Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 12:47 - Р. Овч. – най-недосегаемият наглец ... за сега.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3074 Коментари: 3 Гласове:
3



След повече от една година сигурно все още си спомняте, че ГЕРБ-ерите дойдоха на власт, защото хората им повярваха, че ще се преборят с наследството на тройната коалиция и ще накажат виновните, според делата им. Помните ли още или вече забравихте? Или по-скоро вече не вярвате? И аз не вярвам и сега ще Ви разкажа защо.
За документална основа на разказа си ще използвам едно ТВ участие на Р. Овч., в отговор на предишно мое подобно участие, в предаването Рулетка, на НОВА ТВ. Аз бях записан и излъчен на 17-ти октомври т.г. Веднага на следващата седмица, 24-ти октомври, Р. Овч. благоволява лично да се яви в студиото и да внесе корекции в мислите на народа, щото някой да не се върже на чужди приказки. Партията-майка не може да позволи такъв произвол и немедленно изпраща "тежката артилерия" (всъщност - въздух под налягане) да осветли народа, кое е Правда и кое не.
Тук можете да видите въпросното предаване. За да Ви спестя време Ви препоръчвам да го гледате от 35-та (тридесет и петата) минута до краят на участието на Р. Овч.
Какво виждаме? Нито повече, нито по-малко, а само един от най-недосегаемите наглеци в страната. Недосегаем от ГЕРБ!!! И не просто недосегаем, а свръх нагъл, за да се появява в която си поиска медия и да трови умовете на народа. Както и в конкретният случай - да постановява с нетърпящ възражение глас: "Всички други освен мен "говорят празно", а единствено и само Аз "говоря пълно", т.е. вярно". "Празното говорене" е мотото на Р. Овч. в него предаване. Повтаря го минимум 20 пъти. На принципа на повтарянето на лъжата, докато я "направи" истина. А в същото време броят на повтарянето на израза "празно говорене" е равен на броят на изрречените от Р. Овч. лъжи, в рамките на окло 30 минути. И без да се спирам подробно на всички от тях ще Ви обърна внимание на най-показателните, които и издават недосегаемата му наглост.
  • Хвали се със сина си, когото е изучил във Виенският Университет, а сега продължава докторат в Оксфорд, с окрадените от българският народ пари. С окрадените само от Р. Овч. народни пари можеха да получат по-добро образование стотици и хиляди други български деца. Вместо това предстои в скоро време да научим къде, как и за колко наши пари е изучил и изпратил с еднопосочен билет и останалите си деца.
  • Хвали се със "скромната" си вила в Саранци, за сумата от 150 - 200 000 лева, според думите му, но не и според вида на постройката от снимката. През последните 30 години лицето Р. Овч. е партиен функционер. а не работиник в реалната икономика. При това два пъти провалил се министър и все от страната на партията-майка, допринесла и все още допринасяща за най-големият упадък на страната, през най-новата й история. За "наказание" той се шири в малък палат в Саранци, без да броим апартаментите му в София и тук и там, а милионите жертви на делата му мизерстват. Това не му пречи да им се подиграва и надсмива от екрана.
  • По въпроса за използваното в Козлодуй рециклирано гориво. Р. Овч. неколкократно отказва да отговори на въпроса на водещата Люба Кулезич дали това е така или не. Вместо това обяснява какво представлява то, че било по-скъпо и, че "нямало особенна логика" да се използва. Така той едновременно не отговаря на конкретния въпрос, лъже, че рециклираното гориво е по-скъпо от произведеното от природен Уран и пак лъже за "логиката" то да се използва експериментално в България. В този блог има не един и два документа, които категорично доказват икономическият ефект от използването на рециклирано ядрено гориво, т.е., че то е по-евтино. А логиката за използването му в Козлодуй е именно в далаверата - вместо руснаците да ни плащат на нас, за експерименталната му експлоатация, ние да им плащаме на тях, като за нормално гориво. Всичко е много просто. Далавера за над един милярд лева. На практика, с тази своя изява Р. Овч. подтвърждава използването на рециклирано гориво в Козлодуй.
  • По въпроса за съществуването на енергийната мафия. Два са моментите, на които искам да обърна внимание тук. А именно, това че българската енергетика била най-добрата в източна Европа и още, че това се дължало на доказаните специалисти, работещи в нея, а не на "спуснати парашутисти". Най-добрата енергетика единствена остави страната си без газ, през януари 2009 г., от всички останали европейски посестрими, когато, в същото време, Р. Овч. отмаряше на някое топло море. Но сега няма кой да му го припомни. И за "парашутистите". Протежето му Иван Генов, беше назначен от самият него за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", в нарушение на препоръка на регулаторният орган (предшественика на АЯР) това лице до края на живота си да не заема ръководни постове в енергетиката. Същият Генов многократно биеше барабана, че той е допринесъл за доброто финансово и техническо състояние на централата, докато е бил шеф. За финансовото състояние предстои да научим, но за техническото виждаме и днес, чакайки да пуснат 6-ти блок, след предсрочна замяна на повредените защитни тръби. Още примери и в двете посоки могат да бъдат давани много, но и това е достатъчно, да покаже "пълното говорене" на Р. Овч.
Всичко това е само една малка част от словоблудството на лицето Р. Овч. На практика над 90% от изреченото от него в студиото е лъжа. Пита се в задачата тогава, защо това лице все още разполага със свободата и комфорта да лъже, граби и се подиграва до степен на гавра с българският народ? ЗАЩО? Защо ГЕРБ-ерите обещаха да се справят с такива като него, а на практика ги толерират? Защо Министър Трайков само имитира противопоставяне на Р. Овч., но на практика прави всичко възможно щото последният да е на свобода и да продължава "геройствата" си? ЗАЩО? Може би защото Р. Овч. "съчувства" на Цецко Физкултурата за проблемите му с легализирането на имотите си? Утре може да посъчувства и на Траков? И даже повече - да му помогне със съвет или по друг начин? Защо, защо, защо ...? Предполагам, че вече знаете верните отговори на всички тези и подобни на тях въпроси. Аз няма да Ви натрапвам своите версии.
Преди, обаче, да приключа този свой разказ искам да обърна внимание и на два положителни момента, които ми направиха впечатление, от участието на Р. Овч. в него предаване. Първият от тях е, че той вече е забравил, че аз съм "луд", както неистово твърдеше през последните две години. Сега съм "господин" или "физика" Котев. Брей, брей, брей! Какво му стана на този, че така се промени? И второто - започна постепенно да се повдига димната завеса около двата милиона лева, похарчени наши пари, с които до сега са финансирали кампанията си срещу мен. Според Р. Овч. 300 000 (триста хиляди) лева са платени на "независимата" шведска компания, да провери дали горивото е рециклирано. Надяваме се скоро да разберем за какво са прахосани останалите 1 700 000 (един милион и седемстотин хиляди) левчета.
Г. К.



Гласувай:
4



1. mitjo - При положение, че "бизнес...
01.11.2010 22:00
При положение, че "бизнесът" обикнивено е наследствен, сигурно недосегаемостта е факт.
П.п.: Извинете, че питам, но към предния пост пуснах 2 коментара, които не са публикувани. Изобщо не държа да ги публикувате, напротив - пиша до вас, а не до четящите блога ви и то с разбирането, че имате право да приемате или отхвърляте инициативата ми. Всъщност искам да знам дали сте видял коментарите ми. Ако не се лъжа и още един от по-предишните също не видях публикуван. Знам, че сте си запазил правото да селектирате коментарите и намирам това за правилно. Изобщо не ми хрумва да го оспорвам. Просто искам да знам дали всичко по трасето е наред - придобита параноя.
цитирай
2. gikotev - Благодаря за коментарите
02.11.2010 11:36
Митьо, благодаря за коментарите и съветите. Отговарям ти по повод питането ти за непубликуваните коментари. Вече ги пуснах, но в понеделник, когато се опитах да го направя ми се "скапа" безжичната интернет-връзка и поради това мероприятието се провали. Когато връзката се възстанови вече ги нямаше и си помислих че съм ги затрил. Но днес като влязах те си бяха на място и вече са публични.
Пожелавам всичко най-хубаво!
цитирай
3. mitjo - Мерси за пожеланието. Да ви се връща ...
02.11.2010 21:01
Мерси за пожеланието. Да ви се връща с лихви! За жалост вербалната магия е измислица, но пък добрият тон оправя настроението. Едва ли коментарите ми могат да се нарекат съвети, въпреки че тонът май е доста наставнически - целта не е такава. По скоро са накаква формална подкрепа. Надявам се, че знаете за практиката в България жертвата или борещият се за правата си да бъде "изобличаван" като престъпник и после да излежава присъда вместо да получи възмездие. Затова не ми хресва упованието ви на институции, доказали се в безочливостта и жестокостта си. Грижете се за себе си и късмет!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9838317
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031