Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2012 09:42 - Богомил Манчев - глава или задник на ядрения октопод? 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6569 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Коментар на поръчковия материал в списание Форбс-България, от септември 2011 г.

image

„Най-печелившата сделка”!? Всъщност е редно да се нарече „най-престъпната”! Няма правна основа за сключването на подобни „сделки”. На практика става дума за уговорка за бъдещо източване на АЕЦ „Козлодуй”. Обърнете внимание, че когато са се пазарили, най-вероятно на кръчмарска маса, не е имало фирма, която да се договаря с АЕЦ „Козлодуй”, нито пък Бог. Манч. или който и да било друг е имал и най-малка представа от естеството и съдържанието на дейностоте, които следва да се ивършат. Но дали това е чак толкова важно и нужно?

За целта следва да си изясним, какъв е смисълът и съдържанието на понятието „вероятностен анализ на риска/безопасността” (наричат го и така и инак, а е по-известно като ВАБ). На практика това „животно” може да се охарактеризира като хороскоп на АЕЦ или на което и да е друго предприятие или обект, спрямо което е приложено. Защо това е така ли? Много е лесно за обяснение. Ако съставителите на хороскопи получаваха толкова много милиони за работата си, колкото Бог. Манч. за ВАБ те биха наричали своите произведения „Вероятностен анализ на вашето безопасно бъдеще”, а не просто хороскоп. Всичко се определя от размера на заплащането. Другото което показва че ВАБ и хороскопите са едно и също нещо е, че и в двете „предсказания” няма прогноза за фатален край. Не ли? Отворете си вестника на страницата с хороскопите. Същото се отнася и за АЕЦ, но фатални краища се случват. Спомнете си Чернобил и Фукушима. И ще продължават да се случват, независимо че „бизнесмени” като Бог. Манч. не го предвиждат в хороскопите си.

Така Бог. Манч. трупа милиони от свободни съчинения, които нямат абсолютно никаква стойност. Толкова, че даже може да си плати на Форбс-България да го похвали.

Имам и още едно основание, което ме кара да се съмнявам в гнилостта на сделката на „бизнесмена” с АЕЦ „Козлодуй”. Аз започнах работа в АЕЦ през май 1991 г., а 6-ти блок беше пуснат в началото на септември, същата година. През тез месеци аз работех в т.нар. „Оперативно звено”, сектора включващ висшия оперативен персонал по управление на реакторите и блоковете. Нямам спомени Бог. Манч. да е бил част от тази структура. Ако той е участвал в пуска на 6-ти блок би следвало да е работил именно в това звено и аз бих го познавал, но ... такова нещо няма. Ние не се познаваме лично. Моята трудова книжка е все още в Козлодуй и е лесно проверимо дали казвам истината. В началото на септември 1991 г. 6-ти блок беше пуснат в експлоатация, за първата си горивна кампания, а на мен ми беше позволено да се прехвърля при физиците.

image

„Аз знам да карам централата ...”. Показва че е загубил връзка с реалността. Правилният израз е „управлявам”, така както се управлява и МПС, но с тази разлика че сам човек не може да управлява нито една цяла АЕЦ, нито един отделно взет блок в която и да е АЕЦ. Още няма подобен феномен в целия свят. Но Манч. ... е, той е от друго измерение!

Следват селски самохвалства.


image

Захвалва се, че бил „пионерче” в правенето на хороскопи за АЕЦ. Бил отворил очите и на запад и на изток, как по-прикрито да се източват атомните централи. Но на практика не се знае, кой пръв е измислил топлата вода.

„Риск инженериг” се бил включил успешно в „модернизацията” на блокове 5 и 6, на обща стойност един милиард лева! В същата тази „модернизация”, която щеше да увеличи проектния ресурс на блоковете от 40 на 55 години, т.е. до 2042 и 2046 години, съответно за двата блока. Вместо това наскоро започнаха нова „модернизация”, на стойност минимум половин милиард лева, която да увеличи проектния ресурс на блоковете от 30!!! На 50 години!!!! Стопляте ли? И после ще има и още „модернизации” и „риск инженеринг” винаги ще се включва в тях по възможно „най-успешният” начин.

Бог. Манч.: „Това е най-голямата модернизация правена на ядрени съоръжения в света.” Сигурно има предвид кражба, ама нейсе.


image

„... съхраняване на отработилото ядрено гориво в АЕЦ „Белене”” Строителите на хранилище за отработило ядрено гориво във Финландия заявяват, че не могат да гарантират стабилността му за повече от 100 години, при необходими минимум 100 000 (сто хиляди). В България още не се знае терена на който някога ще се изгражда такова съоръжение, а този бълнува за някакви си 300 години!? Да не говорим, че най-нагло плюе на сигурноста на хиляди бъдещи поколения, както и не дава да се разбере, за чия сметка ще е предпазването от контакт с този боклук. За него е важно сега и колкото се може повече да краде и лъже, а бъдещето – майната му!

 

„... независимостта при ядрената енергия” Е те тука „бизнесмена” Бог. Манч. изкърти всички мивки, где що ги има! УМОПОМРАЧИТЕЛНО: „Ако съм собственик, ще купя гориво и ще го сложа да си седи в хранилище за свежо ядрено гориво, за да показа, че за 5-6 години съм обезпечен.”

 Покъртително! Такава глупост не би казал и тройкаджия от трети клас. Общата стойност на партидите ядрено гориво, за блокове 5 и 6 в Козлодуй, за 6 години надхвърля един и половина милиарда лева. На практика, похарчвайки толкова огромна съма наведнъж и складирайки закупеното „бизнесмена” Манч. я замразява и се лишава от приходите, които оборота на тези средства ще му донесе през годините. При 10% средногодишна доходност от оборота на тази сума може да му носи по над 150 милиона лева на година, с което би намалил разходите си за горива на повече от 50%!!! Но, не! Той иска да „покаже” на някого, колко е велик и какви запаси от свежо ядрено гориво има! Ами ако след първата година се случи нещо с поверената му (или „собствената му”, както той си фантазира) АЕЦ и тя не може да продължи да работи занапред, какво прави с останалото гориво, за над един милиард лева??? Даже и да намери легален купувач, ще е на загуба.

 

Извод! Как е възможно едно толкова „ерудирано” момченце да е толкова богат „бизнесмен”? Единственият възможен отговор е – непробиваемия чадър на организираната престъпна група имаща едновременно много имена, но неизменно управлявала България през последните 68 години. На първо място трябва да се спомене клона на КГБ в България Д(АН)С. Всички останали под-структури са нейни производни.

Последната тлъста кражба, за над два милиона лева, на Бог. Манч. от АЕЦ „Козлодуй” е под прикритието на т.нар. стрес-тестове. Утре ще измислят нещо ново.

Има ли смисъл да продължавам? Ако искате продаължете сами.

image

image

Г. К.




Гласувай:
4



1. uff - Комунистическата буржоазия
18.07.2012 13:09
Георги, въпреки сполетялата ги нищета преди 1944г., много от тези типове са от семенните торбички на някогашни принцове. Даже принц Кирил Преславски е облагородил доста прислужници.
Комунизмът държеше физически и идеологически роби, за да се замогнат изпадналите в нищета благородници!


Не случайно офицерите от службите на режима се куплираха перфектно със западното масонство.
цитирай
2. mitjo - Гледай днешното шоу на Слави. Ку...
19.07.2012 00:20
Гледай днешното шоу на Слави. Кунева така се беше настървила... Тази е толкова удобна на военните, че няма да се учудя ако спечели изборите. Атентатът в Бургас бил срещу България – обединявайте се и... марш на фронта. В 21-ви век, когато всичко може да се разследва, израелският премиер да говори за отвръщане на удара със сила и да се заканва на цяла държава, вместо да иска разследване и намиране на виновните, звучи повече от идиотско. Не се съмнявам в подлостта, жестокостта и лудостта на политиците. Според мен фабрикуват ситуация, с която да оправдаят нашето присъединяване към дадена позиция. Да не забравяме услужливите самолети за Витоша, а и тук бъка от израелски военни напоследък. Израелците преди „атентата” сами си разтръбиха намеренията, за да им седи по-определено реализацията след това. Под израелци не разбирам хората от народа, а скапаните политици, които ги управляват – те са един дол дренки по целия свят – не им пука за чуждия живот, все едно на сънародници или не. И тази Кунева как може да твърди, че това е нападение срещу България, като са пострадали израелци и то след телефонно обаждане, да не би да стане грешка. Може да се случи на територията на всяка държава, стига да има подходящи условия – нищо лично, просто бизнес. Обаче Кунева явно много държи да ни вкара в личното и бизнеса, за да си „оправи положението” и да си изиграе ролята. Егаси плиткомозъчното двукрако! Съвем точно копие на това, за което си писал и ти. Въобразява си, че кофти последиците са само за гъбовете на другите само защото последствията от действията им ги застигат със закъснение.
цитирай
3. mitjo - Започнах да чета M. Scott Peck - P...
24.07.2012 15:49
Започнах да чета M. Scott Peck - People Of The Lie и междувременно се натъкнах на това: http://www.struma.com/otblizo/fashizmut-na-miloshevich-suzdade-poli-pantev-i-kokainovite-krale_27878/
Един убиец, за чиято кожа се „бориха” от Хелзинския комитет и както се вижда, освен че са я отървали са я изтупали от кръвта на жертвата. Та виждаме как убиецът е повишен от изпълнител в предводител и говорител на народа – заработил е в неправителствена организация, като тази, която го отърва нищо, че претендираше, че е на страната на жертвите!? Удивително, сега ще брани народа и ще го организира срещу властта!? Който е тъп да му вярва. В книгата на Пек пише, че злите хора са хора на лъжата и претенцията и , за да изфабрикуват маската си, най-често заемат престижни длъжности, които изискват силно развит морал и добродетелност. Странно, че вече си изчел тази книга (за което в момента благородно ти завиждам, защото съм малко след средата), а си се хванал точно на такава кука.
цитирай
4. mitjo - http://jj-bg. info/single. ph...
24.07.2012 20:23
http://jj-bg.info/single.php?politika/20110814212428
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841615
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031