Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 08:11 - БАН + ЯМ = ВОЛ
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7231 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Разшифровка на заглавието: „Българска Академия на науките + Ядрена мафия = Вечена обич и любов”.  И сега ще се опитам да ви покажа, че това наистина е така, като предварително ще направя едно малко уточнение. Когато тук се спомене БАН по-скоро да се има предвид ИЯИЯЕ (Института за ядрени изследвания и ядрена енергия към БАН). В същото време никак не е несправедливо и да се използва „шапката” на института, а именно БАН, защото основните „новини” за внезапно „разпламенилата се любов” между ЯМ и БАН идват именно от интернет сайта на последната. И вие ще видите това по-долу.

Много на дълго и на широко мога да разказвам за дългата и неизменно топла връзка между ИЯИЯЕ към БАН и ядрото на ЯМ – АЕЦ „Козлодуй”, но този разказ ще прилича по-скоро на сапунена опера, от която полза имат само артистите, защото са получили хонорарите си, но не и зрителите, т.е. вие. Затова, от уважение към вас, ще ви спестя тази около четирдесет годишна сапунка и ще ви разкажа, за най-последните и безкрайно силно избухнали страстни „чувства” между тези две организации.

Старта на тази „любов” е даден през зимата на 2009 г., когато Окръжна прокуратура Враца възлага на „независима” група от седем „учЕни”, от ИЯИЯЕ към БАН, да скалъпят т.н. „Съдебно-научно-техническа експертиза”. Поръчката е приета и прецизно изпълнена! Предполагаме, защото нито аз нито някой от вас все още е виждал тази „експертиза”. А едва ли и скоро ще я видим, защото тя се съхранява в 12-те тома събрани „доказателства” по водените до сега досъдебни производтсва, целящи потулването на престъплението с подмяната на ядреното гориво. По закон, докато материалите не влязат в съдебна фаза, противниковата страна няма право да се запознава със събраните материали по случая. По този начин вече три години не могат да се узнаят даже иманата на седмината „учЕни”, камо ли какво са „сътворили”. Това, обаче, по никакъв начин не пречи на „най-спрраведливата” и „най-независимата” съдебна система, по цялото земно кълбо да размахва тази „експертиза” когато и както си пожелае, за да „доказва” каквото и колкото си иска. Но независимо от добре изпълнената поръчка и „платеното пито” новата силна „страст” между дългогодишните партньри все още не се е възпламенила. Това се случва едва след изнамирането и публикуването на Доказателство № Последно. Това обстоятелство предизвиква екстремален ръст на акциите на ИЯИЯЕ към БАН в „инвестиционните планове” на ЯМ. А причината е все същата „експертиза”, която „доказва” невинността на ЯМ в далаверата с горивото!

 

Веднага след публикуването на Доказателство № Последно, то беше предадено на Върховна касационна прокуратура, с искане да се възобновят спрените до сега две досъдебни производства срещу ЯМ, в светлината на новото безспорно доказателство, за тяхната виновност. Вие вече имахте възможност да се насладите на постановлението на ВКП, от края ноември 2011 г. В него именно въпросната „съдебна експертиза” изготвена от анонимните „учЕни”, от ИЯИЯЕ към БАН, е главният „коз” на ЯМ, който „опровергава” обвиненията ми към тях. ЯМ за пореден път си е „вързала гащите” и не забравя да се отблагодари на заслужилите! Следват незабавни активни мероприятия.

БАН ще обучава докторанти с финансиране от АЕЦ "Козлодуй"

19 декември 2011

Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН сключва с АЕЦ “Козлодуй” договор за задочно обучение на шестима докторанти.

Средствата за обучението на специалистите ще бъдат осигурени от атомната централа. Договорът между ядрения институт на БАН и АЕЦ “Козлодуй” ще бъде подписан на 20.12.2011г. в АЕЦ “Козлодуй”.

На 21.12.2011 година, с Решение на УС на БАН, от 07.12.2011г, почетен знак “За заслуги към Българската академия на науките” ще бъде връчен на Милена Ценова - председател на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”, на инж. Александър Николов – Изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” и на Митко Янков – член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”.

Предложението за присъждане на почетния знак е направено от  Научния съвет на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. В мотивите към него е подчертан изключителният принос на ръководния екип на АЕЦ “Козлодуй” за заемане на заслуженото място на учените от Българската академия на науките  в приложната дейност, свързана с трансфериране на научните постижения в практиката, в областта на енергетиката.

“В тези трудни за икономиката на България години, АЕЦ “Козлодуй” е сред малкото представители на бизнеса, подали ръка на науката и по-конкретно на учените от БАН”, се казва в предложението на Научния съвет на ИЯИЯЕ до УС на Българската академия на науките.

Почетните отличия ще бъдат връчени от акад. Никола Съботинов, на 21.12.2011 год, от 15.00 часа в Централната сграда на БАН, ул. “15-ти ноември” №1.

 

Обърнете внимани, че за обучението на докторантите, изведено в заглавието, се говори в по-малко от два реда, в основния текст. Всичко останало е за награждаването на „героите” от ЯМ, които за пореден път са бръкнали във вашия джоб, за да си платят минали, настоящи и бъдещи „верни съдебни експертизи”, с които да ви се доказва, че не ви крадат и не ви рискуват живота. Да не би тези хубавци да са платили таксите за обучение на докторантите от собствените си джобове та ще получават каквито и да било почести? Пълен потрес! И защо след цели 38 години съществуване на АЕЦ „Козлодуй” чак сега, едва ли не пред нейното пълно затваряне, ЯМ се сети да си произведе собствени доктори? За първи път от 38 години!!!??? Ами защото сега са най-необходими „учЕни”, които след време, когато се наложи, да се отблагодарят за грижите. Има ли нещо неясно?

Но пламналите чувства са толкова силни, че медения месец продължава с посещение на родителите на булката в дома на младоженеца. (От сайта на БАН.)

Ръководството на Българската академия на науките посети АЕЦ “Козлодуй”

1 януари 2012

По покана на Александър Николов, Изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, на официално работно посещение в атомната централа, бяха представители на БАН, водени от председателя акад. Никола Съботинов.

Сътрудничеството в развитието на ядрената енергетика и ползата й за националната икономиката бяха сред основните теми на разговорите. Ръководството на „АЕЦ Козлодуй“ високо оцени работата на учените и експертите от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН по изпълнение на стрес – тестовете, проведени в централата за безопасност на конструкциите, съоръженията и компонентите при екстремни климатични въздействия.

Както стана ясно, на последното заседание на Комисията по ядрена безопасност към Европейския съюз, през м. януари 2012 г. е отчетен фактът, че България е единствената страна в Европа, използвала научния си потенциал за провеждане на стрес - тестовете.

Акцент в разговорите беше и започналата съвместна програма за обучение на шестима задочни докторанти от „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД към ИЯИЯЕ - БАН. Този вид сътрудничество се осъществява за първи път и е своеобразен мост между науката и индустрията.

Ръководствата на БАН и АЕЦ “Козлодуй” решиха да бъде подготвена обща стратегия за популяризиране на ядрената енергетика.

На базата на научните изследвания в областта на енергетиката и подписаното Рамково споразумение между двете институции, БАН ще оказва научно - методическо съдействие и помощ на „АЕЦ Козлодуй“ , чрез създаване на съвместни екипи за участие в национални и международни проекти и конкурси. Ще бъдат организирани и научно - практически конференции и семинари, взаимна размяна на специалисти, както и обучение на млади кадри.

В работната среща и направената обиколка на енергийните производствени мощности участваха – от страна на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД - Александър Николов - изпълнителен директор, Митко Янков – директор “Безопасност и качество”, Емилиян Едрев – директор “Производство”, Иван Андреев – директор “Развитие и модернизации”, Красимир Николов – директор “Икономика и финанси” и от страна на БАН - акад. Никола Съботинов - председател на БАН, чл.кор. Стефан Воденичаров - председател на Общото събрание на БАН и директор на Института по металознание, съоръжения и технологии с център по хидро-аеродинамика, акад. Александър Попов - заместник-председател на БАН, доц. Димитър Тонев - директор на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика, Емилия Христоскова - началник на кабинета на председателя на БАН.

Това е – ВОЛ!

Г. К.




Тагове:   бан,   Съботинов,   ВКП,   ал ник,   Ям,   иЯиЯе,


Гласувай:
5



1. uff - Нормално е БАН да има научно-технологични контакти с Атомната
02.02.2012 12:03
Но най-вероятно си прав - контактите им са далавераджийски. И то в исторически план.
Преподаватели в университети го правят, та тия ли да пропуснат.
цитирай
2. mitjo - На рекламните агенти 1. Не им плащат ...
02.02.2012 14:13
На рекламните агенти 1. Не им плащат достатъчно, те сами трябва да си изфабрикуват парите и 2. Рано или късно им става ясно колко дефектна и ненужна е стоката им, щом има нужда от рекламен агент. Така че този брак по сметка със сигурност ще къкри и ще има нужда от допълнителни патерици, за да не се размирише. Току виж някой се загрижил за собствената си безопасност и, вместо като побърканите си шефове да съдейства, вземе да им мъти водата. А и със сигурност, колкото повече хора съучастват, толкова повече хора научават истината при това не само съучастниците научават, но и познатите им и познатите на познатите. Да не забравяме, че всичко поръчково рано или късно се плаща с лихви, само в тоя случай се съмнявам да има живи лихвари, когато се тегли чертата.
цитирай
3. mitjo - http://www. brainvid. com/movie. ...
02.02.2012 18:12
http://www.brainvid.com/movie.php?vid=1980
цитирай
4. mitjo - Виждаме как се понася отговорност и ...
09.02.2012 01:22
Виждаме как се понася отговорност и какво значи бедствие, ще видим и какво е суша, но предполагам пак няма да се отървем от пиявиците в парламента. Любопитно ми е как тези пиявици мислят да се спасят от едно доста по-гибелно и неизбежно бедствие, което сами си готвят в централата.
цитирай
5. mitjo - На това му се вика: "Garbаge ...
09.02.2012 01:26
На това му се вика: "Garbаge in, garbаge out" т.е. като сееш боклук, това и жънеш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832418
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031