Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 10:28 - Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи IV
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2376 Коментари: 0 Гласове:
0



“Мега разследването” на ДАНС се е провеждало на пълна пара. Това продължават да ни показват архивите на ЯМ, от лятото на 2008 г. Какво разследване само! Какъв следователски гений са проявили ДАНС-аджиите, какъв изблик на вдъхновение и устрем за защита на националният интерес блика от брилянтно формулираните им въпроси! Чета ги, препрочитам ги и не мога да престана да им се възхищавам. И защото по природа не съм чак толкова голям егоист бързам и на Вас да покажа тези свои открития. Ето го и въпрос №4 от извора на ДАНС: “Да се посочат поименно лицата, извършващи изчисляваниято на продължителността на горивните цикли на реакторите, както и отговорностите им свързани с изпълнението на служебните им задължения.” Не е ли гениеално, а? На практика няма епитет, който да опише дълбочинната мъдрост на този въпрос, който на практика е заповед, но това е без значение. За тези от Вас, които искат да видят оригиналният въпрос и още по оригиналният му отговор могат да си го изтеглят от ТУК.

Може да бъде наречен “Въпросът на третото хилядолетие”! Не е като да изтърсиш някой тъп, селско-кръчмарски въпрос, като например: “А бе, я дайте тук да видим, какво представлява този проклет ТОБ (Техническата обосновака на безопасността на АЕЦ-а) и дали наистина той се разминава с характеристиките на реално доставяното гориво?” Няма такова нещо. Геният на агентите е непостижим за простосмъртните. Те за това и са агенти на ДНАС, а не някакви си селски пияндурници. А за да не бъда обвинен от някой в дискриминация, по признак – местоживеене, ще подчертая, че аз самият съм израсъл в едно от най-красивите села на България, извор на вдъхновение за най-известните творби на Владимир Димиров-Майстора.

Не ми е по силите и интелекта да преценя, до колко този въпрос и съответният му отговор са помогнали на ДАНС да се справят със защитата на националният интерес и сигурност. Но това е обяснимо. Ако можех да разгадая дълбокият му смисъл, сигурно бих бил един от тях, но понеже не мога – не съм. И слава на Бога, ако го има.

Не знам до колко този въпрос е помогнал на родното ФБР, но на Вас със сигурност ще Ви е от полза, защото ще можете да се запознаете с още от лицата на измамата. Или казано с други думи, ще Ви помогне да се запознаете с някои от “пчеличките” на ЯМ. Ако вече сте изтеглили поредният материал, значи списъкът им е пред Вас. Наслаждавайте се. Само вторият, по ред, не става за нищо, а всички останали са пчели-работнички. И то какви! До сега, в билзо двегодишната си дейност, по разкриване на престъплението, не съм споменавал техните имена, с изключение на №1, по известен като полупроводника. Но ето, че те сами са пожелали това да се случи. Аз само уважавам тяхното желание. Няма да коментирам списъка. Няма смисъл. Ще кажа само, че това е една част от персонала на АЕЦ “Козлодуй”, която наистина разбира същноста и смисъла на извършващото се престъпление (подмяната на ядреното гориво), но съвсем съзнателно и чистосърдечно крие истината от ограбваният народ. Правят го съвсем искренно и без капка угризение, в името на нещо си. Някои в името на децата си, други в името на угодничеството към шефовете им, а трети от елементарен страх. 4/7-ми от списъка (в това число влиза и №2) никога не са били семейни и не са имали деца, така че не биха могли да го направят по първият признак. Другата част е със семейства и деца, които участват в това престъпление в името на собственото си добруване, срещу ограбването на милиони други деца и техните родители. Всъщност, на всеки един от тях, подбудите му не са еднозначни, а комплексни, включващи едновременно по няколко мотива. Кой от кой “по-високомореален и основателен”. И понеже настоящият свръх важен “документ” не става за нищо ще използвам случаят да Ви покажа няколко фотографии. Така да се каже, за пълнота на картината.

Много пъти тук, а и преди това на страниците на www.eurochicago.com съм коментирал дейноста на полупроводника, но сега за първи път ще Ви дам възможност да го видите. В случай, че го срещнете на улицата, да знаете за кого става въпрос. Но преди да ги видите ще направя една уговорка. Публикувам тези снимки, единствено и само защото те са направени на територията на АЕЦ “Козлодуй”, т.е. на работното му място, а не са част от личният живот на лицето-полупроводник. Снимките са направени от мен, с помощта на личният ми GSM апарат. Не претендират за качество, но за сметка на това са повече от красноречиви.

 image

image

На втората снимка се вижда и една персона, която го “декорира” и на двете изображения, нищо че на първото не се вижда. Тя също е нещо полу... или по точно – полуобразована. Нейното име не фигурира в приложеният тук списък, отговор на ВЪПРОСЪТ на ДАНС. Аз също няма да го споменавам, макар тя да е част от описаният колектив. А не е описана, защото не отговаря на критериите на ВЪПРОСЪТ. Тя отговаря на много по-високи критерии. Не споменавам името й, единствено и само заради честа на дацата й. Нищо лично, само дето не смятам, че децата трябва да плащат данък родители. За протокола само ще спомена, че съпругът на въпросната персона си позволи в последният ми работен ден в АЕЦ “Козлодуй” да ми отправи директна заплаха, за саморазправа, което и ускори последващите събития, по разкриването на престъплението. Въпросната заплаха беше докладвана на агентите от ДАНС, но те решиха, че тя “не е сериозна”. Както казах и в началото – те знаят най-добре.

И понеже сме на тема фотография, нека Ви покажа и още един исторически кадър. На тази снимка са запечатани образите на едни от главните действащи лица от групата ЯМ. Изброявам ги от ляво на дясно – Димитър Ангелов – настоящ изп. директор на централата, Иван Генов – предходният изп. директор, Р. Овч. – кой не е чувал за него и Иван Гризанов – бивш председател на съвета на директорите и в последствие червен депутат. Прилича на рекламата “Събрахме се!”. Не ли?

 image

Така, благодарение на настоящият постинг, постепенно се затваря кръга на лицата поръчители – изпълнители. Но той, разбира се не е все още изцяло пълен. Има още. И те ще станат известни в последващите публикации от поредицата “ЯМ – дела и документи”. Както казах в първият материл от същата порадеца, физиците в централата се делят на две групи, “теоретици” и “практици”. Та тук представените са от първата група. От втората, за сега Ви е известен само Иван Стоянов – Компира (“ЯМ – дела и документи I”), а ако не се лъжа, в едно от доказателствата ми се споменава и бившият му шеф – Иво Наев. За “геройствата” на последният има още какво да научите, в най-скоро време. Давам си пълна сметка, че чрез разкриването на архива на ЯМ има опасност да превърна професията “физик” в мръсна дума, но го правя с ясното съзнание, че аз нямам никаква вина за това.

По-горе казах, че няма да коментирам този ВЪПРОС, но сега си давам сметка, че един кратък пасаж е задължителен. Става въпрос за това, че този е единственият от поредицата от 6  отговора на въпроси на ДАНС, който не е съпроводен от куп приложения – характерна черта в “творчеството” на полупроводника. Въпросъ е – ЗАЩО? Да не би полупроводника да изневерява на природат си на “творец”, а? Болен ли е бил или нещо друго? А отговорът, както винаги е повече от прозаичен. Той крие нещо. Но какво ли е това НЕЩО?

Отгорът на ВЪПРОСЪТ на ДАНС преполага прилагане на длъжностните характеристики на изброените в списъка личности. За да се покаже достоверноста на отговора. Но това не е направено. ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?!!! Много просто. Ако бъдат приложени съответните длъжностни характеристики ще стане очевадна несъстоятелноста на заеманата от полупроводника длъжност. Елементарно, Уотсън! Ще стане ясно, че той е парашутист, спуснат единствено и само за да обслужва схемата. Защото той не отговаря на заложените в харектеристиката, за заеманата от него длъжност, критерии. Ами сега? Нищо! Схемата си действа. Котев си плямпа, а ние си лапаме, демек ЯМ-каме.

Да Ви е сладко, “колеги”!

 Г. К.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9884120
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930