Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2011 09:20 - Ядрената мафия подготвя нов мощен грабеж!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4773 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За пълнота на картината ще се върна отново на срещата ми с министър Тр. Тр., от 14 октомври 2010 г. На нея среща сред над 150-те страници доказателствен материал, които показах на Тр. Тр., фигурираха и четири документа, пряко изобличаващи в престъпна дейност тогавашният изп. директор на АЕЦ „Козлодуй” Д. Анг. Първите два документа изобличават Анг. в манипулация на актове по приемане на нова партида ядрено гориво, от октомври 2008 г. Вторите два документа показваха съпричастност на същият към изчезването на три тона ядрен материал. Към момента на изчезването на горивото Анг. е заемал длъжноста главен инж. на блокове 5 и 6, в централата, и като такъв е на 100% отговорен, но като племенник на Гриша Филипов, премиер-министър от времето на развитият социализъм, отговорноста се заменя с повишаване в длъжност – изп. директор.

По време на срещата ми с Тр. Тр. последният ми обеща, че ще поиска писмени становища от Анг., но ... и до днес такива няма. Вместо това, точно три седмици след срещата, на 5-ти ноември 2010 г., Тр. Тр. изпраща с всичките му почести и благодарности Д. Анг. в „заслужена” пенсия. Органът на ДС, която пък покровителства ЯМ, в-к „Дневник”, в сътрудничество с Тр. Тр. доукрасяват пейзажа, като пускат материала „Трайчо Трайков: В последно време Димитър Ангелов беше уморен”. Аз много плаках тогава. Все пак познавах Анг. от първият си работен ден в централата и не ми се щеше да се преумори до изтощение. Браво на Тр. Тр., че го прати да си почива! Така ми олекна на душата.

Какво беше огромното ми разочаровамие, обаче, когато след 3-4 месеца с изненада разбрах, че „умореното магаре” Д. Анг. пак е „впрегнато” да оре нивата на не кое и да е ТКЗС, а на Държавно предприятие „Радио-активни отпадъци” (ДПРАО). За Ваше съжаление органът на ДС, в-к „Дневник” този път е счел „новината” за маловажна, за да Ви занимава с дреболии. Подробности от пейзажа. „Едно заслужило и много уморено магаре било върнато на яслата да зоба”. Та нима това е новина? Това си един скромен „хуманен” акт на Тр. Тр., с който не е хубаво да се парадира.

И пак за пълнота на картината следва да Ви припомня, че на 5-ти ноември 2010 г., на мястото на Анг. в борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй” и за зам.-изп. директор на АЕЦ-а Тр. Тр. връща на „бял кон” лицето Ал. Ник. Защо Ви разказвам всичко това, уважаеми дами и господа, и какво общо има с подготовката на новият удар на ЯМ? На пръв поглед нищо, до момента в който една много високо поставена персона, от средите на родният ядрен отрасъл, не ми сподели буквално следната вест: „Николов (Ал.) и компания „драпат със зъби и нокти” да прехвърлят блокове 3 и 4 под управлението на частна компания вместо, както изисква законът – към ДПРАО”. Мдааа... Повечето от Вас ще си кажат: „И какво от това?” На народа му е все едно под чия шапка ще са изведените от експлоатация и, на пръв поглед, никому ненужни блокове 3 и 4. (Блокове 1 и 2 вече са под контрола на ДПРАО, а 3 и 4 трябва също да преминат към него до края на 2011 г.) За народа, който не е посветен в тънкостите на кухнята на ЯМ тук няма нищо подозрително, но за членовете на ЯМ нещата стоят по съвсем друг начин.

Защо е тази „Сапунена опера”? Отговорът се нарича „Фонд за извеждане от експлоатация”, който към настоящият момент е набъбнал до апетитните един и половина милиарда лева!!! Сега поизясни ли Ви се картинката, поне малко, уважаеми дами и господа? „Бермудският триъгълник” Тр. Тр. – Д. Анг. – Ал. Ник., със любезното съдействие на дезинформатори, като „Дневник”, подготвят почвата за източване на „Фонда за извеждане от експлоатация”. Поне стотици хиляди лева ще отидат в „правилните джобове”. Така Д. Анг. подготвя почвата от вътрешноста на ДПРАО, Ал. Ник. пък търси „майка-заместничка” на ДПАРАО за блоковете, а Тр. Тр. координира и ръководи дейностите. Схемата все още не е реализирана, но подготовката върви с пълна пара. До края на годината ще разберем, какво са пожънали от засятото.

Та такива ми ти – не мити, уважаеми дами и господа. И запореден път да не забравим, да честитим на „победителите”!

 Г. К.




Тагове:   тр тр,   ал ник,   дпрао,   д анг,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. uff - АЕЦ лийкс
05.07.2011 09:44
Дано съратниците ти в АЕЦа станат максимално повече!
Нека ги има, на фона на... наглите лапачи!
..........................

Благодаря, че ни информираш за горещите казани, с многото калории и... ПАРИ!
цитирай
2. pitashtia - Логично
05.07.2011 10:36
У нас няма нещо, което може да се открадне да не е откраднато. След като мафията си има държава, ще се открадне и невъзможното за крадене.
цитирай
3. pinkpanter - Нещо не се връзва
05.07.2011 11:04
Котев, първо искам да отбележа, че лицето Ал. Ник. не е сред любимците ми, меко казано. Това го споменавам, за да не ме обвиниш в пристрастие. Та има две неща в описаната от теб схема, които не се връзват.

1. Връзката между Д. Ангелов и А. Николов. Обществена тайна, че не мелят заедно. Не напразно, когато Ангелов стана изпълнителен директор, разкара Николов за всеобща радост. После пък, като махнаха Ангелов, веднага се върна на бял кон Сашо Николов. Мисля, че отново се впускаш в конспиративни теории, че едва ли не двамата симулират вражда, а всъщност работят за една кауза. Истината е, че не могат да се дишат.

2. Ще съм ти благодарен ако ми разясниш как точно ще стане така, че 3 и 4 блок да минат под управлението на частна фирма, а не на ДПРАО. Щото законът изрично го забранява и единственият начин това да стане е да се промени закона. Който вариант не е много вероятен, щото няма как да се скрие и ще стане скандал.
цитирай
4. gikotev - Re: Нещо не се връзва
05.07.2011 11:22
Розов, не е нужно Ал. Ник. и Д. Анг. да се обичат, за да работят за една и съща кауза, както са го правили винаги - да грабят, да грабят и пак да грабят. Нали Тр. Тр. е между тях.
А ключа към загадката дето те мъчи е в източника ми, според който това се подготвя. Източника е повече от достоверен, но за съжаление ти няма да го узнаеш, кой е. Да размахваш закони в БГ е все едно да си простираш чаршафите на простора. Дай пример на спазен закон и тогава ми се прави на съдия.
цитирай
5. mitjo - Прочетох това: http://zahariada. ...
05.07.2011 13:45
Прочетох това: http://zahariada.blog.bg/novini/2011/04/08/rusiia-e-zaplashena-ot-quot-iadren-armagedon-quot.725634 (в блога има качени рекламни материали, така че е възможно шокиращите разкрития да са с цел ловене на шарани) и се сетрих, че не си поглеждал към една друга страна на въпроса – охранителните фирми около ядрената мафия. Комбинацията пари и насилие е в основата на всяко подобно раково образование, което накрая, разбира се, умира заедно с организма, които разяжда. Каква крехка утеха! Ето цитатчето, което ме доведе до прозрението, че щом в Русия е така, а тук сме по техен модел, защо тук да е по-различно: “...твърдят, че в обекти на ядрената промишленост в Русия процъфтяват, небрежност и кражба на публични средства. Десетки милиони рубли отиват в джобовете на "заинтересованите страни" в ущърб на техническо оборудване и охранителни фирми. С това ръководство и изпълнители правят всичко, за да скрият степента на нарушенията, карайки всички да мълчат.” Ясно е, че където мълчанието не се купува с пари има и други начини, а те понякога са и по-евтини, така че не си струва да се харчи. Пуснах търсене в Google за охрана на ядрени обекти и ето на коя фирма попаднах: http://www.facebook.com/group.php?gid=115420294747 . Не знам дали е съвпадение, че си имат руски почитатели на стената, но при следващото търсене, провокирано от този факт – хоп! изкочи банка със същото именце познай къде – в Русия. Само че, докато ти писах изведнъж (много любопитно!?) ми се изгуби линка и взе да ми дава: „Server not found” , затова пращам един друг пак за тази банка: http://www.cbonds.info/cis/eng/organisations/organisation.phtml/params/id/9165.
цитирай
6. gikotev - Re: Прочетох това: http://zahariada. ...
05.07.2011 18:21
Мисля, че вече бях попадал на подобна новина, за окаяното състояние на Маяк, но в БГ пресата. Ще се поровя и по руският нет. Но познавайки от близо нравите и порядките им аз съм повече от сигурен, че изнесеното от анонимните руснаци е истина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871249
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930