Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 08:52 - До посланиците на държавите членки на ЕС и САЩ.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6542 Коментари: 9 Гласове:
-111


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Уважаеми, дами и господа посланици!

Ваши превъзходителства!

 Казвам се Георги Котев, 46 г., ядрен инженер-физик.

Преди около една година, с посредничеството на Асоциация на свободното слово ”Анна Политковская”, Ви изпратих писмо, чрез което Ви призовавах за съдействие по разрешаването и справедливо приключване на уникално криминално престъпление, в областа на ядрената енергетика, в което са замесени страните България, Русия, Франция, Германия, Белгия, Швеция, Холандия, Испания, Велиобритания и Швейцария. Призивът ми за помощ и съдействие не срещна отклик сред нито едно от Вашите правителства и това ме принуди да премина към заявената тогава гладна стачка, провела се от 12 до 15 юли 2010 г., на площад „Роберт Шуман”, Брюксел, Белгия. Но преди да Ви запозная със събитията, случили се през последната година, нека накратко Ви напомня схемата на криминалното деяние.

Упоменатите по-горе западно-европейски държави от средата на 90-те години на миналия век започват да извозват отработилото в техните АЕЦ ядрено гориво в Русия, където под 10% от него се рециклира, а след това се връща за повторна употреба в някои от тези страни. Останалите над 90% от този материал служи за суровина за производство на рециклирано ядрено гориво, което от есента на 2004 г. незаконно се внася в България и се експлоатира, в експериментален порядък, в реакторите на блокове 5 и 6, на АЕЦ „Козлодуй”. Заради експерименталния характер на мероприятието би следвало руският доставчик на ядреното гориво (ОАО ТВЭЛ) да заплаща на АЕЦ „Козлодуй” заради използването на блоковете и персонала, и то в случай, че всичко беше законно и санкционирано от българския ядрен регулатор (АЯР). Мероприятието е незаконно и не е санкционирано от АЯР, плюс, вместо АЕЦ „Козлодуй”, респеективно България, да получават пари заради риска, който поемат последните плащат на руския доставчик като за гориво, произведено от природен Уран. Загубите за българската икономика и данъкоплатци от реализиращата се вече седма година схема наближават 2 000 000 000 (два милиарда) лева.

Целенасоченото саботиране на усилията ми по разрешаването на случая от страна на евро-институциите Европейска комисия и Европейски парламент беше причината да започна гладната стачка на площад „Шуман”, през месец юли миналата година. Три дни след нейното начало бях буквално изгонен от площада, със заплахи, псувни, конфискация на лично имущество и отказ да се легитимират, от петима белгийски полицаи. След още три дни стана ясно, че подобно отношение към гражданин на ЕС е предприето, за да се попречи на евентуална среща между мен и българския министър на енергетиката г-н Трайчо Трайков, който ме е търсил на площада минути след изгонването ми, но не ме е открил там.

През 21 век, в ЕС, следват цели три месеца на съзнателно и системно създаване на „пречки” (от страна на екипа на г-н Трайков) за реализиране на „желаната” от министър Трайков среща с мен. Тя се състоя точно след изтичането на законно разрешения ми 3-месечен срок за престой в Белгия, на 14 октомври 2010 г. в София. От своя страна аз бях поканил на нея среща да присъстват двама журналисти и двама члена на гражданския комитет в моя защита, като гаранти за верността на водения там диалог и последващо изпълнение на поетите на тази среща ангажименти. По хода на срещата аз предоставих на министър Трайков над 150 (сто и петдесет) страници, документални доказателства, в подкрепа на своите заключения, срещу нито един ред от страна на министерството, въпреки заявеното от министъра реализирано харчене на повече от 2 000 000 (два милиона) лева бюджетни средства, за да бъда опровергаван. В това число показах на министър Трайков и документи, показващи изчезването от територията на АЕЦ „Козлодуй” на 3 000 (три хиляди) килограма ядрено гориво (UO2), през месец септември 2008 г. (За същото нещо своевременно и много преди това са уведомени както министър председателя г-н Бойко Борисов, така и вицепремиерът г-н Цветан Цветанов. До този момент няма предприети никакви действия по издирване на изчезналия ядрен материал.) В края на срещата ми с г-н Трайков той пожела да му предоставя кратък и лесен за изпълнение списък от стъпки (дейности), чието извървяване да покаже верността или неверността на една от двете противостоящи си тези, по казуса с ядреното гориво. Аз изпълних волята му, но вече седми месец няма реакция от страна на министъра по моите предложения.

Вместо това, на 17 януари 2011 г. министър Трайков издава заповед с която назначава поредния съвет, който да анализира и се произнесе по моите обвинения. Т.н. съвет е определен като „независим”, но на практика се представлява от на 100% зависими от минали, настоящи и бъдещи плащания от страна на АЕЦ „Козлодуй” хора. Нещо повече, самият министър нарежда двумесечният труд на „независимите експерти” да се заплати от АЕЦ „Козлодуй”, т.е. разследваната страна да заплати на „независимата” разследваща страна!!!???

Междувременно, на 21 януари 2011 г. аз и гражданският комитет в моя защита получихме официално писмо от МС на РБ, в което сме обвинени като виновници за изхарчването на повече от 2 000 000 (два милиона) лева бюджетни средства, за да се опровергават недоказаните ми твърдения. Това на практика означава, че заповедта на министър Трайков санкционира изхарчването на третия милион, пари на данъкоплатците, за да бъда опровергаван.

Докладът на „независимия съвет”, създаден със заповедта на министър Трайков, беше публикуван с известно закъснение на интернет страницата на МИЕТ. Ако той наистина опровергаваше моите констатции, то най-логичният ход от страна на изпълнителната власт е да го изпрати в прокуратурата и на мен да ми бъдат повдигнати съответните обвинения. Така държавата ще си върне похарчените милиони и ще ги използва за благото на българските данъкоплатци. Такова нещо обаче не се случва и това е най-лесноразбираемото подтвърждение, че въпросният доклад не е в състояние да опровергае факта, че в АЕЦ „Козлодуй” се експлоатира неправомерно, нелицензирано, непроверено и рециклирано ядрено гориво.

Така министър Трайков и колегите му от МС на РБ вместо да следват и спазват законите на страната, дават личен пример за грубото им погазване, използвайки за целта бюджетни средства, без да се чувстват длъжни след това да ги отчетат. Как се нарича едно такова поведение във вашите страни, уважаеми дами и господа, посланици?

Но и това не е всичко. Със своите действия и бездействия, както българската изпълнителна власт, така и евро-институциите (ЕК и ЕП) на практика ме подтикват към съучастничество в това безпрецедентно по своя мащаб и риск, международно криминално деяние. Как става това ли? Много просто. След като имаме официалното признание от МС на РБ за изхарчени повече от два милиона лева, до сега, за да бъда опровергаван, от бюджета на страната, това означава, че подобна практика ще продължава и в бъдеще. Това автоматично означава, че в момента в който аз започна да работя, където и да е и каквото и да е, на територията на ЕС, аз автоматично започвам да плащам и данъци, които от своя страна ще отиват в ръцете на чиновници, които да ме лъжат, че не ме крадат, мен и моите сънародници. Какъв ще бъда аз тогава, ако не съучастник в собственото си ограбване? И ето я дилемата, дами и господа - съучастие в престъплението срещу всички българи или бавна, но сигурна смърт, поради липса на средства за съществуване. И понеже аз категорично няма да се съглася да съучаствам в престъплението, остава да се готвя за неизбежния фатален край.

В последен, отчаян опит да го избегна, аз ще предприема две последни действия. Първото от тях е това писмо до Вас, а чрез Вас и до Вашите правителства и институциите на ЕС. Ако в разумен срок от около два месеца, т.е. до средата на юли 2011 г., не получа сигнал за съдействие, ще премина към второто действие. То ще представлява официално искане от моя страна, на политическо убежище в Ислямска Република Иран. Изборът на тази страна е логичен, но бих Ви го пояснил, при желание от Ваша страна.

Ако и второто спасително действие не даде позитивен резултат, то тогава не ми остава нищо друго, освен да се върна на площад „Шуман” в Брюксел и по подходящ, бързодействащ начин, да сложа край на живота си. Това ще се случи на датата 14 октомври 2011 г. Повтарям, че това действие ще е израз на декларация за несъгласие с принудителното ми принуждаване да стана престъпник, във вреда на собствения си народ и в полза на народите на няколко от държавите, които Вие представлявате.

В случай на желание от Ваша страна, аз съм съгласен на диалог, под всякакъв формат - едноличен контакт, групов (двама или повече посланици или упълномощени представители) или пълен, т.е. с всички наведнъж.


С уважение: Георги Котев

 

П.П. Само за последният по-малко от един месец, на връх 25 годишнината от трагедията в АЕЦ „Чернобил” и месец и половина от трагедията в АЕЦ „Фокушима” в централата в Козлодуй се случиха два много опасни инцидента. Изтичане на радиоактивен газ, в резултат на разхерметизирана/и горивна/и касета/и и констатиране на очакваното напукване на 37 броя (от общо 61) защитни тръби на приводите, на органите за регулиране, на системата за управление на реактор №5. И в двата случая информацията беше предоставена с огромно закъснение и по манипулативен и, на практика, прикриващ истинските размери начин. И в двата случая няма виновни и отговорни за случилото се.


Тагове:   иран,   сащ,   ЕС,


Гласувай:
4



1. uff - Рубиконът на Трайков - мафията или Котев
16.05.2011 17:17
Трайков е с "последно предупреждение", но си длъжен да опитваш, щото не действаш само за себе си. А и делото е от особена важност.

Иначе би могло "последното му предупреждение" да е защитна стена, спусната от батковците.
цитирай
2. gikotev - Re: Рубиконът на Трайков - мафията или Котев
16.05.2011 18:49
Тр. Тр. не стои никакъв Рубикон, той еднозначно е на страната на мафията, а това с "последното предупреждение" от Боко е само част от цирка. Сигурно не си слушал в последната събота, малко преди 12 на обяд Тр. Тр. най-нагло излъга аудиторията, че идеята за "независимият" съвет който той създаде през януари бил по мое искане и инициатива. В същото време в радиото се пази записа на твърденията му, че ще изпълнява стъпките, които аз му предложа. При толкова нагла лъжа, при положение, че на срещата имаше и свидетели и знаят какво сме се договорили, какво повече да очаквам от това леке?
цитирай
3. uff - Тр. Тр. не стои никакъв Рубикон, той ...
16.05.2011 20:56
gikotev написа:
Тр. Тр. не стои никакъв Рубикон, той еднозначно е на страната на мафията, а това с "последното предупреждение" от Боко е само част от цирка. Сигурно не си слушал в последната събота, малко преди 12 на обяд Тр. Тр. най-нагло излъга аудиторията, че идеята за "независимият" съвет който той създаде през януари бил по мое искане и инициатива. В същото време в радиото се пази записа на твърденията му, че ще изпълнява стъпките, които аз му предложа. При толкова нагла лъжа, при положение, че на срещата имаше и свидетели и знаят какво сме се договорили, какво повече да очаквам от това леке?


Браво, ти сигурно и състава на съвета си определил! ;)

За отворен общественик е нормално да лъже.

Бих те посъветвал, за сетен път, да намериш интензивен медиен контакт с широката българска публика.
А правителствените гангстери гушат много и няма да се трогнат. Освен това им се пазят добри местенца на сянка, затова Предупредения ще лъже и маже, без да му мигне окото.
цитирай
4. gikotev - Re: Пред Тр. Тр. не стои никакъв Рубикон, той ...
16.05.2011 21:48
Благодаря! Аз правя каквото мога. Ето, само за един (14.05.2011 събота) ден излязоха два материала, в двете национални обществени медии, БНР и БНТ. Това само по себе си е пробив, защото и двете медии за първи път ми дават думата. Е, би било по-добре броят на медиите да се разшири, но сам човек, толкова може, толкова прави. Ако не си гледал материала по БНТ ето и линк към него, а след някой ден ще го пусна тук с коментар. http://eko.bntplovdiv.com/izgrevat-v-milisiverti
цитирай
5. uff - ТВ предаването
17.05.2011 07:44
Поставили са те в шаблонче, но въпреки това отстояваш добре позицията си.

Трябва ти удобно медийно място, където ще можеш редовно да представяш и коментираш текстовете в блога си. Трябва да им се нанасят и удари. Те си заслужават дори нотка на вулгарност.
.......................
Смяташ ли, че след едно дълго отлежаване(да кажем 500 години), отработилото гориво ще е много по-добро за рециклиране?
цитирай
6. gikotev - Re: ТВ предаването
17.05.2011 09:34
Мечтиии... Удобното медийно пространство е за удобните момчета. А аз май не съм от тях. Иначе добронамерените журналисти правят каквото могат. Стараят се, но не всичко зависи единствено и само от тях. Имат си редактор, шефове и т.н.
.......................
След 500 години концентрацията на проблемният (по-високо радиоактивен) изотоп Уран-232 ще е доста по-ниска и от тази гледна точка отработилото гориво ще е по-безопасно да се рециклира, а за други плюсове не се сещам.
цитирай
7. uff - Блоговият СЕМ е напукал "-111" гласа за публикацията ти!
17.05.2011 11:35
При 90 посещения към момента в нея.

Казваш им истината и те намразват.

......................
Смяташ ли, че въобще, в световен мащаб, се прибързва с рециклирането на ядреното гориво?
цитирай
8. gikotev - Re: Блоговият СЕМ е напукал "-111" гласа за публикацията ти!
17.05.2011 11:40
Това с минусите е някакъв технически трик, за който четох скоро в един друг блог. Ясно е, че при по-малък брой посещения не може да има повече на брой гласове. Но на ядрената мафия всичко й е позволено.
Не мога да преценя дали се избързва или изостава с рециклирането, в световен мащаб. При всички положения, ако ядрената енергетика продължи да съществува то то (рециклираното гориво) има бъдеще.
цитирай
9. kolevdobri - Липсата на гражданско общество е една от най-важните причини за икономическия упадък.
01.07.2011 15:30
Логично е, ако са похарчили толкова пари да опровергават една "лъжа", защо държавата да не си иска похарчените пари обратно - да заведе регресен иск. Да ама знае, че е срала говна и ги е покрила с един пласт листа. Ако ги разрови - ще мирише. По добре е да остави всичко на дъждовете да отмият мръсотията. След време няма да се говори за говната, защото паметта на хората е твърде къса.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842349
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031