Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2012 16:14 - „Демократи” за смърт на България (ДСБ) искат да удвоят ядрения боклук.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5279 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 27.12.2012 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес стартира пропагандна кампания, която ще продължи един месец и ще приключи с гала спектакъл на цирк „Референдум”. По този повод ще разгледам сценичното поведение на единия от участниците в спектакъла, а именно ПП ДСБ. Централната избирателна комисия разреши на техен инициативен комитет да се „изяви”. Ето какво казва по този повод лидера на ДСБ и член на инициативния комитет, който ще ви агитира да участвате на референдума и да гласувате с НЕ:

БНТ/БТА

Дата: Сряда 12 Декември, 2012 08:00:12

Ив. Костов: Не сме против ядрената енергетика, а против ядрена енергетика чрез изграждане на нова ядрена централа. Това е между другото първата измама, която е вградена във въпроса на референдума. Защото можеш да бъдеш "за" развитие на ядрена централа, например като се удължава срока на действие на пети и шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" или там, на площадката на АЕЦ "Козлодуй", се изградят нови ядрени реактори. Но те могат да бъдат от най-ново поколение, тъй като се очаква например следващите шест години да излезе, да бъде конструиран реактор от четвърто поколение с огромни възможности, с рециклиране на гориво, производство на водород и така нататък.

Точно такава е и позицията на депутата от ДСБ Иван Иванов, натоварен от лидера си да оглави инициативния комитет.В деня на регистрацията на комитета в ЦИК той заявява пред журналисти, че те биха желали да се удължи живота на сега действащите 5-ти и 6-ти блокове с още 20 и даже 30 години, т.е. да работят цели 60 години. Запитан за 7-ми блок в Козлодуй той отговаря, че там върви процедура, която не е обект на допитването до народа, защото ставало въпрос за „ядрена мощност”, а не за ядрена централа. Според този комитет мощност и централа било нещо различни. На практика, обаче, това въобще не е така. Дали ще бъде наречено мощност, блок, централа или каквото още им хрумне смисълът е абсолютно един и същ – производство на ЯДРЕН БОКЛУК. Нито повече и нито по малко. Спора тук е точно толкова меродавен и смислен, колкото бъртвежите на „опонентката” на ДСБ Мая Манолова, за това, как е по-правилно да се казва, атомна или ядрена централа.

И сега нека видим, какво количество ядрен боклук и скат „силните демократи” да оставят за хилядите бъдни поколение. Два блока по 30 години (удължения” живот) плюс още един блок, който ще работи 60 години, стават общо 120 (сто и двадесет) реакторни години. Точно толкова, колкото биха работили и двата блока, ако би била построена АЕЦ „Белене”! Какво съвпадение? Не ли? Не, не, не, няма никакво съвпадение. Ядрения боклук, който би бил произведен в Белене, сега ще се произведе и завещае на още неродените българи да си го пазят още минимум 100 000 (сто хиляди), години. Който не вярва нека види филма по-долу.

Усетихте ли измамата ДСБ? От една страна агитират да ходите и гласувате с НЕ на развитието на ядрената енергетика, а от друга страна нямат нищо против това да се случва, но на друго място и по-малко по-замаскиран начин. Тогава, какво точно решавате вие с този „референдум”, когато производството на едно и също количество ядрен боклук ви е гарантиран 100%? А защо ни лъжат ли? Нека видим.

Вече стана известно, че 7-ми блок ще струва на цената на двата блока, които биха били построени в Белене. Т.е. половината пари, около 4 милиарда евро, ще потънат в джобовете на когото трябва. Да, да, да, чувам! Чувам, как феновете на ДСБ крещят, че лидерите на тази партия няма как да са сред получателите на тези ваши пари. Но дали това е така? Нека видим.

Когато Иван Костов поема премиерския пост през 1997-ма година, в „Елекропроизводство-2”, в АЕЦ „Козлодуй”, което включва съоръженията на блокове 5 и 6, се създава нов сектор, наречен „Модернизация на блокове 5 и 6”. Сектора се оглавява от Димитър Ангелов, същия който през септември 2009 г. лично Бойко борисов назначи за изпълнителен директор на АЕЦ-а, а през ноември 2010 г. беше пенсиониран от Трайков. Ръководеният от Ангелов сектор „Модернизация” подготвя мероприятие за „усвояване” на цели 500 000 000 (пет стотин милиона) евро, като на широката публика се „разяснява”, че въпросната инвестиция си струвала, защото щяла да позволи удължаването на живота на двата блока от проектните (тогава) 40 години, с по още 15 години и да работят съответно до 2042-та и 2046-та години. Така подготвяната от правителството на Костов „модернизация” набира скорост, сектора се разраства в направление и се поема от Найден Найденов, преминава през правителството на Сакскобурготски и приключва по времето на тройната коалиция. Един милиард лева са „усвоени”. По-малко от десет години след това всички български „политици” са забравили, за този харч, в това число „демократите” на Костов!!! Ето какво казват шефовете на АЕЦ-а около две и половина години, след падането на правителството на ОДС:

АЕЦ "Козлодуй" вложи 289 млн. лв. в модернизацията на пети и шести блок

Цитат: „Прогнозната цена на мерките до 2006 г. е 491 млн. евро, като 356 млн. евро са от заеми. В резултат на модернизацията срокът на експлоатация на реакторите ще бъде удължен с 15 години над проектния ресурс, който е 40 години.“

Сега всичко това е забравено, а вместо това се ражда нова легенда, че проектния ресурс на блоковете е вече не 40 и не 55 години, а само някакви си 30!!! А ДСБ ще агитират да се удължи до 60. за целта вече са предвидени нови 266 милиона евро!!! Същият вестник „Дневник” препечатва от „Капитал”, на 22 април 2012 г., следната статия:

По-дългият живот на 5-и и 6-и блок в "Козлодуй" ще струва 266 млн. евро

Ако лидерите на ДСБ не са „блажили” от предишната „модернизация”, защо сега се правят, че не забелязват дублирането на източващото мероприятие? „Не забелязват” също така и удвоената цена на 7-ми блок:

Около 8 млрд. евро ще струва VII блок на АЕЦ “Козлодуй”

Пак от ДСБ упорито продължават да „не забелязват” дълбокия конфликт на интереси на техния съпартиец по линия на ЕНП, ГЕРБерския ЧЕП Владимир Уручев и макар да се наморат в една и съща сграда с комисията за конфликт на интереси не подават сигнал срещу него. Че защо да го правят? А кой ще ви агитира през това време, за ползите от миналото, настоящо и бъдещи грабежи и производство на ядрен боклук? Кой? Кой друг, ако не ДСБ?

Бих могъл и да коментирам поименно членовете на инициативния комитет, оглавяван от Иван Иванов, но се опасявам, че ще ви досадя. Ще спомена само името на бившия доносник на ДС, с прякор Хабов – Иван Хиновски. А някои ще ме контрират, че и Иво Инджев влиза в този комитет. Да, това е така и аз самият бях повече от втрещен от тази новина. Но при случайна среща на улицата и пред свидетел, той ми каза, че е водил дълъг разговор с Иван Иванов, който го убедил, че позицията на ДСБ била силно променена и се доближавала максимално до позицията на Германия към ядрената енергетика. В последствие, обаче, това се оказва далеч от истината, защото германската позиция не предвижда отказ от ядрена енергетика, чрез „уудължаване” живота на съществуващи мощности и строежа на нови. Ами сега? Иво е голям и опитен мъж и сам ще прецени как да постъпи, ако е бил подведен.

Така новите 120 реакторни години, за които ДСБ пледира, че било нещо хубаво. Ще се добавят към обще 60-те „проектни” години на работещите 5-ти и 6-ти блокове, плюс боклука от четирите малки блока от 1 до 4.

Заблуждаването на българския народ от страна на ДСБ е даже още много по-дълбоко и в ущърб на хората, защото те нееднократно обвиняват някого другиго, който постоянно „помпа” търговския дисбаланс между България и Русия. Но на практика със защитата на двете току що обсъдени мероприятия те единствено и само ще увеличат този дисбаланс с още десетки милиарди евра през близките 60 години.  Тези „политици и лидери” вина ги са ни лъгали! Абсолютно винаги. ако това не е така, защо костовата партия е ЗА същото, за което е и Р. Овч. и Гоце и коя ли още не червена бабичка? Говоренето за Белене е само мъгла, през която да ви доведат до ръба на пропаста.

Гледайте филма по-долу (преведен на български), за да видите за какво ви агитират ДСБ.

Г. К.

ЯДРЕНИТЕ ОТПАДЪЦИ – АДЪТ НА ЗЕМЯТА!
П. С. Ако искате да накажете тези лъжчи, крадци и убийци НЕходете да им участвате в "референдума"!



Гласувай:
8



1. haralanov - Здравейте!
27.12.2012 17:23
В деня на референдума ще съм за гъби.
Така,че не ме интересува.
цитирай
2. pitashtia - Браво
28.12.2012 18:20
Но за боклуците не е точно така. Доколкото знам ще им се намери цаката да се изгорят в друг вид реактори до по-безопасни. Но се краде и демагогства безобразно както навсякъде. По цивилизованите народи ще се справят с проблема, а у нас май-няма надежда. Ще ни натресат и 7 блок, а Козлодуй и НЕК ще фалират, както и цялата държава от подобно безумие.
цитирай
3. krom - "Възхищавам се " от г...
29.12.2012 00:05
"Възхищавам се " от голямата компетенция на автора и същевременно не мога да се начудя, защо той или накой друг през тия 20 години не обясни лъжите на БСП като например: какво стана със "СПОЛУКАТА"; ОРСОВКИТЕ; ами ПРЕДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАВОДИ НА РАБОТНИЦИТЕ; а ЗАКОНА ЗА ЛОШИТЕ КРЕДИТИ; а СПИСЪЦИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯТА- КОИ ДА ФАЛИРАТ и КОИ ЩЕ ОЗДРАВЯВАТ: КОЙ ПРЕДИЗВИКА ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА 96 ГОДИНА И ЗАЩО? Примерите са без край и по нито един няма коментар. Или < gikotev> разбира само политиката на ДСБ. Но и нея колко е разбира, трябва да изпратиме Сметната палата да провери колко са реални "фактите му.
цитирай
4. marinovdm - Ще се въздържа
29.12.2012 10:24
Ще се въздържа от участие в т.нар. "референдум", просто за това, че съм пенсионер и не мога да плащам грешни пари.
цитирай
5. gikotev - Re: Браво
29.12.2012 10:32
Във филма "Във вечността" (линка с червените букви, в края на статията) много ясно и категорично е казано, че на теория "изгарянето" (трансмутирането) на отработилото ядрено гориво на теория е възможно, но на практика НЕ. Но и без това да ни го казва е ясно, че не може иначе до сега, вече 70 години съществуване на ядрената мафия, това щеше да се случи на практика, но не би.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834332
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031