Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2011 09:30 - Всеки, който знае Инквизицията знае, че Слънцето се върти около Земята.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2710 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Подобна гениална мисъл сподели с българският народ един „учен” и аналлизатор (бащата на епитета е д-р Тони Филипов), пред БНР, в предаването „Събота 150”, на 14 май 2011 г. За съжаление, на жадните за нови знания българи, БНР не е счело „откритието” за достатъчно атрактивно и не е поставило репортажа на сайта си. Будни граждани, обаче, се погрижиха записът от репортажа да бъде наличен и желаещите, да се обогатят, да имат достъп до него. От следващите два линка можете да изтеглите двете части на репортажа и да му се насладите.

 Част 1-ва и Част 2-ра

 Главни герои на репортажа са моя милост, двама аналлизатои и Тр. Тр. И ще започна неговият (на репортажа) анализ от края му, където съвсем неочаквано за мен Тр. Тр. запознава публиката с „факта”, че той е издал заповедта за създаването на „независимият експертен съвет” по мое искане!!! Даааа..., а аз до сега не знаех за това! Макар самият Тр. Тр., в интервю за БНР, точно два дни след единствената ни среща (проведена на 14.10.2010 г.) на два пъти да казва, че той чака от мен стъпки, чието изпълнение ще показе кой крив, кой прав. Казано честно тази безгранична наглост на Тр. Тр. мен лично ме шокира и блокира способностите ми за рационално мислене и действие. Излиза, че аз съм му предложил да харчи народната пара, срещу мен самият, да плаща на предварително известни продажни подлоги и в нарушение на законите и нормите в страната. Излиза, че Тр. Тр. е изпълнил частна молба на гражданин, който не е внесъл в бюджета на страната нито една стотинка, за последните три години? Излиза, че всеки един гражданин може да помоли Тр. Тр. за каквото си поиска и той ще му го изпълни, а сметката ще плащат всички останали, без виновникът за харчовете да бъде държан отговорен? Излиза, че Тр. Тр. може да тъпче закони и хора и това да му се разминава ненаказано? Уаааауууу.... Отговорите на всички тези въпроси намират своят естествен отговор в самият край на репортажа, където слугата на Тр. Тр. Димитрина Христева (шефката на ПР-а на МИЕТ и Тр. Тр. (нарочно споменавам името й, защото то липсва в репортажа)) отказва да отговори на питането на журналиста (Благодарности за г-н Никола Миладинов!), защо, ако доклада доказва неверноста на твърденията Котеви той не бъде съден. Ами защото толкова и доказва нещо.

А сега да се съсредоточим върху качествата на аналлизаторите Ив. Хр. и П. П., решили популярно да ви обяснят, защо и как тяхното творение оборва констатираното от мен престъпление. На първо място Ив. Хр. твърди, че спектрите от измерванията няма как да се предоставят и измисля един куп глупости, за целта, като техният обем или пък собственост. Първият аргумент е обидно и да се обсъжда, през 21-ви век, но не и за аналлизатора Хр. По вторият Хр. внушава, че собственик на спектрите са „извършителите на измерванията”, т.е. шведите, но в действителност това е АЯР, който е поръчител и спонсор на мероприятието. Според Ив. Хр. излиза, че вие можете да си купите сирене, но то да си остане в магазина. По отношение на използваният математически апарат Хр. въвежда революционно нововъведение в световната наука, което се изразява в отказ от позоваване на източниците на използваната допълнителна информация. Вместо да се възползва от установената световна практика и да посочи източника на изпозлавните формули, той предлага на читателите на „труда му” да се запознаят със закона за радиоактивният разпад, а след това да минат курс за решаване на „хомогенна система от две, обикновенни, линейни, диференциални уравнения, с постоянни коефициенти”. И още по-надуто продължава: „Този въпрос няма защо да се гадае по него и да се тълкъва и да се приказва.” Стоплихте ли, уважаеми дами и господа? Ако не сте сигурни във верноста на използваните формули то вината не е нито на шведите, нито, още повече, на Ив. Хр., поради това, че и двете страни не са се позовали на проверим източник, а вината си е изцяло Ваша, защото не можете да смятате системи от диференциални уравнения. Ами кой Вие е крив тогава? Сядайте и се учете! Ха ма ха! Седнали тук да ми плачат за някакви си рефернции. Именно това нагло и тотално антинаучно поведение на Ив. Хр. и роди в ума ми паралелната асоциация, заложена в заглавието на този материал. Защото според него излиза, че всеки който знае за Инквизицията и може да борави с нейните инструменти (за мъчения и изтезаване), може да докаже, че Слънцето се върти около Земята. Ами не е ли така? Ако не вярвате питайте колегата Галилео Галилей.

Ако избегна коментара на Хр. за липсата на значимост, на взаимното разположение между горивната касета и спектрометъра ще излезе, че той казва истината. Поради тази причина бих му предложил следващият път да постави спектрометъра в задната част на широките си панталони, когато те са обути и да види има или няма разлика.

(В тази част на репортажа аз съм допуснал лапсус, както вместо 50 см, съм употребил 50 м.)

Небрежно подминавам скриването от Ив. Хр. на факта, че през последните 20-на години той е имал десетки граждански договори с централата и ще се концентрирам на последното му нелепо твърдение, че веднъж облъчено ядреното гориво няма как да бъде измерено за съдържание в него на един или друг изотоп. Ако това, което твърди аналлизатора Ив. Хр. е вярно то тогава следва в много кратки срокове да кажем сбогом на ядрената енергетика, в световен мащаб. Защото ако облъчено гориво не може да бъде мерено, то тогава би било невъзможно производтвото на рециклирано ядрено гориво, в което е бъдещето на отрасъла. Да, това е така, защото ако Хр. е прав то не би могло да се установят пропорциите между изотопите в рециклираното гориво и следователно то би било неизползваемо, защото иначе би било непредвидимо и опасно. Така, за някакви си мизерни 5000 лева Ив. Хр. зачерта цяла една индустрия, за милиарди и милиарди. „Това е категорично така!” завършва своето словоблудство Ив. Хр.

На другият аналлизатор няма да се спирам толкова подробно. Ще Ви акцентирам само на самопризнанието му в участие, в изпълнение на обществена поръчка, получена без конкуренция, на стойност 570 000 (петстотин и седемдесет хиляди) лева, без ДДС, но той не виждал в това никакъв конфликт. Към това ще добавим, че той си допризнава, че по същата схема е източвал централата в продължение на цели 30 години. Ако не вярвате, можете да се обърнете към АЯР и по Закона за достъп до обществена информация да поискате да Ви кажат колко софтуерни продукта, не само дело на П. П., но и на когото и да било са лицензирали или пък паспортизирали до сега, въобще. Който получи положителен отговор на това питане нека ми го прати и аз ще го поставя тук и ще се извиня на когото трябва. Представяте ли си, уважаеми дами и господа, цели тридесет години да си на сигурна, тлъста и безотговорна (защото от нелицензиран софтуер нищо не зависи) ясла и след това да се обърнеш срещу нея? Да, да, ама не и П. П. Мислите ли, че е здравословно да се коментират и останалите му нелепости? И има ли някой от Вас съмнение, че ако Тр. Тр. им плати на тези двамата убавци по още около 5000 лева те не само ще завъртят Слънцето около Земята, но даже и биха я поизчукали малко, за да я направят плоска?

Но нека за финал се върнем на Тр. Тр. Освен че ми приписва авторството на идеята за „независимият” съвет, той продължава да наглее с твърдението, че истината му е била даже по-скъпа, отколкото тя е скъпа на г-н Котев. И като се замисли човек то наистина излиза така. Та нали с негови заповеди, за изясняване на истината в момента се харчи трети милион. На този фон, няколкото десетки хиляди лева похарчени от мен просто бледнеят. Не е ли така? Е, да, но има една малка, миниатюрна, направо микроскопична подробност, че той харчи Ваши пари, аз единствено и само свои. Подробности.

 Г. К.





Гласувай:
3



1. uff - Рециклираното гориво - по измерваемостта ще го познаете
19.05.2011 13:17
Ми да - щом са измервали, няма какво да се анализират спектрите. ;)
Направо да им се приведат парите за облъчването!
.........

Вероятно намеква за опасността от честите изтичания от касетите в реактора.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840753
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031