Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2010 15:50 - Шоуто На Трайчо Трайков III (или големите цели на един министър)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1395 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.09.2010 16:07


Такаааа... Най-сетне ми стана ясно, защо министърът на многото неща изпрати полицейска потерия на площад Шуман, в Брюксел, преди повече от месец и половина, щото да ме прогонят и той „да не успее” да се срещне с мен. Мче то е очевадо! Аз не съм арабски шейх, не представлявам голяма държавна компания и нямам намерение да строя писта за Ф1 в Булгаристан. Какво толкова има за чудене тук? Вместо това съм един съвсем обикновен българин, бивш служител в държавна компания, който се опитва да върне на страната си откраднати над един милярд лева. И ако случайно не ме беше прогонил от площада и се бяхме срещнали нямаше да настоявам да подписваме „Меморандум за намерения”. Но Тр. Тр. има големи цели!!! и за това представя желаното за действително, а действителното отрича. Пак заради големите цели на този министър аз вече 50 (петдесет) дни след изгонването ми от площада и 35 (тридесет и пет) дни след като от кабинета му са получили моят телефон и и-мейл продължавам да чакам в пълно неведение. Кога най-накрая от това държавно ведомство ще се свържат с мен и ще проявят интерес към безбройните доказателства за уникалното криминално престъпленеи, разследвано в този блог? Може да се каже, даже, че аз подавам ръка на този човек, в тежък момент, да измие срама от лицето си и да покаже на народа защо аджеба е сложен за министър, но дълбоко се съмнявам, че той разбира това. По скоро очаквам в близките дни повереното му ведомство да излезе с поредното прессъобщение: „Днес министър Тр. Тр. подписа Меморандум за намерения с Властелинът на Марс, който при посещението си в Булгаристан е проявил интерес към инвестиране в изграждане на космодрум.”

А същинското поредно шоу на Тр. Тр. е изложено по-долу, под формата на две статии от в-к „Дневник” и подбрани коментари към тях. Макар прекрасно да знам, че и да не ги четете Вие отдавна знаете за какво точно става реч в тях. Но аз реших да ги сложа тук, заради протокола.
image

Трайков за Формула 1 в България: За големи резултати трябва да си поставиш големи цели

 

"За да постигнеш големи резултати, трябва да си поставиш големи цели". Това заяви министърът на икономика Трайчо Трайков в интервю за НТВ по повод плановете на правителството край София да бъде изградена писта за Формула 1. На 30 август Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха меморандум за сътрудничество, в който е записано създаването на смесената компания.

На въпрос на водещия за рисковете, свързани с осъществяването на този проект, Трайков заяви, че е оптимист за реализирането му. Той се позова на работата си в частния сектор и на опита си в рисковото инвестиране. "Подкрепям всяка кауза, която е свързана с икономически инвестиции", обясни Трайков, който обясни принципа на действие в рисковото инвестирана. По думите му там човек може да хвърли еднакво много усилия например в десет проекта, но само един от тях да се реализира. Ефектът от осъществяването му обаче ще покрие всички инвестиции, направени и в останалите, обясни министърът.

Трайчо Трайков не оспори, че за да се реализира голям проект като пистата за Формула 1, трябва да се съобразят и планират и много други съпътстващи инвестиции, свързани с инфраструктура. Но ако това не се направи, инвеститорите ще си загубят парите, обясни министърът. Според него "това е красотата на такива широкомащабни начинания" - че има ефект и върху други области.

Сега очакваме да видим проекта, да се разберат авторите на идеята с хората от Формула 1. Това ще е заслуга на хората, които дълго време са ангажирани с този проект, обясни министърът.

По повод критиките около четирите клипа, с които България ще бъде рекламирана в големите паневропейски телевизионни канала, Трайков заяви, че целта на кампанията е била да се направи имиджово представяне на страната, а самите клипове са били заварени от екипа му от предишното правителство.

"За художествени качества е излишно да се спори. Целта е да се направи имиджова реклама, да се знае, че България я има, че е интересна, че може да се ходи на почивка". Според Трайков в случая по-важното е, че правителството е успяло да подготви кампанията навреме и тя започне да се осъществява през есента, когато се провежда големите туристически изложения.

Министърът съобщи, че в следващите месеци започва осъществяването на друг проект за нов национален брандинг на страната, чиято цел ще бъде да се направи и ново лого на България. "Очакваме резултатът да бъде нещо интересно, креативно и вдъхновяващо", обясни Трайков.

Коментари:

Авторът на статията, е пропуснал да отбележи, че Кабинетът има подписани радица договори с чуждестранни и български фирми за провеждане на елитни състезания до 2020 година.
1. С Арабските емиратства - за състезания с камили.
2. С Русия - за състезания с москвичи, волги, чайки и запорожци.
3. С нашето Министерство на Земеделието - за кушии на Тодоров ден с коне и магарета.
4. С Министерството на Транспорта - за състзания с наши автомобили втора и трета употреба.
5. С министерството на Здравеопазването - за бягане по здравните пътеки.

Да ни е честита новата придобивка другари, тази година писта, догодина космодрум! Ха, ха, другари и другарки!

до колкото знам,таксата за участие е 30 милиона долара,които пари се плащат на промоутърската компания на Бърни Екълстон...

Да се построи самата писта като съоръжение е най-малкия проблем - но както вече 150,000 човека казаха, ние просто нямаме инфраструктура - хотели, пътища, летища ... БТВ, никой не пита шейха - те там в Абу Дабу всички са шейхове, а въпросния господин всъщност е търговски представител, а не баш-шефа

Спешно и отчаяно търси отговор на въпросите: 1. Кой е "шейхът на Абу Даби", което е емирство и неговият президент се титулава "емир"; 2. Коя е компанията, за която се твърди, че е държавна от ОАЕ, докато бърз преглед на сайта й показва, че е частен бизнес; 3. Кой е докарал "шейха на Абу Даби" без спазване на какъвто и да е протокол и кой е вдигнал целия шум около събитието и с кого в крайна сметка е разговарял бб - а) федерацията по автомобилизъм, т.е. гарсон пис, б) държавата, в) трето, не по-малко некомпетентно лице?
Благодаря предварително на почитаемите журналисти!


Турция, Белгия, Германия и Монако са на път да загубят домакинства - ако мислиш, че те са по-зле от нас, можеш да се сетиш. От друга страна, Русия се натиска за писта, САЩ също, както и тази в Корея, която, както изглежда, просто няма да стане навреме. А ние ? Едва ли .... Въпреки това има и позитивни сигнали - например липсата на визи, което би могло да привлече хора от околните страни - нещо, което е пречка за Турция. Но ако някой си мисли, че билета ще е 50 лв, по-добре да забрави - мин. 100 евро за най-скапаните места, прав.

Някой си прави смеките как да източи още някой и друг милион за имотите околоо Божурище.За да се построй тази писта и за да се допусне да участва в световната надпревара ще са необходими минимум 20 години.Като занем как строим то следва че когато всичко е готово трябва да започне основен ремонт и така нещата ще се въртят че ще се налива от държавата в празното.Вечем имаме опит в тази насока и дано останат хора в страната за да задоволяват маниакалните желания на шепата малумници които само мислят за себе си.

Тези веселяци могат да не разбират от политика, от икономика със сигурност и т.н. Но са супер на пиар "хляб и зрелища". Естествено че няма да има трасе, но за месец ще има приказки безкрай. "Булгар, булгар възкликна Бай Ганьо в банята", колко актуално звучи и след 100 г.

От цялата работа, разбирам, че Пикаещия в шадраваните и ГЕРБ работят много добре за усвояване на некви кинти. Честито! image (Пикаещият е Р. Петк., а връзката с ГЕРБ е Богдан Николов – коментар Г.К.)

 

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО, СЛЕД 3 ДНИ

Фирмата EABG от Абу Даби опроверга правителството за проекта за Формула 1 в България

Правителството може да се окаже в центъра на международен скандал, след като фирмата EABG от Абу Даби опроверга изявленията на българските институции, че ще инвестира в проекта за писта за Формула 1 край София.  Участниците от българска в състоялата се на 30 август среща, след която беше обявено намерението за строеж на пистата, днес дадоха разнопосочни обяснения.

В днешния си брой в."Сега" цитира отговор на свое писмо до компанията, в което се казва, че Emirates Associated Business Group (ЕАBG) няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България.

Изявлението  на фирмата е изпратено до вестника в отговор на негово запитване. Изпълнителният директор на ЕАBG Раид Абу Худра заявява, че фирмата никога не се е сблъсквала с подобен непрофесионализъм и ще направи необходимото да предупреди партньорите си да не инвестират в България.

"EABG бе поканена чрез посредник от офиса на министър-председателя да обсъдим възможността за участие в проекта за "Формула 1". Ние споделихме пред посредника, че EABG няма да бъде заинтересована, но той спомена, че така ще се открие шанс и за други инвестиции, а проектът за "Формула 1" е добра възможност, защото по него е свършена много работа. Ние бяхме в региона и решихме да се отбием за един ден и да проверим за какво става въпрос", обяснява в писмо до "Сега" изпълнителният директор Раид Абу Худра.

Според публикацията в "Сега" компанията протестира и срещу това, че в официалните прессъобщения на МС и на Министерството на икономиката тя е представена като държавна, а не като частна, каквато е, а собственикът Мохамед Абдул Жалил ал Блюки е обявен като шейх вместо като бизнесмен. Подписаният документ също бил преувеличен, макар да е единствено "писмо за намерение".

На 30 август Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обяви, че съвместна компания между държавни фирми от България и Абу Даби може да построи и управлява бъдеща писта за Формула 1 край София. Според официалната информация министърът на икономиката Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки са подписали меморандум за сътрудничество, в който е записано създаването на смесената компания. 

В съобщението се посочваше, че от страна на Абу Даби в съвместната фирма ще участва държавната Emirates Associate Business Group (ЕАBG). Тя трябва да осигури финансирането на проекта.

Същия ден беше обявено, че преди да се срещне с Трайчо Трайков, шейх Мохамед Абдул Жалил ал Блюки е разговарял и с премиера Бойко Борисов. Двамата са обсъдили перспективите за участие на арабската страна в инфраструктурни проекти у нас като пристанища, магистрали и други. Пресслужбата на Министерския съвет разпространи и снимка от срещата.

Само преди два дни лично министър Трайков обяви в интервю за НТВ, че е оптимист за осъществяването на проекта.

Междувременно проверка на "Дневник" показа, че съобщението на официалната страница на икономическото съобщение е променено. В него вече се посочва, че компанията е частна, а ал Блюки е наречен просто собственик, а не шейх. "Променихме първоначалното съобщение, защото получихме сведения, че фактите не са точно такива. Допълнителни въпроси към министър Трайчо Трайков, който е в парламента", коментираха от пресцентъра на министерството.

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира случилото се, като препрати за информация към председателя на организационния комитет за изграждане на трасето за Формула 1 Румен Петков и към председателя на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. "Те ги доведоха, настояваха за тази среща, казаха, че ги познават", каза Борисов. Той допълни, че на 30 август е бил подписан меморандум, в който държавата с никакви средства и ангажименти не се е задължавала.

Румен Петков пък обяви, че инвеститорът е съвършено реален и повтори, че България никога не е била по-близо до изграждането на подобна писта. Той потвърди, че инвеститорът е бил погрешно представен, като нарече това "наша" грешка, без да уточни кой е я направил.

"Преди срещата Богдан Николов ни каза, че фирмата е проверена в интернет и тя имала достатъчно компании в света", заяви пред "Дневник" главният архитект на София Петър Диков, който е присъствал на срещата с фирмата от Абу Даби. Той не можа да уточни как са били представени бизнесмените от делегацията. "Каква е разликата между частни и държавни при тях? Аз ще се уверя, че нещата са се случили, като започне да се копае. Ние имахме няколко опити", каза още Диков. Според него "у нас борбата е по-скоро нещата да не станат, отколкото да станат. Извънредно големи ентусиасти сме за провала".

До момента Богдан Николов не отговаря на мобилния си телефон.

Очаква се до час министърът на икономиката Трайчо Трайков да направи официално изявление по темата.


Коментари


А бе откога разправям да изгонят Трайчо, ама Боко не слуша! "Шибидар" е злато, сравнение с него. В същност всичко си е по местата: помните ли, Трайчо каза, че не може да повярва, че Борисов е казал ,че няма да строи Белене, после Борисов каза, Трайчо да слуша внимателно, какво говори, а на следващия ден Борисов заяви, че ще строи Белене! На съда всичко е ясно, да влезе убития....

Толкова е трагично, че чак ми е смешно. Какви ли не планове и проекти слушах за тази писта и съпътстващата я инфрастуктура, обосновки, помпозни изявления... Нищо, щом не се получи с формулата, ще опитаме да построим космодрум. Или пък ще заселим луната...
Няма лошо да се правят големи планове, лошото е да се излагаш като кифладжия с неверни изказвания и да ставаш за смях на цял свят.

Очевидно е, че сега им е виновен в. "Сега", защото "има задача да черни правителството"....
Баф маа му. Га Трайчо заявяваше че: "За големи резултати трябва да си поставиш големи цели", а някои хора, с акъла си и знанията си им обясняваха, че тази е много гнила, питекантропите блъскаха минуси и ругаеха на "комунист". Сега - чернят им правителството от вестника на Дончев, а тарамбуките от арабско - мноо лоши. Грам размисъл обаче отсъства, дали пък причината за този пошъл цирк не са самите те. С невежеството си и потресаващата си безмозъчност, с която даже се гордеят.

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6914§ionid=16&id=0000101

на този линк има писмо от арабите.

Леле, поредната издънка на Пожарникаря Слънце. Тоя път заедно с Румен Петков. Господи, каква комбинация! Отново и за пореден път ме е срам, че съм българин. Тиква до тиква, пън до пън!
Няма това да е за последно.

То бива нещо да не разбереш, ама да не разбереш, нито с кого се срещаш, нито за какво говориш....



Тагове:   шоу,   министър,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9890384
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930