Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 09:22 - АЕЦ „Козлодуй” крие истинските причини за последният ядрен инцидент II !
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 9924 Коментари: 14 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Заради неистовият отпор на ядрената мафия да признае и поеме отговорност за последният ядрен инцидент, свързан с изпускане на радиоактивен газ, от разхерметизирана ядрено-горивна касета ще Ви запозная с още детайли и подробности, около меропиятията по прикриването му.

За удобство по-долу пак съм поставил страниците от Доклада, който е подготвен от АЕЦ „Козлодуй” и изпратен до Агенция „Ядрено регулиране” (АЯР), около месец след инцидента. (Страниците се уголемяват и могат да се четат, след кликане върху тях.)

В него доклад се твърди, че радиоактивният газ Ксенон-133 се е появил в 1-ви контур чрез дифузия, преминавайки обвивката на топлоотделящите елементи (циркониевите тръбички, в които се намират таблетките с ядрено гориво). А така ли е в действителност? В началото на втора страница се твърди, че „Регистрирано е максимално постъпление на Хе-133 – 395 000 (триста деветдесет и пет хиляди) разпада за секунда (Това означава посочената в Доклада единица Bq = Бекерел = 1 разпад/секунда)”. Усещате ли жегата? Много голяма дифузия ще да е била!!! А сега, както винаги, нека Ви помогна да си представите действителноста в понятни за Вас категории.

Абстракцията е метод за постигане на познание в науката. И ние сега ще се възползваме от нея. Ако се абстрахирате от формата на човешкото тяло то на практика представлява същият топлоотделящ елемент, какъвито са 312 (триста и дванадесетте) тъбички, пълни с гориво и образуващи горивната касета. Образуваната от горивният елемент топлина се отвежда от поток, обливаща го вода (топлоносител), а човешкото тяло се охлажда от заобикалящият го въздух. Отделянето на секрети от нашите тела е аналогично на дифузията – преминаване на газообразни продукти на деление от горивните таблетки в топлоносителя. Но това никак не е лесно, поради факта, че налягането на топлоносителя (160 (сто и шесдесет) атмосфери) е многократно по високо, от налягането вътре в горивният елемент. Когато горивото е все още свежо, не е започнало да гори, налягането в горивният елемент е 2 (две) атмосфети, т.е. 80 пъти по-ниско от налягането в топлоносителя. По хода на горенето налягането в елемента се вдига, заради газообразните продукти на деление, но в ниакъв случай не може да доближи и 50 (петдесет) атмосфери, а какво остава за заобикалящите го 160 атмосфери. Ето защо такава мощна „дифузия”, като посочената в Доклада е невъзможна, но е възможно да се е случило нещо друго. А какво може да се е случило?

Както споменах по-горе, потенето и отделянето на газове през порите на човешката кожа е аналогично на дифузията на газови елементи между горивото и топлоносителя. Но, уважаеми дами и господа, сигурно ще се съгласите с мен, че през нашите пори не може да излезе една пръдня, с извинение, а камо ли нещо по-твърдо и не по-малко миришещо, пак с извинение. За тези форми на „дифузия” се изисква наличието на „специални клапани”. Повишаваш вътрешното налягане, отваряш „клапана”, изхвърляш миризливата субстанция, затваряш „клапана”. Така е при човека, но истинският горивен елемент няма „специален клапан”. Тази работа явно не може да стане само с дифузия. Поради някаква причина в обвивката на елемента се образувал процеп и той (елемента), казано образно, се е изпърдял през процепа. Какво следва след това ли? Нищо особенно. Сработва „четвъртият закон”, от класическата механика на Нютон, който гласи: „Пръдня в торба не стои”. Защото, ако нямаше пръдня от горивото нямаше да го има и този Доклад, въобще. Не сте ли съгласни, дами и господа? И независимо, че това се усеща и през запушен нос, ядрената мафия продължава упорито да крие и лъже.

А това че пръднята е била повече от миризлива си личи прекрасно от признанието (най-горе, на втора страница от Доклада), че измерителните прибори (специални т.н. „арки”), преди и след баните са блокирали, което на практика означава, че радиоактивният газ даже е напуснал пределите на зоната за строг режим и се е слял с атмосферата. От мястото на изпускането на газа, до арките има разстояние от над 200 метра, минаващо през множество помещения и коридори (естакади). Това допълнително подсилва миризмата от пръднята, след като е преодоляла този лабиринт за секунди и е „удушила” измерителните арки. Все още ли някой вярва, че седемнадестте работника не са били облъчени над нормите?

А за да не си помисли някой, че хората са пострадали, още на първа страница, авторите на Доклада, са подготвили кратка „научна лекци”, по издишване на Ксенон-133, с цел избягване на облъчване. Колко трогателно! Нищо, че накрая завършва с ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО!!!, а не на базата на точни измервания, за невъзможността „формирането на очаквана ефективна доза от вътрешно облъчване”. В следващото изречение не е посочена нито измерената, нито лимитираната „еквивалентна доза от гама лъчение”. То пък на кой ли му е толкова важно това?

На по-будните от Вас може и да им хрумне „еретичният въпрос”: „Как така измерителните арки, който се намират на повече от 200 метра от изпускането на радиоактивният газ, са преоблъчени и блокирали, а персонала, който се е намирал в непосредствена близост до източника – не е?” А? Как стават тези фокуси? Много просто, ще ви отговорят мигновенно от ЯМ. Четете внимателно Доклада! Там ясно е казано, че човек се предпазва от натрупване на радиокативния газ чрез ... издишване! Схванахте ли логиката? Измервателната арка не може да издиша, поради което газа се натрупва върху нея и в един прекрасен момент „бушоните и прегарят”. В доклада не се упоменава дали и човека и арката могат да вдишват, но това и не е важно. Важно е издишването! Българският ремонтен персонал изглежда е световен шампион по правилно издишване, поради което той става неуловим за радиацията. На последно място в тази класация остават жертвите на бомбандировките с атомни бомби в градовете Хирошима и Нагазаки, Япония, през август 1945 г., а също така и десетките хиляди граждани на Украйна и Беларус, платили с живота си, след трагедията в Чернобил, заради неправилно издишване!!! Нашият ремонтен персонал такава участ не го заплашва.

Интересно, какво биха написали авторите на доклада, ако самите те, а не техни колеги, са били на мястото на пръднята? Какво ли? Какво? Мечтииии....

Но цинизмът на поръчителите, авторите и ползвателите на Доклад не спира до тук. На втора страница те бодро рапортуват, че в 16:30 часа, същият ден е „допуснат същият ремонтен персонал” да продължи работите по разуплътняването на 1-ви контур. Така да се каже – малко ви е било сутринта, влизайте да се „доизпържите”, серсеми нейдни! А, какво ще кажете? Така действа ядрената мафия! Не си поплюва. Като е решила да ни изтрепе, пред нищо няма да се спре.

Сега сигурно ще се изненадате, като Ви кажа, че най вероятно твърдението за връщането на „същия ремонтен персонал” не е вярно, а е само манипулативен трик, от страна на слугите на ЯМ. Предположението ми се базира на посоченият час 16:30. Към този момент на „същия ремонтен персонал” вече му е изтекла работната смяна (в 16:00 часа, започнала преди това в 8:00) и вероятно е пътувал за вкъщи, а не към зоната за стог режим. Обратното би било грубо нарушение на трудовото законодателство, да заставяш служител да работи две смени подеред, без почивка. Но на ЯМ не и е за сефте да погазва закона, така че и този вариант не е изключен. Предполагам, че е използвано словосъчетанието „същия ремонтен персонал”, за да се покаже, че жертвите не са били облъчени и за това са допуснати да продължат недовършеното, независимо, че в раздел ПЪРВОПРИЧИНИ са обвинени във всички грехове. Иди сега, че разбери, кога лъже и кога казва истината слугинажа на ЯМ?!

Та като казах слугинажа се сетих за двете подлоги, които редовно се напъват да получат трибуна тук. Сега ще им отправя една оферта, понеже искат да са „равнопоставени” с мен. Факта че има разхерметизирана ядрено-горивна касета е повече от лесно доказуем. За целта някоя от двете подлоги или и двете заедно, да си направят труда и да ми засвидетелстват готовност да предоставят две картинки. Става въпрос за две картограми на активната зона на реактора на 5-ти блок. Първата да е с обозначение на сортове горивни касети и дълбочината им на изгаряне, към дата 24 април 2011 г., а втората – аналогична, но към дата 30 май 2011 г. Когато ми потвърдят тази готовност аз ще им кажа къде да ги изпратят, а после ще Ви ги покажа и разкажа. За награда победителят/те ще получи право на един коментар тук ;-) По други въпроси да се обръщат към господарите си и да не се напъват да „творят” тук, защото няма да ги огрее. Имат си блогове – да си публикуват там!

Уважаеми дами и господа! Един ден радиоактивен газ ще достигне и до Вас, а после същите или други слуги на ЯМ ще Ви обяснат, как нищо не Ви се е случили. Като четете този Доклад имате ли някакви съмнения? А до тогава се учете правилно да издишвате!
image
image
image
image
Г. К.



Гласувай:
6



1. mitjo - Това си плаче за превод и разпрос...
07.09.2011 12:11
Това си плаче за превод и разпространение. Много добре си го написал.
цитирай
2. gikotev - Re: Това си плаче за превод и разпрос...
07.09.2011 12:14
Благодаря! Ще помисля.
цитирай
3. uff - Георги, можеш ли да помогнеш с нещо ...
08.09.2011 12:50
Георги, можеш ли да помогнеш с нещо на пострадалите от Последния инцидент?
цитирай
4. gikotev - Re: Георги, можеш ли да помогнеш с нещо ...
08.09.2011 13:36
Смятам, че самото огласяване на случилото се, така както е било в действителност, а не както иска да ни го представя ЯМ, само по себе си е форма на помощ. За друго не се сещам, че бих могъл да сторя. Но по-големият проблем е, че изглежда самите пострадавши не желаят или по-скоро не смеят сами да си помогнат. Това е даже страшно, защото ще влошат собственото си състояние, а и ще отворят пътя и за бъдещи подобни античовешки дейности на ЯМ.
цитирай
5. mitjo - Жоре, на луната имало боклук. Може ...
09.09.2011 10:48
Жоре, на луната имало боклук. Може ли да го почистиш?! (Извинявай за тона ; ))
цитирай
6. gikotev - Re: Жоре, на луната имало боклук. Може ...
09.09.2011 11:06
Ми знам ли? Ще видя. Ако ме включат в мисията Аполо 19 ;-))
цитирай
7. mitjo - Ех, ама и ти по-тарикат от полити...
09.09.2011 11:13
Ех, ама и ти по-тарикат от политиците стана, мама му стара! Само оправдания си измисляш!!!
;-)
цитирай
8. uff - Жоре, на луната имало боклук. Може ...
09.09.2011 11:16
mitjo написа:
Жоре, на луната имало боклук. Може ли да го почистиш?! (Извинявай за тона ; ))


За тамошната радиация се грижи Грийнпийс.
цитирай
9. mitjo - Хората си правят атомни централи по ...
09.09.2011 11:24
Хората си правят атомни централи по къщите, ти една совалка не можеш да спретнеш и да се разнасяш с нея до луната и обратно...
цитирай
10. mitjo - Re: За тамошната радиация се грижи Грийнпийс
09.09.2011 11:45
Е, тогава всичко отпада, щото гриинпийсците 100 на 100 добре се грижат, нали си знаят, че скоро ще трябва да се изнасят натам... Жалко тъкмо мислех да се включа като космически турист :-(
цитирай
11. mitjo - Англичаните си направиха фалши...
09.09.2011 12:14
Англичаните си направиха фалшификат на чая (earl grey), за да не пият радиация от Китай. Ама това едва ли ще ги спаси, щото китайците знаят как да изнасят продукцията си по обиколния начин. И що да им пука за световния ред като са пред умирачка. Това, разбира се са мои предположения, но странно защо на англичаните изведнъж им се видя скъпо да внасят чай от Китай.
цитирай
12. uff - Англичаните си направиха фалши...
09.09.2011 12:31
mitjo написа:
Англичаните си направиха фалшификат на чая (earl grey), за да не пият радиация от Китай. Ама това едва ли ще ги спаси, щото китайците знаят как да изнасят продукцията си по обиколния начин. И що да им пука за световния ред като са пред умирачка. Това, разбира се са мои предположения, но странно защо на англичаните изведнъж им се видя скъпо да внасят чай от Китай.


Те да не са улави бре?!
Нали джобните им камерки ще почнат да сцинтилират и ше се усетят.
цитирай
13. gikotev - Поръчка.
13.09.2011 01:16
-Келнер, една много гореща супа за розовия плазмодий, в ъгъла на заведението, по повод назначаването на любимият му влашки дирник за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ;-))))

За останалите читатели - розовото злобарче продължава да иска нещо без да дава нищо. Типично за ЯМ! Но живота е дуалистичен, независимо, че самозабравилите се подлоги на ЯМ не щат да го си го признаят. Живота ще им го напомни ;-))))))
цитирай
14. bojinkata - Просто нашите специалисти само ...
02.10.2014 23:33
Просто нашите специалисти само издишат! И няма радиация в организма им!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832514
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031