Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 08:09 - Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” за Доказателства № Последно и № 1.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2665 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Към случката, на която ще станете свидетели тук е съпричастен и бившият заместник министър на Тр. Тр. Марий Косев (Мар. Ко., за по-благозвучно). Запознах се с него по време на срещата ми с Тр. Тр., на 14 октомври 2010 г., в края на която министърът поиска от мен стъпки, чието изпълнение да покаже правотата или погрешноста в спора с подмененото ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй”. Подчертавам този факт, за да стане ясно, че и Мар. Ко. също чу и водя, какво е искането на министъра, но в последствие се разбра, че не било съвсем така.

Срещнах се за втори път с Мар. Ко. на 19 март 2011 г., заедно с представители на Асоциацията на свободното слово „Анна Политковская”, в сградата на МИЕТ. Поводът беше протест пред сградата на министерството, срещу ядрената мафия, по повод трагедията в АЕЦ „Фукушима”, осем дни преди това. Представителите на неправителствената организация бяха подготвили четири питания към зам. министър Мар. Ко. Едниният от въпросите касаеше обсъжданото в този блог престъпление, а именно: Защо, след като има официално признание, под формата на писмо, от председателя на АЯР С. Ц., до бившият министър П. Д., че документацията за новият вид ядрено гориво, към юли 2008 г., все още не е одобрена от регулаторният орган не се предприемат никакви мерки, по изясняване на ситуацията? Г-н Петър Пенчев, член на АСС „АП” и зам-председател на НД „Екогласност”, връчи копие от писмото на С. Ц. до П. Д. Мар. Ко. обеща да „проучи” въпроса и „си удържа на думата”.

На 20 април 2011 г. Мар. Ко. с писмо до г-н Пенчев изпраща отговорите на поставените на срещата въпроси. Пълният текст на отговорите представлява една не тъкна папка от няколко десетки страници, поради което няма да я поставям тук, но ще покажа това, което касае въпроса с отсъствието на съпровождаща документация за новият вид ядрено гориво, считано от октомври 2004 г. и до сега.

Мар. Ко. пише писмо до изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй”, като прилага към него и писмото на С. Ц. до екс-министър П. Д. К. Д. отговаря, че „Поетапният преход от горивни касети ТВС-М към горивни касети ТВСА на блок 6 на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД е започнат на база предоставена на АЯР документация, приложена към Техническо решение №2903/11.12.2003г. (Доказателство № Последно – бел. моя), в това число Приложение №7 ТОБ на реакторната установка (Доказателство № 1 – бел. моя)”. А накрая заключава: „В заключение, ръководството на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД счита, че са положени всички необходими усилия за привеждане и поддържане на проектната документация в актуално състояние и не приема твърдения, че АЕЦ „Козлодуй” ЕАД се експлоатира без „паспорт” – Техническа обосновка на безопасноста.” Публикуването на Доказателство № Последно показа, че високопарните твърдения К. Д. не отговарят на истината. Поради същата причина той и другарите му от ЯМ цели три години го криха. Ами сега? Сега – нищо! Вместо К. Д. и компания (Тр. Тр., Мар. Ко. и още маса други) да бъдат незабавно задържани и разпитвани те продължават безнаказано да си „развяват коня”.

Скоро ще научите и за нови „подвизи” на счетоводителя К. Д. А също така и за връзката на Тр. Тр. с Доказателство № Последно.

Ето и оригиналната кореспонденция мезду Мар. Ко. и К. Д. (С кликване върху снимките те се уголемяват и стават достъпни за четеме.)
image
image
image
Г. К.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842735
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031