Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 09:25 - Как ядрената мафия облъчва детски мозъци?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 13209 Коментари: 20 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В интернет страницата на АЕЦ „Козлодуй” не са забравили да поставят няколко свръх манипулативни материала, с които да облъчват невинните детски мозъци, така че когато порастнат да са „готови” да вярват и служат вярно на ЯМ. Алчността им е толкова заслепителна, че не жали и децата. В тази връзка се сещам за това, че два дни след излизането на пазара на книгата „Ядреналин” (достъпна вече и в електронен вариант, с 6 лева по-евтино от книжния, който е 14 лева) българският еврокомисар Кристалина Георгиева получи ексземпляр на книгата с автографи на авторите. Това се случи в гримьорна  студио на БНТ. Минути преди това, в пряк ефир, тя трогателно твърдеше, че „всяко едно дете ни е скъпо”, после си получи книгата и забрави за децата.

Линка към страницата на АЕЦ „Козлодуй”:


За децата - Интересно


Ето част от „акцентите” (коментарите в скобите са мои):

Учените са изчислили, че за да се предотврати повишението на глобалната температура с 2 градуса, през следващите 50 години ежедневно трявба да се въвежда в експлоатация една голяма електроцентрала, която не отделя вреди емисии. (ЯМ си купува учени, политици, магистрати и журналисти на кило и така е откато същетвува!)

Реакторът е „сърцето” на атомната централа, където делението на ядрата на горивото дава топлина. (Иситната е, че не реактора е „сърцето” на АЕЦ-а! Това е така, защото истинското сърце в човешкото тяло е нищо повече от една помпа, която тласка кръвта да се движи. Така че в ролята на „сърце” на АЕЦ може да се посочат т.нар. главни циркулационни помпи, които тласкат топлоносителя да охлажда реактора. Самият реактор може да бъде оприличен по-точно на „стомаха” на АЕЦ, който се захранва с храната – ядрено гориво. Както човешкият стомах така и реактора в АЕЦ отделят енергия, но и отпадъци. Сами определете разликата между двата вида отпадъци.)

Радиацията е невидима. В ежедневието тя не може да се долови с нашите сетива. А както е известно, всяко невидимо нещо ни изглежда малко мистериозно и дори леко плашещо. Но радиацията днес изобщо не е непозната – повече от 100 години учените я изследват, знаят как да я откриват, измерват и контролират, дори и в най-малки количества. Както и при много други неща – огън, електричество  и др., специалистите знаят как да проявяват предпазливост. (Те знаят, но какво знаете вие (респективно - децата) и какво ви казват знаещите???)

В днешно време хората все повече се възползват от радиацията и радиоактивните материали.

Радиацията, вследствие на дейността на ядрените централи, е незначителна в сравнение с другите източници – само 0.01% от общото облъчване. Ядрените реактори са обезопасени с много устройства, които предпазват хората и околната среда от влиянието на радиацията. (Знаем как да не знаем. И от Чернобил и от Фукушима ни увериха, че това е 100% истина!)

В промишлеността едно от най-големите постижения на ядрените физици е ядреният реактор – източник на топлина и светлина, а совалките летят в космоса, задвижвани с ядрено гориво. („Ние нема да го фалиме. Оно се види и само се фали.” – шопска поговорка. А щом го фалят не ми го фали!)

В деня на презентацията на книгата „Ядреналин” (26 април 2011 г.) лично министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов дойде в градинката пред ресторант Кристал, за да си купи книгата и получи автографи от авторите. И какво от това?

Г. К.





Гласувай:
7



1. uff - НАСА нещо са разсекретили или нашият шпионаж знае много???
05.07.2012 12:08
http://www.kznpp.org/uf//interesno/Dipl-Rad_FIN-1.pdf

Това за совалките нещо??? Противоречи на официалните данни.
Иначе навярно е така - може да се предположи, и е по-логично.
Руснаците отдавна са изпробвали реактивни самолети с ядрено гориво, но после "спират". Трудно е да се защити екипажа. Но като се има предвид, че астронавтите на совалките подписвали, да нямат деца...

Да не би американците да са разсекретили технологията?
цитирай
2. podvodni - Добре господин Котев, съгласен ...
05.07.2012 13:41
Добре господин Котев, съгласен съм, че има ядрена мафия. Съгласен съм, че ядрената енергетика е опасна. Но трябва да се съгласите, че и топлоцентралите несатолкоз безопасни от гледна точка на екологията. Кои производства на ток са безопасни? Соларните и вятърните? Да, безопасни са, но са далеч нерентабилни което води до висока цена на тока и неговото не постоянство в производството. Водноелектрическото производство? Да , но има друг проблем - недостатъчна мощност. Търсим баланса - достатъчна мощност - чиста екология - ниска цена.
Много ще кажат че това е невъзможно. Аз казвам, че е !! Вие също знаете че е така.
Въпросът е - Имате ли смелостта да го кажете на глас?
цитирай
3. gikotev - Re: Добре господин Котев, съгласен ...
05.07.2012 14:06
Г-н Подводни! Аз вече писах тук за алтернативите и сигурност и в бъдеще пак ще пиша. Но нека напомня накратко. Във ФРГ, към настоящият момент има изградени фотоволтаични инсталации на обща мощност от 27 GW, което прави 27 ядрени блока, като тези двата дето сега се експлоатират в Козлодуй. Известно е също, че АЕЦ "Козлодуй", с двата си реактора, осигурява 35% от нуждите от електроенергия в страната. Ще рече, че 6 GW мощности са повече от достатъчни! Германия има 4.5 пъти повече, но само от фотоволтаици. Важно е да се отбележи, че България е 3.5 ПО-РЯДКО НАСЕЛЕНА от Германи и в същото време интензитета на слънчевото греене над нашата страна е с 50% повече от това над ФРГ. Какъв е проблема? Преди дни властите в България намалиха драстично изкупната цена на ВЕИ енергията, за да демотивират инвеститорите. Ако ВЕИ технологиите бяха започнали да се развиват паралелно с ядрените, от преди 60 години, сега щяха да струват жълти стотинки. Това няма да го видите в рекламните материали на АЕЦ-а, които облъчват детските мозъци!
цитирай
4. podvodni - Фотоволтричните инсталации са ...
05.07.2012 18:01
Фотоволтричните инсталации са подвластни на капризите на времето. Обвинявате държавата, че била намалила изкупните цени. Държавата чии интерес трябва да защитава, моят или на инвеститора и апетитите му за печалба? Бъркате ролята на държавата. Всъщност самата държава подкрепя в една или друга степен лобитата на енергийната мафия, независимо какво е то - ядрено, фотоволтрично или потдръжниците на изкопаемите горива. И знаете ли защо? Защото от тока се печели. Печели както частника, така и бюджета. Илюзия е да се смята, че мафията , независимо в каква област е, е нещо различно от държавата. Мафията е продукт на олигархията която е властта. И това не е валидно само за нас. Така е навсякъде.
Няма смисъл да спорим кое е по-добре - ВЕИ или някаква друга ел. енергия, защото означава да спорим кое е по- добре - да те обере бандитска групировка от „Дружба“ или от „Люлин“. Глупаво е, нали?
Мисълта ми бе за онзи източник на енергия за който е тотално забранено да се говори.
цитирай
5. mitjo - Като чета подводния и си мисля, с...
05.07.2012 23:26
Като чета подводния и си мисля, страшна логика бога ми, тоя е паднал тук от Марс... (без да искам да обидя човека, знам ли може да има смислена причина да мисли така, но да не може да я извади на бял свят). Ми я тогава сами да си сложим главите на дръвници на Жълтите павета и да надаваме вой, че ни е време да ги резнат. Дали някой се сеща, че става въпрос за престъпна подмяна на ядрено гориво и за игра на зарове с живота ни, не просто за ограбване. Отделно аз не искам мародери нито от Люлин, нито от майна си райна. Ще помоля тия дето искат да са дойни крави да си менкат пола, че да не попадаме под един знаменател. Така за всички ще е гот...
цитирай
6. sartorium - Мисълта на блогъра Подводни за "онзи източник на енергия за който е тотално забранено да се говори"
06.07.2012 01:29
свенливо се опитва да ви насочи към "енергия на нулевата точка" . Тази необичайна свенливост се дължи вероятно на това , че Г.Котев е написал в профила си , че е реакторен физик , което го лишава от възможността да получава компетентните коментари на всеки непризнат гений в блог.бг (а те тук са много) .
Иначе по темата : Явно вече си имаме български Стивън Хокинговци , смели популяризатори на науката и в частност на ядрената енергетика . Най-вече сред малките палавници , които ще научат много интересни неща от тази прекрасна книжка . Можеше дори и да приложат пъзел "АЕЦ Козлодуй" към книжката и да пишат на децата , ако загубят някоя част с изобразена горивна касета на нея , да не се притесняват . Щото и на тях им се случва отвреме - навреме :-))
цитирай
7. анонимен - От къде защо и кога съм паднал е без ...
06.07.2012 01:44
От къде защо и кога съм паднал е без никакво значение. Най-малкото за теб. Същноста на въпроса е мафията. Дали се нарича ядрена, петролна, фотоволтрична няма абсолютно никакво значение. Реално изнесените данни от г-н Котев, около далаверите в Козлодуй имат няколко измерения. Ядрената енергетика наистина е опасна в своята употреба защото борави с материали които са носители на огромно количество енергия, при която ако няма нужните познания и технологии за забавяне на процесите, последствията биха били меко казано страшни. Което от своя страна говори, че има още неща които има да се научат и съвременното познание в материята е доста ниско. Това е предпоставка както за развитие, но и същевременно за огромни финансови измами в процеса на това развитие. Не, че подобни измами не могат да стават в топло и водноелектрическите централи, но за разлика от атомната енергетика са направо пренебрежимо малки. Защо? Защото степента на развитие на този тип енергетика е почти на своят връх. Относно фотоволтриците не разбирам оплакването, чед ържавата е намалила изкупната цена. Питам, защо държавата трябва да бъде гарант за печалбите на определена прослойка частни "инвеститори", а не принципите на свободният пазар. Защото ако наистина се приложат тези принципе то съответните фотоволтрични инсталации трудно биха били конкуренти, даже и на топлоцентралите. Смешно е да се твърди, че фоотоволтричната енергетика не се развива със същите темпове като атомната. Развива се и то доста ускорено, защото е основният източник на енергия в космическите апарати. И отново да се върнем на ядрената енергетика. "Далаверите" са възможни основно защото развитието на технологията се "вкарва" много баявно в реалният живот. Бих дал следният пример: В Козлодуй всяка година трябва да се прави презареждане на реакторите, а съвременните самолетоносачи - "Роналд Рейгън" и "Джордж Буш 1" използват реактори които работят без презареждане в продължение на 20 години. Защо няма АЕЦ с подобни реактори? Защо г-н Котев"
цитирай
8. gikotev - Re: От къде защо и кога съм паднал е без ...
06.07.2012 01:55
Не съм се интересувал и занимавал с ядрени реактори за транспортни цели. Даже не знам (как звучи само) дали наистина самолетоносачите и совалките (както пише в сайта на АЕЦ "Козлодуй") наистина се захранват с ядрени реактори. В същото време знам, че че компания на милиардера Бил Гейтс заяви инвестиции в ново поколение реактори, които да работят без презареждане в продължение на минимум 60 години. Информация за това начинание е откриваема в интернет. НО даже и той не успява да реализира мечтата си! Защо? Защото е технически нереализируемо. НО нека опитва! Ядрената енергетика няма бъдеще!
цитирай
9. анонимен - Подводни
06.07.2012 02:11
Тотално грешите за ядената енергетика. Мога да Ви покажа един ядрен реактор който работи от доста дълго време. Станете в 4 часа сутринта и почакайте. Той ще се появи от изток и работи вече над 5 милиарда години. Друг един реактор работи вече близо 30 години и наскоро напусна границите на Слънчевата система. Навярно се сещате, че става въпрос за "Вояджър". Между другото космоса представя интересни и огромни възможности за енергия. Сещам се за доста хора който много успешно са използвали неговите дадености.
Относно самолетоносачите, с изключение на няколко от старото поколение, наистина използват атома за своята енергиина обезпеченост. И наистина имат огромен ресурс на презареждане. Просто, изисквания на военните.
цитирай
10. gikotev - Re: Подводни
06.07.2012 02:23
;-)))) Имаме съвсем малък проблем ;-)))) "Реактора", който ми предлагате да видя в 4 часа сутринта на практика е не просто РЕАКТОР, а ТЕРМОЯДРЕН РЕАКТОР!!!! Разликата е ОГРОМНА! В ядрените реактори се реализира т.нар. верижна реакция на деление на тежки ядра. Докато в термоядрените реактори, каквито все още няма на земята, а вие визирате Слънцето, се реализира т.нар. термо-ядрен синтез на леки ядра! Разликата е огромна! Да продължаваме ли дискусията???? Преди години самият премиер-слънце ББ обеща да изучи термоядрения синтез и да пусне спрените малки блокове в АЕЦ "Козлодуй". Всички знаем, че това нито се е случило, нито някога ще се случи.
цитирай
11. анонимен - Подводни
06.07.2012 02:45
С най - голямо удоволствие ще я продължим. Казвате че ядрената енергетика няма бъдеще. Аз казвам, че грешите и Ви дадох пример. Вие ми казавате, че имаме малък проблем. Вярно е, но проблемът е технвически. Защото ако в днешните реактори, които използваме официално, се осъществява термоядрен рпазпад то в другият тип, се осъществява термоядрен синтез. Което по същество е ядрена енергетика, но в различни посоки на реакцията. Реално, ядрена физика и енергетика. Както Ви писах, съвременната ядрена физика е само открехнала вратата на космоса. А това е предпоставка за огромни финансови измами. Разрешението на проблема е, да се прескочи етапа на атома във всичките му посоки и клоунадите със фотоволтриците и вятърните мелници и се отиде на забравеното забранено известно.
цитирай
12. uff - Честито, Котев!
06.07.2012 06:59
Имаш платени писачи. Откъде им плащат, това е отделен въпрос.

Видно е и от дължината на постингите.
Пускай повечко, ако имаш такива! Дори да те ругаят.
Може да разберем, коя редакция плаща.
цитирай
13. mitjo - Извинявам се за грешното предпо...
06.07.2012 08:48
Извинявам се за грешното предположение, човекът явно е на дълга почивка в някое специализирано лечебно заведение и изпитва нужда от публични изяви.
цитирай
14. uff - Човешкият фактор - причина за катастрофата "Фукушима"
08.07.2012 08:09
Там била причината за аварията, а не в цунамито и земетръсите.
Твърде категорично го казаха преди няколко дни.

Да беше един реактор, а то...
Не отиват ли нещата в двора на горивото???

Трябва да се има предвид че бумът на АЕЦите е и заради производство на плутоний и др. за военните. След Студената война изграждането на АЕЦи спада. А плутоният трябва да се изгаря, защото както и ти калкулираш, депонирането му е безумие на колосална цена.
цитирай
15. emilanov - С взор към бъдещето да не вземем да гръмнем
08.07.2012 15:55
Ясно е, че има силни финасови интереси зад АЕ със съмнителна прозрачност и законност и с това трябва да се занимава Прокуратурата и Съда! А тук ТРЯБВА да става дума за СЪЩЕСТВУВАЩАТА, СЕГА, В МОМЕНТА !!! Атомна Енергия!!! Как да се подобри сигурността, има ли истински ЕОР (Emergency Operating Procedures), колко проблеми излязоха и се скриха след Stress Test-овете, културата на експлоатация и т.н. и т.н. А за бъдещето, дали ще е ядрено, въглищно, вятърно или никакво, ще се решава на основа на това, с което се справяме СЕГА!
цитирай
16. mitjo - Не мога да си обясня как непрекъс...
09.07.2012 19:12
Не мога да си обясня как непрекъснато се появяват разни глупаци, които обясняват колко естествени и неотменими са престъптъпленията на тази и онази групировка и изобщо забравят, че става въпрос за хора, които си задоволяват недъзите като съсипват както чуждия, така в последствие и собствения си животец. Все едно говорят за божество, а не за човешки прегрешения и престъпления. Явно самите те са в кашата и си въобразяват, че така ще се измъкнат, а единственото, което правят е да затъват все повече и да повличат останалите.
цитирай
17. alexs - Без ядрена и особено термоядрена ...
09.07.2012 22:45
Без ядрена и особено термоядрена няма звездно бъдеще за човечеството. С фотоволтаците далеч не може да се стигне а все още са твърде скъпи вероятно след 5- 10 години ще стане изгодно да се добива енергия с тях но през ноща слънце не грее следователно и в бъдеще не могат да бъдат основен източник а допълващ. Идеалното решение е Термоядрения реактор но не си дават зор да бързат да бъдат построени такива да защото има газови и петрони монополи....
И не ревете толкова срещу ядрената енергетика хилядократно повече хора са заганили от автомобилни катастрофи и от замърсяването на въздуха от автомобилите ...
Ако искаме да ставаме Галактическа цивилизация се нуждаем от енергията на атома В противен случай ставаме праисторическа
цитирай
18. gikotev - Re: Без ядрена и особено термоядрена ...
09.07.2012 23:48
Пуснах този коментар, защото господина който го е писал искрено си вярва, което обаче не означава, че е прав.

Вече съм писал тук, но специално за него ще повторя. Всички ядрени мощности по света работят на постоянна мощност и през деня и през нощта, но в тъмната част на деня няма кой да консумира продукцията им. И какво става? Та се поема от ПАВЕЦ. Същото би могло да се прави и с фотоволтаиците, но през светлата част на деня, а през тъмната ПАВЕЦ да връща поетата енергия. Всичко е много просто.

Що се касае до цената на фотоволтаиците, то те вече щяха да струват стотинки ако развитието им не е било спъвано с десетилетия.

Ние винаги сме си имали действащ термоядрен реактор и той се казва Слънце. Не е нужно да се строи ново Слънце и на земята. И изграждането му не се стопира нарочно от никого, а чисто технически е все още неосъществимо.
цитирай
19. mitjo - Според мен розовата се е размнож...
10.07.2012 00:00
Според мен розовата се е размножила, за да си придава тежест, но стилът й е един и същ. Нека си пее варизции на тема, мелодията не е мръднала за разлика от главата й - там всичко е сбъркано.
цитирай
20. mitjo - http://play. novatv. bg/play/...
10.07.2012 18:51
http://play.novatv.bg/play/276791/?autostart=true
Като ги гледам тия и си мисля, че Брейвик има много силни и смислени причини за убийствата и за нацистките поздрави, отправени към съда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833524
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031