Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2012 10:53 - Световната ядрена мафия чества 70 годишен юбилей.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3017 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 2-ри декември 1942 година, на студентски стадион, в покрайнините на тогавашния Чикаго е пуснат първия в света ядрен реактор. Световната ядрена мафия не си го признава публично, но на практика това е датата на нейното реално „раждане”.

Мероприятието се е състояло в рамките на суперсекретния проект „Манхатън”, чиято цел е била производството на първите атомни бомби. Всички знаем с какво и как завършва този проект, който след убийството на стотици хиляди (възможно е даже да са и милиони и десетки милиони, но МААЕ е забранила на СЗО да ни каже) преминава във фаза на „мирно използване”, подготвяйки унищожаването на цялото човечество, на практика.

Доколко човек е доказал, че контролира верижната реакция на деление си личи от оригиналната графика, показваща изменението на интензитета на неутронния поток в купчината от графит, уран и кадмий.

Представете си че си палите печката (нали вече падна сняг), а тя все ви гасне, а после отидете до съседа и му кажете, че имате най-хубавото кюмбе на света? Не знам как правите вие, но за ядрената мафия това е норма.

Факте е, обаче, че са се убедили, че е възможна самоподдържаща се реакция на деление в среда с достатъчно количество на изотопи Уран-235. Това е било гаранция за успешно продължаване на античовешкия проект „Манхатън”, защото 1-во обезпечава механизъма чрез който ще стане възможно гръмването на бъдещите бомби и, 2-ро самоподдържащата реакция на деление ще позволи наработката на несъществуващия в природата изотоп на Плутоний-239, за да произвеждат още по-компактни и по-мощни бомби. Алчност за смърт!

 image

image

Сигурно някой от вас вече се е запитал, защо ми е в блога си да отбелязвам „светли” за ядрената мафия дати? А причината е следната. Неотдавна прочетох книгата „Майката на Дявола” на бившия КГБ шпионин, а по настоящем емигрант в Англия, Виктор Суворов. В нея той онагледяваше комунизма, като остров, който се крепи на два кита. Първия е тоталната секретност, а втория – безграничната авто-хвалба. Ядрената мафия се крепи на същите тези два кита. Комунизма практически потъна на малко повече от 70 години! И макар да има още островчета, агонизиращо искайки да се върнат назад във времето това е практически невъзможно. Тези дни ядрената мафия чества 70 години. Не и остава още дълго съществуване. Агонизиращият и гърч все по-силно се усеща.

Г. К.

П. П. По ирония на съдбата съм бил на мястото, където се е състояло това събитие. Това се случи преди 7 години, през декември 2005 г. А след това, пак по някаква ирония, работих две години в същия факултет, който е дал образованието на Енрико Ферми. От 2008 до 2010 години, във факултета по инженерни науки, към Университета на град Пиза, Италия.




Гласувай:
4



1. mitjo - Не е ирония на съдбата. Просто тези ...
04.12.2012 13:56
Не е ирония на съдбата. Просто тези структури обикновенно се разпадат отвътре. Ти просто си бил част от системата и в този смисъл не е странно, че си пребивавал на знакови за нея „терени” или „позиции”.
цитирай
2. mitjo - А тия два кита са плували между две ...
04.12.2012 16:02
А тия два кита са плували между две течения, които са насилие и прелъстяване...
Такова изказване за мен залита към литературата, която бяга от реалните действия на реални хора, които са конкретни и подсъдни. Обобщения, които преминават в някакъв вид символика, която няма как да не е многопластова, хлъзгава и непълна.
Но все пак не съм чел книгата, щом ти е направила впечатление, сигурно си заслужава, а и безспорно е доста добре казано, вярно и запомнящо се, само дето звучи като откриването на топлата вода. На мен по-скоро ми прави впечатление, че като че ли разпадането на измамна структура е горе-долу в рамките на едно поколение.
цитирай
3. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
06.12.2012 13:50
http://www.youtube.com/watch?v=HmlX3fLQrEc
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833076
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031