Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 10:07 - Ядрената мафия си има ГРИЙНПИЙС (GREENPEACE). (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 10068 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 03.08.2012 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сигурно ви звучи невероятно, но когато фактите говорят и боговете мълчат. А ето какво показват те.

В края на месец юни 2012 г. в София беше създадена „Българска антиядрена коалиция” (БАЯК), включваща неправителствени отганизации и отделни граждани. Аз бях също поканен и взех участие в учредяването. Броени дни след това, на 5-ти юли 2012 г. пред новосформираната коалиция се „изправи” първото препятствие. Стана ясно, че на същата дата в гр. Козлодуй ще се проведе т.нар. обществено обсъждане на резултатите от стрес-тестовете на АЕЦ „Козлодуй”.

Активисти на БАЯК се организират и заминават за „обсъждането” в Козлодуй. Аз отказах да отида и да участвам, защото не бях съгласен с „позициите” на някои от активистите на коалицията. Своята позиция за т.нар. стрес-тестове аз съм изложил много по-отдавна тук (в статията Що е то „стрес тест” на АЕЦ и има ли той почва по света и у нас?), а също така и в книгата „Ядреналин”. А именно, че такова чудо, като стрес-тест на АЕЦ, където и по света да се намира тя, НЯМА, а има единствено и само „усвояване” на милиони и милиони.

Алтернативните „позиции” се позоваваха на анализ на ГРИЙНПИЙС („Ядрени-стрес тестове – недостатъци, грешки и самодоволство”, юни 2012) и друго едно съчинение наречено „Партньорска проверка”. Есенцията и на двете „произведения” е, че ДА, правили сте нещо, ама не сте го донаправили както трябва, та няма да е зле да пораздадете още доста милиони, за да си „довършите работата”. На практика настойниците на една подобна „позиция” работят в полза на ядрената мафия, като легализират кражба на милиони (само в България над 10 милиона лева, а в Европа над 100 милиона евра) и дават „зелена светлина” за продължаване на „упражнението”. За сега нарочно се въздържам да споменавам имената на двамата членове на БАЯК, които продължават да настояват на своето си, до момента до който бъда напълно уверен, дали поведението им е плод на лично недоразумение или резултат на активно мероприятие. Ако се окаже второто ще ги назова.

Независимо, че измина почти цял месец от фарса обществено „обсъждане” БАЯК така и не излезе със собствено становище, нито пък със съообщение до медиите, за разлика от ядрената мафия, която се отчете още същия ден.

Но нека се върнем на ГРИЙНПИЙС, които за целта на мероприятието са подготвили, напечатали и разпространили цели 28 страници луксозно списание, което да „посочи недостатъците” в проведените по Европа стрес-тестове. Друг член на БАЯК ми даде печатното издание на този „анализ”, като силно впечатление ми направи колко е луксозно. В последващите дни след „обсъждането” в Козлодуй, аз продължавах да настощвам за публична позиция на коалицията и междувременно попитах представителя на ГРИЙНПИЙС за България, от къде са взети парите за това луксозно списание. Ето и отговора, който получих, също така получен и от останалите членове на БАЯК, по общата мейл-листа.

 

...парите за отпечатването на брошурите за стрес-тестовете са по един антиядрен проект, чийто донор е правителството на Австрия.

Австрия, като силно анти-адрена страна, подкрепя почти всички страни в Източна Европа, като дава някакво финансиране - достатъчно, за да платим няколко прес-конференции годишно и отпечатването на изложба или брошури. Тази година решихме да отпечатаме брошурите. Струват около 200 лева, като отделно сме ги и превели и сме сложили графичен дизайн.

Надявам се, не смяташ , че австрийското правителство подкрепя ядрената мафия.

Позицията на Грийнпийс е ясна, и тя е критика на целия процес на т.нар стрес-тестове.

 

В същото време на задната корица на луксозния „анализ” четем следното: „Грийнпийс” има 3 милиона поддръжници, офиси в над 40 страни и не приема дарения от правителства, Европейски съюз, бизнеса и политически партии.

 

Ами сега? Последно! Получава ли ГРИЙНИЙС дарения от правителства или не? Вие разбрахте ли? Е, това че не са посочили (на гърба на списанието) от къде получават дарения, а са посочили само от къде НЕ получават, е една микроскопична подробност. Явно това „зелено движение” се издържа от фотосинтеза и чат-пат от подаянието на някое „антиядрено” правителство? Защото „антиядрените” правителства не са съвсем като другите, лошите правителства, дето си стискат парите!

 

Ако правителството на Австрия беше антиядрено то то трябваше отдавна да е прогонило от собствената си територия, от столицата си Виена, щаб квартирата на третата световна-ядрена война, наречен за прикритие Международна агенция по атомна енергия. Но не само настоящото правителство, а и всички предходни, през последните 55 години, и през ум не им минава да прогонят главата на ядрената мафия от собствения си двор.

Ако правителството на Австрия беше антиядрено, защо тогава то внася ток от почти всичките си ядрени съседи, с изключение на Италия (Швейццария. Германия, Чехия, Словакия и Словения)?

Историята с построената и никога не пускана в експлоатация АЕЦ в Австрия също не прави нито това, нито кое и да е предишно правителство антиядрено. Обяснението за тази интересна случка е много просто. АЕЦ-а е строен от алчност, както навсякъде по света, но после не е пуснат, защото при евентуалното му гръмване генералния щаб на третата световна-ядрена война МААЕ ще трябва да се мети. Но което е още по-сложно – ще трябва да обяснява ролята на мирния атом, от който самата МААЕ бяга!

Самият аз, лично. Съм сърбал попарата на антиядреното правителство на Австрия! Това се случи на датата 24 юни 2008 година. Представител на енергийното министерство и друг – на службите, на Австрия, когато им предлагах да се заемат с разследване на далаверата с ядреното гориво в Козлодуй, те си измиха ръцете с един чиновник на МААЕ и повече никога не се поинтересуваха. Вместо това щердо спонсорират ГРИЙНПИЙС, за да „показват недостатъците” на стрес-тестовете!!??

 

Историята с преписвача (самият той нарича себе си „анализатор”) на т.нар. „партньорска” проверка е още по-смешна. В същото време застъпника и е в пъти по нагъл от представителя на ГРИЙНПИЙС за България. Но на този етап няма да падам до собственото му нива, а само ще продължавам да гледам гърчовете му.

 

Г. К.

P. S. Ето какво писмо се получи в мейл-листата на антиядрената коалиция, от някой си Тодор Тодоров:

Здравейте! Смятам че е безмислен този лист в който четем  неадекватните и злобни коментари на Котев,,на които никой не реагира достатъчно адекватно и радикално..Мислех си че тази коалиция има други цели, а не да се излива помия върху хора с които работим от години..Вярвам, че имаме опит и потенциал да работим успешно по нашата антиядрена кампания.

Елементарно е да се сетите защо и откъде информацията за нашите мними противоречия беше публикувана така обширно в atominfo.bg. Досега нямахме такъв случай за повече от 10 години !!!???  Нямам намерение да участвам в измислени конфликти, драми и противоречия с колеги които познавам от десетилетия и имам в тях пълно доверие. Ние от "ЗаЗемята" ще продължим да работим по антиядрената си програма,залегнала в нашата мисия и визия още от регистрацията  през 1995 г. Моля,да бъда изключен от помийната яма в което се превърна листа,благодарение на Котев. Деница също не желае повече да бъде част от този лист, докато Георги Котев е там. Който иска да работим съвместно,може да ми пише на личния мейл или на служебния на ЗЗ. Поздрави!

А малко след това и още едно, от представителя на ГРИЙНПИЙС, за България:

До: Петко Ковачев, администратор на листа
belene@bluelink.net
 До: Павел Антонов, Блулинк информационна мрежа


Моля да бъда изключена от листа
belene@bluelink.net

както и отделно да бъда уведомена кои хора членуват в листите на Блулинк, на които съм член и аз.


Ще продължа да работя по антиядрената кампания, както вече много години, с подкрепата на организацията, за която работя.
Съмишлениците ми могат да ми пишат по анти-ядрени теми на личен мейл.


Покаяние и извинение няма, а само твърда заявка да не изпускат "антиядрените" пари, на всяка цена!




Гласувай:
6



1. uff - Без АЕЦи ще ИМ изгорят зеленината
01.08.2012 12:05
А пък с прекалено много АЕЦи човешките ферми ще се разраснат още повече и пак ще ИМ опоскат зеленината.

Балансират господата.
цитирай
2. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
02.08.2012 13:10
http://www.youtube.com/watch?v=7uW97qQOdJU&list=PLD1446A05D4F76EFA&index=3&feature=plpp_video
Ето едни глупаци, които си въобразяват, че нямат избор, че някой ги принуждава и че са невинни и благовъзпитани. Ти си имаш работа с такива типажи. Как се вразумяват същества, които не осъзнават действителността?
цитирай
3. mitjo - http://www. kultura. bg/media...
02.08.2012 13:14
http://www.kultura.bg/media/my_html/2334/c-hana.htm
"Усещането за дълг го е водило напред в бездната на престъпленията."
цитирай
4. анонимен - Относно зеленото движение в България
02.08.2012 22:53
Здравей Георги,

Следя всичките ти разкрития от самото начало, реших да пиша тук тъй като и аз в един момент си зададох въпроса как се зароди и съществува "зеленото движение" в България. Искам да уточня предварително, че според мен то не е изцяло псевдо тъй като има постигнати резултати като забраната на ГМО, шистовия газ и редица други каузи свързани с природозащитата в България. Въпросът с формирането, бумът му изразяващ се в стотици нпо-та и финансирането му обаче ме накара да проверя нещата до колкото мога. Споделям тук намереното до сега и се надявам да намериш и ти собствените си отговори в него. Проверявайки по-активните нпо-та попаднах на този линк: http://placeforfuture.org/partnyori
А именно, оказва се, че повечето от тях пряко или косвено са партньори на фондацията на Сорос Отворено общество или безбройните нейни производни шетащи из България както изглежда от 90-та насам, включително Нов Български университет, създаден от същите.

Така нареченият Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа както ще видиш в този линк: http://www.ceetrust.org/about-us/founders.html е основан от същите тези фондации: Отворено общество на Сорос, Фонда на Рокфелер и прочие...

Едно уточнение, само Отворено общество от създаването си е финансирало нпо-та по целия свят с над 5 милиарда долара. Целта е ясна, данъчни вратички и облекчения, както и създаване на нужната почва в развиващите се страни за колониална доживотна зависимост.
Надявам се това изяснява въпроса с Грийнпийс и зеленото движение като цяло. За жалост тенденцията е в световен мащаб, тъй като редица от изброените нпо-та са членове и на международните такива организации...

Искрено се надявам да греша или пък това да е цената на едно по-добро бъдеще, но уви, не вярвам да е така.

Господ да пази България и дано има повече хора като теб !


цитирай
5. uff - Кръстьо Кръстев - в генезиса на ядрените реактори
03.08.2012 07:38
Това ще е полезно за Георги, да знае, че БГ-ЯМ умее дълго да потиска информация:

http://www.vbox7.com/play:c9e6fcaeed
цитирай
6. mitjo - "Относно зеленото движение в България"
03.08.2012 12:55
Това чисто и просто е „легитимация чрез противопоставяне”. Част от заинтересованите лица претендират за обратното и уж се противопоставят, за да могат да договорят изгодните за тях условия уж от името и в името на хората.
цитирай
7. mitjo - Колко хубаво – сами се измитат без да ...
03.08.2012 14:03
Колко хубаво – сами се измитат без да има насилствено прочистване. Тъкмо да няма да има кой да се пречка в средата на истински загрижените. По-малко ракови клетки, по-здрав организъм.
цитирай
8. mitjo - Адски странно е някой да нарича себе ...
03.08.2012 14:15
Адски странно е някой да нарича себе си „антиядрен” и да иска мерки срещу човекът, които се бори с ядрената мафия на живот и смърт. Каквото и да си въобразя, че си направил, тези или не могат да проумеят, че всеки има право на собствена себеизява и възгледи или техните цели нямат нищо общо с антиядрените настроения на все повечето хора не само в България, но и по света. Хубаво е, че сами се омитат, защото рано или късно тълпата ще ги помете и ще им потърси сметка. Миналото не се поправя и както и да маневрират, злонамереността им към истината, ще лъсне.
цитирай
9. mitjo - Много ще се радвам, ако Цв. Цв. и Б. Б. ...
03.08.2012 14:32
Много ще се радвам, ако Цв.Цв. и Б.Б. последват примера на То.То. и се ометат по същия начин от държавата. Преди тук да стане втора Сирия. Такъв късоглед и тъп селски манталитет няма място в каквито и да е организации.
цитирай
10. toivomakensen1 - Потвърждението не закъсня...
03.08.2012 14:50
За жалост потвърждението не закъсня. Уви борбата с корупцията в която и да е сфера изисква борещите се да нямат интереси и финансиране в областта за да могат да бъдат обективни. Това е все едно ти като ядрен физик да лобираш за АЕЦ и да не бъдеш обективен само защото това ти е професията.
Гледах предаването в България он еър, истината е, че именно корупцията опорочава всяка добра идея, както неколкократно напомни на водещия и другия участник, които безучастно вдигаха рамене с отговор " Те парите са отишли вече, какво правим от тук нататък". Същият омагьосан порочен кръг се заформя и с ВЕИ, монопол от самото навлизане на технологията и директивите и тотално изкривена схема непозволяваща децентрализация и достигане до домакинствата. Не мисля, че зеленото движение е за ядрената енергетика и някога ще бъде, но докато се налива пусто в празно, каквато и технология да навлезе ще се случва едно и също. Еврофондовете и програмите сякаш влошиха положението последните няколко години, защото само липсата на пари дава някакъв шанс за започване на чисто.
цитирай
11. uff - Целта оправдава средствата
04.08.2012 06:46
mitjo написа:
Адски странно е някой да нарича себе си „антиядрен” и да иска мерки срещу човекът, които се бори с ядрената мафия на живот и смърт. Каквото и да си въобразя, че си направил, тези или не могат да проумеят, че всеки има право на собствена себеизява и възгледи или техните цели нямат нищо общо с антиядрените настроения на все повечето хора не само в България, но и по света. Хубаво е, че сами се омитат, защото рано или късно тълпата ще ги помете и ще им потърси сметка. Миналото не се поправя и както и да маневрират, злонамереността им към истината, ще лъсне.


Виж документални филми за сегашното положение в Чернобил. Там сега е един зелен свят... Животинките са необезпокоявани от хората... Комунизмът го няма... И така ще остане още доста години сигурно.

Сигурно това искат. Или пък им е харесало впоследствие.
цитирай
12. mitjo - http://dnes. dir. bg/news/pre...
06.08.2012 21:22
http://dnes.dir.bg/news/premier-siria-11726858?nt=9
Страхотна опозиция, вместо да реже глави, позволява на изметта да се „присъединява”. Забелязваш ли колко много прилича на Б.Б. Освен в чертите - сланините и подпухналостите, изражението е съвсем еднакво.
Сега остава и президентът на Сирия да премине към опозицията...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833524
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031