Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2010 11:11 - Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи VIII
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3504 Коментари: 4 Гласове:
-1



Имитацията на проверка на АЕЦ “Козлодуй”, от страна на държавната агенция за сигурност на ядрената мафия (ДАСЯМ=ДАНС) няма край. Тъкмо си рекохме, че полуто е отговорило на всички въпроси и точки, а се оказва, че това не било съвсем така. В този случай, на нас не ни остава нищо друго освен да се насладим на едно неочаквано допълнение към сагата “ДАСЯМ разследва ЯМ”. Така да се каже – малък бонус. И честа да изиграе този епизод се пада на един друг “герой”, който не по-малко от полуто се бори на фронта за защита интересите, правата и свободите на ЯМ. Името на въпросният “герой” е Иво Наев, по недоразумение, организирано от един от стожерите на ЯМ – Александър Николов, ръководител сектор “Реакторно-физични технологии”. Нов герой – нови изненади.

Въпросният Наев изготвя Справка до ДАСЯМ, “касаеща въпрос №5”. Цитираният въпрос беше надлежно разгледан от нас в постинга “Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи V и той гласеше: “Да се посочи методологията, по която се извършват изчисленията и програмното обезпечаване, което се използва.” Сега новият ни “герой” вади някакво допълнение, което пък гласи: “Спектрометричните измервания, направени от физиците на централата при доставката на горивото или след това, както и спектрометрични измервания и анализи направени от други контролни органи.” Не ми изглежда логично двете изречения да са били свързани в общ въпрос, но както неколкократно до сега съм споменавал – геният на агентите на ДАСЯМ е непостижим, за нас простосмъртните. Хубавото на Наевото творение е, че в началото му той е посочил входящият номер на писмото на ДАСЯМ, под който то е било заведено в АЕЦ “Козлодуй”. Така има шанс някой ден да го видим в неговата цялост и оригинален блясък. А сега, за по-любознателните от Вас, предлагам да изтеглите въпросното допълнение от ТУК. Приятно четене! Нарочно Ви отправям последното пожелание, защото си давам сметка, че човек трябва да е краен мазохист, че да изпита удоволствие от четенето на поредният пасквил по оста ДАСЯМ-ЯМ. За мен, обаче, четенето му е задължително, щото да разбера “механизъмът” на мероприятията по прикриване на престъплението с подмененото ядрено гориво. И след неудоволствието да чета каквото и да било от Наев ще споделя с Вас мислите, които то ми навя. По този начин се надявам да съм Ви полезен също да вникнете в същината на “механизъмът”.

В началото е поставено много важно откровение, от което разбираме, че за 34 (тридесет и четири) години от съществуването и експлоатацията на АЕЦ “Козлодуй”, към 2008 г., специалисти от централата никога и по никакъв повод не са измервали изотопният състав на ядреното гориво. Следва да си направим верният извод, че ако не бях сигнализирал за извършващото се престъпление и до сега такова мероприятие не би било проведено. За 34 години нито едно и изведнъж, в рамките на няколко седмици цели две измервания и анализи!? Ашколсун!, както биха казали нашите южни съседи. Във връзка със същото обстоятелство следва дебело да подчертая, че именно поради факта на систематичната липса на подобен род контрол задругата на ЯМ е посмяла да си помисли и реши, че номерът с подмяната на горивото ще мине. Сега остава да видим, как е изиграна постановката “Проверка на изотопният състав на горивото”, от люде нямащи опит в тази област.

В началото на съчинението си Наев ни съобщава, че са проведени две проверки, за които са съставени, съответно, две програми и два акта, а също така е бил извършен “Анализ на радиационната обстановка във ВСГ-3, на ЕП-2”, който също бил документиран в някакъв анализ и допълнение към него!? Каквото и да означава това. (Пояснение: ВСГ=Възел Свежо Гориво=помещението в което то (горивото) се държи; ЕП-2=на часта от АЕЦ-а, включваща енергоблокове 5 и 6.) Отбелязвам и факта, че Наев първо ги е описал литературно, а след това под формата на списък, което е едно и също, но нали следва да се “ръгат чушки у бобо”. Не разполагам с нито един от цитираните от него шест “документа”, но за сметка на това пък разполагам с нещо много по-ценно. Тук е мястото да анонсирам следващият си постинг, от същата поредица, в който ще бъде показан един нов “документ”, не цитиран тук от Наев, но имащ пряка връзка с неговото изложение. Става въпрос за още един анализ (или по-скоро “аналолиз” – заимствам това определение, ако не се лъжа, от д-р Тони Филипов, ежеседмичният автор на култовата поредица “Четвърти километър”), изготвен малко след настоящето писание на Наев от друга една неуморна пчеличка на ЯМ, лицето Антон Матеев. Анонсирам тази следваща стъпка, щото да покажа свързаноста на мероприятията от “механизъмът”, а също така и да успокоя Компира, че не само той е положил неистови усилия, а има и съмишленици и белким се кротне. “Аналолизът” на Матеев ще бъде в пряка връзка с цитираниата тук от Наев т.н. работна програма 08.30.ОСО.GO.РП.4473/0 и съответният акт към него. Така ще можете директно да се убедите в професионализма и безпристрастноста на персонала на АЕЦ “Козлодуй” в усилията им да установят истината. ОК. Нека да не е целият персонал, но “по-будната и грамотна част” от него. Така, на практика, първата половина от настоящето съчинение на Наев ще бъде опровергано следващият път. Поради тази причина нека се съсредотичим върху втората част.

Там той “привежда примери”, как “други органи” са провеждали спектрометричен анализ на изотопният състав на горивото. Небрежно, преди това, пропускаме факта, че обозначението на цитираните приложения не се връзва с нито една световно известна система за подобен род обозначения. Тя е нито на кирилица, нито на латиница, а сложно разбираема смес между двете. Тя е Наева. След това ще отбелжа, че втората част от изложението му съвсем законно би могла да се ограничи до позоваването на само два “документа”. Но нали знаете – “ръгай чушки у бобо”. Във тази втора част Наев се позовава на вече добре известните ни Протокол и Бележка, от първият постинг от настоящата поредица Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи I, където се запознахме с “геройствата” на Компира. Така, вместо Наев да приложи само основните два “документа” той прилага и приложенията  на приложенията. За близо 20 (двадесет) години практика в ядрената област никога не съм виждал подобно недоразумение – казано, изключително меко. Нещо повече. Той се позовава на “документи” с доказуемо невярно съдържание за да изгради нова невярна теза.

Какво научаваме от тзи втора част? А то е, че изотопният състав на суровината за изготовката на ядреното гориво за АЕЦ “Козлодуй” се проверява от някого си, някъде си цели три пъти, преди да пристигне на козлодуйският бряг. А дали това е така? Разбира се не! Аз си давам сметка, че на широката публика, четяща постингите от настоящата поредица, ще й е трудно да разбере това, но ако отдели малко време и положи още малко усилия, щото да прочете внимателно цитираните от Наев изтчници ще се убеди, че това е точно така. В края на страница 1 и началото на страница 2 от съчиненито си той твърди, в три последователни точки, че ОАО ПВО ЗАЭС (КПИ) (това е името на руската компания, наета от АЕЦ “Козлодуй”, да следи процеса на производство на горивото) “неуморно и безпристрастно” следи състава на суровината и крайният продукт. На практика, обаче, няма нищо подобно. НИЩО ПОДОБНО! С лупа да ги гледа човек донесените от Компира “документи” от Новосибирск няма да открие нещо подобно. Но Наев има друго мнение. (Да не забравя да отбележа, че към момента на съчиняването на тази кореспонденция Наев е шеф на Компира.) Доказването на Наевите лъжи е много лесно. В предвид на страста му към перото, ако въпросните проверки са се състояли и за тях имаше следи, в донесените от Компира Протокол и Записка, то той (Наев) 100% би цитирал тук съответните резултати. Максимално измерените концентрации на съответните изотопи. Но естествено такива числа отсъстват, което по никакъв начин не поражда и капка съмнение в агентите на ДАСЯМ.

След обилното изливане на приложения на приложенията Наев цитира все пак някакви числа, щото да придаде тежест на твърденията си, макар да не става точно ясно от коя от трите, измислени от него, проверки са те. Упражнението по разкриване на маневрата му е, както винаги, елементарно. Просто трябва да видим от кои точно “приложения на приложения” Наев е извадил въпросните числа, които уж показвали по-ниско съдържание на изотопите Уран-232 и Уран-236 в доставяното в България гориво. А те са две. Той изрично не цитира от кой “под-документ” е извадил въпросните числа. С това съвсем малко ни затруднява, но след бърз преглед на 180 (сто и осемдесетте) страници, на съчинените от Компира и компания документи нещата си идват на място. По отношение на концентрацията на Уран-236 Наев е извадил цитираното число от Приложение №6 към Компировият Протокол. Ако пак се върнете към Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи I и си направите труда да разгледате още веднъж въпросното Приложение №6, за пореден път ще се убедите, че то по същноста си не е документ, а изключително и само безсмислени листове хартия с някакви драсканици по тях. А не е документ, защото в него отсъстват всички атрибути на един документ, като автор, номер под който е заведен, дата, подписи и т.н. Абсолютно никакви следи няма за това, от къде и от кого идва това свободно съчинение. А Компира и сега Наев на драго сърце ни го пробутват за чиста монета. Остава сега да видим от къде е измъкнал и числото, “показващо ниската концентрация” на Уран-232 в доставяното в Козлодуй гориво. Елементарно, Уотсън! Приложение №7, към Компировият Протокол. Там виждаме една “Справка”, съчинена и подписана от някой си г-н Грабелников, голема клечка по качеството, в завода производител на горивото. И какво сега? Да му вярваме или да не му вярваме, а? Във въпросната “Справка” същият Грабелников твърди, че за периода 2006-2007 години в централната заводска лаборатория са проведени над 120 измервания на съдържанието на Уран-232 в праха на урановият диоксид. Ами добре тогава, защо не ви се откъсна от сърцето да дадете на Компира, така, 3-4 или 10-15 протоколчета от тези замервания, както щедро сте го дарили с маса други безсмислени хартийки? А, г-н Грабелников? Защо Ви се досвидя? А с тази “Справка” бих Ви посъветвал как да постъпите ..., но нека да не си цапам блога.

Та такива ми ти работи, уважаеми дами и господа. И Наев и полуто и Компира и Матеев и другите знайни и незнайни пчелички и войни на ЯМ не са си и представяли, че някой ден ние ще ги четем и ще разнасяме славата им на словоблудци. В момента навярно те продължават да развиват това свое словоблудство, щото да обяснят настоящите разкрития. Всуе се мъчат, обаче. Видно е, от всичко сътворено от тях до сега, че те на са в състояние да произведат и един препинателен знак, да не говорим за буква или дума, с които да оправдаят и прикрият престъплението.

Когато аз, все още бидейки служител в централата, показах ПООТДЕЛНО и на полуто и на Наев несответствието между цитираното в паспорта на АЕЦ-а (ТОБ-а=Техническа Обосновка на Безопасноста) гориво и реално доставяното, те ми одговориха по един и същи начин. Еднакво, буква по буква, на 100%. А отговорът им беше: “Това са имали (руснаците) – това са ни дали.” За тази своя високо професионална и героична позиция полкуто и Наев са щедро възнаграждавани многократно от босовете на ЯМ. Нека им е сладко.

Да, за малко да забравя да Ви посоча още една ниша от “механизъмът” по който ЯМ организират и реализират престъплението. Става въпрос за подписите на изготвителите и съгласователите на отговорите на въпросите на ДАСЯМ. В досегашните отговори ние виждахме само подписите на полуто и тогавашният главен инженер на блокове 5 и 6 Димитър Ангелoff, вече изпълнителен директор на АЕЦ-а. В настоящият Наев отговор имаме изненадка. Освен него и Ангелoff виждаме и съгласователният подпис на Емилян Едрев!!! Ръководител направление “Инженерно осигуряване”. Ами сега? Защо се получава така? Защо в цели 6 (шест) отговора имаме само два подписа, а в седмото допълнение цели три? Много просто, дами и господа. Полуто не е на подчинение нито на Едрев, нито на Ангелoff. Той е на пряко подчинение на Александър Николов, в шапката на управлението на АЕЦ-а. Полуто е структурно извън ЕП-2 (блокове 5 и 6). Това е така нареченият от мен структурен хаос, създаден умишлено от ЯМ, щото да може да се проведе и прикрие престъплението. За този хаос аз споменах още в най-най-първият си сигнал за извършващото се престъпление, в първият си видео клип в YouTube.com. Сега нещата само се подтвърждават. По този повод, тогавашният шеф на АЕЦ-а Генов ме обвиняваше в кариеристични подбуди, а сега вече всички са забравили за това. Защо тогава полуто и Ангелoff съчиняват общи пасквили, тогава? Пак е просто. Би било нелогично въпроси свързани с ядреното гориво за блокове 5 и 6 да са извън компетенцията на главният им инженер. По същият начин е абсолютно нелогично, звеното пресмятащо поведението на горивото да е извън структурата на ЕП-2, но на практика беше точно така. Как е сага – не знам. А защо полуто и Ангелoff, без да имат формална професионално-структорна свързаност са подписвали общи документи предстои да научим в съдебна зала. Ако полуто беше подчинен на Ангелoff, то и неговите отговори би следвало да са съгласувани от Едрев, защото тогава той (полуто) би бил автоматично подчинен и на Едрев, но уви. Защо, защо, защо? ЯМ произвежда само въпроси, но не и отгогвори.

И понеже миналият път Ви помолих, за домашно, да се замислите над мълчаливата позиция на Георги Касчиев, та да споделя нещо. През изминалата седмица ми стана известно, че той неуморно се трудел над 121 (сто двадесет и първата) си медийна изява по темата “Още и още нещо по-ново по проекта АЕЦ “Белене”.” Подробности, като му дойде времето. А Вие не преставайте да се учудвате на мълчаливото подминаване от Касчиев на престъпление, като подмяната на ядреното гориво. Най-интересното предстои.

 Г. К.



Тагове:   мафия,


Гласувай:
0



1. qwerty1234 - Вземи прочети малко документи!
24.05.2010 18:08
Какви протоколчета сънуваш? Само у нас протоколчета се разнасят където трябва и където не трябва. Вземаш ISO9001 и ISO17025 и четеш как става работата с протоколчетата. Това, че не ти харесва какво пише в стандарта, си е твой проблем.
цитирай
2. gikotev - Ей, Аналолизаторе,
24.05.2010 18:35
ти кога ще си сложиш снимка на блога, щото да те видя що за умник си, а? Не те ли е гнус от самия себе си? Какви стандарти, какви осем лева, на цело, ми размахваш? Със съчинението и последващото криене зад фирмената тайна, на парцалите, които на последък пискам в тази поредица, ти и приятелчетат ти от ЯМ самоубихте полковника от АЯР-я и сега дебнете за нови жертви, а? Не ви ли стана ясно, че не можете да скриете нищо, защото сте една сбирщина некадърници, но много алчни нечовекоподобни. Ти за това и не смееш да си сложиш снимката в блога. Регистрирал си се само и само да смърдиш по чужди блогове. Съвсе спокойно бих могъл да те модерирам, но нарочно оставям глупостите ти, за да видят и другите хора с какви методи и похвати си служите. Типична КГБ школовка.
цитирай
3. qwerty1234 - Дай по същество,
24.05.2010 19:58
кой съм и какъв съм няма никакво значение. По тези стандарти работят по цял свят и ако си беше направил труда да ги прочетеш, щеше да се оправиш доста по-лесно в някои документи. Що се отнася до фирмената тайна - в случая мисля, че тя работи изключително в твоя полза, оставя опонентите ти без възможност да използват всичко което знаят.
И какво ми е на методите - аз питам по същество, а ти питаш кой съм. Май ще излезе, че ти си със КГБ школовката ;-)
цитирай
4. gikotev - А ма ха!
25.05.2010 10:34
По същество, ти никога и по нито един повод не си писал, нито питал, нито се изказвал. Ако беше обратното, то ти отдавна да си отговорил на въпроса, по кой стандарти и за какъв вид гориво е скалъпена глава 31, допълнението към ТОБ-а, за новото гориво. И ти, както и цялата групировка ЯМ упорито избягвате този ключов момент. За какво същество ми говориш тогава? Що се отнася до стандартите дето ми ги тикаш под носа, то в даденият случай нямат абсолютно никакво отношение. Ако беше обратното, то мужиците щяха да ги посочат в скалъпените набързо парцали, които представят за документи, а Компира гордо се пъчи с тях. И въобще не е известно по какви точно стандарти работят братушките, защото те си имат ГОСТ, както на теб сигурно ти е прекрасно известно. И на края, ако искаш да водиш смислен диалог, разлглеждай показваните от мен тук неща в тяхната логична последователност и ако коментираш, коментирай на ред, а не вади нещо от контекста и да ляпаш бисери, най-често безсмисленни. Както последният, за стандартите. Не използвай и крайно тъпият израз, това си е твой проблем. Както виждаш, аз нямам проблем да покажа истината. Проблема е на ЯМ, как да я скрие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874058
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930