Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2012 08:34 - „Китайски синдром” – игрален филм, САЩ, 1979 г.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 16154 Коментари: 26 Гласове:
4

Последна промяна: 22.02.2012 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В главните роли: Джейн Фонда, Джак Леман и Майкъл Дъглас. Най-добрият филм, изобличаващ истинската същност на ядрената мафия, който някога е правен въобще. И макар премиерата му да е била преди точно 33 (тридесет и три) години аз до преди няколко дни не бях чувал за него, нито пък го бях гледал. Изключителен филм, който на 100% подтвърждава застъпената в този блог теза, че ядрената индустрия винаги и само е била област за извършване на престъпленищ срещу хората. Още от самото начало, когато героинята на Джейн Фонда прави „невинен” лапсус, че енергията от ядреното гориво „обезчестява”, вместо „обеспечава” и до убийството на героя на Джак Леман, всичко повече от правдоподобно и достоверно. След няколкократно гледане стигнах да категоричното заключение, че такъв филм, толкова истински, не може да бъде създаден без помощтта на вътрешен, от средите на ядрената индустрия, човек. Най-вероятно разкзаната във филма история се базира на действителни събития, но това нарочно не е посочено, за да не се издаде източника на информацията. Пак с тази цел, предполагам, че към сценария са добавени и елементи извън реално случилите се, но те не влиаят на основната теза.

По ирония на съдбата, точно 12 дни след премиерата на филма, в американската АЕЦ „Три Майл Айланд” се случва една от най-големите аварии, която по чудо се разминава да не се превърне в трагедия. Тази авария (1979), заедно с трагедиите в Чернобил (1986) и Фукушима (2011) образува световният Топ 3 на най-големите аварии на АЕЦ. Това и обяснява, защо след този филм няма друг подобен изобличител. Ядрената мафия не дава! За да не се съсъпе „бизнес за милиарди”, както се казва в самият край на филма.

Аз успях да открия версия, която е озвучена на руски език и за ваше удобство я свалих в Тубата и поставих по-долу. Но който желае може да си го изтегли и на английски, а също така и да си намери български титри.

Торенти към филма на английски език можете да си изберете и изтеглите от тук.

Целият филм на руски език може да бъде видян тук:

Китайский синдром - смотреть онлайн фильм бесплатно

Приятно гледане!

Г. К.




Гласувай:
4



1. uff - Аз го намерих тук:
22.02.2012 19:48
http://filmin.ru/4921-kitayskiy-sindrom.html
цитирай
2. gikotev - Re: Аз го намерих тук:
22.02.2012 20:02
БЛАГОДАРЯ, Uff!
цитирай
3. uff - Журналистите
23.02.2012 06:00
Мислиш ли, че в българската реалност има такива журналисти?
Ами че те са подготвяни от ДС и институтите на Сорос.
Дори да имаме такъв ядрен енергетик, журналистите ще го подведат.

.................
Колкото повече се знае и говори за Рециклирането, толкова по-вероятно е да лъсне евентуална далавера!
цитирай
4. mitjo - Парите са по-важни от живота. Вл...
23.02.2012 20:10
Парите са по-важни от живота. Властта е по-важна от живота. Наркотикът е по-важен от живота.
Собственото моментно опиянение е по-важно от живота, нищо че по-късно опиянението се превръща в агония – тя пак е по-важна от живота.
Днес Цветков пак беше лицемер и страхливец пред камерите и пред очите на всички нас: http://play.novatv.bg/play/266105/
Непременно гледай частта за Сирия. Тук си отглеждаме същите изроди, освен че подпомагаме изродите, които вилнеят там. Как може да има граждански организации и ние да си седим безучастни. Егаси гражданските организации!!!!!!! Но какво да се очаква, когато всеки знаменит журналист, всеки борец срещу насилието и неправдата, а какво друго, освен насилие са лъжата и неправдата е агент на ДС. Как може да си седим безучастно по домовете, когато някъде някакви изроди вадят гръкляна и очите на някого и то не на един?!?! После не трябва да се чудим откъде ни е дошло и на наште глави, след като сега не помагаме на изтезаваните. На слабият може да помогне само по-силен и ние сме по-силоният в случая. Наште гръкляни още са в гърлата ни и имам е очи на главите си, но за какво са ни щом не ги използваме?!
Ние не ги използваме, за да премахнем отрано тумора в собствената си държава, камо ли да протестираме срещу зверствата в някоя друга. А туморът и тук се разраства. И това се вижда ежедневно. Да са ви рекетирали скоро и да са се държали с вас като с престъпник, само защото дишате, а за това е определн данък, който не сте успели да платите. Да сте се насладили на тормозът над някоя дребна душа, която толкова ненавиждате, че насладата се е превърнала в озлобление.
Когато стане нетърпимо и се надигнем, вече ще е късно и нас ще изтезават по същия начин щом не ни вълнува, че някъде измират хора било то от радиация (Япония, а може би скоро и тук) или зверско насилие.
Нали не мислите, че скапаното ни правителство не знае и не подпомага изтезанията в Сирия, колкото не знае и за рециклираното гориво. Убеден съм в подлото им умишлено и усилено подпомагане и участие. Явно сме тъпи мижитурки свити, невинни и безпомощни. "Всяка снежинка в лавината пледира "невинен" – Станислав Йежи Лец.
Уж има клиники за зависимости, а не спира фабрикуването на всевъзможни чудовища, които изгарят от желание да се разпореждат с живота на другите, но треперят от ужас и се подмокраят да не би някой да се набърка в техния.
Със сигурност никой не се чуди как ще реагира чудовището прерязало толкова гърла, когато дойде ред да прережат неговото собствено и преди това му отрежат окървавените ръце и извадят оцъклените му злобни очички.
Обаче чакайте на чудовището за това му плащат, то е само бурмичка в системата и няма нищо общо с касапницата. Би било нечовешко подобно отношение спрямо бедното създание. Отмъщението е лошо, не се мърсете, не падайте до чуждото ниво, нищо, че само това е истинска и ефективна справедливост.
цитирай
5. mitjo - По повод филма ясно се вижда как, ...
23.02.2012 21:41
По повод филма ясно се вижда как, когато съвестните хора в опита си да спасят останалите, бъдат принудени да действат с методите на побърканите „вишестоящи”, веднага биват квалифицирани като побъркани и злонамерени. Така истинските престъпници, ожесточени от неподчинението, си развързват ръцете и се донапомпват . Виждаме и колко много глупаци им съдействат само защото смятат за нормално поведение да се подчиняват, вместо да се противопоставят на безумието, пък после ще си измият лицата с прехвърляне на отговорността все едно те не са директните извършители и в този смисъл единствените виновни и лъжата, разбирай насилието се разраства и разпространява, докато отново някой не направи усилие и не поеме риска да надскочи подчинението.
Жалко, че истински смелите и дойстойни хора като теб са единици и обществото ги подритва и унищожава, вместо да си отвори очите и да им съдейства с всички сили, защото това ще доведе до значително подобряване на общото ни положение.
цитирай
6. gikotev - Re: Парите са по-важни от живота. Вл...
23.02.2012 21:50
Видях предаването на Минилен Цветков и съм напълно съгласен с теб!
цитирай
7. mitjo - Не разбирам как разумен човек може ...
23.02.2012 22:04
Не разбирам как разумен човек може да се съобразява с ограниченията и задълженията, които му налага длъжността, която изпълнява в момента, при положение че е повече от очевадно, че спазването на абсурдните за случая изисквания не подпомага, а унищожава човечеството.
Цветков как не го е срам от ролята, която публично изпълнява в ефир. Пред него са хора, които, ако не друго са съпричастни със зловещата участ на хора като нас, а той даже не се изчерви или посвени от поведението си. Явно има силен рефлекс да несъзнава какво прави (в случаяя не прави) или да се самооправдава, хващайки се за изфабрикуваното в главата си „призвание”. Това разбира се изобщо не се отнася само за него.
Гледай и днешните новини. Има ново театро в АЕЦ-а, но предполагам си доста по-наясно.
цитирай
8. gikotev - Re: Не разбирам как разумен човек може ...
23.02.2012 22:12
Следя бурята от днес. Имам и други приятели, като теб, по други канали и даже и да изпусна нещо ми го пращат, за всеки случай. Но пак ще ти Благодаря!
цитирай
9. mitjo - Няма за какво да ми благодариш за ...
23.02.2012 22:18
Няма за какво да ми благодариш за жалост нищо наистина смислено не правя, само бъртвежи. Ще повторя нещо, което съм писал и преди – на теб трябва да благодарим и на теб трябва да съдействаме, всеки до там, докъдето остиска.
цитирай
10. mitjo - Любопитно ми е какво правят керливи ...
24.02.2012 00:29
Любопитно ми е какво правят керливи организацийки като хелзинският комитет по въпроса със Сирия и човешките права. Нали УЖ са правозащитна „неправителствена” организация. Или само знаят да раздават измислени награди на измислени „човечета” за фалшиви постижения.
О, забравих милите състрадателни създания, сигурно са заети с нечия окаяна история, за да я доскапят съвсем и не могат да отделят време за толкова много срязани гърла на куп пък в Сирия какво да им доскапваш хелзинските "правозащитници" просто нямат толкова богата фантазия, за да могат да се намесят.
цитирай
11. mitjo - Обаче Цветков като "съвес...
24.02.2012 00:35
Обаче Цветков като "съвестен" журналист добре си върши работата и няма да потърси отговорност на никого или да зададе въпроси къде какво може да се направи. Той е дал някаква измислена публичност на проблемът и се е справил „блестящо” със задачата си – да покаже на сирийците, че и да се жалват и да не се жалват – файда никакава.
цитирай
12. mitjo - Има ситуации, в които мълчанието и ...
24.02.2012 00:53
Има ситуации, в които мълчанието и бездействието са престъпление.
цитирай
13. mitjo - Най-малкото, което може да се на...
24.02.2012 01:20
Най-малкото, което може да се направи, е да се изиска BG да затвори въздушното си пространство за полети на военните им самолети било то руски или други. Как може да позволим на правителството тайно да участваме в нещо подобно и да се бием в гърдите, че сме спасявали някога български евреи?
цитирай
14. mitjo - Може това всъщност да са зверски ...
24.02.2012 02:14
Може това всъщност да са зверски малтретирани военни, които нямат смелостта да се обърнат срещу собствените си правителства, защото никой няма да им плати, вместо това отиват да изкарват озлоблението си срещу заплащане и без никаква заплаха върху цивилното население. Точно както родната ни милиция.
Страхливците са голяма работа, нямат равни по сила и обхват на въздействие.
цитирай
15. uff - Виж:
24.02.2012 06:44
http://dnes.dir.bg/news/aetz-cozloduy-chasti-alexandar-nikolov-nagrevateli-10607037?nt=4
цитирай
16. mitjo - Така като гледам са се активирали, ...
24.02.2012 16:02
Така като гледам са се активирали, за да избегнат темата за рециклираното гориво и да симулират дейност и прозрачност, за да оталожат напрежението по парещата тема. Точно както правят в момента по въпроса със Сирия или по споразумението АСТА. Да не говорим, че е удобо извинение за пореден харч, разбирай печалба.
Едва ли има човек, на когото да не му е ясно, че става нещо под повърхността на "откровенията" по темата и това в момента е завесата за пред зрителите, за да не виждат машинациите на сцената зад кулисите.
цитирай
17. mitjo - http://chitanka.info/text/8364/0#t-razprostranenieto_na_vyoryzhenijata
24.02.2012 16:44
"Военните анализатори очертават един широк спектър на насилие, като се започне от война със съвсем ниска интензивност, каквито са тероризмът и спорадичните партизански войни, премине се през ограничени войни и се стигне до големи войни с използване на масирани конвенционални сили и дори до ядрена война."
цитирай
18. mitjo - http://www. marica. bg/show. p...
24.02.2012 20:13
http://www.marica.bg/show.php?id=76596
цитирай
19. mitjo - http://www. marica. bg/show. p...
24.02.2012 20:15
http://www.marica.bg/show.php?id=62695
цитирай
20. mitjo - http://www. dw. de/dw/article/0, ...
25.02.2012 02:34
http://www.dw.de/dw/article/0,,15759151,00.html
цитирай
21. uff - За МОКСа в Русия:
25.02.2012 10:51
http://ecology.tomsk.ru/files/File/mt1.pdf
цитирай
22. uff - МОКСа:
25.02.2012 12:39
Ти ги ръчкай, ама те си имат договореност:
"Согласно подписанному в 2000 году соглашению по обращению с
оружейным плутонием, США и Россия должны использовать в качестве
ядерного топлива или иммобилизировать в виде радиоактивных отходов в
течение последующих 20 лет по 34 тонны оружейного плутония."

Па после, що "комисията" на шведите не преброила цяло пале с горивни касети...
И централата няма да видят, ако се налага!
цитирай
23. mitjo - http://www. dw. de/dw/article/0, ...
25.02.2012 17:20
http://www.dw.de/dw/article/0,,14816720,00.html
цитирай
24. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
27.02.2012 13:32
http://www.youtube.com/watch?v=mG9GxS2RUpU&feature=related
цитирай
25. mitjo - http://semkiibonbonki.blogspot.com/
27.02.2012 13:37
"Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мъдите се клатят, ама не падат! — на митинг по случай откриването на нова текстилна фабрика в Казанлък, 1964 г."
цитирай
26. mitjo - http://www.dw.de/dw/article/0,,15611677,00.html
27.02.2012 23:57
"Първобитният човек вярвал, че ако си затвори очите пред опасността, тя мигновено изчезва. Овластеният човек пък смята, че може да нарежда и на останалите да затворят очи... колкото си по-примитивен, толкова повече нараства вероятността да затвориш очи пред неприятното, а колкото повече си овластен, толкова по-голяма става илюзията, че можеш да нареждаш и на останалите да затворят очи..."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836005
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031