Постинг
13.06.2012 16:38 -
Лозови листи за ВКУСНИ СЪРМИЧКИ
Приготвихте ли листите за зимата?
Някои вече го направиха, някои още не, все още имате шанс последните 3 - 4 листенца на върха са млади. Ще ви кажа една рецепта, знам я от няколко години и само от нея правя. Преди ги затварях в буркани със сол...ЛУДА РАБОТА.
Ето и рецептата трябват Ви:
Лозови листи и пласмасови шишета от 0.500 мл.
И ЛИСТИТЕ И ШИШЕТАТА ТРЯБВА ДА СА СУХИ!!!
Вземате 1 листо, навивате го на две, на четири, после на руло, докато стане толкова, че да влезе през гърлото на шишето. След това следващото и така докато се напълни шишето ( около 45 - 50 листа събира ). Затваряте много добре капачката и готово. Съхраняваме шишетата в маза или килер.
В шишето се запазват, като че ли са откъснати сега.
УПОТРЕБА:
Вземаме шишето, разрязваме го по средата, но не нацяло, колкото да си извадим необходимия брой листи. В малко вода леко ги попарваме, за да ги увием по лесно. Останалите листи в шишето съхраняваме в камера или фризер.
ХАЙДЕ НА ВКУСНИТЕ ЛОЗОВИ СЪРМИЧКИ !!!
Някои вече го направиха, някои още не, все още имате шанс последните 3 - 4 листенца на върха са млади. Ще ви кажа една рецепта, знам я от няколко години и само от нея правя. Преди ги затварях в буркани със сол...ЛУДА РАБОТА.
Ето и рецептата трябват Ви:
Лозови листи и пласмасови шишета от 0.500 мл.
И ЛИСТИТЕ И ШИШЕТАТА ТРЯБВА ДА СА СУХИ!!!
Вземате 1 листо, навивате го на две, на четири, после на руло, докато стане толкова, че да влезе през гърлото на шишето. След това следващото и така докато се напълни шишето ( около 45 - 50 листа събира ). Затваряте много добре капачката и готово. Съхраняваме шишетата в маза или килер.
В шишето се запазват, като че ли са откъснати сега.
УПОТРЕБА:
Вземаме шишето, разрязваме го по средата, но не нацяло, колкото да си извадим необходимия брой листи. В малко вода леко ги попарваме, за да ги увием по лесно. Останалите листи в шишето съхраняваме в камера или фризер.
ХАЙДЕ НА ВКУСНИТЕ ЛОЗОВИ СЪРМИЧКИ !!!
Вълнообразно
Христина Панджаридис: никакви обиколки и...
Това ли е хуно-българската писменост от ...
„Анонимен Равенски космограф” – късен ва...
Това ли е хуно-българската писменост от ...
„Анонимен Равенски космограф” – късен ва...
Мисля си, че вашата рецепта не е много здравословна, поради това, че слагате листата в пластмасова бутилка. Вижте моята рецепта, която мисля е по- добра, лесна и достъпна.
цитирайТози вариант не го знаех, но аз бих сложила копър.
Относно пласмасовата бутилка, трябва и тя и листите да са сухи, за да не се получава някаква реакция между тях. Иначе по магазините, доста неща са в пласмасови бутилки, ама ги ползваме щем, нещем...Това е дълга тема...
МЕРСИ за коментара
цитирайОтносно пласмасовата бутилка, трябва и тя и листите да са сухи, за да не се получава някаква реакция между тях. Иначе по магазините, доста неща са в пласмасови бутилки, ама ги ползваме щем, нещем...Това е дълга тема...
МЕРСИ за коментара
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 195
Блогрол
1. ПОЛЕЗНО И ПРИЯТНО - МОЯТ САЙТ
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН