Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2010 10:27 - Кой е Георги Кaсчиев и за какво се бори III
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1383 Коментари: 0 Гласове:
0



В миналият постинг от тази нова поредица беше проследен дългият, труден и мъчителен път до разкриването на истинското лице зад маската на “експерта и демократа” Георги Касчиев. В настоящият материал ще се опитаме да разгледаме методите и начините за използване на същата тази изкуствена маска.

Когато в България стане дума за експертно мнение по въпросите на ядрената енергетика на всеки що годе буден ум веднага му изниква в съзнанието образът на Георги Касчиев. Винаги и неотменно. Друг няма. Даже и Р. Овч. не става, по простата причина, че той мноооого отдавна е забравил какво е учил и после практикувал в АЕЦ “Козлодуй”. Така неизменно и неотклонно Касчиев е популяризиран и натрапван на масите вече почти цели 20 години, като безспорният №1. А как става това? Защо няма други? Толкова ли е малка България, че да не може да си отгледа и други талантливи рожби? Че то даже и в братска Македония сигурно ще се намерят повече експерти в областа, отколкото у нас. Как става този номер с монополизирането на общественото мнение? (Ако ядрената сфера е запазена територия за Касчиев, то в другите области на живота си има своите неизменни гурута, също така “експерти-демократи”. Не сте ли забелязали. Поогледайте се.) А става много просто, уважаеми дами и господа.

Както самият “експерт-демократ” многократно обича да повтаря, това става чрез “контролираните от бившата ДС (Държавна сигурност) медии”!? Именно. Точно чрез тях и става. И пак точно чрез тях и е наложено името и образа на незаменимият, всезнаещ и всеможещ “експерт и демократ”, който постоянно нещо се “пали”, че някой вършел нещо нередно в областа на енергетиката. Той се “пали”, “бие барабана”, “пуска димки” и накрая енергийната мафия се оказва неизменно най-мощната организирана престъпна група в страната (някой от Вас съмнява ли се?), а Касчиев е на топло във Виен,а с масата му екстри, за които говорих миналият път и най-вече с разчистеният път до контролираните от ДС медии, за да продължава да ви играе сапунката “Хора, вервайте ми! Аз го правя заради Вас!”. Да, да и аз така си помислих и нагазих в блатото.

След като през пролетта на 2009 г. вече имах ясна представа за истинският образ, цели и задачи на персоната Касчиев, то аз незамедлително започнах да го наблюдавам от съвсем нов ъгъл. Исках да проверя дали изводите ми са вярни. А как може да стане това ли? Ами чрез проследяване и анализ на медийните му изяви. Няма по-добър и лесен начин, при липса на личен контакт и изобилие от такива негови изяви. Речено - сторено.

Какъв по-подходящ момент от наближаващите (тогава) парламентарни избори 2009.

  • На 3-ти юли 2009 (два дни преди изборите), в ранният следобед, едновременно в Mediapool.bg и Kafene.net излиза един и същ материал, с автор Георги Касчиев, озаглавен “Граждански комитет или комитет на агенти на ДС”. Абсолятна безсмислица, касаеща поредният фишек за отваряне на блокове 3 и 4, но това е достатъчен повод за демократа Касчиев да се изяви, като непримирим враг на ДС, в подходящият момент и по подходящият начин. Така разказът му започва с една група главни герои, но постепенно преминава в друга, за да се стигне до връзката с ДС и последващото и “разобличение”. Целта на материала е не да дефинира и предложи решение на някакъв проблем, а единствено и само да напомни на когото трябва, когато трябва, че има един световно известен “демократ”, който няма да пожали сили и средства да помогне на новата власт, в трудна минута. Материалът завършва така:

 

            Възниква  въпросът – случайно ли е това. Аз мисля, че няма как да е случайно, то ДС затова е и била създадена  от кагебистите – на първо място да брани интересите на бившия СССР и след това на комунистическия режим. Поради което предполагам, че въпросният Комитет за защита на АЕЦ Козлодуй е създаден от ДС с цел да защитава интересите на руската ядрена индустрия и да създава проблеми за участието ни в ЕС. Отделен е въпросът, че някои от членовете му имат съвсем явен икономически интерес от продължаване работата на старите реактори на АЕЦ Козлодуй.

            На 5-ти юли имаме шанс да препречим  пътя на агентите на ДС към властта. Да го използуваме.

 

  • След 2 дни минават и изборите. Резултатите са ясни. Въпреки това все още съществува вероятност за съставяне на коалиция ГЕРБ-СК. Сега се снишаваме и чакаме. Постепенно обаче става ясно, че Боко Тиквата не ще някой да му “извива ръцете” и сватбата със СК се проваля.
  • Какво прави нашият главен герой, в този случай? Най-логичното - масирана медийна атака, за да бъде забелязан, оценен и поканен от новите. Естествено, пак със скъпоценното съдействие на контролираните от бившата ДС медии;
  • На 15-ти юли 2009, се включва по телефона, от Виена, в сутрешният блок на бТВ, където гост е Иван Хиновски;
  • На 20-ти юли 2009, лично се явява пред стола на Бареков, т.е. пак бТВ;
  • На 23-ти юли 2009, гостува на Иван Бедров в “Булевард България” в диалог със зам. министър Явор Куюмджиев (БСП), сега в РЕ:ТВ;
  • Тук е важно да отбележа, че точно тези две телевизии и точно тези две предавания ми отказаха участие на 19-ти и 20-ти януари 2009, когато дойдох за кратко в България, след предварително заявен интерес и желание, от тяхна страна. И двете доказано контролирани от бившата ДС, което не попречи на РЕ:ТВ да фалира;
  •  В тези свои 3 последни ТВ изяви, считано до 24 юли 2009, той говори единствено и само за проекта Белене. Поводът е подходящ. Бъдещият (тогава) министър Симеон Дянков и настоящият евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев говорят в последно време нещо за далаверата АЕЦ Белене. Кой друг, ако не нашият герой може да хвърли повече светлина по въпроса. Но дали това е така?
  • Георги Касчиев не е и никога не е бил икономист. Той е завършил ядрена физика и през целият си живот се е занимавал единствено и само с тази материя. Нещо повече, за разлика от мен той даже не е изучавал, нито пък полагал изпит по дисциплината “Икономика на ядрената енергетика”. Независимо от това, през последните години той “атакува” проекта Белене единствено и само с икономически аргументи. Повтарям, единствено и само от икономически съображениея. Никога и по никакъв повод от инженерно-технологични или реакторно-физични. Никога! (До сега никой не е забелязал тази малка подробност.) Защо се получава така? Много просто. Т.н. негови анализи и изводи, съпътствани с огромни суми, с които ще поскъпне проектът не са и няма как да бъдат негово дело. Те са му спуснати. Той трябва под формата на критика и охулване на “врага” да ги сведе до знанието на общественоста и да имитира несъгласие и непримиримост с авторите на далаверата. Така той подготвя почвата, дава на хората малко храна за възмущение, т.е за испускане на парата, след което следва тихо примирение и накрая плащане на цената. Любимата ми максима е “Всичко гениално е просто”. Той повтаря “анализите и изводите си” с години, като за целта му е разчистен пътя до медиите и може да ги яха, когато и колкото си поиска. Така за обикновенният български гражданин той е нещо като Робин Худ, а за хората в сферата на ядрената енергетика – “злият демон” уж. Коя от двете страни печели, обаче? Винаги, винаги и пак винаги ядрената мафия. Театърът “Касчиев” й е единствено и само от полза. Изводът се налага от самосебе си – той е неин продукт! Който не е съгласен нека приведе един едничък пример в който лицето Касчиев е ощетило мафията с поне една стотинка или поне да се е опитал да го стори!
  • На 24 юли 2009, чрез търсачката Google.com потърсих появата на името Касчиев, само за последният месец. Отговорът беше 86 пъти. Забележителна активност в подходящият момент. Повечето страници се позоваваха на изявленията му от последните три ТВ изяви, но имаше и по-различни. Като например статията във в-к “Новинар” “Целенасочените атаки срещу АЕЦ "Белене" на безспорния капацитет издават специфични лобистки интереси”. Тя хвърля допълнителна светлина в театъра Касчиев, а именно постоянните паралелни обвинения, от страна на неговите “противници”, че видите ли той лобирал за Уестингхаус или други западни концерни. Много удобно и за това никога не е опровергавано. Няма защо да се опровергава. Нека хората си мислят;
  • Запазена негова марка е “пръв да разкрива и разобличава” ядрената мафия. Но и тук възниква въпрос дали това е така? А се оказва, че това е поредната страница от мита “Касчиев”. През последните над 4 години той почти не пропуска случай да изтъкне пред поредният журналист, че той и никой друг бил “разкрил и оповестил” публично за произшествието с отказа да паднат в реактора 22 броя контролни органи, което се случи на 1 март 2006. Чисто технически това е невъзможно, случаят да бъде крит толкова дълго, че той да стигне до Касчиев, експерта да го осмисли и анализира и да излезе с “разобличение”. А е невъзможно, защото минути след като е констатирана неизправноста в здвижващите механизми на органите реакторът на 5-ти блок е спрян, случаят докладван в АЯР и по съответните канали оведомена общественоста. Друг е въпросът колко пълно и точно е била съобщена новината, но това не променя факта. Последваха няколко месеца на наистина жестоки спорове за степента на риск при подобно произшествие, където чак се включва експерта Касчиев, но това сега не му пречи да си приписва несъществуващи заслуги, за да остане на сцената;
  • Единствено, пръв и последен път, когато той е имал възможноста да съобщи нещо ново, сензационно и свръх криминално, като произшествие на ядрената мафия, беше случаят, когато аз го потърсих, около обяд на 24 юли 2008, но той отказа да дойде в полицейският участък във Виена и да се запознае с фактите. ТОЙ НАРОЧНО НЕ ДОЙДЕ И ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ МЪЛЧИ!!!???

Нужна ли Ви е още светлина за да видите истинското лице на този “експерт-демократ”, а? Ако наистина се нуждаете, то всички цитирани тук материали, а и много други могат бързо  и лесно да бъдат открити с помоща на Google.com, в това число и ТВ участията му. Да не си помислите, че от лятна скука ще сена да злословия срещу един толкова безспорен авторитет? Опазил ме господ.

Преди да завърша ще задам само един въпрос. Ако Касчиев беше наистина непримирим враг на бившата ДС, сега ДАСЯМ (=ДАНС), защо не тръгне да ги разобличи, в светлината на предоставената тук кореспонденция между тях и АЕЦ “Козлодуй” (поредицата “ЯМ – дела и документи”)? Че тръгне, ама некой друг път.

 Г.К.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9878252
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930