Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 09:17 - “Nuclear Mafia International” in action.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6281 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сега ще се запознаете с най-пресният случай от дейността на европейската ядрена мафия, която успява да „легализира” консумирано от години престъпление и да му осигури безоблачно бъдеще. Случката е датирана на 22 и 23 юни 2011 г., а сцената е Евро-парламента. За целта нека първо се запознаем с официалното съобщение на www.europarl.europa.eu:

 Nuclear waste: exports to non-EU countries should be banned, say MEPs

Energy − 23-06-2011 - 14:02

Plenary sessions


Nuclear waste exports to countries outside the EU should be prohibited, unless exported for recycling and imported back into the EU, and even within the EU should be permitted only when governed by bilateral agreements, said Parliament on Thursday. MEPs also backed stricter rules for protecting and training workers, called for stronger investigatory powers for national authorities, and said research on alternatives to burying the waste deep underground should be stepped up.

 А сега да го преведем и (изкоментираме), така че невидимото да стане видимо, както обича да казва министър Тр. Тр.

 Ядрени отпадъци: износа към не–ЕС страни да се забрани, каза ЕП.

 Износът на ядрени отпадъци към страни извън ЕС трябва да се забрани (Което автоматично означава, че до сега тази дейност е била „легална”, защото не е била забранявана, но в същото време не се споменава нищо за участниците, резмера на оборотите им и съдбата на изнесеният материал!!!), освен когато износът е за рециклиране и последващо връщане в ЕС (Което абсолютно с нищо не променя до сега действащата схема. То и до сега част от износа се рециклираше и връщаше в Западна Европа (под 10%), а над 90% оставаха без контрол в Русия, за да може тя да го използва за експерименти в АЕЦ „Козлодуй”. Защо схемата се запазва ли? Много просто, уважаеми дами и господа. Защото „контрола” за обемите износ-внос ще останат в ръцете на същите структури на „Nuclear Mafia International”, които са извършвали въпросната дейност и до сега. Да не би да позволят на някой като мен или Вас да ги контролира? Да, да!), и даже в рамките на ЕС износът следва да се разреши само когато има двустранни споразумения. (Второто изречени няма да се опитвам да го превеждам, защото то представлява една пълна безсмислица, чиято цел е да отклони вниманието на читателите от истинската новина, от първото изречение, че схемата е била, е, и ще просъществува.)

 Какво още е интересно в това съобщение? За да разберем това ще се обърнем към свободният му превод от органа на БГ-клонът на “Nuclear Mafia International” в-к „Дневник”, в материала Европарламентът одобри забрана за износ на ядрени отпадъци извън ЕС.

 Забраната, която предизвика спорове в Брюксел, е част от проектодирективата за отработеното ядрено гориво и радиоактивните отпадъци, одобрена днес от Европейския парламент с 489 гласа "за", 52 "против" и 75 "въздържали се". (Съотношението Приели/(Въздържали се + Против) = 4/1!!!. Това е повече от показателно за мощта на “Nuclear Mafia International” да си „пазарува” депутати, без значение на цвят и страна.)

 "Събитията във Фукушима показаха, че сме имали основания да искаме законодателство в тази сфера", изтъкна словенският евродепутат Романа Йордан Цизел. (Цинизъм е да се използва трагедията във Фукушима, като аргумент за приетата „легализация” на едно престъпление, защото между двете събития няма пряка връзка. Плюс удобният пропуск от страна на „Дневник” да посочи, че цитираният депутат Цизел е член на ЕНП. Така за читателя остава незабелязано единодесйтвието между десни и леви в ЕП, личащо си от следващото изречение.) Депутатите подкрепиха искането на социалистите да се разреши извозване само за рециклиране и при условие, че после горивото се внася обратно в ЕС.

 И в двата източника удобно се пропуска да се направи важното уточнение, че износът на отработило ядрено гориво от страни членки на ЕС към страни извън съюза (Русия) става по две принципно различни схеми. От една страна България и други страни от бившият комунистически блок, плюс Финландия изнасят към Русия руско ядрено гориво. Нагледно тава може да се представи с популярната у нас търговска схема – да си връщаме бутилките от изпитата бира, ако искаме да си купим нова. Т.е. ние купуваме руска бира, например Балтика, и сле като я изпием си връщаме бутилките за си купим нова. От друга страна западните ни „партньори” изнасят към Русия бутилки изпита, но не руска бира, а тяхна на си, например Tuborg или Carlsberg. Схващате ли разликата, уважаеми дами и господа? Дреболия, но много важна! Поради тази причина и имитацията на защита на националният интерес от страна на евродепутатат Владимир Уручев (ЕНП, ГЕРБ) е по-скоро защита на интереса на “Nuclear Mafia International”. Ако той милееше за България би направил задължителното разграничение на схемите за износ и би посикал узаконяването на двоен стандарт за износа на отработило гориво, в зависимост от източника на първоначалната суровина. Със сегашната си позиция той бетонира схемата по която Запада си чисти боклуците, те се рециклират в Русия и се изпращат в България за експериментална експлоатация. Най-големият губещ е България!

 За несведущите от Вас следва да уточня, че Владимир Уручев (преди да стане евродепутат) е дългогодишен служител на АЕЦ „Козлодуй”, инженер от кариерата и повече от добре запознат с дейността на “Nuclear Mafia International”. Лично се познаваме от години, макар и не от близо. В първият ден след Великденските празници тази година (2011) случайно го срещнах на централно кръстовище в София. Спрях го и го провокирах за съдействие по разследваното от мен престъпление. Той ми отговори, че „не можел да си състави позиция, защото аз съм твърдял едно, а други – друго”. Не ми каза, кои са тези „други” и какво точно обратно на моето твърдят. За да се отърве от мен предложи да си разменим телефоните и в скоро време да ме потърси и поговорим. Вече минаха почти три месеца, както и три години от самото начало на разплитане на случаят, но Уручев не се обажда. Защо ли? Защо?

 Разбира се, че бих могъл да пусна тук номерът на мобилният му телефон, за да потвърдя верността на думите си, но тогава основателно ще бъда упрекнат в злоупотреба с доверие. Все пак той не ми е позволявал да споделям номера му. И макар да е от противниковият отбор не бих искал да си позволявам да използвам присъщите на самите тях удари под кръста.

 Тук е момента за пореден път да честитим на богатите ни западни „приятели”, които ще продължават да стават още по-богати и чисти, за сметка на най-бедната и корумпирана България.

 Г. К.





Гласувай:
4



1. uff - Това е като самопризнание но промърморено с половин уста
11.07.2011 12:25
Отработилото гориво отива за преработка и задължително да се връща в "Европа", по-точно при помиярите от Югоизточна Европа! Руснаците не го искат.
Подобно на автомобилите и другите стоки.
По едно време авто-джамбазите си докарваха добри пари.
Обаче играта на ядрените джамбази е доста по-мащабна и ОПАСНА.

Но интересно, защо българската ЯМ не може да е по-открита за ползването на отработило гориво, като чешките ядрени енергетици??? Явно в България вече са направили далаверата и сега...

Фукушима накара Европа да изплюе това камъче.
Европейците признаха, Георги.
Но с Ганьо нещата са по-сложни.
цитирай
2. mitjo - На мен ми звучи като подготовка на ...
13.07.2011 03:47
На мен ми звучи като подготовка на набор от „аргументи” срещу теб. Пълнят си багажа с готови фрази, от сорта на: „Вярвам в правосъдието, затова да оставим органите да си свършат работата” . Почват отрано и все пак доста след като си оповестил намеренията си, за да не вземе някой да събере 2 и 2. Нали знаеш – важно е да има празни приказки, а не нещо за казване, за да се запуши нечия уста с насрещното празнословие. Затова мисля, че са важни действията, за да не могат да се заблуждават, че някой им вярва. Ти например си напълно прав за данъците. Но не всеки може да си го позволи дори и ти не можеш за жалост. Но може например да не се гласува на избори – „На онзи, комуто трошат костите на колелото за изтезание, няма да му донесе облекчение смяната на посоката на въртене." Много подходящо за "избора", който ни предлагат. Според мен, всеки, който гласува, показва, че са му дали стоката, от която се нуждае и така излиза, че на „пазара” няма незапълнена ниша. Защо тогава да се вдига качеството на услугата като и боклукът се продава добре? Само глупак може да се залъгва, че оказва някакво противодействие, отивайки в супермаркета и плащайки чинно на касата, след като е купил поредната марка фалшиво „кисело мялко”, което никога не вкисва. Така се рои фабрикуването на боклуци с претенцията, че „новите” са истинските, а всъщност са си все старите от бранша, само са сменили марката. Дори пускането на недействителна бюлетина, не е решение – знаем как едни се броят, а други - не. Когато мястото на хирург в болница се оваканти, а са постъпили кандидатури само на говедари и охранители, дали назначават някой от тях на длъжност или правят по-благоприятни условията на работното място или кампанията по намирането на правилния човек се възобновява и разпространява из повече райони. Кой ли би се съгласил да го оперира катаджия, например? Обаче като гледам не им пука да назначават подобни безмозъчни да ръководят държавната машина, а после се оплакват от рекета, че какво друго да очакват от катаджия – да им направи байпас? Хем ще си платят, хем ще агонизират и накрая ще имат среща с господ. Независимо, че ще има купени гласове, нека само купените да гласуват, да видим как ще ги покрият като няма с какво да ги омешат.
цитирай
3. mitjo - Иначе за предишен мой коментар, ...
13.07.2011 04:03
Иначе за предишен мой коментар, мисля че не си ме доразбрал: ти проследяваш и оповестяваш пътя на парите, но не и пътя на насилието. За него не се чува никъде, значи е много по-властен. Това, за което се мълчи, е което трябва да бъде унищожено. В онова видео, а и по Нова споменавате за самоубийството на някой си – нарочно го пиша така, защото седи анонимно и не тежи. Не случайно начело на държавата, е „човек” от силовия сектор свикнал да (из)насилва. Между другото има голяма разлика в звученето ти сравнено с предаването по Нова, където изглеждаше, извинявай за думата, съсипан.
цитирай
4. gikotev - Re: На мен ми звучи като подготовка на ...
13.07.2011 08:03
Съгласен ;-) Съгласен съм с над 90% от казаното от теб. За това с което не съм нямам сили да споря ;-)))
цитирай
5. gikotev - Re: Иначе за предишен мой коментар, ...
13.07.2011 08:10
Пътя на насилието и парите не са ли паралелни? По подобие на вица за "кривата, паралелна на Априлската линия"? За споменаването на името на самоубиеца имаш право, но винаги имам някаква вътршна задръжка, заради семейството му. До колкото знам, съпругата му и двамата му сина не желаят да обсъждат случката, а аз много бих искал да се срещна и разговарям с тях. Сигурен съм, че знаят много повече за причините, довели човека да трудното решение. А и тогава Цочев би запял друга песен, а не, както правилно си забелязал горе: "Органите ще си свършат работата".
цитирай
6. mitjo - Точно такава е и моята версия не може ...
13.07.2011 15:08
Точно такава е и моята версия не може да има мафия без пари и насилие, когато едното от двете липсва, системата не е стабилна. Най-лесно се упражнява насилие чрез охранителните фирми, което обаче не изключва полицията и други имитации на „защита” на по-слабия и нападнатия. Имай предвид, че с времето хората се променят и успяват да превъзмогнат травмата, дотолкова, че да говорят за нея. Това разбира се е обвързано с подкрепата или натиска, които им се оказва. Щом и досега тези хора предпочитат да мълчат, значи натискът, който усещат е голям. Той разбира се може да е всякакъв, включително и внушаване на лична вина – не мога да гадя. Да се самоцензурараш до такава степен ми се вижда излишно, след като се споменава един факт и то толкова важен. Не виждам как може да бъде спярано насилието, когато се крие лицето му – борбата с фикции е несериозна. Не забравяй, че коментирам, а не съветвам, въпреки менторския ми изказ. Спорът е някаква друга форма на общуване, за мен ние обменяме мнения и винаги ще се радвам да прочета твоето, но не искам да го приемаш като тежест. Толерантността, мисля, се състои в това да оставиш другия да държи на убежденията си, придобити от личния опит и да го цениш именно заради различията в нагласите. Не искам да те променям или насочвам, а да подпомогна, ако не в друго, то поне в разнопосочността на мисленето, въпреки че моето не е кой знае колко богато и то е еднопосочно и рамкирано.
цитирай
7. gikotev - Re: Точно такава е и моята версия не може ...
13.07.2011 20:47
Благодаря, Митьо! Този път съм на 100% съгласен с теб.
цитирай
8. mitjo - http://www. actastyle. bg/Act...
20.07.2011 04:32
http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1
Гледай видеото. В началото ми се видя пълна глупост, препоръчана от една позната, но я изгледах, за да мога да се изгъбаркам после и се оказа съвсем не лошо за слушане – понеже нямах нерви да го гледам си разцъквах игрички и слушах с половин ухо. Мисля, че ще ти е полезно, особено що се отнася до времето, което няма нужда да се съкращава насилствено, само защото дадена цел е трудно постижима. Знам, че е дълго и темата не е от най-любопитните, но пък не е маловажна, ще ме разбереш като го изгледаш, дано имаш желание, търпение и време.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832652
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031