Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2013 13:06 - Още за зеленото пипАло на ядрения октопод.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Веднага след като разкрих безрезервната подкрепа на т.нар. „зелени” (както галено ги нарича техния приятел, изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй”, Валентин Николов), в материала Грийнпийс и Зелените подкрепят изграждането на 7-ми блок в Козлодуй. последва мигновена реакция на съпредседателя на зеленото пипАло Г. Туп. (известен вече и като Барон фон Мюнхаузен, заради развинтената си фантазия) във Фейсбук страницата Спри АЕЦ БЕЛЕНЕ!

Ето какво пише той там 1:1:

Georg Tuparev Информацията, представена в блога на Georgi Kotev е за съжаление скалъпена, в много случаи - невярна и зглобена от цитати на съмнителни личности извадени и публикувана от съмнителни медии, както и извън контекст. Да, среща в Козлодуй имаше (ще помоля някой от присъствалите там да разкаже по-подрибно), но въпросният Валентин Николов е нарекъл нашите представители "зелени терористи" и не ги е допуснал да инспектират площадката с ядрените отпадъци (една от нашите цели). Бих желал да припомня, че Георги умишлено забави събирането на подписи на комитета "Зелените алтернативи против АЕЦ" с което помогна на ЦИК да ни отхвърлят и макар, че Георги знаеше, че законът талкува НЕ-гласуването на референдума като забрана за строеж и на 7ми и 8ми блок на Козлодуй, той активно призова за бойкотиране на референдума. Накрая искам да припомня, че както Зелените, така и Greenpeace винаги са се обявявали за прекратяването на строежа на нови АЕЦ възможно най-бързото заменяне на всякакви ядрени мощности с ВЕИ. За нас референдумът беше просто една крачка в един дълъг път, който ние сме поели ощо от времето, когато Георги е работил в Козлодуй. Аз лично съм объркан от изявленията на Георги и се надявам, че те са само плод на развитата му фантазия. (подчертаването е от мен)

Не се посочва нито един пример за невярно подадена от мен информация!

Сглобена, скалъпена, украсена, нагласена и т.н. ... даже не се сещам как да коментирам. Във всеки случай Г. Туп. и тук не си е направил труда да поясни.

Под съмнителни личности не се сещам кого има предвид освен шефа на централата Николов, но защо тогава се изразява в множествено число? Освен ако тайно не си мисли и за историческата му среща с бог Буда?

Най-интересно стои въпроса със съмнителните медии! Най-вече заради този нюанс от мимикрията на зеленото пипАло на ядрения октопод си направих труда да ви занимавам сега. Защото намирам това за изключително важно.

В разлобличението ми Грийнпийс и Зелените подкрепят изграждането на 7-ми блок в Козлодуй. са цитирани две медии. Едната е местен, козлодуйски вестник, в който е публикувано Коледно интервю на Николов. Но втората е в-к „Дневник” (Борисов и еколози за енергийното бъдеще на страната (стенограма)), от медийната група „Икономедиа” на Иво Прокопиев. Тази медийна група е на практика официален говорител на българския клон на ядрената мафия. Това е абсолютна истина! Примерите за това са безброй и без чет. Но за да не съм голословен като Г. Туп. нека дам поне един пример, със заявка за още един в най-скоро време. Ето две публикации на същата група медии, в рамките на 9 години:

АЕЦ "Козлодуй" вложи 289 млн. лв. в модернизацията на пети и шести блок (14 дек 2003)

Цитат: „Прогнозната цена на мерките до 2006 г. е 491 млн. евро, като 356 млн. евро са от заеми. В резултат на модернизацията срокът на експлоатация на реакторите ще бъде удължен с 15 години над проектния ресурс, който е 40 години.“

Сега всичко това е забравено, както от самат „съмнителна медиа” така и от всичкото БГ „политик”, в това число и „зелен политик”, а вместо това се ражда нова легенда, че проектния ресурс на блоковете е вече не 40 и не 55 години, а само някакви си 30!!! (Съгласно твърденията от 2003 г., оправдаващи „усвояването” на един милиард лева, без лихвите по кредитите, блокове 5 и 6 следваше да работят безпроблемно до 2042 и 2046 години, съответно.) Зеленото пипАло на ядрения октопод никога и под никаква фрома не е „чувало” за това, както и. че вече са предвидени нови 266 милиона евро, за поредното „удължаване”!!! Същият вестник „Дневник” препечатва от „Капитал”, на 22 април 2012 г., следната статия:

По-дългият живот на 5-и и 6-и блок в "Козлодуй" ще струва 266 млн. евро (22 апр 2012)

Както казах и по-горе в най-скоро време ще дам най-свеж пример за топлото сътрудничество между тази медийна група и ядрената мафия, изразяващо се в култово интервю на изпълнителния директор на АЕЦ-а, дадено около месец след историческата му среща с т.нар. „зелени”.

Но ако се върнем на т.нар. „зелени”, кой от вас би си помислил, макар и за частица от секундата, че таз стенограма, увековечаваща историческата им среща с бог Буда, би била някога публикувана в този „съмнителен вестник”, ако само за миг съществуваше и капка съмнения, че някой е против „удължаването на ресурса” на блокове 5 и 6, а също и срещу изграждането на 7-ми блок? Защо това е невъзможно ли? Много просто! Въпросната медийна група получи цели три милиона лева, за период от три години (ноември 2011 – ноември 2014) от фондация „Америка за България” с основна задача – защита на американските интереси в АЕЦ Козлодуй”. Ето как е анонсирано това в сайта на фондация „Америка за България”:

Проектът ще допринесе за постигане на мисията на фондация „Америка за България” за укрепване на демократично общество в България като подкрепя независими медии и утвърждава високите професионални и етични стандарти в журналистиката. Изданията на „Икономедиа” ще съхранят своята редакционна независимост и ще укрепят водещите си позиции в отразяване на събития, в разследвания и анализи, които подкрепят реформите във важни обществени сектори и служат на интересите на гражданите на България.

Е, вие сега какво искате? Да ви кажат 1:1 за какво точно се дават три милиона лева?

Толкова за „съмнителните медии”, които дават трибуна на лица като Г. Туп. да разказва измислици от рода, че като студент са му чели лекции нобелови лауерати, но в последствие, питан от мен, отказва да ги назове, защото „бил следен от три служби”. Би било смешно, ако не е трагично.

Що се касае до твърдението, че съм вадел нещо си от контекста то отговора е, че както към интервюто на Николов така и към стенограмата има дадени линкове и всеки добросъвестен гражданин може да им се наслаждава на 100% колкото и когато си поиска.

Аз все си мисля, дали заплахата на другия съпредседател на т.нар. „зелени” Б. Санд. да ми търси отговорност не се отнася само до търсене на съдебна такава, но също така и за физическа? Ей така, седя и си мисля.

Г. К.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841096
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031