Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 09:09 - „Ядрена енергия за мирни цели” – няма друга такава лъжа!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 11607 Коментари: 18 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Типичните процеси свързани с делене на ядрото отделят около двеста милиона  електрон-волта* (200 MeV) енергия при всяко събитие. За сравнение, повечето химични реакции като горене на въглища или Тротил отделят няколко електрон-волта на събитие, което показва че ядреното гориво съдържа милиони пъти повече полезна енергия от химическото гориво.” Цитатът е от статията „Ядрено деление” на УикипедиЯ. Аз лично бих поставил определението „полезна” в кавички.

По-сравнение с горенето на въглена един акт на деление на изотопа Уран-235 дава около 100 000 000 (сто милиона) пъти повече енергия, а с това на Тротила - около 20 000 000 (двадесет милиона) повече! Възможно ли е такъв огромен скок в получаването на енергия да е „полезно” и, както често обичат да лъжат от ядрената мафия по-евтино? Според тях, преди около 70 години човечеството е открило формулата на безплатния и задравословен обяд. А така ли е наистина? Нека видим. И въглищата и ядреното гориво произвеждат продукти на горенето. При въглена това е сгурията, а при ядреното гориво – високорадиоактивни продукти на деление. Как хората и природата се справят с тези боклуци? За да видите и усетите последствията от сгурията върху човека и природата следва да посетите бунищата, където те се изхвърлят и да поживеете в близко до тях населено място, например град Гълъбово. Не знам точно колко време отнема на природата да трансформира сгурията до състояние да е безвредна, но със сигурност става въпрос за десетки или стотици години. Как стоят нещата с радиоактивните отпадъци от ядреното гориво? Сигурно вече и сами се досещате, че няма как обезвреждането им да не е пропорционално на размера на енергията, която те са освободили, при своето си образуване. И това наистина е така. Сто милиона пъти повече енергия – сто милиона пъти повече време и пари за обезвреждането на боклука! Няма безплатен обяд!

Та като стана дума за обяд нека да разгледаме и следната справедлива аналогия. Всички ние също се храним, за да освобождаваме енергия (мярка за прехода на материаята от един вид в друг), която да поддържа тялото ни здраво и функционално, нали? Не е нужна никаква фантазия за да се сетите, че изяждането на една нормална порция обяд отнема около 30 минути до един час. А сега ще Вие е нужно да си напрегнете много силно фантазията, за да си представите, че за същият период от време (30 мин. – 1 час) трябва да погълнете сто милиона обедни порции. Можете ли? Нека богатата ядрена мафия да спонсорира един такъв експеримент с някой отявлен свой почитател и да видим какво ще се получи в резултат. Това, че човекът ще умре още преди да е достигнал и стотната порция е повече от ясно, но тогава спонсорът на експеримента (ЯМ) ще го нарече – „за здравословни цели”! Точно както, по същият начин нарича използването на ядрената енергия „за мирни цели”. Излиза, че както ние не можем да не платим с живота си опитвайки се да се „презаредим с енергия” така и свръх добива на енергия от акт деление на ядро също няма да е безплатно и цената неминуемо пак ще е смърт.

Защо непременно със смърт ли? Нека разгледаме още няколко факкта.

6 август 1945 г.: Над японският град Хирошима е взривена бомбата “Little boy” (Момченцето). Масата на делящият се материал (високообогатен Уран-235) е била около 63.5 кг от които са прореагирали само 1.38% (875 грама), което тогава се е приело, като нискоефективно. Мощноста в тротилов еквивалент е била 15-16 КТ (кило-тона тротилов еквивалент = 15-16 хиляди тона Тротил). Мигновенно умират между 70000-80000 души и още много след това.

9 август 1945 г.: Над японският град Нагазаки е взривена бомбата „Fat Man (Дебелякът). 6,4 килограмово ядро от високообогатен Плутоний-239 с взривен еквивалент от около 21 КТ. Прореагиралото вещество е 1.176 килограма. Само до края на годината умират между 60000 – 80000 жители.

Средно за всяка една от двете бомби имаме прореагирало около един килограм делящ се материал. Нека сега да се разходим до АЕЦ „Козлодуй” и да видим, какво се произвежда там? Една ядрено-горивна касета за реакторите (на блокове 5 и6) съдържа около 500 килограма ядрен материал. До края на експлоатационния му живот от него прореагира около 5%, което прави 25 килограма, което се равнява на двадесет и пет ядрени бомби. Всяка календарна година от всеки един от реакторите се вадят средно около 45 (четирдесет и пет) изгорели горивни касети. Всяка съдържа в себе си около двадесет и пет избухнали ядрени бомби или общо около 1125 (хиляда сто двадесет и пет) избухнали бомби. За двата реактора, за една година – общо 2250 (две хиляди двеста и петдесет) избухнали ядрени бомби! Проектният живот на един от реакторите е 40 (четирдесет) години, като ядрената мафия се готви да го удължи до 60 години. Вие сами можете вече да си пресметнете, колко избухнали ядрени бомби прави това.

За сега, абсолютно нарочно, ядрената мафия крие кога тези взривени ядррени бомби ще започнат да се връщат от Русия в България, колко дълго ще се пазят и колко скъпо ще струва това на хиляди бъдещи поколение! Вие вче имахте възможност да се запознаете, колко приблизително ще струва това, но ЯМ мълчи по въпроса. И ще мълчи, защото в противен случай ще Ви изправи косите, ако не и нещо по-лошо да Ви се случи.

В света в момента работят над 430 (четиристотин и тридесет) ядрени рекатори, в които постоянно избухват ядрени бомби. Не Ви ли прилича това на ядрена война? Да, точно така е! Ядрената мафия даже си има и генерален щаб, от където координира военните действия. Той е разположен в град Виена, Австрия и за прикритие е наречен „Международна агенция по атомна енергетика”. Генералният щаб МААЕ си има и свои регионални представителства, по страни – националните ядрени регулатори. В България това е Агенция „Ядрено регулиране” (АЯР).

През 2005 година МААЕ и генералният и директор Мохамед Ел Барадей си поделят нобеловата премия за мир!!! Други въпроси???

Ако вие сте онемели и нямате въпроси нека аз да попитам. Преди около месец изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Ал. Ник. ме заплаши със съд. Защо се бави още?

 Г. К.

* Тук можете да се запознаете с размера на единицата за измерване на енергия електрон-волт.



Гласувай:
8



1. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
20.11.2011 22:27
http://www.youtube.com/watch?v=tP2y0vU7EG8&feature=player_embedded
цитирай
2. gikotev - Re: http://www. youtube. com/watc...
20.11.2011 22:47
Хубав и поучителен португалски клип! Благодаря, Митьо! Но констатираната там неграмотност (в Португалия), която далеч не е по-малка в България и по света не означава, че аз трябва да се откажа. Надявам се, че ме разбираш!
цитирай
3. gikotev - До Митьо.
20.11.2011 23:05
След като на 26 април 2011 г. в АЕЦ "Козлодуй" бяха преоблъчени с радиоактивен газ 17 (седемнадесет) човека аз поисках от Агенция "Ядрено регулиране" ДВЕ страници, които да покажа на Вас и да докажа, че причината за това е разхерметизирана ядрено-горивна касета (именно от новите -рециклираните), в резултат на което получих ПЕТ страници с обяснение, защо това не ми се полага!!!! Аз не съм ги публикувал тук, защото не смятам, че хората ще разберат смисъла, а и за да не ги тормозя. Но факта си е факт и само потвърждава тезата на португалката от клипа. Благодаря, че ми го прати!
цитирай
4. uff - Облъчените
21.11.2011 07:58
gikotev написа:
След като на 26 април 2011 г. в АЕЦ "Козлодуй" бяха преоблъчени с радиоактивен газ 17 (седемнадесет) човека аз поисках от Агенция "Ядрено регулиране" ДВЕ страници, които да покажа на Вас и да докажа, че причината за това е разхерметизирана ядрено-горивна касета (именно от новите -рециклираните), в резултат на което получих ПЕТ страници с обяснение, защо това не ми се полага!!!! Аз не съм ги публикувал тук, защото не смятам, че хората ще разберат смисъла, а и за да не ги тормозя. Но факта си е факт и само потвърждава тезата на португалката от клипа. Благодаря, че ми го прати!


Ти ще можеш ли да им осигуриш пенсиите и лечението?
Няма да можеш.
Затова те ще си траят и даже ще се вкопчат още по-здраво в матрицата на ЯМ/ЕМ.

И все пак: Говори!
цитирай
5. mitjo - Не знаех, че може да възприемеш к...
21.11.2011 10:11
Не знаех, че може да възприемеш клипа по този начин. Според мен наопаки той по-скоро показва как навсякъде има разумни хора, които се опитват да влеят разум в главите на "невинните" съучастници на алчните чудовища и тези разумни хора не са анонимни и биха могли да се свържат по между си. Поне така си въобразявам, защото не искам да се отчайвам.
П.п.: Разбирам, че те притискат да се откажеш и май това ти влияе не знам, но не мисли, че се опитвам да те спъвам.
цитирай
6. gikotev - Re: Не знаех, че може да възприемеш к...
21.11.2011 10:43
Не, не, нито за момент не съм си помислил, че се опитваш да ме "спъваш". Аз разтълкувах клипа, като намек, че много малко хора ще разберат това, което им казвам, но даже и при такава ситуация пак не бих се отказал. Успешна нова седмица!
цитирай
7. mitjo - :-) Мерси, подобно. Колкото до к...
21.11.2011 11:07
:-) Мерси, подобно.
Колкото до клипа - да го наречем споделяне, нали така се казва (на мен ми звучи доста тъпо обаче)? Просто ми се видя интересен. Не винаги ти пиша за неща, свързани с темата, за жалост съм съвсем бос в тази област - почнах да следя и разбирам покрай твоите публикации, което пък означава, че пишеш доста смислено и разбираемо. За разлика от розовото влечуго, на което ми е трудно да схвана мисълта, щото такава обикновенно няма. Ясно ми е, че нещо злобее и се зъби, обаче защо го прави като така само вреди на себе си и на околните, не успявам да проумея, явно доста го стяга каиша около шията и завижда на свободните - иска всички да са оковани като него.
цитирай
8. mitjo - Между другото в клипа не констат...
21.11.2011 14:45
Между другото в клипа не констатират неграмотност, а умишлено усложняване на езика, за да не могат хората да се възползват от правата си. Не става въпрос само за неграмотните, а и за всеки един човек, който се изправя пред умишлено изградена стена (стени), когато искат да ограничат правата му и да го превърнат в роб. Целенасочено му режат свободният и необременен поглед върху ситуацията, в която се намира. Направо го зазиждат.
Нали не мислиш, че парите, предназначени за чакащите болни, след като не са отишли за тях, понеже не са се възползвали от правото си, са похарчени в тяхна полза или си седят и си ги чакат да си променят решението? Много от неволните грешки, да не кажа всички, са си съвсем умишлени и не случайно отговорността се размива и уж има разделение на властите. Това е, за да може да се прехвърля отговорността. Тъпите „управляващи” явно не са хванали тази част от играта и по някое време ще им стане доста напечено. Стискам палци така да им се подпалят задниците, че да се мятат като риби на сухо и да молят с пискливи гласчета за куршум в главата.
цитирай
9. gikotev - Re: Между другото в клипа не констат...
21.11.2011 17:25
Да, така е. В клипа се набляга повече на изкуствено създадените бариери, отколкото на неграмотността. Точно поради това и ти написах, че поисках ДВЕ страници от АЯР, а получих ПЕТ с отказ, без, разбира се те да иамт и най-малко основание, за да ми откажат.
цитирай
10. mitjo - Понеже беше споменал, че не гледаш ...
21.11.2011 22:34
Понеже беше споменал, че не гледаш телевизия - току що по новините на канал 1 казаха, че шефът на АЕЦ е бил пребит. За мен това е хубава новина.
цитирай
11. mitjo - Няма да се учудя ако разните там с...
21.11.2011 22:39
Няма да се учудя ако разните там службици намерят в това добър повод да се погаврят с теб и поддържниците ти.
цитирай
12. mitjo - http://bnt. bg/bg/news/view/...
21.11.2011 22:43
http://bnt.bg/bg/news/view/64611/shefyt_na_aec_kozloduj_e_bil_prebit_tazi_vecher
цитирай
13. gikotev - Re: Понеже беше споменал, че не гледаш ...
21.11.2011 22:44
Аз бях предупреден, че такова нападение над шефа на АЕЦ-а се очаква и даже нещо по-лошо. За себе си не се притеснявам. Ако можеш и си така добър прати ми линк към новината. Аз също ще търся.
цитирай
14. mitjo - Това е. Друго не мога да наеря. Даже ...
21.11.2011 22:51
Това е. Друго не мога да наеря. Даже се чудех дали не е блъф. Новини се фабрикуват лесно. Защо ли са те предупредили. Сега да не те пишат съучасник, че си прикрил подготовка на престъпление или някоя глупост от сорта.
цитирай
15. mitjo - http://iankov.blogspot.com/
21.11.2011 23:11
"След около два месеци една ранна сутрин, още в 05 часа, на вратата ми се позвъня, и двама униформени полицаи най-учтиво ме уведомиха, че им е наредено „принудително да ме придружат” до Националната следствена служба, където да бъда разпитан като свитетел. Полицаите не ми дадоха абсолютно никакво копие от документацията, но учтиво и внимателно ми казаха, че е издадено постановрение от някаква жена, която е Софийски градски прокурор, и че някакъв генерал от МВР им е наредил да ми кажат, че „не съм арестуван”, а само съм „принудително придружен за разпит като свидетел”... да спрат прилагането на престъпния ченгеджийско-мафиотски трик, изразяващ се в това, че първото (и обикновено единственото!) нещо, което предприемат и правят, Е ДА МИ СЕ ОБАЖДАТ ПО ТЕЛЕФОНА ИЛИ ДА МИ ИЗПРАЩАТ ПРИЗОВКИ, с които искат от мен да се „явя“ при тях, за да дам „ОБЯСНЕНИЕ“ по написаното от мен. Тъй като този възложен им от Мафията за изпълнение трик е многоаспектен механизмът на призоваванията в качеството на „свидетел“ е метод, който прокурорските и полицейските слуги на Мафията използуват ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН КАТО ПРИВИДНО ЗАМАСКИРАН ПОВОД И ПРИВИДНО ЗАМАСКИРАНО ПРЕСТЪПНО (НЕЛЕГИТИМНО) ОСНОВАНИЕ, ЗА ДА ОБЕЗПЕЧАТ привидно „доброволното“ или откровено принудителното ПРИТОВОПРАВНО ПРИСЪСТВИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В БЪРЛОГАТА НА ЗВЯРА (Полицията и Прокуратурата), КЪДЕТО ТЕ БИВАТ ПОДЛАГАНИ НА НЕИМОВЕРЕН психически и физически ШАНТАЖ, целта на който шантаж е пострадалите от престъпленията да се „вразумят“ и да се откажат от претенциите си за Правосъдие, и така благодарение на полицейските и на прокурорските слуги на Мафията да бъде обезпечена безотговорност за престъпниците. "

цитирай
16. mitjo - http://thepiratebay. org/tor...
22.11.2011 01:36
http://thepiratebay.org/torrent/6319950/Stress_-_Portrait_Of_A_Killer_%28National_Geographic_Documentary%29_
Излиза, че стресът има голяма вина хората от ниските социални слоеве да са лошо образовани. Представяш ли си Боко и Цвък Цвък колко мозък имат щом, след като са по високите етажи, са толкова прости. Уж си доставят удоволствие като съсипват хората, пък мозъците им са гладички и закърнели.
цитирай
17. mitjo - Между другото от този филм в главата ...
22.11.2011 03:48
Между другото от този филм в главата ми се пръкна следната картинка:
Училищен двор, в който на групи играят деца. Да речем, че едната група са 3-токласници, едната 1-вокласници. Групата на 2-рокласниците се е сформирала около лидер, който е забавен и креативен, и е отритнала 1 или няколко глупака. Нека е един за по-лесно. Глупакът, нали е глупак, не знае как да се забавлява сам и седи в ъгъла и трупа агресия. По някое време 3-рокласниците изчезват на някъде и вниманието на глупакът вече не е ангажирано от забавляващите се негови връстници, от които той изпитва страх. Останал с празен поглед изведнъж забелязва играещите 1-класници и о, чудо агресията в него се освобождава. Той тръгва срещу малките и ги напада. Лидерите в групата се опитват да отвърнат на удара, а страхливците минават на страната на „силния” тъп 3-токласник и вече няма игра – има стражение, но то всъщност е игра за тъпакът, защото той е могъщ, той е водач! и той няма да прекрати играта, да не е луд! Може да я прекрати само майка му, която си е спомнила, че има син и решила да го прибере, за да му посдърпа ушите, защото баща му пък е сдърпал нейните. От тук може да се сетиш защо тъпакът е тъп – ми той живее в стрес и вкъщи и сред връсници. Та когато майка му го хваща за ухото и го завлича извън двора, отново се сформира сговорчива и забавляваща се купчина от деца. Това да ти обяснява афинитета на някои „особи” по тъпоумната „личност” наречена Живков?

цитирай
18. mitjo - Друг вариант на това е рекета - не...
22.11.2011 04:05
Друг вариант на това е рекета - неспособните нападат слабият, умният, уравновесеният или се събират в група и нападат силният, за да отнемат бавно това, което той успява сам да създаде. Още по-лоше е, че като го отнемат го съсипват и унищожават, защото са неспособни, а разрухата си идва от само себе си, за нея талант и мозък не се изисква.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836187
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031