Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 10:41 - Шлака и отрова.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3035 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това не са обидни епитети, а напълно законни и често използвани думички от речника на ядрените физици. Скритите зад тях изотопи – продукти на делението на ядрата се различават по някои от характеристиките си, но това което ги обединява е вредноста им. Очевидно подобна вредност и е обединила тримата доценти (много ми напомнят трима други народни любимци) за да се съгласят да сътворят това, което Тр. Тр., Ал. Ник. и компания (ЯМ) са им поръчали. А може би не е вредноста, а непреодолимото привличане на праичките. Знам ли? Едно е сигурно, че са произвели само шлака и отрова. (Доклад на независимия експертен съвет, назначен със заповед на министър Тр. Тр. РД-16-38/17.01.2011 г. във връзка с твърденията на ядрения физик Георги Котев )

Поради ред причини няма да навлизам в подробен и задълбочен анализ и коментар на сътвореното от тез тримцата. (Останалите двамца, служителите на централата, няма да ги закачам, защото очевидно от „дюкюментите” те са само фигуранти.) Една от причините е, за да не им поднасям предварително въпросите, които ще им бъдат задавани, когато се изправят зад обвинителната катедра в съда и по този начин да ги улесня. Другата причина е, че болшинството читатели на блога ми не са сведущи в материята, която тези „учени” обилно са изляли по страниците на невинната хартия. Не на последно място е и факта, че не е никак чистоплътно да се рови човек в смърдящите резултати, от „изхвърлянията” на тримцата. Но за да не съм пък и съвсем постен, а също така и за да не бъда обвинен в прихванат уплах, ще се спра само върху един пример, за всяко едно от приложенията към доклада.

Първият пример е от приложението на П. П. В него той нескопосано уеднаквява сортовете горивни касети AZU и GO. Много се чудих защо се е старал, защото това е напълно безсмислено. Най-вероятно е искал да внуши, не знам на кого, че именно със сортовете касети AZU е проведен поетапният преход към новият вид гориво на АЕЦ „Калинин”, Русия. Да ама не. Не става. В цитираната от него Глава 31 (Под номер 2 в списъка му с използвана литература "Обоснование безопасной експлуатации реакторной установки В-320 с активной зонь1, с топловььделяющими сборками альтернативньши на знергоблоках АЗС в Украинь1 и Болгарии", ОКБ "Хидропрес", 320.00.00.00.000 Д61, 2003. Правописът е предаден 1:1.) има подраздел, който разглежда възможноста за евентуално бъдещо реализиране на т.н. стационарни схеми за презареждане на реакторите с ядрено гориво. Тези стационарни схеми представляват една утопична мечта, която ако някога се реализира ще означава, че за всяка една следваща горивна кампания ядреното гориво ще се разполага в реактора по един и същи начин. До сега никъде в света такова нещо не е рализирано. Това не пречи на физиците да мечтаят, а и аз самият съм се занимавал с такива търсения. Така старателно обгрижваните от П. П. сортове касети AZU, обаче, не са участвали в реализирането на прехода към новото гориво в Калининската АЕЦ. Това е елементарно видно от „грамотно” посочената от него Глава 31. Все пак следва да съм откровен и да му благодаря, че я е посочил, защото именно в нея и е заровено кучето.

Вторият пример е от приложението на Ив. Хр. и другият доцент, когото нямам „честа” да познавам. В творението им се казва буквално:

Производство и експлоатационен опит в Русия

Източниците на ПрУ (преработен (рециклиран) Уран – Г.К.) в Русия са ([1], [8]):

_ ОЯГ (отработило ядрено гориво – Г.К.) от ВВЕР-440;

_ О(б(не е пояснено какво означава – Г.К.))ЯГ от реактори на плавателни съдове (главно подводници);

_ О(б)ЯГ от изследователски реактори;

_ ОЯГ от реактора с бързи неутрони БН-600;

_ ОЯГ от графитовите реактори АМБ в Белоярската АЕЦ

 

И толкова! Няма други източници? Въйййй... Ами сега? Излиза че МААЕ, френският държавен концерн АРЕВА и ГРИЙНПИЙС лъжат. Защо пък да не лъжат? Важното е че Ив. Хр. казва истината, само истината и нищо друго освен истината. Машала, Ив. Хр!

 

Толкова, дами и господа. Както обещах и по-скоро останалите забележкии въпроси ще бъдат отправени към тримата доценти в съдебна зала. Те вече си имат достатъчно парички, за да си наемат добри адвокати.

 Г. К.




Тагове:   доклад,   отрова,   Доценти,   шлака,


Гласувай:
2



1. uff - Те вече си имат достатъчно парички за да си наемат добри адвокати
08.04.2011 12:14
Важно е да имаш поддръжници, за да не могат те с паричките си да ти устроят клада в съда.
Иначе жриците на Темида има да мятат съчки с кеф и без страх.

Макар сега да не те съдят, гледат да си в изгнание.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874686
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930