Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2012 08:27 - Агенция за ядрено убиване!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 16701 Коментари: 20 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да, да, има и такава структура, както у нас, така и в много други страни по света, но, разбира се, навсякъде те не се наричат с истинските им имена, за да не се плаши народонаселението на съответната държава. Всички тези структури на практика представляват регионални клонове на Генералният щаб на третата световна (ядрена) война. У нас, например, за прикритие, това звено се нарича Агенция за ядрено регулиране. Но нека видим дали това наистина е така? А къде можем да го видим ли? Как дъде, на сайта на самата Агенция и още по-точно на подстраничката й с нейната собствена история. Ще рече нещо като нейна биография, не ли?

 

История на АЯР

 

И независимо че сложих линк към този „брилянтен” текст все пак, за по-сигурно, ще го копирам тук 1:1, защото всеки момент могат да го променят, за да прикрият истинската си същност, за кой ли пореден път.

 

И така, за да разберете, къде е „скрито кучето”, ще ви помоля, докато четете това кратко и безсъдържателно четиво постоянно да си задавате въпросите: 1. Какъв конкретен акт на „регулация” е извършила тази Агенция през почти 55 годишното си съществуване? И 2. Защо в „биографията” на тази структура няма ама нито едно нейно лично действие, събитие, процес, който да е било извършено от самата нея?

 

Ако искате мога да ви помогна? Ако трябваше да си напишат истинската история то тогава трябваше да разкажат за усилията по скриването на истинските последствия от радиоактивния облак, след аварията на 4-ти енергоблок в АЕЦ „Чернобил”, а също така и защо дълго време са крили въобще този факт от населението. Би трябвало също така и да напишат, защо на 1 март 2006 г. пак в продължение на дни крият от населението факта, че на 5-ти реактор 22 от общо 61 броя контролиращи органи са неработоспособни и реактора е на ръба да бъде „изпуснат”. В последващите месеци полагат неимоверни усилия да омаловажат и понижат оценката за риска от инцидента и това също би следвало да напишат. Не на последно място следва да са посочили и един от последните случаи, когато на 26 април 2011 г., пак на 5-ти енергоблок, са облъчени 17 човека от ремонтният персонал и, че причина за това е разхерметизирана ядрено-горивна касета. В доклада на АЕЦ-а до АЯР този факт се прикрива, но Агенцията се прави на разсеяна.

А, да, щах да забравя! В тази история, като диамант в короната, следваше да се разпише усилията най-вече на сегашният и председател Серг. Цоч., през последните 8 години да организират и да продължават да провеждат на блокове 5 и 6 експеримент с рециклирано ядрено гориво. Как за да ви ограбва и рискува живота ви Серг. Цоч. пише дифирамби в защита, но не на вас, а на интересите на руският доставчик на ядреното гориво!

Това са само много малка част от дългата и богата история на Агенция за ядрено убиване. Стотици, ако не и хиляди страници биха могли да се разкажат, но нали ви кажах, те не го правят, за да не ви стряскат, т.е. „грижат” се за вас.

Но вместо това ето какво са написали за себе си. (В списъка на бившите шефове на тази мракобесна структура се вижда името на българският аналог на Сталин – Вълко Червенков! Ами то кой друг да е? Той и Серг. Цоч. не е много по-различен, но просто времената са други.)

1957 г.

С ратифицирането на Устава на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) през 1957 г. България става една от страните-учредителки на тази организация. Това предполага създаването на специализиран държавен орган, който да координира дейностите, свързани с използването на атомната енергия в страната и в международен аспект. С Разпореждане № 603 на правителството от 4 юни 1957 г., се създава Комитет за мирно използване на атомната енергия при Министерския съвет. Контролните и координиращите му функции са насочени към научноизследователската дейност, медицината, промишлеността и селското стопанство.

Председатели са били Иван Михайлов, Вълко Червенков, Минчо Нейчев, Иван Попов и Начо Папазов.

1975 г.

С постановление № 31 на Министерския съвет от 15 март 1975 г. задачите на комитета се разширяват, като му се регламентират и контролни функции. Той се обособява като държавно-обществен орган, който координира и контролира изпълнението на задачите по мирното използване на атомната енергия, спазването на правилата за безопасна експлоатация на АЕЦ и функционирането на вътрешния и външния дозиметричен контрол.

1980 г.

Създава се Дирекция по ядрена безопасност. С Указ № 1305 на Държавния съвет контролните функции на комитета се разширяват и върху ведомствата и организациите, които експлоатират ядрените съоръжения и използват ядрен материал.

1985 г.

Народното събрание приема Закона за използването на атомната енергия за мирни цели и създава новия Комитет за използване на атомната енергия за мирни цели при Министерския съвет със специализиран орган – Инспекцията за безопасно използване на атомната енергия. В състава на КИАЕМЦ се включват ръководители на министерства и други ведомства, които имат отношение към използването на атомната енергия.

1995 г.

На 27 юли Народното събрание приема Закон за изменение и допълнение на ЗИАЕМЦ от 1985 г. С него се регулират пазарните отношения в използването на източници на йонизиращи лъчения, създава се фонд “Безопасно съхранение на радиоактивни отпадъци” и “Извеждане на ядрени съоръжения от експлоатация”. Създават се и два консултативни съвета към комитета: Съвет по безопасност на ядрените съоръжения и Съвет по радиационна защита. Националното законодателство се привежда в съответствие с разпоредбите на Виенската конвенция за гражданска отговорност за ядрена вреда, увеличават се глобите за нарушения в областта на атомната енергия.

2002 г.

На 22.08.2002 г. с Постановление на Министерския съвет Комитетът за използване на атомна енергия за мирни цели се преобразува в Агенция за ядрено регулиране и прие Устройствен правилник на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).

Агенцията е правоприемник на правата и задълженията, както и на активите и пасивите на КИАЕМЦ. Държавните служители и наетите на трудов договор от КИАЕМЦ преминават към новата структура, като числеността на персонала от 102 щатни бройки се запазва.

За председател на агенцията Министерския съвет определи проф. д.физ.н. Емил Вапирев, който заема длъжността председател на КИАЕМЦ от ноември 2001 година. Според Устройствения правилник на АЯР председателят на Агенцията за ядрено регулиране е независим специализиран орган на изпълнителната власт, който осъществява държавното регулиране на безопасното използване на ядрената енергия и йонизиращите лъчения и на безопасното управление на радиоактивните отпадъци и на отработеното гориво.

Промените са в изпълнение на Закона за безопасно използване на ядрената енергия, който е в сила от 2 юли 2002 г.

2004 г.

На 20 октомври 2004 година, със заповед на МС, д-р Сергей Цочев встъпи в длъжност Председател на АЯР.

След 1973 г. председатели на КИАЕМЦ са били Стефан Василев, Костадин Костадинов, Иван Пандев, Янко Янев, Лъчезар Костов, Владимир Христов, Георги Касчиев, Роберт Попиц, Емил Вапирев.

Край на „историята”! Вие сами си решете дали това е Агенция за регулиране, за убийства или за нещо трето.

 Г. К.





Гласувай:
8



1. uff - Много силни думи казваш, плашиш народонаселението!
11.01.2012 09:03
Разследвай, колко роби са пратени в мините и уранодобива!
Вълко Червенков... още Гешев е имал карти от немците с богати на уран райони.
цитирай
2. uff - Ето ти малко линкове:
11.01.2012 10:50
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=98295

http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=36993
цитирай
3. uff - Апетитите нарастват:
11.01.2012 10:53
http://www.monitor.bg/article?id=157898
цитирай
4. mitjo - Днес при Цветков коментираха Бо...
12.01.2012 20:32
Днес при Цветков коментираха Борисов, но доста бегло. Никой не посмя да каже, макар че се носеше във въздуха, че председателчето има манталитета на убиец – никакво съчувствие към жертвите само отвращение и ненавист. Ехидна мижитурка! Изобщо не бих се учудил и дори съм убеден, че ченгета са убийците на отвлеченото в Перник момиче и съм убеден, че трупът е оставен да се разлага, за да бъдат заличени доказателства, което ме навежда на мисълта, че е била изнасилена. Някое вишочайшо ченге се е гаврило на воля. Не може да имаме хитлероподобия начело на държавата и да очакваме развитие към по-добро, а не към по-лошо преди тези хитлерчета да бъдат погребани. Предполагам знаеш, че Хитлер е бил пълен некадърник също като поредният ни предводител, егаси мутрата керлива. Дадоха как пушечното месо, което го заобикаля и гордо се зове охрана, му съблича кожуха преди „височайшата особа” да набута и задръсти с туловището си седалката в джипа, чието гориво е кръвта на народа. И това съвсем не е метафора.
цитирай
5. mitjo - Тоя мозъчен лилипут, пардон, мо...
13.01.2012 01:30
Тоя мозъчен лилипут, пардон, мозъчен инвалид не прави нищо друго освен да се дразни на хората, че не искат да бъдат негови жертви. Ама как видите ли, не оценяват оказаната им чест да бъдат исусоподобни и коленопреклонно да подлагат вратовете и задниците си на „височайшия” му, пардон, богопамазания му нагон.
цитирай
6. mitjo - Днес случайно изгледах 2 материала ...
14.01.2012 22:34
Днес случайно изгледах 2 материала – единя по БТВ „Джефри Уайнганд - Вътрешният човек” (Jeffrey S. Wigand), другия по БНТ в памет на Теодора Захариева. Мисля, че не е лошо да ги изгледаш и ти, ако ги има в мрежата, но и само да се запознаеш с биографиите им е достатъчно. Това са хора, борили се със системата по посочените от самата система начини. Със сигурност са хвърлили много усилия, но какво са постигнали и дали са спасили и един човешки живот идея си нямам.
цитирай
7. mitjo - Днес дадоха как мутрата отиде да ...
15.01.2012 20:28
Днес дадоха как мутрата отиде да сплашва археолози, че му пречат да прибере някой и друг европейски лев в джоба. Защо му е да се разпорежда писмено като може да стресира нагледно на място и после, ако се наложи, да се „извини” „гръмоносно” (разбирай театрално ама от онова некадърното селско театралничене). Тъкмо повод за още перчене. Защо ли в BG хората не искат да виждат истината дори, когато им се навира болезнено в лицето и плющи като плесница?
http://e-vestnik.bg/13617/arogantnost-po-vreme-na-holera/
цитирай
8. mitjo - http://dimitaratanassov. wor...
16.01.2012 16:48
http://dimitaratanassov.wordpress.com/2012/01/14/mindyourlanguage/
Ето малък откъс:
"Снощи г-н Борисов анонсира откриването на трупа на младо момиче, жестоко убито и заровено. Трупът му – това вече не е нейната личност... В очите на армейския командир и на милиционера това е труп... Един по-малко, но има още много, така че не е страшно – мислене, което няма начин да не тревожи. В количествена мярка, тъй като не личи езикът им да дава разбиране за личност, чиито душа и тяло са насилствено разлъчени. В пълен унисон с тази стилистична рамка, министърът на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов също неколкократно оповестява откриването на един или друг труп. На някакви парчета месо, които по нито един закон не би трябвало да правят смисъл. Този език, заобикалящ личността у мъртвия, отказващ да формулира загубилия живота си като повече от антропоморфна маса, не различава месото в магазина от тленните останки от човешката личност."
цитирай
9. mitjo - http://play. novatv. bg/progr...
16.01.2012 18:32
http://play.novatv.bg/program/chastnamilentsvetkov
Феноменално! Не мога да повярвам, че казвам подобно нещо за Цветков. Ченгето и тъпата журналистка лъжат и мажат и си въобразяват, че хората не са и чували, че може да има такова чудо като лъжа и измама. Просто велико предаване! Тоя тип имал и светли моменти. Препоръчвам ти да изгледаш цялото предаване.
цитирай
10. mitjo - Чудя се с колко ли увеличават зап...
16.01.2012 18:59
Чудя се с колко ли увеличават заплатата на ченгетата, когато има размирици или работят безплатно само заради тръпката.
цитирай
11. gikotev - Re: http://play.novatv.bg/program/chastnamilentsvetkov
16.01.2012 20:14
Видях предаването и съм съгласен с теб. Хареса ми коректното поведение и на журналистката от Монитор, но силно ме възмути полицая-синдикалист, който постоянно твърдеше, че има разкрито убийство, а в същото време няма потвърждение на такова твърдение.
цитирай
12. mitjo - Според мен се заблуждаваш за жур...
16.01.2012 20:27
Според мен се заблуждаваш за журналистката. Тя влизаше в тона на престъпника – ченгето. Дори да гледаш само нежеланието, с което си позволи да опонира. То всъщност имаше ли такова нещо. Тя даваше вид, че вярва на ченгето, че някой някъде работи за друго, а не за прикриване на факти. На мен например ми е интересно дали този човек е бил убит в мокро помещение – колко лесно е да се пусне една вода и да се измие всичко. После търси доказателства пък версия не е и нужно да се измисля за журналистки като тази глупачка. Според мен даже нейната роля беше да защити ченгетата от нападките не знам. Все пак тя свърши добра работал, но мисля, че неволно и с други намерения.
цитирай
13. mitjo - Глупакът лъжеше най-нагло. Какаво ...
16.01.2012 20:37
Глупакът лъжеше най-нагло. Какаво има да се отбелязва по въпроса. Никой за нищо не е работил. Сега се разработиха, за да обезсърчат хората. Премиерът извикал сестрата да и се извинява той и още някакво височайшо мутренско малоумие. Сред срещата сестрата не искала да говори – сигурно бя са я обнадеждили и ндъхали да си трае и да не рови. Ти представяш ли си да получиш подкрепа от някоя инстанционно представена високопоставена фигура и после да мълчиш като гроб и да кажеш, че приемаш такива брутални изрази и даже не, че не ги приемаш, а че не си ги чул, а те не само са по тжой адрес, ами ги има навсякъде и родата ти ги чете, за разлика от теб самия. Всичко е очевадно.
Тоя боклук още малко ще запретендира, че не е грамотен и затова се обяснява с хората очи в очи, а не писмено.
цитирай
14. mitjo - Цветков добре я засече, че не може ...
16.01.2012 20:46
Цветков добре я засече, че не може само с „надникване” в апартаментда видиш и да си убеден, че някой е мъртъв, още повече, че този някой е в някакво по-да го наречем „интимно” помощение, което по принцип се затваря, след като веднъж си влязъл. Кой и кога е отворил вратата, за да може някой извън апартамента да надникне? А, ако врата не е била затворена как пък не са видяли, че вади пистолет, а за пистолета някой нещо да е чул чий е и т.н.? Така, че е очевадно, че тази жена, за разлика от Цветков, се страхува и крие факти.
цитирай
15. mitjo - Тук има класическо поведение при ...
16.01.2012 21:03
Тук има класическо поведение при лъжа: едното е „Не ме обърквай с фактите”, другото е смяна на версии при положение, че събитието е едно и е минало по отношение на разказването. За да лъжат тия двамата (гледам най-вече милиционерчето, не жената – тя по-скоро се страхува да е откровена докрай), та за да лъже тая мръсна твар си е внушила да вярва най-искрено в нещо, което всички знаем, че не е истина – някой видите ли усърдно работел по случая. Колкото по този в Катуница! Всеки убиец се смята за невинен и някой друг е виновен и отговорен за действията му. Това виждам в лицето на тоя глупак, както и по лицата на всички, работещи в системата. Просто класика. Тоя е забравил да мисли за себе си и за околните като за хора. Мисли за себе си като за милиционер, а за хората като за хлебарки. Всъщност горкото едноклетъчно и за пиявица не става. Не е дорасло, само гледа с възхита как някои смучат кръв и се облизва лакомо. На бас, че даже не са му платили, само се надява на облаги.
цитирай
16. mitjo - А гледа ли за такса смет. Много пъти ...
16.01.2012 21:15
А гледа ли за такса смет. Много пъти ми е хрумвало, че не случайно в скапаната ни държава има толкова мнго милиционери и престъпниците се чувстват защитени само, когато са във властта и със зъби и нокти драпат натам. Просто тук хората сме борбени и няма друг начин да оцеляваш ако си престъпник, освен с най-мръсните и гнусни методи и с помоща на огромно количество тъпоумни наемници. Опитват се да изкарат героите единици, а самият факт, че поддържат такава система, за да се охраняват говори за обратното.
цитирай
17. gikotev - Re: А гледа ли за такса смет. Много пъти ...
16.01.2012 21:34
Гледах и за такса смет и се възхитих на доктора. За останалото си прав!
цитирай
18. uff - Бонус размирици
17.01.2012 08:22
mitjo написа:
Чудя се с колко ли увеличават заплатата на ченгетата, когато има размирици или работят безплатно само заради тръпката.


Едва ли са на същите заплати. И едва ли всички премиални се документират за широката общественост.

А как досега, от толкова ченгета при поповете, едно не се разкая пред Бога и да си признае? Но и светските ченгета мълчат като риби.
Защо ли?
Защото ТАМ още има кльопачка. ДАЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕДИ!
цитирай
19. mitjo - Не съм такъв глупак да очаквам пр...
17.01.2012 20:17
Не съм такъв глупак да очаквам престъпник да признае престъпление и то при положение, че по закон има право да лъже, но и да нямаше. Точно това е показателното. Както виждаш премиерчето не признава, че използва „езика на насилието”, защото само за това ползва езика – да мачка и унищожава – другите го били разбрали погрешно. Прехвърля собствената си вина на жертвите. Защо? Защото, ако признае, трябва да понесе последствията т.е. някакво наказание, а той е мижитурка, не може да понесе каквото и да било. Обижда се от истината, камо ли ако някой наистина го обиди. То тоя нама как да го обиди човек, каквато и обида да изрече по негов адрес, ще е истина. Никой престъпник не е луд да търси вината в себе си. Обаче „на чужд гръб и 100 тояги са малко”, така че жертвите могат да понасят до безкрай.
Въпросът е друг – на тия тъпанари никой не им търси отговорност. Хората измират в търсене на „спараведливост”. Болини остават без дом и лекарства и мрат в борба със системата и никой не смее да погледне и да признае, че системата е забранила всички ефективни начини за борба с нея и за това е отредила най-тежките наказания. За реално убийство се дават по-леки наказания отколкото при противодействие на някаква абстракция. А какъв е ефектът от леганата борба? Погледни например цигарените фабрики – тръби се, че им намаляват клиентелата, а цените на цигарите растат. Значи печалбата се запазва, а според мен се увеличава, но това е друг въпрос. Кой би купувал безплатна и лесно достъпна отрова, а и кой би я произвеждал? Твърди се, че с леснодостъпното се злоупотребява. Чудесно нека хората злоупотребят и сами ще се отдръпнат впоследствие. Така не успяват да се натровят достатъчно, щото си кътат цигарите и ги пушат по малко.
цитирай
20. bashtata - И аз да добавя
14.02.2012 10:20
1.Как се "поправя" ЗИД(Закон за изменение и допълнение) на Закон за безопасно използуване на ядрената енергия.
http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=1444.msg13350#msg13350

2. Как се решава въпроса за ново национално хранилище за ядрени отпадъци?
http://freeforum.politolozi.com/index.php?action=profile;u=155;sa=showPosts

3.Не трябва да се изпускат и други държавни структури имащи пряко отношение към ядреното убиване НЦРРЗ и ИАОС. Не трябва да ни учудва и съобщението за измервания на концентрацията на радон http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1197511 , за което отново вместо измерената стойност се твърди, че е"под препоръчителното допустимо ниво от 300 бек. на куб.м".
Какво означава комбинацията от "препоръчителна допустима"?
Ако е препоръчителна, трябва да вземем мерки да я поддържаме такава, ако е допустима - не трябва да я достигаме.
http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=1444.msg14344#msg14344
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834459
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031