Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 10:08 - Парцал пак се „пусна” на ядрената мафия.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3485 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Миналият вторник, 23 октомври, аварира 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”. На следващия ден, 24-ти, ми се обади журналистка от парцала „България днес”, за да вземела интервю от мен. Първата ми реакция беше негативна, поради факта, че същия парцал вече си беше показал мърсотията. Преди точно 11 месеца именно той изпълни поръчка на ядрената мафия, да излъже, че уволнения от АЕЦ „Козлодуй” химик Красимир Филипов ми е предоставил Доказателство № Последно, а после отказа да опровергае лъжата. Сега, обаче имаха зор и обещаха да се извинят, за предната „секира”, само и само да дам интервю. С тази уговорка аз се съгласих.

Следващият интересен момент беше, че журналистката искаше да вземе интервюто по телефона, но аз настиях да е лице в лице, защото съм имал „случки” с интервюта по телефона. Тя се съгласи и на това, и си уговорихме среща в редакцията на парцала. По-долу можете да видите и прочетете публикуваната част от разговора. Тя не е толкова интересна и едва ли от този разговор ще научите нещо ново.

Най-интересната и съществена част се намира в карето „Кой е той”!

Ето какво буквално е написано там: „Във вторник, часове след аварийното изключване на шести блок, Котев написа на блога си, че това е саботаж, извършен от екипа на прдишния директор на АЕЦ Александър Николов”.

Видяхте ли разликата? Не? Ами вижте тогава пак, какво точно съм написал във въпросния вторник:

 

Прогнозата за саботаж с авария в АЕЦ „Козлодуй” се сбъдна!

Преди точно две седмици прогнозирах това събите (вижте в „Борба за ядрения кокал заплашва с авария АЕЦ „Козлодуй”?”), като се надявах то да бъде неутрализирано, но не би.

 

Сега вече личи ли си разликата? Едно е да кажеш, че се е случил саботаж, часове след дадено събитие, а коренно различно е да го прогнозираш и опиташ да го предотвратиш цели две седмици предварително. Не ли? Точно такава е била и поръчката на ЯМ към парцал „България днес”, да не осветли читателите, че събитие от такова естество е било предупредено, но властимащите не са си мръднали пръста, за да го предотвратят. Така тези, които все още се заблуждават, че с този мръсен парцал могат да си избършат стъклата на прозорците и да видят, какво става на вън за пореден път останаха излъгани.

Аз без какпа съмнение очаквах някаква „секира” от този парцал, независимо от поетия ангажимент (и изпълнен) да се извинят за предната. Точно, защото и очаквах, но не знаех как точно ще си изиграят сценката реших да не анонсирам публикацията нито тук, нито в страницата си във Фейсбук. Не исках да ви заблуждавам да си харчите парите за мръсни парцали. Интуицията и този път не ме подведе, а след това не подведох и вас.

Два момента от комуникацията с журналистката ми подсказаха, че става въпрос за поръчка на ЯМ. Първо – искането интервюто да стане по телефона и второ – нежеланието да изчистим материала, чрез размяна на имейли, преди публикуването му.

Но и това не е всичко, от сценария за отвличане на вниманието на публиката от истината за случващото се в родната АЕЦ. в същият брой на парцала, на 2-ра страница е поместен вонящ тюрлю-гювеч, с главни действащи лица престъпник до престъпник (Р. Овч. и компания). Въпросната поръчка беше мултиплицирана от много други парцали (Скандал! Кабинетът „Станишев” договарял тайно от ЕС ядрено гориво от Русия), само и само да се скрие истината за ситуацията в действащата АЕЦ. Тази воняща партенка беше пусната на 2-ра страница, а изкривения повод за интервюто с мен – на 12-та. Сигурен съм, обаче, че единствено читателите на този блог не са останали заблудени и излъгани.

Този случай ме вкара в много дълбок размисъл. Журналята получават тлъсти пачки, за да ви заблуждават, за това как ви крадат и даже убиват. Аз трета година не получавам никакъв доход, за да ви казвам истината. Изключително воняща ситуация. Ако си мислите че ядрената мафия и нейните парцаливи подлоги имат по-благосклонно отношение към когото и да било от вас, за разлика от отношението им към мен, мисля че дълбоко се заблуждавате. Но вие си решавате.

image

image

В публикацията има поне две технически грешки, допуснати от журналситката, докато е сваляла материала от диктофона, но не смятам че си струва да ви занимавам.

Г. К.




Гласувай:
4



1. uff - Работи за постоянен контрол за рециклирано гориво в Козлодуй!
31.10.2012 11:07
Очевадно Мафията винаги може да цака безопасността на хората с този коз.

Фукушимата също го отнесе заради рециклирано гориво.
цитирай
2. georgimet - за парцалите
31.10.2012 17:58
Г-н Котев, какво мислите (и защо, с няколко примера ако може) за frognews? Стана ми интересно, защото гледам че ги слагате в графата "парцал" :)
цитирай
3. gikotev - Re: за парцалите
31.10.2012 19:18
Казано честно нямам никакво мнение за фрогнюз, защото от месеци, близо година не го следя. Собствениците на фрога издаваха и вестник Торнадо, но когато той фалира по-добрите журналисти напуснаха редакцията възмутени. Говорих с няколко от тях. От тогава и спрях да следя фрога. Факт е, че материала за Р. Овч. и компания беше пуснат при тях вечерта преди да бъде пуснат на следващия ден и от "България днес", а този материал е абсолютна боза. Аз го видях не защото следя фрога, а приятел ми се обади да ми каже за този материал и да ме пита за мнението ми. Това е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839912
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031