Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 08:13 - Подготвят гръмването на АЕЦ „Козлодуй”?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 13702 Коментари: 17 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Такова е впечатлението от съпоставката на фактите, след поредната „смяна на караула” в родната атомна централа, миналият понеделник, 12 септември 2011 г. Не Ви се вярва ли? Ами нека тогава заедно да подредим пъзела.

Кому е поръчано?

Това са лицата Ал. Ник. и М. Ян., назначени миналият понеделник за изпълнителен директор на АЕЦ-а и нов член на борда на директорите, съответно. Защо точно те ли? Защото са доказали своята непреодолима привързаност към криминални престъпления от най-голям калибър и предана вярност на руските бандитски интереси у нас.

  • Ако си спомняте, от титулната страница на Доказателство № Последно, в горният ляв ъгъл се мъдрят имената именно на същите тези две персони, в качеството им на съгласували старта на далаверата с ядреното гориво. И сега, вместо да бъдат незабавно отстранени, задържани, разследвани и съдени те биват изпратени на мисия последна.
image
  • На 26 април 2011 г. се навършиха точно 25 (двадесет и пет) години от трагедията в АЕЦ „Чернобил“, Украйна и точно месец и половина от трагедията в АЕЦ „Фукушима”, Япония. В АЕЦ „Козлодуй” изтича радиоактивен газ, който облъчва 17 члена от персонала, блокира част от измервателната апаратура и безпрепятствено се слива с атмосферата. Фирменото, партийното и държавно ръководство крият този факт от народонаселението в продължение на цели 32 (тридесет и два) часа. Когато все пак го правят те скриват истинската причина – разхерметизирана ядрено-горивна касета, от експерименталните партиди, с рециклиран Уран в нея. След като аз казах истината тук, М. Ян. хукна през глава към БНТ, за да каже следното: „Микроскопичен дефект в горивна касета е станал причина за изтичането на радиоактивния газ ксенон при ремонта на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй".” И още: „Натрупването на радиоактивен ксенон и други инертни газове в херметически затворената зона на реактора е наблюдавано цяла година. Заради смяната на горивните касети при ремонта изпускането е било неизбежно.”. Един месец по-късно АЕЦ-а изпраща доклад до АЯР (Агенция „Ядрено регулиране”), в който се крие истинската причина за изпускането на радиоактивения газ и няма нито дума за „микродефекти и горивни касети”!!! Ал. Ник. и М. Ян. са пряко отговорни за преоблъчването на част от персонала, скриването на този факт, нанесените материални щети и т.н. Така те, на практика, доказват готовноста си да изпълнят и „по-отговорни” задачи, поради което и са назначени на постове №1 и №2 в централата.
  • Същите две лица са виновни за още маса други престъпления на територията на АЕЦ „Козлодуй”, но за да не Ви досаждам ще Ви обърна внимание на едно от най-последните им „геройства”. Когато в началото на месец август 2011 г. аз публикувах дълго криеното от ЯМ Доказателство № Последно тези двамцата, барабар с ортаците им са подскочили до небето. Предприети са незабавни мерки това вече никога да не се повтори! Като най-крайна е мярката за отнемане на достъпа на персонала до електронната база данни с документи, от където „изпадна” Доказателство № Последно. Практически това е нечуван произвол, който връща дейноста на предприятието към епохата от преди компютърните мрежи. Скоро може и компютрите да им вземат. След това се обезсмисля и нуждата от измерителни прибори, защото няма да има с какво да се обработват сигналите от тях и после ... нали се сещате ... Е, ако не се сещате ще чуете.

Тактически маневри.

За мандата на това правителство, малко повече от две години, тази е третата „смяна на караула” в АЕЦ „Козлодуй”. Сигурно ще Ви е интересно да си спомните по какъв начин е ставало това, във всеки един конкретен случай? Може пък това да Ви подсети за нещо?

Забелязахте ли хронологията? 1 – Б. Б., 2 – Тр. Тр. и 3 – безличната БЕХ. (И трите съобщения са взети от един и същи източник – главният говорител на ЯМ – България, в-к Дневник.) Сигурно ще се запитате, защо сега никой не иска да застане с името си зад назначението? Ами пиатйте се, докато си отговорите, но побързайте, да не стане късно.

Дуги.

Други сигнали, за подготвящият се терористичен акт могат да се дават много, но за да не Ви досаждам ще се спра на само три от тях.

И за да завърша оптимистично, накрая нека си пожелаем черна котка да им мине пътя. Това не е невъзможно, като се има предвид, че наскоро се провалиха опитите им да приватизират блокове 3 и 4, на АЕЦ „Козлодуй”, с цел последващо източване на стотици милиони от фонд „Извеждане от експлоатация”, който се управлява от ДП „РАО” (Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”).

 

Е, аз написах това, за да не кажете после, че не съм Ви предупредил.

 

Г. К.



Гласувай:
15



1. uff - Сарказмът ти е основателен
20.09.2011 02:26
Нередностите са вбесяващи.

Дано намериш медии и власт, които да те чуят!
.......................................

Впрочем съвсем наскоро видяхме, как и французите замазват СЕРИОЗНИ ядрени инциденти. Играе се руска рулетка с човешкия генофонд.

Ядрената енергетика ако не приватизирана е олигархизирана в световен мащаб.
цитирай
2. mitjo - Съгласен съм с uff. Не знам дали м...
20.09.2011 10:17
Съгласен съм с uff. Не знам дали медиите и властта в BG могат да свършат нещо, толкова са скопени и видиотени, че идея си нямат що е причинно-следствена връзка и оттам изобщо им липсва понятието за отговорност иначе щяха да се стреснат поне заради себе си. Защо не пишеш паралелно и на английски така със сигурност ще си достъпен за повече читатели. Тук хората са толкова вяли и убийствено бездействени.
цитирай
3. gikotev - Re: Съгласен съм с uff. Не знам дали м...
20.09.2011 10:46
Митьо, бих могъл да се опитвам да пиша и на английски, но честно казано не се чувствам достатъчно уверен и за това се въздържам :(
цитирай
4. mitjo - Жалко, че и моят английски не е до...
20.09.2011 11:02
Жалко, че и моят английски не е добър! За обратен превод става, но случаят е точно наопаки. Жалко наистина! Само че, ако не се лъжа бях гледал твои видеоклипове на английйски и за моето нетренирано ухо звучеше много добре. Може би просто трябва да започнеш въпреки неувереността. В края на краищата смисълът е по-важен от граматиката, а и това все пак не ти е матерният език, нито пък ти е професия. Не е нужно да си перфектен, за да има резултат. Няма да кандидатстваш за някаква филологическа специалност, нали така.
цитирай
5. gikotev - Re: Жалко, че и моят английски не е до...
20.09.2011 11:16
Ще помисля, Митьо. Благодаря!
цитирай
6. mitjo - Аз трябва да благодаря за това, с ...
20.09.2011 11:24
Аз трябва да благодаря за това, с което си се нагърбил и за усилията!
цитирай
7. mitjo - Чудя се колко ли много хора са без...
20.09.2011 11:50
Чудя се колко ли много хора са бездейни и безучастни само защото не са добри в говоренето. Не случайно едина от основните хватки за потискане на населението е лишаването от качествено образование. Неувереността в общуването сигурно спира много хора да си търсят правата дори, когато са безкрайно уверени в позицията си. Ти щеше ли да дадеш публичност на разкритията си ако не умееше да се изразяваш? Може би това спира и голяма част от хората, слугуващи в електроцентралата на мафиотите. Но пък като гледам неграмотните им наемници, май цялата ми теза рухва в прах и пепел с едно подухване.
цитирай
8. uff - Медии
20.09.2011 12:11
mitjo написа:
Съгласен съм с uff. Не знам дали медиите и властта в BG могат да свършат нещо, толкова са скопени и видиотени, че идея си нямат що е причинно-следствена връзка и оттам изобщо им липсва понятието за отговорност иначе щяха да се стреснат поне заради себе си. Защо не пишеш паралелно и на английски така със сигурност ще си достъпен за повече читатели. Тук хората са толкова вяли и убийствено бездействени.


Писах миналата седмица до Референдум, да поканят Котев по неговата тема.
Пиши и ти!
...

Нека не го караме сега и иврит да учи, когато е притиснат от гадините!
цитирай
9. gikotev - Re: Кога ще се палиш?
24.09.2011 00:52
Розов плазмодий, за да разбереш дали, кога и къде ще се паля, за да си купиш билет за шоуто ще трябва да свършиш нещо. Бяха ти поискани две картинки (картограмки) за зареждането на 5-ти блок в края на миналата горивна кампания и в началото на настоящата. Нещо се ослушваш???? Дай за да ти бъде дадено! Иначе изпускаш шоуто и гориш ;-))))) Законите на природата са основани на БАЛАНСА! Не можеш само да искаш без да даваш ;-)))))) Дай картограмите ;-)))) Получаваш инфото ;-)))))
цитирай
10. pinkpanter - Как си боклук?
26.09.2011 02:40
Как я караш? Що нямаш смелост да ми отговориш в някой немодериран форум? Или така ти е по-лесно - да пускаш в измисления си блог само мнения, които ти изнасят. Или да се подвизаваш в подобни "демократични", т.е. с предварително одобрение на мненията, блогове като на агента от ДС иво инджев... Наистина чакам с нетърпение да емигрираш в Иран за да видя как персийците ще ти бият шута след един-два месеца. Щото те не пасат трева. А още повече ще се изкефя ако се запалиш на площад Шуман в Брюксел. Що не се появиш в Козлодуй да видиш бившите ти колеги (редовите служители, не началниците) как ще те посрещнат? Като тръгнеш да се палиш, викни ме да поливам с бензинец.
цитирай
11. gikotev - Re: Как си боклук?
26.09.2011 08:50
Макар и да не е хигиенично, но за да е справедливо, смятам че пускането на коментари, както горният е правилно, защото един ден ще видим автора му, как ще обяснява "смелостта" си да ги съчинява. Апропо това не единствената му изцепка за последните 24 часа. Ето още един пример от друг сайт: "Розова пантера Понеделник, 26 Септември 2011, 02:16:46
Ще се изцепя в медиите, че в Майчин дом има лекарска мафия, която краде новородени от майките им като ги лъже, че бебетата са умрели при раждането. И после продава бебетата за органи на гнусни трафиканти на бебешки резервни части. Бас държа, че след една седмица ще имам фен група във Фейсбук от няколко хиляди членове, които ще атакуват институциите да се разследват твърденията ми. Щото на българина това му дай - една конспирация, колкото по-зловеща, толкоз по-добре."
Аз не изпитвам душевен дискомфорт от словоблудството на този "смелчага".
цитирай
12. mitjo - Re: uff - Медии
26.09.2011 19:41
За мен борбата според правилата с тези, които създават правилата, е пълна безсмислица и самоизтощаване, което облагодетелства системата. Не може да се опитваш да разрушиш една машина като й смазваш частите. Хората там получават пари, за да служат на властта и не са нещо повече от апаратчици. Ако бурмичката не пасва, ще я сменят, а „Референдум” е предаване с история зад гърба си и е на екран от доста време, така че едва ли е неудобно на властта, особено след като е полд на национална медия. Твоето предложение е пълен абсурд и плод на безсилие за мен, но все пак им драснах няколко реда колкото да ти угодя. За мен обаче това предложение означава, че предпочиташ нещо формално пред нещо реално. Най-малкото, защтото се обръщаш само към мен. Като гледам доста хора четат блога защп не призова всички да пишат до БНТ?! Разбира се всеки има право на избор ти също, както и аз. Само че не се заблуждавай, че има полза от лесни неща. Защо хората се опълчват едва, когато проблемите са толкова сериозни, че няма оправяне. Все едно да ходиш на лекар, когато имаш метастази нявсякъде. Тогава не е ли по-добре да се търси държава, където ефтаназията е позволена, а не да се занимаваме с врачки и хирурзи, които само ще удължат агонията?
цитирай
13. mitjo - Тази особа със сигурност има нужда ...
26.09.2011 19:50
Тази особа със сигурност има нужда от лечение и то спешно, но се съмнявам да има ефект прекалено е увредена горката. Предлагам да не си затваряме очите за истеричната й женственост, а и да не забравяме, че думата „пантера” не е от мъжки род да не говорим за цвета, който също изрично показва слабостта и тоталната липса на воля. Не може да се очаква едно такова бедно създание да обуздава маниакалните си зависимости и тоталната си безполезност. Остави я злощастната да си приписва сила по какъвто начин се е научила да го прави, то като няма мозък няма как да й налеем.
цитирай
14. mitjo - Много ми е любопитно какво й е опр...
26.09.2011 20:02
Много ми е любопитно какво й е оправдането да те напада така вманиачено и озверено. Сигурно много е оцветила гащите от някакъв неистов страх. Само безсилните и страхливите озверяват така. Силните и спокойните няма за какво да се тревожат и няма за какво да се тормозят с подобни низки страсти. Всеки е свободен да критикува властта, защо ли нежната душа се възмущава така неистово от едни „безсмислени драсканици” като твоите?
цитирай
15. uff - Референдум...
27.09.2011 18:31
mitjo написа:
За мен борбата според правилата с тези, които създават правилата, е пълна безсмислица и самоизтощаване, което облагодетелства системата. Не може да се опитваш да разрушиш една машина като й смазваш частите. Хората там получават пари, за да служат на властта и не са нещо повече от апаратчици. Ако бурмичката не пасва, ще я сменят, а „Референдум” е предаване с история зад гърба си и е на екран от доста време, така че едва ли е неудобно на властта, особено след като е полд на национална медия. Твоето предложение е пълен абсурд и плод на безсилие за мен, но все пак им драснах няколко реда колкото да ти угодя. За мен обаче това предложение означава, че предпочиташ нещо формално пред нещо реално. Най-малкото, защтото се обръщаш само към мен. Като гледам доста хора четат блога защп не призова всички да пишат до БНТ?! Разбира се всеки има право на избор ти също, както и аз. Само че не се заблуждавай, че има полза от лесни неща. Защо хората се опълчват едва, когато проблемите са толкова сериозни, че няма оправяне. Все едно да ходиш на лекар, когато имаш метастази нявсякъде. Тогава не е ли по-добре да се търси държава, където ефтаназията е позволена, а не да се занимаваме с врачки и хирурзи, които само ще удължат агонията?


Чета розовите сънища на Розовия...
За каузата на Котев, човек трябва да е боец с железни нерви.
Нека го видим и в Референдум!
Натискай ги още.
Аз пак ще пиша.
.................

Искам да питам Георги, какви са отличителните белези на кораби, с които пренасят горивото до Козлодуй? Може да направим някое тържествено посрещане.
цитирай
16. gikotev - Re: Референдум...
27.09.2011 19:06
Честно казано не знам какви са отличителните белези на плавателният съд пренасящ горивото по Дунав. Имам смътен спомен, че съм го виждал, наричат го "баржа", по мои спомени прилича на ферибот или подобна платформа. Не ми се вярва, обаче, някой да бъде допуснат в близост за "посрещане" или за каквото и да било.
цитирай
17. uff - Честно казано не знам какви са от...
28.09.2011 16:00
gikotev написа:
Честно казано не знам какви са отличителните белези на плавателният съд пренасящ горивото по Дунав. Имам смътен спомен, че съм го виждал, наричат го "баржа", по мои спомени прилича на ферибот или подобна платформа. Не ми се вярва, обаче, някой да бъде допуснат в близост за "посрещане" или за каквото и да било.


Все пак не изселват крайдунавските градове, като минава горивото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834791
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031