Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2012 08:31 - Пир по време на чума.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4769 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Миналата седмица в страната имаше траур. Природно бедствие, плюс поредната управленска немърливост отне живота на няколко човека. За да замаже следите от „успешното си управление” премиерът Слънце командирова двама от най-изявените хидро-инженери в Републиката да проверяват състоянието на язовирните стени. Кои са те ли? Е, как кои? Министър Тр. Тр. и ресорният му заместник Дел. Доб. Ето как те оправдават командировъчните си.

image

В същото време не една и две медии се пълнят със следните писания:

Мизерията натисна държавата, така както никога досега, след мрачните луканови и виденови зими. София никога не е била по-мръсна, разкишавена, задръстена и наводнена. И отвсякъде извират хора, които разказват ужасяващи неща за всекидневието си. Вестниците са пълни с истории на бедност, самоубийства, престъпления и курволящина. Горе-долу в този дух се движат и новините по телевизиите.

И още:

Мизерия и безнадежност.

Не се вижда шанс нещо да се подобри. Икономиката е затънала уж заради световната криза. Европейският съюз не ще да дава пари на халос, управлението на държавата е нахално, арогантно и некомпетентно. Почти навсякъде хората са се превърнали в бедстващи същества, изцяло заети с оцеляването си.

Вчера органът на ЯМ, „най-демократичният” вестник „Дневник” ни поднесе „блага вест”:

От проверените досега 140 язовира 11 са със "сериозни проблеми" и спешно трябва да бъдат ремонтирани. Това съобщи министърът на икономиката Трайчо Трайков днес след среща с областните управители от страната.

Ще рече, че хидро-инженерите Тр. Тр. и Дел. Доб. още дълго ще обикалят Родината, докато огледат всичките над 2000 язовира. Ако до тогава снега се стопи може да заменят игричките си с ловене на риба или каквото още им хрумне. Така де, кой друг да се жертва за благото на народа. Ако не са тези двамата ще е другият виден, роден хидро-инженер Ахм. Дог.

Г. К.




Тагове:   язовири,   тр тр,   дил доб,


Гласувай:
8



1. mitjo - Да се готви фотографът чакат го р...
16.02.2012 13:43
Да се готви фотографът чакат го репресии, но ние ще го отметнем в графата непризнати герои и ще гледаме агонията му, а междувременно ще дойде и нашият ред...
Докато ние-народът сме заети с оцеляването си, вместо да измтем всички от парламента, животът ни ще се сговнява, защото хората, които ни изтезават са именно там. Обаче друго си е постепенното затъване пред едно радикално и изискващо усилие действие. Ето един груб цитат: „Жаба, поставена в гореща вода, изскача венага. Но, когато се постави в студена, която постепенно се сгорещява, жабата остава във водата и там се сварява.”
цитирай
2. mitjo - Я виж ти. . . ;-)))))))) Имам си па...
16.02.2012 13:50
Я виж ти... ;-)))))))) Имам си пагиат. Браво на мен!!!!!
http://777.blog.bg/technology/2012/02/15/65-535-komentara-golem-po-zor.901958
Но пък е твой читател. Браво и на теб!!!! Искаш ли да се сбием по този повод ;-)))))))
Дано се пръкнат повечко, нямам нищо против, голям кеф.
цитирай
3. mitjo - Пожелавам на Трътко Трътлев същата ...
16.02.2012 14:35
Пожелавам на Трътко Трътлев същата трагедия и народът да пирува и вие кръшни хора край сринатия му и изтърбушен животец, докато той безпомощно се измъчва с осъзнаването на човешката алчност, безхаберие и непукизъм спрямо участта на ближния, особено, когато този ближен е такъв темерут като ТрТр - горката невинна и блага овчица! Тя просто не издържа на напрежението и разпуска... Пригответе софрата, че след това ще изгладнее като вълк, а незадоволеното настървение води до по-жестоко задоволяване, отколкото навременното утоляване на глада.
цитирай
4. mitjo - Как може човек да види дадено бед...
17.02.2012 22:33
Как може човек да види дадено бедствие в пълното му развитие, да може да предприеме мерки то да не се повтори, да не го застигне и, въпреки че се ужасява от него, да прави всичко възможно то да се случи? И при това тези негови действия са съвсем осъзнати. Да не забравяме, че след като нещастието се случи, той не се ощастливява, а напротив, започва да се дразни. Тези са толкова, толкова безнадеждно зависими, че и никоя клиника не може да ги оправи.
цитирай
5. uff - Рециклирането
20.02.2012 10:46
Ще може ли да ни запознаваш периодично с технологията на рециклирането и бизнеса с рециклирането по света?

Козлодуйците са се стиснали като монахини заради теб и не смеят нищо да кажат. Даже се уволняват за дреболии по темата.
Олаби ги малко! Дай им свободно, да си развържат езиците!
цитирай
6. gikotev - Re: Рециклирането
20.02.2012 13:13
Виж заглавието и шапката на блога! Там е казано за какво ще се пише тук. Въпреки това в блога има доста неща за технологията за рециклиране на ядрено гориво и ако потърсиш в по-ранните постинги ще намериш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832455
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031