Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 08:15 - До председателя на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 16821 Коментари: 28 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Многоуважаема, г-жо Ценова!

През последните няколко дни в любимата ни Татковина най-често споменаваната дума е „бонус”. И понеже вашите недоброжелатели посочиха в пресата, от квотата на вашето министерство, само министъра и ресорният му заместник, но упорито забравят за вас, аз реших да поправя тази зловеща несправедливост. Като ваш много голям фен реших да поправя пропуска на г-жа Димитрина Христева (шеф на ПР-а на МИЕТ) да ви направи този безплатен ПР. За целта, обаче, г-жо Ценова, ще трябва и вие малко, но много малко, да свършите една работа. А именно – да ми предоставите подробна информация за получените от вас бонуси (по-известни, като ДМС – допълнително материално стимулиране), в качеството ви на председател на Съвета на директорите в родната АЕЦ. Ако ми предоставите тази, нищо не значеща информация то аз ви обещавам, че тя ще намери място не само по вестници и други медии, но даже и в книга! Да, да, в книга, която ще види бял свят след по-малко от два месеца. В нея ще бъдат отразени и други ваши подвизи, на родния енергиен фронт, но ако побързате ще публикувам там и скромните ви допълнителни възнаграждения. После със сигурност ще излезе, че г-жа Христева си е гледа работата през пръстите и може да решите мен да ме поканите на нейно място.

Не обръщайте внимание на премиера Борисов, че и членовете на политически кабинети също следвало да връщзт ДМС-тата (а вие нали сте шеф на такъв). Той много често си сменя мнението на 180° през 5 минути. Не бързайте да ги връщате, защото до довечера той може да е премислил и да се наложи после пак да ходите да си ги получавате. Та нали вие сте си ги изработили тези парички с честен труд и кървава пот по челото. Не ли?

И още нещо искам да ви кажа, многоуважаема г-жо Ценова. Едва през последните дни аз разбрах, защо вие и вашите колеги от политическия кабинет на МИЕТ, в това число и бившият му член Марий Косев, имате големи проблеми с паметта. Може и да ви се струва и късно, но важното е, че разбрах. И сега ще се опитам да ви запозная, което, надявам се, силно да оправдае редица ваши действия, които на пръв поглед изглеждат като престъпления, но фактически са дребни здравословни проблеми. Става въпрос, че всички вие забравихте за истинската договореност между мен и министъра, постигната в края на първата ни среща, от 14 октомври 2010 г. В резултат на проблемите, които имате с паметта след три месеца (17 януари 2011 г.) министъра издаде абсолютно незаконосъобразна заповед, за назначаване на „независим експертен съвет”, който да разследва моите обвинения, а за труда си да получат бонуси, по 5000 лв. на „експерт”, от касата на повереното ви предприятие. На 19 март 2011 г., два месеца след тази заповед, аз г-н Петър Пенчев и още двама граждани се срещнахме с вас и зам-министър Косев, в сградата на МИЕТ. Когато ви попитах там, защо създавате комисии, когато на срещата с министъра договорката беше да изпълните поисканият от мен стъпки и вие и Косев отговорихте така: „Ние останахме с впечатлението, че сме се договорили за комисия.” Независимо, че след последната ни среща аз незабавно ви изпратих три независими едно от друго доказателства, за истинското съдържание на договорката с министъра, в това число и личното му признание, в радио интервю. Но и тези очевадни факти не успяха да преодолеят менталните ви проблеми. Вместо това няколко месеца след публикуването на доклада на „независимия експертен съвет” той беше свален от интернет страницата на МИЕТ и не доведе до никакви последствия, освен похарчването на парите за изготвянето му.

И още един пример, за сериозните ви проблеми с паметта. Пак на последната ни среща, от 19 март 2011 г., вие казахте, че сте изпратили препоръчано писмо до г-н Пенчев, в което опровергавате наличието на зависимост към АЕЦ „Козлодуй” от страна на „независимите експерти”. Такова писмо така и никога не беше получено, а по-малко от два месеца след това един от независимите „експерти” наети от вас от СУ, в интервю за БНР си признава, че работи по договор с централата на стойност 570 000 (петстотин и седемдесет хиляди) лева без ДДС. Пак в същото радио предаване последният се хвали, че върши това вече цели 30 години!!! А вашето писмо, което го прави „независим” не пристигна. Вие, въобще сигурна ли сте, че някога сте го пускали? Не, не, не са мо вие имате проблеми с паметта. И шефа ви Трайков също страда от това заболяване. В същото радио предаване (от 14 май 2011 г.) последният „призна”, че е свикал „независмия експертен съвет” по мое искане!!! Аз до тогава не знаех. Та в тази връзка си помислих, че след като шефа ви ми прави такава „услуга” едва ли и вие ще ми откажете да ми изпратите справка за получените от вас бонуси от АЕЦ „Козлодуй” за последните три години. Но за да не „забравите” и този път нека ви кажа как да избегнете менталния си проблем - къса памет.

Причината е именно във въпросните бонуси. Много просто. Който получава големи бонуси съответно и повече папка! Не ли? Повече бонуси – повече ЯМ, ЯМ! Обаче! Какво казва човешката физиологоя? А науката твърди, че когато човек се храни голяма част от кръвта напуска мозъка и се насочва към органите отговорни за смилането на поетата от организма храна. Това е и причината за желанието за дрямка, след хапване, защото намалява оросяването на мозъка. Колкото повече храна в коремчето, толкова по-малко кръв в мозъка, следователно КПД-то му пада. Преяждането с бонуси – нито капка в мозъка! Каква памет да искаме тогава от вас и колегите ви в политическия кабинет на МИЕТ. Сега, след като разбрах истината вече ми е по-леко на душата. До сега си мислех, че всички вие сте елементарни престъпници, а се оказа, че всъщност само страдате от дребен физиологичен проблем. Но, все пак искам да ви помоля, за да не забравите пак, след като получите това писмо и до изпращането на поисканата справка, да не хапвате нищо, за да не се получи пак ... вие си знаете.

И за да не се чудите ззащо ви правя тази услуга ще ви кажа. Първо, заради пророческите ви думи от преди повече от една година изречени пред г-н Петер Пенчев: „Кой му е виновен на Котев, че си е напуснал работата в Италия?” Да, наистина никой не ми е виновен. А даже и за това, че вече две години не работя и в България, за да не пълня бюджета на Борисов, който иска да ви вземе бонусите. (Като шеф в АЕЦ можете да проверите, че трудовата ми книжка е все още там.) И второ, защото ведомството в което работите упорито продължава да крие повече от двата милиона лева, платени на жертви, като вас, трудили се неуморно да ме „опровергават”. Така де, трудили са се хората, както и вие. Защо сега да им вземаме парите, които отдавна са похарчили?

Искрено ваш!

Георги Котев

П. С. Имайки опит от кореспонденция с вас, който ме убеди, че сте много заета, за да отговаряте на изпратени ви писма няма да ви изпращам лично настоящето. Надявам се да го прочетете тук. Може пък сега да ми отговорите? Времето до издаването на книгата е много кратко!




Тагове:   бонус,   МИЕТ,   милена ценова,


Гласувай:
5



1. uff - Новите отработили касети
06.03.2012 10:28
Жоро, отработилите касети отпътували ли са за Русия?
Смятам, че и там може да се установи, коя е пълнена с рециклирано гориво. Или?
Все пак може да се направи сравнителен анализ с контролни касети от същия тип.

Сега, след като Европа забрани да се експортира зад граница?
цитирай
2. gikotev - Re: Новите отработили касети
06.03.2012 10:38
Касетите, които аз атакувам (разглеждам тук) все още не са отпътували за Русия, а все още са в Козлодуй. Технологията на експлоатацията им изисква след изгарянето им до допустимите нива да престоят в басейни, в близост до реакторите, още минимум 5 години и чак след това да се транспортират към Русия. Там в Русия нищо не може да се направи, поради простата причина, че сами те руснаци никога и по никакъв начин няма да позволят. Да си фантазираш обратното е загуба на време. И още! Европа не е забранявала нищо, а единствено и само ЛЕГАЛИЗИРА престъплението, което аз тук обсъждам! Не си чел внимателно какво съм писал!
цитирай
3. uff - Re: Новите отработили касети
06.03.2012 10:49
gikotev написа:
Касетите, които аз атакувам (разглеждам тук) все още не са отпътували за Русия, а все още са в Козлодуй. Технологията на експлоатацията им изисква след изгарянето им до допустимите нива да престоят в басейни, в близост до реакторите, още минимум 5 години и чак след това да се транспортират към Русия. Там в Русия нищо не може да се направи, поради простата причина, че сами те руснаци никога и по никакъв начин няма да позволят. Да си фантазираш обратното е загуба на време. И още! Европа не е забранявала нищо, а единствено и само ЛЕГАЛИЗИРА престъплението, което аз тук обсъждам! Не си чел внимателно какво съм писал!


Значи с контролни касети може да се установи, в кои има рециклиран уран?

Пишеше в пресата, че нямало да се изнася отработило гориво извън Европа. Или за трети страни ставаше въпрос? Ако не могат да го изнесат, няма да могат да замажат престъплението.

Хладнокръвието на толкова народ не ти ли подсказва, че зелената светлина за тази афера идва отгоре - Великите сили?
цитирай
4. gikotev - Re: Re: Новите отработили касети
06.03.2012 10:56
Правилно си чел, какво е писало в пресата, но не съвсем внимателно. Там се казваше, че се забранява износа на радиоактивни отпадъци и отработило ядрено гориво извън ЕС, НО с ИЗКЛЮЧЕНИЕ, когато този материал отива на вън с цел рециклиране и последващо връщане в ЕС. Въпросът е - КОЙ ЩЕ КОНТРОЛИРА ПРОЦЕСА ИЗНОС-ВНОС????? Отговорът е СЪЩИТЕ, които са го правили и до сега вече около 17 години!!!

Не знам какво имаш предвид под контролни касети, но не е този пътя за установяването на рециклиран материал в горивото. Не задълбавай, моля те!

Аферата е неизбежно разрешима, независимо от никой и нищо!
цитирай
5. uff - . . . Не знам какво имаш предвид под ...
06.03.2012 11:06
gikotev написа:
...
Не знам какво имаш предвид под контролни касети, но не е този пътя за установяването на рециклиран материал в горивото. Не задълбавай, моля те!

Аферата е неизбежно разрешима, независимо от никой и нищо!


Две касети от един и същи тип, след използването биха съдържали различни остътъци, в зависимост от това, дали са били напълнени със свежо или рециклирано гориво?

Да но все пак те покриват следите. И хладнокръвието им в това начинание трябва да ти подсказва нещо.
Вероятно MOXът във Фукушима също е по договореностите за краткосрочно изгаряне, а нуждата за енергия е на втори план.
цитирай
6. uff - Ядрен арсенал на територията на България
06.03.2012 11:36
Как гледаш на тези разкрития на Георги Ифандиев?

ЯМ се корени и там!
цитирай
7. gikotev - Re: Ядрен арсенал на територията на България
06.03.2012 11:42
При случай ще се срещна и ще поговоря с Георги Ифандиев, от къде са му известни тези факти, за наличието на ядрен арсенал в НРБ. Миналата седмица ми подхвърлиха подобно писмо от блога на Николай Колев Босия, където освен за ядрени бойни глави се твърдеше и за подземни градове. На мен нищо подобно не ми е известно. А когато нещо не ми е известно аз нямам отношение към него. Не си падам по кухи сензации.
цитирай
8. mitjo - Гледай края на предаването на Цв...
06.03.2012 18:26
Гледай края на предаването на Цветков от днес (http://novatv.bg/shows/view/717/%D0%A7%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2/ ). Още не са качили видеото. Говорят за алтернативен източник на енергия, придобит от горенето на боклук. По този повод ми хрумна, че непрекъснатото покачване на цените на енергията и липсата на алтернатива много напомня Б.Б. и „липсата” на алтернатива при положение, че такива слабоумни глави като неговата има под път и над път. Защо някой да вдига цената при положение, че е сигурен в печалбата и потреблението. Не е нужно да си създава главоболия. Ако обаче е убеден във временното си пребиваване на пазара ще държи да зарибява изкуствено, да обвързва и да качва цените. Освен това тази стара статия: http://www.segabg.com/article.php?issueid=2422&sectionid=2&id=0000403 е любопитна с това, че еко организациите в BG е повече от ясно, че са пропагандни органи.
цитирай
9. mitjo - Нищо по-различно от баналната п...
06.03.2012 18:34
Нищо по-различно от баналната политика: всичко, което не върши работа се възхвалява като алтернатива, а всичко смислено се оплюва и размазва.
цитирай
10. mitjo - Няма да се очудя, ако военните в м...
06.03.2012 18:51
Няма да се очудя, ако военните в момента не осъществяват най-обикновена брутална търговска манипулация за остойностяване на поредната ненужна отрова, както е при наркотиците.
цитирай
11. mitjo - Наркотикът е ефтин и вреден боклук, ...
06.03.2012 19:09
Наркотикът е ефтин и вреден боклук, на който изкуствено с измама и насилие се вдига цената и потреблението, за да донесе печалба.
цитирай
12. mitjo - Обиконовено преди война се пров...
08.03.2012 01:04
Обиконовено преди война се провежда политика на глад и парите се изтеглят от хорските джобове, за да може след това да се ползват за заплати на военните и задоволяване на нуждите им. Пък и така народът е принуден да влезе в армията.
цитирай
13. mitjo - Борисов днес сутринта признал, че ...
08.03.2012 22:27
Борисов днес сутринта признал, че мисли като комунист демек, че е комунист. Ми тогава да вземе да се пръждоса моменталически, че ще научи децата, които не са живели през времето на комунизма какво е да се родиш и отраснеш в комунистическа държава. На това му се казва безочието на имащия се за „недосегаем”. Толкова непритеснен се чувства, че няма проблем да е нагъл кой ли ще го санкционира?! Да си престъпник не е порок, напротив. Айде да вземе да афишира и делаверите с наркотици и т.н. като е толкова откровен и чист като сълза. Любопитно ми е като някой ден се срещне с господ как ли ще го заовърта тогава. Или мисли да носи пари и мутри със себе си в отвъдното. Те там едва ли имат стойност и да може да ги вземе, а доколкото ни е известно в отвъдното се прибивава далеч по-дълго отколкото на земята има няма цяла вечност.
цитирай
14. uff - Re: Борисов днес сутринта признал, че ...
09.03.2012 08:11
mitjo написа:
Борисов днес сутринта признал, че мисли като комунист демек, че е комунист. Ми тогава да вземе да се пръждоса моменталически, че ще...


Знаеш, кои ходят да гласуват за управляващите.
Тия дето получават добри доходи и ония, дето ги отглеждат специално за целта.
Останалите се увериха, че избор не се предлага и с право не ходят. Но техният вот не се зачита.

Не ми е приятно, да наричат гласуването "избори".
В Русия какъв избор имаха???
То не е и гласуване, а гласуваница.

Елитът отглежда "мъченици" и "неопетнени" типове за високите постове, но хората трябва да потърсят измежду тези, които биват горени самотни на кладите. Поне за местната управа.
Прав е Ницше - истинските хора нямат глутници.
Трябва много да се търси за управляващи, а не четири години да се спи, докато Мафията не предложи човеците си за гласуваницата.
цитирай
15. mitjo - Прави си, че вотът на негласувалите ...
09.03.2012 13:24
Прави си, че вотът на негласувалите трябва да се брои, за да се легетимира или не нечие назначение. Тия простаци много добре знаят, че са мразени и се надявам жестоко да им се върне несъобразяването с действителността. Не по-леко, отколкото на Стамболов.
цитирай
16. uff - Re: Прави си, че вотът на негласувалите ...
09.03.2012 14:28
mitjo написа:
Прави си, че вотът на негласувалите трябва да се брои, за да се легетимира или не нечие назначение. Тия простаци много добре знаят, че са мразени и се надявам жестоко да им се върне несъобразяването с действителността. Не по-леко, отколкото на Стамболов.


Абе достатъчно е негласувалите(те са публични личности) да могат да премахнат избраното с малцинство правителство. Ако например измежду тях се постига определена квота за това...
цитирай
17. mitjo - Тук не съм съгласен. Хората са за...
09.03.2012 15:58
Тук не съм съгласен. Хората са заети, направо впримчени, на тях не им се плаща да премахват самонастанили се правителства, напротив даже, както виждаме, ги избиват за дръзновението. Така че нещата съвсем не са толкова прости, колкото ги представяш.
цитирай
18. uff - Re: Тук не съм съгласен. Хората са за...
09.03.2012 16:19
mitjo написа:
Тук не съм съгласен. Хората са заети, направо впримчени, на тях не им се плаща да премахват самонастанили се правителства, напротив даже, както виждаме, ги избиват за дръзновението. Така че нещата съвсем не са толкова прости, колкото ги представяш.


Що ги избиват?
Щот нямат утвърдени права.
цитирай
19. mitjo - По този начин прехвърляш вина върху ...
09.03.2012 16:20
По този начин прехвърляш вина върху хората за това, че не са склонни към насилие, за разлика от управляващите т.е. жертвата е виновна за свирепата същност на чудовището. Не знам някой мит да внушава нещо различно от това, че това, което прави чудовищата чудовища, са техните действия, а не техния душевен мир. Не е въпросът в жертвата, а в съществуването и отглеждането на чудовища и не ни трябва герой, който да ги избива, той не е по-различен в действията си от самите чудовища, нито жертва, която да им задоволява апетитите и така само ги разпалва и те нарастват. Трябва ни неблагоприятна среда за отглеждането на такива твари и тази неблагоприятна среда се постига с анализ и публичност на конкретни действия и бездействия. Защото колкото и да се крият и лъжат, всичко е значещо и показателно. „Всичко, което е било, съществува. Пролължава да съществува дори и това, за което вече не си спомняш. А аз мисля, че паметта продължава да съществува и след смъртта.” – Карл Чапек, т.е. последствия има и те няма как да се съобразят с измамата, защото лъжата е нещо недействително, а животът се съобразява само с действителността. Каквито и услия да направиш, за да подмениш действителността няма как да стане само ще задействаш още по-тежки колела в машината на живота и ще носиш по-голям товар, колкото и да не си го признаваш и колкото и да се разсейваш с разни удоволствия или издевателства.
цитирай
20. mitjo - Колкото и безсрамно да развяват ...
09.03.2012 16:37
Колкото и безсрамно да развяват претенциите си за щастие и удовлетвореност единственото, което излъчват е позор, нечистоплътност, неспособност и тотална некадърност. Б.Б. и 200 джипа и мутри да има за ескорт все си е без гънки по сивото вещество и с тежките вини в черния пулсиращ орган вляво и такъв ще си умре мръсен и гнусен, каквито и почести да му организират лакеите като него самия.
цитирай
21. mitjo - Това с благоденствието е само стръв ...
09.03.2012 16:55
Това с благоденствието е само стръв на въдицата, която уж пречи да видим куката под нея. Но едва ли някой е толкова тъп да съчувства на нищожествата, че не са устояли и са захапали сочното парче, нека се гърчат после и да претендират, че танцуват, аз не мисля да им ръкопляскам или да ги подпомагам. Фактът, че някои живеят дълго и се плодят не значи нищо, предвид неизвестността след това или някой е наясно какво има или няма след смъртта?
цитирай
22. mitjo - Точно хората на измамта трябва да се ...
09.03.2012 16:57
Точно хората на лъжата трябва да се притесняват да не би в крайна сметка те самите да се окажат измамени от самия живот.
цитирай
23. uff - Re: По този начин прехвърляш вина върху ...
09.03.2012 20:55
mitjo написа:
...Каквито и услия да направиш, за да подмениш действителността няма как да стане само ще задействаш още по-тежки колела в машината на живота и ще носиш по-голям товар, колкото и да не си го признаваш и колкото и да се разсейваш с разни удоволствия или издевателства.


Хубава работа!
Да не си ме взел за марсианец, че ми ги баеш такива?
цитирай
24. mitjo - Що ли ми се струва, че някой има гузна ...
10.03.2012 02:16
Що ли ми се струва, че някой има гузна съвест или не хваща написното. Да си чувал, че първата лъжа води след себе си все по-тлъсти свои посестрими? На твое място ще спра да чета между редовете и ще се пробвам да виждам буквите. Или образното мислене и боравене с прости метафори ти действа объркващо? Да са ти известни автори като Кърт Вонегът, Мишел Фуко или Кафка? Едва ли. Но пък и за мен има доста неизвестни, даже тия сигурно не са ми много ясни, така че простено да ти е, само че това не ми пречи да се чудя на нелогичността на въпроса ти – все едно съм длъжен да разчитам обърканите мисли на някоя ощипана госпожичка, дето не е наясно какво й се е случило и как да реагира.
цитирай
25. mitjo - Що не се погледнеш в огледалото и не ...
10.03.2012 02:28
Що не се погледнеш в огледалото и не предадеш „благопожелания” на розовата Нанси.
цитирай
26. uff - Аха, изплю камъчето!
10.03.2012 10:30
mitjo написа:
Що не се погледнеш в огледалото и не предадеш „благопожелания” на розовата Нанси.


Както виждаш, интересувам се от истината. Предимно в технически аспект.
Не ми е до лирически отклонения и романтични въздишки, за убиване на време.
цитирай
27. mitjo - Кое ли камъче изплюх, че не се сещам. ...
10.03.2012 14:04
Кое ли камъче изплюх, че не се сещам. Що не вземеш да конкретизираш вместо само да претендираш? И не е зле да провериш в речника значението на думите, които използваш преди да ги използваш? Но пък е любопитно защо ти се привижда лиризъм и въздишки...
Човек, който има какво да каже не се отплесва от темата, по която е започнал да спори не се отплесва с кухи фрази и безпочвени подмятания като твоите и да си придава стойност със съмнителни предишни свои изяви.
цитирай
28. mitjo - Колко много си личи кой каква цел ...
11.03.2012 02:58
Колко много си личи кой каква цел гони. Ако не беше злонамерен, щеше да търсиш съмишленици сред различномислещите, вместо да се правиш, че спориш по тема с явната цел махленски раздори.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832865
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031