Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 10:22 - Защо „референдума” е гавра с трупа на българския народ?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2386 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Отговорът на този въпрос може да се открие в деветдесет минутната пиеса наречена телевизионно предаване „Референдум” на БНТ1, от 22/01/2013.

За съжаление сайта на БНТ не е направен достатъчно френдли, поради което, ако искате да гледате това омерзително произведение трябва да влезете в страницата „БНТ Продукции” и след това да и намерите съответния „Референдум” от 22/01/2013.

Веднага ще кажа че тази постановка дълбоко ме отврати. Поради тази причина и няма да се спирам на всички гадости в нея, а ще ви обърна внимание на най-важните три, според мен.

Първо – нито един от участниците и организаторите (БНТ и властта, която и диктува политиката) на това мероприятие не желаеше и никога не е желал да направи каквото и да било усилие, така че да предостави макар и „грам” полезна информация на зрителите и слушателите на това и многото подобни на него „зрелище”. Никога и за нищо на света! Как се разбира това ли? Много просто – поради липсата на елементарна дисциплина. Ако участниците в „диспута” искаха да са ви полезни те не биха се прекъсвали един друг, а още повече да се замерват с епитети и квалификации, от което няма никаква полза. Но даже и да приемем, че участниците са достатъчно недоразвити, че трудно се самоконтролират, то това биха могли да сторят организаторите, в лицето на водещата. Организаторите, ако искаха да са ви полезни, са длъжни да въведат и спазват правило, според което нарушител на другите правила, за непрекъсване и спазване на времевите рамки, се отстранява от залата. Елементарно и просто! Както е в училище, съда и всяка една уважаваща себе си и клиентите си обществена среда. Но участниците в този фарс очевадно не искаха да са ви полезни, а по-скоро да ви се подиграят и за целта си поръчаха даже и увеличаване на времетраенето на „спектакъла”, за да е гаврата още по-болезнена.

Второ – култов епизод! „Демократа” за смърт на България Иван Иванов пита „опонентите” си: „Коя община в страната ще се съгласи да приеме ядрения боклук, който ще се произведе, ако бъде построена АЕЦ „Белене?” А Р. Овч. му „опонира”: „А какво правим с козлодуйския?” Мизансцена се повтаря неколкократно, но нито единия не дава отговор на поставения от „опонента” му въпрос. Защо? Защото никой не знае отговора! Нито пък се интересува от отговора. Р. Овч. е ясен и не си заслужава да се коментира. Но защо „демократа” Ив. Ив. и компания са ЗА удължаване на живота и блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми, когато също не може да даде смислен и съдържателен отговор за справянето с ядрения боклук? Защо? За да бъде докрай „откровен” с всички вас? Каква е разликата между Р. Овч. и Ив. Ив.???? Каква? Аз не виждам такава, още повече, че по-късно, по-хода на „дебата” червеното Курумбашев обобщи, че никой от „дебатиращите” в студиото, както и представляваните от тях комитети няма нищо против от удължаване на живота на съществуващите мощности в Колзодуй и строителство на нови, пак там. „Демократиите” съгласно мълчат! Каква е разликата между Р. Овч. и Ив. Ив.? А разликата между Ив. Кост. И Серг. Стан?

Трето – социологическите сондажи. В края на вулгарното слово-сношение бяха показани и графики, показващи нагласите на хората да отидат и изразят волята си. Според тях само около 25% от хората са изразили готовност да се разходят до урните. Приблизително 75% са предпочели законното си право да бойкотират това безсмислено мероприятие. Това прави ѕ-ти от всички българи имащи право на глас!!! Смазващо мнозинство, повече от абсплютното, което е 2/3-ти. И тези трима от всеки четирима българи нямаха представител в студиото??? На практика тези българи бяха убити от комуноидите и техните мимикрични отрочета.

Приятна разходка в гората, в неделя и дано да случите на гъби!

Г. К.





Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873925
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930