Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 10:04 - Яне Янев брани Буда с мятане на ядрени димки.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7384 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Денят е 7-ми февруари 2013 г., телевизията е бТВ (няма по-подходяща), а предаването е „Лице в лице”. Епизода е озаглавен „Кой режисира скандала Буда?” и може да бъде видян ТУК. По-голямата част от цялата над 24 минутна пиеска е блудкаво безинтересна, със специалното участие на Румен Петков и не ви го препоръчвам, защото съм сигурен, че всички вие сте гледали подобни с хиляди. „Екшъна” започва, когато таймера на плеъра показва 19:00 мин.

Янев - ... Но няма да им мине номера. Тези дни, ние взехме днес решение на комисията, че започваме поетапно публикуване на всички документи свързани с енергийната мафия.

Ризова – Браво!

Янев – И ще ги качваме от понеделник на сайта. Първо ще махнеме личните данни, за да спазим закона за личните данни, за да може обществото да разбере, къде са отишли тези стотици милиони.

Ризова – Добре. Тези документи, които вие сте чели, сега можем ли да обобщим, вие споменахте името на Корнелия Нинова и на Румен Овчаров. Нали те са основните ваши герои, там Александров и една следователка? Кажете, какви са тези хора? Какво са направили? Дайте своето обобщение. Ние не сме ги чели документите. Вие сте ги чели.

Янев – Документите са по три направления. Едното направление е свързано с АЕЦ „Белене”, където без да има договор, без да има обществена поръчка са договаряни праметри, за строежа на АЕЦ „Белене” в суми, които са колосални. И няма експерти, които могат да изчислят всъщност, каква част от тези пари са отклонени за швейцарските банки и офшорните зони и, как... колко от тях са отишли за наистина това, което е построено? Което всички в обществото наричат „гьола в Белене”.

Ризова – Ма нали тези документи съществуваха? Защо прокуратурата, според вас, не е повдигнала обвинения?

Янев – Защото е имало политически натиск, госпожо Ризова.

Ризова – Кой е упражнявал политишески натиск, за това да се скрие една далавера?

Янев – И аз ще поискам много скоро среща с главния прокурор на републиката.

Ризова – Той ни каза, че ще ви приеме. Да знаете.

Янев – Защото ние ще му занесем документи с неопровержими доказателства, че прокурори са били със ... им е оказван политически натиск.

Цонев – Имената им знаете ли ги?

Янев – Знаем ги , но първо ще ги съобщим на главния прокурор. И смятам, че ако сме правова държава ще има резултати.

Ризова – Ама тези документи веднъж вече са били в тази прокуратура.

Янев – Ами тоно това, че са прекратени. Има два извода. Или са прекратени, защото прокурорите са подкупени или са прекратени, защото им е оказан политически натиск от тези, които са обект на тяхното разследване. Второто направление по което са документите е свързано с доставка на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй”. Ядрено гориво, което е изключително некачествено и се вняса въпреки изискването на Европейската комисия от 1-ви януари 2007-ма г. 80% от ядреното гориво да бъде от страните членки на ЕС, а не от Русия.

Ризова – Кой е нарушил това изискване?

Цонев – АЕЦ „Козлодуй”.

Ризова – Да, но мимистър ли, шеф на АЕЦ „Козлодуй” ли?

Янев – Разбира се АЕЦ „Козлодуй” не е. Това са държавни дружества със 100% държавен капитал. Има ли съмнение? Винаги принципала слага едно ДА – разрешавам ...

Цонев – Кой е бил тогава министър на икономиката и енергетиката?

Янев – Бил е Румен Овчаров. Освен това, третото направление е свързано с продажбата на електроенергия от АЕЦ „Козлодуй”, за периода 2004-та – 2007-ма. Разбира се и за следващ период е започнало разследване, но то е прекратено, защото делото на практика е смачкано. Делото, все едно нищо не е правено по него, а има 35 тома експертиза. 35 то-ма. И то тройна експертиза, която е направена от едни от най-...

Цонев – Четохте ли всичко това?

Янев – Нашите експерти четат. Това което ми дават, като изводи, го чета, разбира се. Така че това са трите основни направления.

Следва финал, за заплахите срещу Янев.

Това което ми „резна” слуха е твърдението на Янев, по неговото си второ направление, че ЕС ни е задължил след 2007 г. да внасяме ядреното гориво в съотношение 80% от страни-членки на ЕС и 20% от където си пожелаем. Никога до сега не бях чувал нещо подобно! Още повече че България не е единствената страна-членка на съюза, която внася над 20% достигащо до 100% от ядреното си гориво от Русия или друга страна извън ЕС. Такива са още Финландия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, която пък се снабдява от Канада. Под въпрос е и доставчика на Словенско-Хърватската АЕЦ „Кръшко”. Ако всички тези страни са нарушили директива на ЕС не е ли по-правилно самата комисия да започне наказателни процедури срещу всички тях, а не само у нас да се прави парламентарна комисия? Някой от вас да е чул или прочел, че ЕК наказва някоя от тези страни за неправомерен внос на ядрено гориво? Аз не съм.

За ваше/наше „щастие” Янев не дочака понеделника и публикува първото си „безспорно доказателство” още в събота, 9-ти януари. Ако това е „безспорно доказателство”, за каквото и да било, то аз съм двугърба камила или още по-добре – първият астронавт кацнал на Слънцето. Всеки от вас, който има свободно време и железни нерви може да чете този 69 страничен пасквил ТУК. Аз все пак го направих. Нали трябва да ви покажа как Янев лъже?

Какво представлява това „доказателство”? Най-общо казано то се дели на три части. Първата е докладна записка на бивш шеф на националното следствие до доскорошния главен прокурор на Републиката. Втората част – данни за телефонни абонати и третата – преразказ на предполагаеми СРС-та. Да, да, именно преразказ и то доста свободен и навярно доста изкривен, като се има предвид, че е имало и преводи от чужди езица, а не 1:1 съдържанието на телефонните разговори, които са били записвани. И това се нарича „доказателство”? Но все пак нека видим, за какво става дума.

На страница 57 от всичките 69 страници на сглобения PDF файл, под запис 831 четем, че някой си руски товарищ Василий: „се трвожи, че трябва до края на годината нещо да се подпише за Белене (договор – бел. Г.К.), защото ще влезе в списъка за ограниченията на ЕС, да не се доставя повече от 20% от ядрените материали на оператор от Русия”. И каква стана тя сега? Първо – приказката е била за Белене, а не както Янев твърди в бТВ – за Козлодуй. И второ – ако въобще наистина има подобно изискване от ЕС то най-вероятно касае бъдещи, а не съществуващи ядрени централи. Лично аз предполагам, че руснака е блъфирал, за да „пришпори” нашите другари да подпишат договор за Белене до края на 2006 г., преди да ни приемат в ЕС. Друг е въпроса, откъде Янев знае кое ядрено гориво е качествено и кое не е? Сигурно „експертите” му са го подвели? Е, аз не съм „експерт”, а експерт и поради това Янев и компания не се нуждаят от услугите ми.

Янев оглавява тази временна комисия вече половин година и за това получава добавка към депутатската си заплата. Същото се отнася и за другите членове на комисията му. Същото се отнася и за „експертите” му. Е, за мен не се отнася поне през последните повече от 900 дни, но това са подробности от пейзажа.

Та с такива „безспорни доказателства” Яне Янев ще „бори” изобличителите, според него, на Буда? ВЕрвам му!

Що се касае до разкритията на Янев около търговията с електроенергия, която АЕЦ-а реализира ще си говорим пак. Скоро!

Г. К.




Тагове:   бТВ,   Буда,   Ризова,   Яне Янев,   Цонев,   димки,   р овч,


Гласувай:
9



1. uff - този 69 страничен пасквил
11.02.2013 10:21
Прокуратурата и Съда по неписани закони, в цял свят, искат многотомни пасквили.
Така и за евентуални жертви няма спасение.
цитирай
2. gocho52 - Политическата
11.02.2013 10:38
проституция ще изхвърли Янето от политиката за винаги.
цитирай
3. pinkpanter - Ей веднъж да съм напълно съгласен с теб
11.02.2013 10:58
Всичките приказки на лудото Яне са пълни глупости. Виж му само източниците - някакъв си телефонен разговор, в който някакакъв си руснак (който най-вероятно хал хабер си няма от ЕС и европейски директиви) говори за някакви си 80% доставки от ЕС. Това е наистина фундаментална глупост! Въобще няма такова изискване, вервай ми, разбирам ги тия работи..
цитирай
4. haralanov - Започна се с анти-корупционното говорене...
11.02.2013 19:08
С надеждата,че хора ще гласуват за РЗС.
Тъпо,тъпо та вдлъбнато.
цитирай
5. forest - За ЯНЕ-имате доста основания
12.02.2013 19:36
Яне е далеч от ЖЕЛАНИЯТ ПОЛИТИК..Но , да продължим-ВОЛЕН--доста непредвидим ,на моменти опасен за гражданският мир..Двамата са необходими като екзотика , или подправки...--А ЛЮТВИ МЕСТАН--говори гладко , но е като медсестра , която бие перфектни инжекции с ...отрова. Да не говорим за ДОГАН--тъмна сянка зад завесата..--....Костов--кума Лиса, --МАРТИН-безличен .--И стигаме Станишев-лафа му-АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ--който е световна глупост , защото прави всички , които са строили и строят -БАЛАМИ,го показва като банален , говорилня.--Но е опасен манипулатор--и въобще-до Калотина да идеш с него -и те е предал.....Ами Р.ОВч, Р.П, ....Първанов- кой е мъж , политик на място...Затова , не крия ,ще подкрепя Бойко ,ДЕЛЯН , ЛИЛИ , ФАНДЪКОВА , КРИСТАЛИНА И Т.Н......Те са друга кръв....Лека вечер....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841306
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031