Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2011 14:30 - Кириенко към наш зам-министър: „Приемният ми час е от 11 до 15 часа”...
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7648 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 10.05.2011 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гротескна сцена се е разиграла на среща в Москва между зам- министъра на енергетиката Марий Косев с президента на държавната корпорация "Росатом" Сергей Кириенко по отношение на договаряне цената на АЕЦ „Белене”, научи afera.bg от свои блестящи руски източници. На срещата е присъствал и Валентин Златев.

На работната среща, на която е трябвало да бъдат обсъждани параметрите на цената на АЕЦ – Белене е бил изпратен зам-министъра на енергетиката Марий Косев, който в присъствието на Валентин Златев е започнал да обяснява на Кириенко колко е висока цената от шест милиарда и половина, и как положението у нас е лошо, хората са бедни, кризата е висока и прочие, и прочие, общи приказки без никаква контретика.

„Това Ваше лично мнение ли е, или е официална позиция на правителството ви”, контрирал Кириенко общите социални лафове на очевидно неподготвения зам-министър Косев.

Косев смутолевил в присъствието на Валентин Златев, че да, това било негова лично становище.

Кириенко затворил папките и рекъл подчертано хладнокръвно: „Приемният ми час за лични въпроси е от 11 до 15 часа във вторник”, станал и напуснал срещата.

Оригинала на материала, а също така и интересните коментари към него можете да видите на сайта www.afera.bg. Пускам тази интересна новост, като начало и на други подобни, които ще покажат същинските образи на най-близкото обкръжение на Тр. Тр., а също така и на самият него. Като правило, това ще са персони със съществен принос към проспериращият бизнес на ядрената мафия, какъвто безспорно е и днешният герой М. К.

Г. К.




Гласувай:
4



1. haralanov - Хм...
09.05.2011 14:42
Ама,че невъзпитан домакин е този Кириенко!
Чудя се,защо и Косев не го е контрирал..?
Така е,когато този енергиен проект е изцяло руски!
Накрая ние българите ще духаме супата!
Съжалявам!
цитирай
2. lililota - Ако си без достойнство - мачкат те
09.05.2011 15:27
Срам за българската политика. Но и за българския народ, часто от който днес отново се е събрал за празника на касапите си пред касапския паметник в центъра на София да вика ура.
цитирай
3. kolevdobri - И министрите и заместниците са пълен крш.
01.07.2011 15:34
Баси и министрите, баси и заместниците имаме...
Между впрочем, ако коментирам твърде "малко" ще "минават" ли коментарите ми?
цитирай
4. gikotev - Re: И министрите и заместниците са пълен крш.
01.07.2011 15:41
Коментарите минават независимо от големината, а в зависимост от съдържанието и след моето одобрение. Ако не съдържат обидни и неверни данни те минават. Под "обидни" не визирам квалификации към представителите на властта.
цитирай
5. kolevdobri - Няма честен или нечестен човек. Има човек, на който му позволяват да бъде такъв или онакъв.
01.07.2011 15:54
Можеш ли да си представиш, че Трайчо Трайков може да бъде министър, стриктно защитаващ обществения интерес? Приемам, че във всеки човек има положително и отрицателно. Ако "системата" обаче не ти позволява да проявяваш положителното в себе си, не ти остава нищо друго или да я напуснеш или да проявяваш отрицателното в себе си. Няма как да оцелееш в свинската кочина, дори и да си се изкъпал преди това и да си сложил Диор от 100 евро флакона. Според мен е по-добре повече хора да прегърнат идеята за осъществяване на пряка демокрация, за да можем ние на всеки 3 месеца да гласуваме чрез компютрите си "за" или "против" всеки един висш държавен чиновник. На мен лично не ми пука, че гласът ми може да бъде проследен /след като се използва електронен сертификат/. Но на министърът със сигурност ще му пука от това какво мисли избирателят. Сега министърът се "тресе" само от мнението на Премиера и прави това, което му казва той. Той не се отчита пред нас - хората, които му плащат заплатата. И в това е проблемът.
цитирай
6. gikotev - Re: Няма честен или нечестен човек. Има човек, на който му позволяват да бъде такъв или онакъв.
01.07.2011 16:08
Аз мисля, че да си честен или не, както и да си добър или зъл е въпрос не на позволение, а на личен избор. По този повод препоръчвам книгата "Хора на лъжата", на американският психолог Морган Скот Пек, издадена от издателство "Кибеа". Достоевски също застъпва тезата, че да си добър или зъл е въпрос на личен избор, а не на принуда. А и не само той.
цитирай
7. gikotev - Re: И все пак...
01.07.2011 17:20
Добри, не ме разбирай погрешно. Не възприемай позицията ми като заяждане. Дано си съгласен, че просто си говорим и търсим истината.
В тази връзка, примера ти с управлението на фирмите касае един друг аспект на живота ни и той се нарича ДИСЦИПЛИНА. Колкото по дисциплиниран е един субект, толкова по-успешен е той. За да се реализира по-висока степен на ДИСЦИПЛИНА не е изключено да се прилага и КОНТРОЛ и в този случай примера ти с треньора и спортиста е верен на 100%. За ролята и важноста на дисциплината в реализацията на дадена личност ти препоръчвам същият автор, Морган Скот Пек, и най-известната от всичките му книги "Изкуството да бъдеш Бог", пак на "Кибеа". Още в първата глава се говори за това, какво е то дисциплина и има ли тя почва у нас?
А сега да се върнем на Тр. Тр., който според теб е едва ли не жертва на системата. Но аз не мисля така. Той е жертва единствено и само на личният си избор да избере злото, да лъже, мами и граби хората. Този негов избор, а практически и на цялата ни т.н. "политическа класа", по никакъв начин не е свързано с ДИСЦИПЛИНАТА и КОНТРОЛА. Нещо повече, повечето от тях са над средно ниво дисциплинирани и стриктно контролирани от кукловодите си от ДС и даже от Москва.
Морган Скот Пек допуска, че злото е болест и аз съм склонен да се съглася с него. Бягството от отговорност пък е една от отличителните черти на злото. Ти да си чул до сега БГ политик да е поел някаква отговорност? А най-характерното за злите хора е хроничната им страст към лъжата.
цитирай
8. kolevdobri - Разбирам те прекрасно, дори повече от необходимото...
01.07.2011 18:06
Приятелю, животът е прекрасен. Малко емоционално съм настроен само, когато става дума за държавата и общините. Тези халогъзници ни се изплъзват от контрол и бачкат предимно за себе си и малко ме разстройват - ама малко. Преди 22 години бях нещо/нищо като научен работник. Спечелих конкурс за аспирант и мислех, че съм ГОЛЯМАТА РАБОТА. Сега разбирам, че тогава съм бил ГОЛАТА ВОДА. Тогава ни учеха да казваме прости неща със сложни думи и съчетания от думи. Сега съм точно на противоположния полюс. Нямам много време за празни приказки. Вярвам, че всеки попаднал в по-благоприятна среда може да покаже повече, отколкото, ако функционира в по-неблагоприятна среда. Вярата ми се крепи на ПРАКТИКАТА. Гледах как гласуват швейцарците. И ми се прииска и ние да гласуваме така. В Естония точно върху такъв казус работят софтуерни специалисти, наети от същата тази държава, която тук успешно мразим. БЪДЕЩЕТО Е НА ТАЗИ НАЦИЯ, КОЯТО ОСЪЩЕСТВИ МОДЕЛ НА РАЗВИТИЕ, КОЙТО СЕ ОСНОВАВА НА ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА СУВЕРЕНА ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЯТА. ТОГАВА НЯМА ДА ОБСЪЖДАМЕ ТРАЙЧО ИЛИ НОНА, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА ВЗЕМАТ ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА. ТЕ САМО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ВОЛЯТА НА СУВЕРЕНА. Морган или Форман или Джералд - няма какво повече да добавят от Волтер, Русо, Монтен, Кант, Хегел, Бернщайн, Ибн Халдун или Конфуций. Колкото повече морализираме проблема, толкова по-трудно решение ще намерим, ако изобщо намерим. Предлагам просто решение: Такива като Трайчо, да ги избира Суверена. "Тогава" Трайчо ще внимава много повече от "сега" Трайчо и ще внимава да не върши глупостите, ЗАРАДИ КОИТО ТИ СИ НАПИСАЛ ТОЛКОВА ПОСТИНГИ. Сега на Трайчо не му пука от това КАКВО КАЗВАШ ТИ ИЛИ КАКВО КАЗВАМ АЗ. Ще си пишем постингите, ще се подкрепяме взаимно, а Трайчо ще прави това, което му нарежда Борисов или мафията или някой друг.
цитирай
9. gikotev - Re: Разбирам те прекрасно, дори повече от необходимото...
01.07.2011 18:35
ОК, съгласен съм с теб, че ако такива като Тр. Тр. се избират пряко от Суверена нещата значително ще се подобрят, но какво прави до тогава? И как да постигнем това. А колкото до прякото гласуване, то би следвало да познаваме хората за които ще се гласува. Ако отидеш в сайта на Трайчовото министерство ще видиш че от биографията му липсват години. Същото се отнася и за шефката ма политическият му кабинет. Освен това, единственото известно за Трайчо преди да стане министър е, че е консултирал приватизацията на ЕРП-тата, които всички отчитат като грабителска. Лека вечер! Аз след малко тръгвам, че тази вечер от 20:30 съм в ЕВРОКОМ с Георги Ифандиев. Ако искаш гледай.
цитирай
10. kolevdobri - Стискам палци - разбий ги "...
01.07.2011 19:03
Стискам палци - разбий ги "мама им мръсна", "шайка разбойници", "пичове ненаситни". Дай им да разберат! Само какви изрази знам!!! Толкова се забавлявам...Успех...

Их и Трайчо да беше там, щеше да е голямо меле.

Така значи, от "консултант", направо министър. Той и на Исус му се губят 14 години, ама това не му е попречило да се провъзгласи за Господ. Трайчо е икономическият Исус на нашето време!!! Издигаш се, като ти се губят години. Страхотно!
Длъжност "консултант - министър" или "министър - консултант", "консултиран министър" или "министерски консултант", а най-добре "консултантски министър".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840542
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031