентството, в която списъка на състава на кабинета беше „обогатен” с още едно име, това на Асен Василев – министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Състав и правомощия на служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев

За по-малко от час, след като Плевнелиев представи Райков и безименното му правителство вестника на Прокопиев успя да публикува доста подробни визитни картички, с елемнти за ласкателсво, на близо половината кабинет. Останалите си чакаха реда през близките часове. Толкова бърза реакция е практически невъзможна без предварителна подготовка. Даже представянето на новият папа Франциск I, случило се снощи, отне повече от час. Но медийната група на Прокопиев не е мудната Ватикана?

Вие сами си решете, кой, кога и къде е редил списъка на кабинета. В подкрепа на вашите съмнения ще добавя и факта, че беше показано, как президента Плевнелиев излъга, че не е съсед с олигарха Прокопиев.

Медиите на Иво Прокопиев и лично той от години тясно сътрудничат с ядрената мафия, прикривайки многомилиардните грабежи от АЕЦ „Козлодуй”, като за сметка на това негови фирми участват на т.нар. „свободен пазар” на тока, продаван от централата. Съвсем наскоро, на страниците на този блог, показах как за година цената на тока на т.нар. „свободен пазар” (и за фирмите на Прокопиев) е паднала с 10.4%, ккогато в същият момент цената за нас скочи с 13.6%. Но защо и как се получава така няма да прочетете на страниците на вестниците на Прокопиев. Нито пък ще го чуете от президента Прокопиев. Затова пък високопарния патос и от двете страни е неудържим.

Извод. Разграбването в енергийния сектор ще продължава безпрепятствено да дефилира през нашите джобове, под благия поглед на ирландската пастирка Плевнелиев и на всички останали държавни институции.

На печелившите честито!

Г. К.





Гласувай:
16



1. mariniki - !
14.03.2013 11:16
точно...
цитирай
2. apostapostoloff - Не е точно така-
14.03.2013 14:30
Маргините и братя Галеви съставиха кабинета.
цитирай
3. forest - ПРИЯТЕЛ
14.03.2013 21:11
МНОГО ХОРА В БЪЛГАРИЯ ОБИЧАТ ДА ПЛЮЯТ , ЗАЩОТО ТОВА САМО МОГАТ.КОЙТО НЕ Е КОМУНИСТ ИЛИ КОСТОВИСТ , ТРЯБВА ДА СЕ НАПЛЮЕ..ЖАЛКО , И СЕ СЕЩАМ , ЧЕ ВЪН ДУХА СИЛЕН ВЯТЪР И ....НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ..НО--ЛЕКА ВЕЧЕР..ВСЕ ПАК--ПЛЕВНЕЛИЕВ Е САМОРОДНО ЗЛАТО....НОВИЯ ПРЕМИЕР ИЗГЛЕЖДА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК-ТОЧЕН И ПОЧТЕН...БОЙКО СЪЩО Е С ДОБРО СЪРЦЕ И СМЕЛ , ПОЧТЕН КЪМ ВСЕКИ , КЪМ ВСЕКИ.....СРАВНЕТЕ СЪС ШУШУМИГАТА СТАНИШЕВ....НО--ЛЕКА ВЕЧЕР....
цитирай
4. mitjo - Проблемът на страната ни е, че гъмжи ...
16.03.2013 02:40
Проблемът на страната ни е, че гъмжи (множинството се състои) от страхливци, които възнаграждават поведението на злите кръвопийци и наказват поведението на добрите хора.

http://eklisiast.blog.bg/novini/2013/03/14/plevneliev-smiata-che-bilo-udobno-da-si-protestirasht.1064217
цитирай
5. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
18.03.2013 19:24
Много добро обяснение на ситуацията, в която се намираме и за това как добрите решения на проблемът за справедливостта се използват от управляващите като идеология - като маска, с която да маскират продължаване на взаимоотношенията роб-господар:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Varm2pLrfJM
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872435
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930