Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 10:53 - Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи I
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4644 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 15.04.2010 14:06


С този постинг започвам нова поредица, която условно може да бъде наречена и “Архивите проговарят”. Става въпрос за 100% автентични документи, с които през лятото на 2008 година, непосредствено след публично отправените от мен обвинения, за подмяна на ядреното гориво, групата ЯМ се е опитала да “докаже” несъстоятелноста на твърденията ми. На практика, обаче, те доказват точно обратното, че констатациите ми са верни, което и обяснява нежеланието на ЯМ да търси наказателно преследване срещу мен и окончателно изчистване на случая. За какво стата въпрос в документите?

Ще започна поредицата с два от тях. Първият от тях се нарича: “ПРОТОКОЛ (BG-) от проведен контрол за съответствие на ядрено гориво производство на ОАО “НЗХК” за реактори ВВЕР-1000 с изискванията на техническата документация, с представител на АЕЦ “Козлодуй” по Допълнение 15 към Договор 100/45046040/080514 (RU-) от 01.08.2008 г.”. А вторият: “Паметна бележка (BG-) за резултатите от среща на представител на АЕЦ “Козлодуй” и специалисти от Новосибирското представителство на ОАО “ВПО”Зарубежатоменергострой” КПИ (RU-) от 01.08.2008 г.”.

Който желае да се запознае с оригиналите им на руски език може да ги изтегли от тук:

ПРОТОКОЛЪТ и БЕЛЕЖКАТА.

Съдържанието на двата документа е общо 180 страници. Поради тази причина правилното им прочитане и осмисляне отнема много време, а за неспециалисти е практически невъзможно и отблъскващо. Ето защо тук ще се постарая да направя своят прочит, като се надявам това да ви помогне по-лесно и достъпно да оцените действията на ЯМ, по прикриването на истината.

За какво се говори в тези два документа? Първо да отбележа, че и двете неща са изготвени и подписани от съответните участници на 1 август 2008 г., точно три седмици след като аз публично, чрез YouTube.com направих своите разкрития. Безпрецедентна по своята скорост реакция. И протоколът и бележката разказват на практика за едно и също мероприятие. А именно, че т.н. “български представител” е бил командирован за една работна седмица в гр. Новосибирск, за да посети на място производителят на ядреното гориво за АЕЦ “Козлодуй”, ОАО “НЗХК”, и “изясни неверноста” на моите твърдения. Името на този “български представител” е Иван Стоянов и към момента на мероприятието е бил на длъжност Контролиращ физик, към блокове 5 и 6, на АЕЦ-а. (Тук е важно да отбележа, че сред персонала на атомната централа има две категории физици. Условно можем да ги наречем “практици” и “теоретици”. Иван Стоянов принадлежи към категорията на практиците, а аз към теоретиците. И още, в йерархичната скала на практиците контролиращият физик стои на най-низкото, първо стъпало. Към момента на обсъжданата командировка Стоянов е заемал тази длъжност в продължение на повече от десет години.) А сега можем да започнем разглеждането и на самите “документи”.

1.       От шапката на протокола се натрапва усещането за свръх дисбаланс между представителите на двете страни, българската и руската. Казано по народному, интересите на АЕЦ “Козлодуй” се защитават от деветата дупка на кавала, докато от страна на доставчика на горивото имаме десет звяра, от лъв нагоре.

2.       Не може да не бъде отбелязано, че за пет работни дни Стоянов се е запознал, прочел, осмислил и свързал в логическа последователност огромно количество информация. Много повече от 180-те страници, показани в двата “документа”, които сега можете да видите. Нашето момче трябва да е вундеркинг за да се справи с толкова много информация. Но очеводно не се е справил с трудната задача, защото  заключението на протокола е отбелязано двукратно “замечания отсуствуют”, а също така и “представителя на АЕЦ “Козлодуй” е удовлетворен от дейноста на ...”. Дали такива констатации са резонни ще ни помогне да си отговорим анализът на приложенията към двата “документа”.

3.       Приложение №1, към протоколът, е напълно безсмислен пълнеж, който по никакъв начин не помага за изясняване на каквото и да било, още повече поради факта, че обхваща период от около 3-4 месеца, вместо 4-5 години.

4.       От Приложение №2, към протоколът, става единствено ясно, че изотопният състав на горивото не е сред контролираните параметри. Стоянов очевидно се е захласнал по маркировките, че не е успял да попита, защо този показател отсъства от списъка.

5.       От Приложение №3, към протоколът, става ясно първото очевидно несъответствие и противоречие. Това Приложение кореспондира с точка 4, от списъка с изпълнените мероприятия се казва буквално следното: “Проведена е проверка на качеството на изготвяне на 22 ТВСА (завършени към 01.08.2008) в съответствие с Програма ....”. А в края на същата точка се твърди, че списъкът на въпросните 22 броя касети се намира в Приложение №3. Тази точка 4 от протоколът, както и Приложение №3, към него, от своя страна кореспондират с точка 2 от заключенията и Приложение №2, направени в паметната бележка. В последната се твърди пак за показани 22 броя неща, но само 14 били касети ТВСА, а останалите 8 бройки били контролиращи органи. Това елементарно несъответствие някак си е убягнало на спеца Стоянов.

6.       Приложения с №№ 4 и 5, към протоколът, т.е. паспортите на приетите в “НЗХК” партиди таблетки или прах, от които в последствие се изготвят касетите. Какво ни казват те? А те ни казват, имената на доставчиците, изотопният състав на доставката и изключително важният факт, че пратката е предназначена за някоя АЕЦ. Ама за коя АЕЦ, за коя страна, за АЕЦ “Козлодуй” ли става въпрос или за някоя от десетките други АЕЦ, снабдявани с гориво от същият производите? Всички тези въпроси не са били част от дневният ред на задругата, а Стоянов най-вероятно този ден е бил махмурлия. Единствената полза от тези две приложения е подтвърждаването на факта, че сред доставчика на суровина за “НЗХК” фигурира и машиностролителният завод в гр. Електростал, в подмосковието, известно още и с лиценза си за производство на рециклирано ядрено гориво!!!

7.       Приложение №6, към протоколът, е върхът на наглоста! Даже и махмурлия да е бил Стоянов, през този ден, е следвало да забележи това, но по-вероятно е бил мъртво пиян. А това е така защото това т.н. Приложение №6, е нито повече нито по-малко, а точно няколко хвърчащи листа хартия. То въобще не притежава никаква документална стойност, защото в него липсват имена, дати, подписи и печати, абсолютно никакъв знак. А в същото време има претенциите да ни убеди в най-важното – отсъствието на рециклиран материал в произведените за АЕЦ “Козлодуй” горивни касети, през последните години. Е как да стане това с анонимка?! Пълен абсурд!

8.       В Приложение №7, към протоколът, г-н Грабелников твърди, че произвежданият в “НЗХК” прах се контролира за наличието и количеството на Уран-232, което може и да е вярно, но какво от това? Както стана ясно от Приложения с №№ 4 и 5, суровина идва и от други производители, а няма никакво доказателство, че приложените паспорти са свързани с произведеното за България гориво.

9.       Остава само да се изкоментира и Приложение №1, от бележката. “Предявителни бележки”??? Без да съм на 100% сигурен, но ще предположа, че тези предявителни са предназначени да демонстрират контрола при производството на горивото, от страна на ОАО «ВПО«ЗАЭС», извършван спрямо “НЗХК”. Предполагам, че АЕЦ “Козлодуй” има договор с това ОАО, за да имитира въпросният контрол. И те очевидно се справят. От тези т.н. предявителни бележки става ясно, че под определен партиден номер е произведено количество горивни таблетки, които са предназначени за изготвянето на касети за АЕЦ “Козлодуй”. От къде личи това ли? Ами от щампата към пункта “Особенни забележки”, към всяка една предявителна. Щампата подсказва, че така готовата продукция следва да изпълни ангажиментите по Договор ..., за който се твърди, че е свързан с АЕЦ “Козлодуй”, за доставка на ядрено гориво, и съответното му допълнение. И само толкова, и нищо повече. Нищо което да свързва паспортите от Приложения с №№ 4 и 5, към протоколът, нито като маса, нито като състав. Така че тези предявителни може и да са си на 100% истинските, но от тях въобще не става ясно коя точно суровина е използвана за изработката на описаната в тях продукция.

10.   Общ коментар и за двата “документа”. 40 работни часа къртовски труд (без да броим вечеринките), хиляди страници прочетена, анализирана и осмислена информация, инспекции на производствените мощности и два заключителни документа с общ обем от цели 180 страници. Такава е равносметката от титаничният едноседмичен труд на “българският представител”. Как да не му се възхити човек, нали? И бих го направил, ако не ме глождеше една малка подробност. А тя е, че сред тези хиляди тонове информация нито веднъж, ама нито, нито веднъж не се споменава документа с който започва и завършва всяка една атомна централа, където и да е по света. Названието на този документ е “Техническа Обосновка на Безопасноста” (накратко - ТОБ). И въобще има ли тази централа ТОБ или няма. Вече почти пълни две години всички представители на ЯМ не смеят и да си помислят за наего, камо ли да го назоват или покажат. Защо ли? Ами защото е много просто. Отваряш ТОБ-а, сравняваш с реално доставяното гориво и истината лъсва. Елементарно. Даже и 2+2 е по-трудна операция.

Ами това е! На някой стана ли му ясно нещо? А? На мен ми стана ясно само едно нещо и то е, че тези 180 броя страници в никакъв случай не целят установяване на факта за иситинският произход на горивото, с което се зареждат реакторите в Козлодуй, вече шеста година. Тези два скалъпени парцала целят единствено и само да прикрият този факт и да дадът възможност на руско-българската групировка ЯМ безпрепятствено да продължава да експлоатира схемата на грабежа.

След повече от 10 години на длъжност контролиращ физик, скоро след тази “успешна” командировка, лицето Иван Стоянов, много по-добре познат в Козлодуй като Картофа, скоропостижно е повишен в длъжност “Главен експерт ядрено-горивен цикъл”. Както се казва: пито-платено. Така работят в ЯМ. Получава този който заслужава. А “българският представител” е безспорно заслужил. Сега ще има повече средства за да залага в букмейкърските сайтове в интернет – непреодолима негова страст. Честито, Компир! Надявам се да се видим някой ден в съдебна зала.

Очаквайте близките седмици нови архивни единици от златният фонд на ЯМ.


Г. К.



Тагове:   мафия,


Гласувай:
1



1. qwerty1234 - Браво Котев!
06.04.2010 19:03
Това е просто гениална идея, да приемаме горивото по написаното в ТОБ... Елементарно - техническата документация на горивото е няколко пъти по-голяма като обем от съответната глава в ТОБ, ще е много по-лесно. Като резултат производителя може да спести и от персонал и от бракувана продукция :-)
цитирай
2. gikotev - Нали в приложените документи има техн. информация? И какво от това?
07.04.2010 11:25
Лйолйо-то става все по-жалък и смешен. Гъсеницата пак започна да лази и да разнася лиги, а? ТОБ-а е парфюма, а техническата документация описва растенията от които са изстискани маслата за парфюма, технологията на това изстискване, технологията на последващата обработка и съдържание и така докато стигне до крайният потребител. Ясна е работата, че като се сбърка едно растение с друго, още в началният етап на производството на парфюма, то той накрая ще вони, подобно на теб. И от километри ще е ясно че нещо не е наред. И това ще става ясно по най-лесният и достъпен начин, с помирисването на сбърканият парфюм, без да е нужно да се рови човек в техн. документация. Ето за това е и по-лесно и бързо да се установи истината, защото съответната глава от ТОБ-а ВОНИ, нали си знаеш като какво.
Обяснението не е предназначено за Гъсеницата, а за тези които той се опитва да заблуди.
цитирай
3. villasunrise - Заблуден
13.04.2010 21:41
Драги мой "приятелю"!Тъй като ме нападаш директно държа да ти отговоря!Както ти сам казваш си физик "теоретик",за разлика от мен.За твое голямо съжаление през дългогодишната ти работа в АЕЦ "Козлодуй" си виждал касета само на снимка и като шестоъгълник в работните си програми,да не говорим за материалите от които е съставена.Лично за мен е жалко ,че стигна до тук в своето падение.Относно горивото за АЕЦ"Козлодуй"- може да спиш спокойно.Лично за себе си мога да кажа,че съм си свършил съвестно работата и съм проверил много повече неща от колкото предполагаш,за което не съм получил никакви облаги,а не съм ги и търсил.Моето командироване беше определено много по - рано преди твоите "писания". При желание мога да ти разкажа как се преработва ядрено гориво,какви изотопи и в какво количество се получават след преработката му,в каква форма и обогатяване,как и от какво се прави свежо гориво,как се контролира изотопния му състав,какви са критерийте за съдържание на изотопи, и др.чужди за един "теоретик" неща.Това,че се опитваш да обидиш някого само те принизява.За тези 10г.съм си вършил работата и съм благодарен за тази възможност.Мисля ,че ти е време да посетиш специализирано лечебно заведение и да започнеш да се лекуваш!Действително ми е жал за тебе!Поздрави!
цитирай
4. gikotev - До собственика на вила "Изгрев"!
14.04.2010 10:32
За не посветените пояснявам, че това е лицето Иван Стоянов, главен герой на настоящият постинг, а също така и автор на коментар номер 3.
Здравей, дараги ми неприятелю! Стоянов, ама ти си верно доста зле, а? Какви ги дрънкаш, а? Вземи и си седни на дебелото д... и обясни на читателите кое от анализа ми на подписаните от теб псевдо документи не е вярно. А не разправяй общи приказки, за това какво си щял мен да научиш и колко ти е чиста съвеста и как не си осребрил предателството си, и т.н. и т.н. Защо не кажеш нещо за ТОБ-а? Защо никoй от твоите кукловоди не говори нищо за този основен документ, а? Аз за разлика от вас говоря единствено и само с факти. А това, че на вас истината не ви уйдисва си е ваш проблем. Както е и факт, че прякорът ти е Компир и аз самият лично съм те наричал така стотици пъти. И защо се обиди чак сега? Ако някой някъде е паднал, то това по-скоро си ти, защото падна на нивото на Фактурков (Йордан Костадинов) и Р. Овч., които също като теб ме пращат на специалист. Всъщност това и не е чудно, та нали ти ми гепна обувките (по правилно е да ги нарека трандафори), дето Фактурков ни уреди за да ни прибере разликата от 30 до 150 лева, колкото ни се полагаха за обувки. А ти толкова го беше закъсал от залъгания и инвестиции във вилата, че след като износи своят чифт взе и моите. Както казах и в края на постинга, ще се радвам да се видим само в съдебна зала.
цитирай
5. villasunrise - Разяснение за Котев
16.04.2010 20:51
Както руските,така и американските производители на СЯГ контролират съдържанието на определени изотопи,като критериите са индентични.Чрез маспектрометрия се контролират U-4,5,6,8.Съдържанието на U-2 се контролира чрез алфаспектрометрия,за целта се прави електролитична "ячейка",процеса е доста дълъг и трудоемък поради ниските концентрации на този изотоп.Съдържанието на U-6;2 e на 2 порядъка по високо при използване на регенерат.Процеса на конверсия на UF6 до UO2 за СЯГ и регенерат е различен по технология и несъвместим.От регенерат се изработват таблетки само за РБМК,които се отличават както по размер(по-голям),така и по обогатяване(по-ниско)от тези за ВВЕР.Изработването на UO2(обогатяването)зависи от UF6(за регенерат то е около 1.5 пъти по-ниско,отколкото е необходимо за ВВЕР).Контрола по производството е безупречен и експлоатациата го доказва.Надявам се да съм те светнал малко!Това беше от мен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839570
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031