Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2011 09:04 - Министър Тр. Тр. и Доказателство № Последно.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 8676 Коментари: 15 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Поредното престъпно деяние на клелият се „да служи на интересите на народа”. Но, както нееднократно е посочвано в този блог, за него е повече от естествено да говори едно и в последствие да върши точно обратното. Ето го и поредният пример.

На срещата ми с него, провела се на 14 октомври 2010 г., той пожела да получи от мен списък с конкретни стъпки, чието изпълнение да помогне в процеса на установяване на истината около ядреното гориво в АЕЦ "Козлодуй". Видно от този списък, още в най-първото направление от стъпки фигурира Доказателство № Последно. Ето как е била точната формулировка:

 

·         Незабавно изискване на "Техническо решение № 2903/11.12.2003 г. с приложения №№ 1-29 към него" от АЯР. (днес наричано Доказателство № Последно)

·         Сред "приложения №№ 1-29 към него" би следвало да се намира и т.н. Глава (Раздел) 31, допълнение към ТОБ (Техническа обосновка на безопасноста), където е обоснована безопасната експлоатация на новият вид гориво от типа ТВСА. (наречено отдавна Доказателство № 1)

·         Последващият анализ на въпросната Глава (Раздел) 31 и ще покаже несъответствието между реално доставяното ядрено гориво и съпровождащата го документация. Респективно - несъстоятелноста на издаденото от АЯР разрешение.

Независимо, че именно той пожела да му предоставя тези стъпки, в последствие усложливо ги „забравя”, а тяхното изпълнение е заменено с формиран от Тр. Тр. „независим съвет”, който да разследвал обвиненията ми. В добавка заповядва на АЕЦ „Козлодуй” да заплати на „независимите”, по 5000 (пет хиляди) лева, на калпак. Докато предоставянето на Доказателство № Последно е напълно безплатно и лесно мероприятие. Е, да, но Тр. Тр. ще изневери на престъпната си природа, ако вършейки поредното си деяние пътьом не ви преджоби. Такъв си е той от мъничък. Но и това не е всичко. Освен да джоби съгражданите си той много обича и да ги послъгва. Така например, на 14 май 2011 г., по БНР той ни каза на всички нас, че „независимият съвет” е лично мое предложение, а той се е постарал „максимално да се съобрази с желанието ми за състава му”. И добре, че ми каза, иначе аз откъде щях да знам. Колко добър е този министър?!

Така, на практика се получава, че министърът е заповядал на АЕЦ „Козлодуй”, да заплати „труда” на шайка мошенници, които да заметат следите на престъплението. Браво, г-н министър!

Но и това не е всичко. Тр. Тр. е имал още една основателна причина да крие от нас Доказателство № Последно. Това се разбира много лесно, ако се погледне в горният десен ъгъл, на първа страница на "Техническо решение № 2903/11.12.2003 г. Там се виждал две имена „съгласували” престъпният акт. И второто име е на Ал. Ник, любимецът на Тр. Тр. Сега, вече става ясно, защо на 5 ноември 2010 г. Тр. Тр. връща в АЕЦ „Козлодуй” и не на каква да е позиция, а като заместник изпълнителен директор!!! Няма начин да връщаш в управата на предприятието един от основните организатори на престъплението, а след това да показваш документи, които го изобличават.

Какъв е Тр. Тр. и на чии интереси служи? Отговорете си сами!

А аз ще добавя само, че толкова нагло, престъпно и опасно поведение, по върховете на „държавата” е възможно единствено и само под покровителството на ДС, пардон – ДАНС. А то, покровителството, е повече от гарантирано.

 Г. К.





Гласувай:
4



1. mitjo - Първо не мисля, че е добре да публ...
30.08.2011 01:14
Първо не мисля, че е добре да публикуваш тази поредица от коментари, но оставям на теб, особено ако решиш, че могат да са ти полезни публикувани. Аз се страхувам, че могат да ти навредят, ако ги публикуваш като например аргументират мафиотите е лоша посока. Предполагам, че е най-добре сам да прецениш кои части да цитираш, ако решиш да публикуваш нещо.
Извинявай, че пак подхващам темата, но според мен не си избрал правилния начин да се бориш. Не че не смятам, че няма да има „положителни” последици от това, което си замислил. Мисля, че последици винаги има и те са едновременно в двете посоки (това не означава, че има справедливост, особено в рамките на един живот). Сигуренсъм, че си достатъчно убеден в смисъла на решенията, които взимаш, затова няма да пиша за смисълът им, а за обратното.
Първо искам да съм знам, че си помислил за повечето вероятности и последствия. Едно от тях е да останеш инвалид и да бъдеш обезобразен. Това ще е съпроводено и с голяма болка, която може да доведе до промяна в поведението ти. Може да започнеш да се страхуваш – никой не иска да изпита невероятно сина болка особено след като веднъж я е почувствал. В миналото, а може и още да се практикува (знам ли – идиоти всякакви), са деряли кожата на живи хора. Предполагам, че горенето е нещо такова. Като знам как боли малко изгаряне, се ужасявам от планът ти. Когато станеш инвалид, едва ли ще можеш да се бориш с боклуците и едва ли ще имаш желание. Ще ти трябват пари за лечение, няма да може да намериш работа. А колко по-ефективно е да се бориш сега, ако например работиш някъде нелегално.
цитирай
2. mitjo - Колко много хора се борят за своята ...
30.08.2011 01:16
Колко много хора се борят за своята правда и умират без да я получат! Не знам дали си чувал за Мумия Абу-Джамал? Има материали в net-а.
Смяташ ли информацията, която публикуваш, за толкова нищожна, че си готов да спреш да го правиш?! Не мога да си представя, че омаловажаваш до такава степен себе си и разкритията, на които само ти даваш гласност с BG. Макар и бавно, светът и човешките възможности се развиват и променят...
Това, което си позволяват да правят тия боклуци е проблем за всички включително и за тях. Дали ще им е неудобно, когато има една съпротива по-малко, една критика по-малко ( друго си е никой нищо не знае, а който знае да си трае)? И дали не даваш пример и сили и на други да се борят? Така май ще сме свидетели на поредното грандиозно поражение на човек, който отказва да се предаде на волята на властниците. (Имаше едно семейство, което изгоря в буквалния смисъл заради дълг към банка.)
Мафиотите ще „оневинят” себе си, тренирали са се да го правят, на тях винаги другите са им виновни, ако не са виновни другите, виновни са условията, средата, вселената. Смятат се за света вода ненапита, а плуват в море от кръвта на хора, които в своето безсилие се надяват да има правосъдие в отвъдното. Защо ги улесняваш?
Медиите и неправителствените организации са част от мафията, едва ли ще дадат вярната насока и публичност на каузата ти, особено като няма как да ги коригираш или опровергаеш от ковчега или от болницата. Аз лично не мисля, че Андерш Брайвик (норвежкият терорист) е токова луд, колкото го изкарват. Ако беше така процесът щеше да е публичен, за да могат хората сами да преценят доводите му като абсурдни, а не да се налага някой да пропагандира нечия биография и подбуди като достоверни и неподправени, а в същото време да спира каквато и да е публична изява на автентичния автор. Не, че оправдавам избиването на деца, но смятам, че политиците не случайно са избегнали куршумите и бомбите. А и полицаите са се мотали някъде около час преди да си мръднат вмирисаните задници. Още повече, че това е държава с фалшиви претенции и много опит в лицемерието виж процесът на децата от Лебенсборн.
Хората са страхливи и с готовност вярват на измислици от сорта, че жертвите са порочни и заслужават съдбата си. Пък и не обичат насилието, освен ако не са изплашени – тогава (като този „розовия” – той не случайно е розов, едва ли има грам мъжественост и доблест в него) агресията става второто им аз, като първото съвсем се изпарява, когато го има. Знам, че не е просто, но трябва да намериш съюзници и то не от средата, която е под натиск. Опитал ли си с международен чат? Май доста японци говорят английски.
Нали знаеш, че евреите не са се съюзили, за да се опълчат, а не са били нито глупави, нито бедни, да не говорим, че геноцидът е включвал и циганите, а и не само (колко „недъгави” деца са били избити, независимо от расата). Тук всички се смятат за толкова бесилни, че са се отказали да мислят за съпротива.
цитирай
3. mitjo - Да решиш да се откажеш от оповест...
30.08.2011 01:17
Да решиш да се откажеш от оповестените планове изисква смелост както и да решиш извършиш нещо, което в очите на другите да изглежда като провал. Ти си доказл, че си смел. Истинските човеци, ще те разберат и ще отдъхнат облекчени и вярващи и разчитащти на теб. Само идиотите привидно ще злорадстват и ще раздуват лъжи, но вътрешно ще се пръскат от яд, че не са се отървали и сами ще трябва да свършат мръсната работа или да са непрекъснато в отбранителна позиция, защото какво друго може да е това атакуващо поведение от тяхна страна, а и не само то. Те страдат от „морална недостатъчност” и си въобразяват, че формалната логика и обвинението в непоследователност ще бъдат всемогъщо оръжие срещу теб и поддържниците ти. Само че ти си нещо реално, за разлика от фиктивните им „аргументи”. И децата са чували поговорката „Крадецът вика дръжте крадеца”. „Неуспехите стават указатели или да увеличим усилията, или да променим стратегията”. Твоят живот е много по-важен от имиджа ти пред тъпанарите и престъпниците.
Ето малко интересен материал за четене: http://www.savanne.ch/svoboda/anarchy/theory/media.html
Ето и нещо за забавление: http://chitanka.info/text/14626/0 Тази книга е много идейна.
Сигурно ще продължа да ти пращам неща в този дух, за което се извинявам предварително, каквото и да решиш, че е правилно ти нямаш грешен ход, за разлика от тези, срещу които се бориш, при тях всичко е грешка, те са с изпити мозъци и са като онзи опит с децата, от видеото, коеот ти пратих. Деца без грам воля. За тях е непослино да устоят нито на изкушението, нито на натиска. Те не са хора – разумни същества, защото използват „мозъка” си само да лъжат себе си и околните.
цитирай
4. mitjo - Защо не ги изненадаш. Тези "...
30.08.2011 01:22
Защо не ги изненадаш. Тези "хора" едва ли очакват от теб гъвкаво поведение?
цитирай
5. gikotev - Re: Защо не ги изненадаш. Тези "...
30.08.2011 02:01
Митьо, благодаря! Подробният ти съвет е осмислен и приет. Имам нещо предвид, но сега не мога да го споделя, за да не им дам предварителен коз. А иначе съм на почти 100% съгласен с аргументите и доводите ти. Още веднъж благодаря, а като му дойде момента ще разбереш и за решението.
Разбира се, че съществува вариант в последният момент да се получи фал, но ... за сега има визия за бъдещето.
цитирай
6. mitjo - Тези хора се страхуват само и еди...
30.08.2011 03:00
Тези хора се страхуват само и единствено за себе си и не ги е грижа за никой, освен ако не е някакво тяхно притежание - един вид тяхно продължение. Иначе не искам да знам нищо за плановете ти, което би ги изненадало, даже ме е яд, че вече знаят, че може да имаш резервен вариант.
цитирай
7. mitjo - Внимавай с кого споделяш. Ще ти дам ...
30.08.2011 04:01
Внимавай с кого споделяш. Ще ти дам един добър и лесно проверим пример за лицемерие с Евгений Дайнов. Скоро участва в предаването „Черешката на тортата” по NovaTV. Дали пък съвсем не предизборно и съвсем не за PR? Представя се за свободомислещ тип, свирещ в рок банда и с голямо образование (само това за образованието е някакъв вид факт, само че язък, че го има като го използва в ущърб на хората). Предполагам, че е толкова образован, колкото е и музикант. Некадърна история. Поне според мен. Този вид хора се напъват да не съзнават, че вредейки на другите, вредят и на себе си, за разлика от противоположния на тях вид, който вреди на себе си в името на чуждото добро и така спомага за подобряване на общото положение. Всъщност всичко е до съотношение, ако няма коректив на поведението то става изродско. Та за този Дайнов в книгата на Достена Лаврен „Експертие на прехода”, а и не само там има интересни неща. Накратко е причислен към групата на think tanks, които под формата главно на неправителствени организацийки и други сформирования са „институция-мрежа”, „признавани в зависимост от мрежите(в т.ч. и международни), в които участват”. „Тази институция е сложна цялост, пронизана от три нива на идентификация: това на лидерите на think tanks,които стават синоними на организациите си; това на законовите структури, вписани като НПО, които имат в състава си също младиизследователи и административен персонал; и накрая, това на националните (политически и социални) и международните (най-вече фондации и международни организации) мрежи, които утвърждават и поддържат проектите на think tanks. Институцията-мрежа има свои собствени йерархии, практики и ритуали (например конференциите)”. Те са едно „ние“ с двойно лице”, което „ функционира също в контекста на връзките на think tanks с академичната общност: те ту стават „ние“ с хората от университета („ние, които знаем“) в противовес на представителите на властта, ту стават „ние“ с представителите на властта („ние,които можем“) в противовес на университетските преподаватели, които нямат финансови и политически средства и са изключени от обращението на властовия капитал. Тази игра на променящото се „ние“ (с много лица) междинни групи, които застават между политическата класа и гражданското общество на мястото на една по-прозрачна връзка между представители и представени, симулиране и виртуализиране на демократичния дебат чрез конференции, интернет сайтове и пр., непрестанно коригиране на политическия проект, особено с помощта на усложнен политически маркетинг, заменяне на идеята за прогреса с един хоризонт на несигурността и т.н. Оттам насетне не само транзитолозите, но и „цяла плеяда от институционални и индивидуални актьори“ се заема да произвежда експертиза, която позволява този модел да се наложи и да се разпространи в целия свят с помощта на известен политико-социален инженеринг и без да се подлага на критика. Както отбелязва Гийо, става дума за „think tanks, филантропски фондации, държавни администрации, международни организации като Обединените нации и Световната банка, частни консултантски фирми, професионални асоциации, активисти, адвокати и, разбира се, за изследователи и университетски преподаватели“.„Фрийдъм хаус“ е американска фондация, чиято цел е да налага демокрацията и да измерва нивото на приложението ѝ във всички точки на земното кълбо. Тя е също един от големите донори на проектите на българските think tanks. По тази причина нейните рецепти и класирания често са цитирани от експертите по демокрация в България, особено що се отнася до техническите аспекти на българския преход… Think tanks, които претендират за ролята на „мозък на гражданското общество“ и на опозицията, получават финансова помощ от американската държава, идваща индиректно чрез фондации като институт „Отворено общество“ в Ню Йорк (OSI New York), фондация „Отворено общество“ в София, USAID (Американска агенция за развитие), Световната банка и т.н.” „Никой не е всезнайко, затова съществува система от връзки и пособи за свързване с експерти, стига някой да пожелае да свърши нещо. За разлика от европейските чиновници от Комисията, тук не съществува дори задължението да се следват поведенчески правила или код на облекло, защото културата на think tanks предполага индивидуален почерк и известна неформалност. Антропологът обаче трябва да предизвика тази заблуждаваща очевидност, за да разбере, че „неформалността“, за която става дума, е напълно кодирана, т.е. че променливите (от облеклото до начините за изграждане на кариерата) се подчиняват на един диапазон от добре установени избори и правила на средата.” Тя доказва, че тези хора се представят и пропагандират като носители и главни виновници на прехода и това той да се случи у нас, а всъщност имат огромна участие точно в обратното – убиването на какъвто и да било свободолюбив порив в зародиш. По принцип в мрежата има дискредитиращи материали за авторката, което обаче не отменя истиността и професионалноста на изледването й.
цитирай
8. gikotev - Re: Внимавай с кого споделяш. Ще ти дам ...
30.08.2011 04:17
Всичко, което казваш за Дайнов го приемам за чиста монета. През последните месеци имам преки наблюдения, които потвърждават думите ти. Малко или много съм вече "стрелян заек". Нямам доверие нито на Дайнов, нито на Огнян Минчев, както вече съм оповестил тук. Плява на конци.
цитирай
9. mitjo - Дадох го съвсем случайно като пр...
30.08.2011 04:26
Дадох го съвсем случайно като пример, не знаех че си общувал с него. Аз го знам само от TV екрана. Изобщо не ми хрумна, че и политолози се занимават с такива въпроси, нищо че явно са на всяко гърне похлупак.
цитирай
10. mitjo - Почти всичко, което написах за него ...
30.08.2011 04:30
Почти всичко, което написах за него е цитат от книгата, между другото преди време ти я пратих като линк, ако решиш че си заслужава да я погледнеш. Има я свободно в net-а.
цитирай
11. chavdar01 - ТР.ТР. Е ПОРЕДНИЯ "НЕЗАВИСИМ"ЧОВЕК.
30.08.2011 09:57
ЗАЩОТО КАКТО ЗНАЕТЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО.ОПИСАЛ СЪМ ГО В МОЯ БЛОГ.БЯХ МУ ОПРЕДЕЛИЛ ДВА ПЪТЯ И ТОЙ ИЗБРА ТОЗИ,ЗА ДА Е МИНИСТЪР.ИНАЧЕ ОДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА,НО КАКТО КАЗАХ:В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА НЯМА ЧЕСТ И ДОБЛЕСТ!
цитирай
12. mitjo - Абсолютно не е е вярно, че нищто не ...
01.09.2011 15:42
Абсолютно не е е вярно, че нищто не зависи от Тътко Трътлев. Точно защото зависи са поставили такова нищожество на този пост.
цитирай
13. mitjo - Ако нищо не зависи от него, в такъв ...
01.09.2011 15:56
Ако нищо не зависи от него, в такъв случай този пост е ненужен. Защо да му палщат заплатата и разходите от данъците. Това, че тази длъжност е заета от мижитурка, също обезсмисля разноските, които уж я остойностяват(мижитурката).
цитирай
14. mitjo - С пари или без пари нищожеството си е ...
01.09.2011 20:36
С пари или без пари нищожеството си е нищожество. Единствената разлика е, че тия с парите са много по-вредни, защото съсипват много повече съдби.
цитирай
15. mitjo - Всяко „залужило” богаташче, може ...
01.09.2011 21:52
Всяко „залужило” богаташче, може да мери парите си в трупове и носи толкова много вина, че не може да се спре. Единственото, на което е способно, е да трупа още повече вина за още повече трагедии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836634
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031