Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2020 20:52 - Освен народа, Бойко предал и СИК: Писал доноси срещу Пашата, Маргините и Маджо (ДОКУМЕНТ)
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image ДНЕСМНЕНИЯ Освен народа, Бойко предал и СИК: Писал доноси срещу Пашата, Маргините и Маджо (ДОКУМЕНТ) imageОт Admin на 03.08.2020

Бойко Борисов предаде България в ръцете на мафията и корупцията, затова народът вече три седмици е по площадите с искания за незабавна оставка. Настоящият премиер, освен избирателите си, обаче е предал и своите хора от силовата групировка СИК, разкри Narod.bg.

Оказа се, че Борисов е давал писмени показания срещу „добре облечени бизнесмени” от СИК като Красимир и Николай Маринови – братя Маргини, Милчо Бонев – Бай Миле, Стоил Славов – Телето, Младен Михалев – Маджо и Румен Николов – Пашата.

Доносите са от периода 1996-1998 г.  и се пазят и до днес, заведени в кориците на разработки в бившата служба ЦСБОП, която е правоприемник на НСБОП, а години по-късно и сменят името на ГДБОП.

Информацията потвърдиха преди време пред „Уикенд” екс служители на службите за сигурност, които са били преки свидетели на случващото се през онези години.

Сведенията, които е давал Борисов за СИК, са били от периода, в който сегашният лидер на ГЕРБ се изживяваше като силовак и собственик на охранителна фирма „Ипон”, която беше в орбитата на известната мафиотска организация. Бивши ченгета описват Борисов като един от най-дейните агенти на престъпния свят, които са работили за МВР.

Преди няколко години гръмна скандал, след като в интернет изтекоха документи, които по категоричен начин показват, че Бойко Борисов е бил агент на службите.

imageДокументът, който потвърждава, че Бойко Борисов е вербуван за агент, за да „пее“ срещу своите от СИК

На 9 декември 1996 г. Борисов е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор и му е даден псевдонима „Буда”. Мотивът за вербовката е, че контактувал с оперативно интересни лица. Според водещия офицер „кандидатът Борисов имал качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник”, пише черно на бяло в документите.

С други думи, Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е картонче и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник. Трима са били служителите на ЦСБОП които са работили пряко с тогавашният собственик на фирма „Ипон”. Това са Младен Георгиев по известен с прякора си Малкия Маджо, Спас Спасов и още едно ченге с инициали Р.Д с прякор Джуджето.

Година и половина преди да бъде вербуван Борисов, в края на март 1995 г., антимафиоти от ЦСБОП пратени от София удрят фабрика за незаконно производство на цигари в бургаския квартал „Крайморие”, собственост на фирма „Тео Интернационал“.  Акционери в дружеството са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов – Пашата, Ангел Бончев  и други „оперативно интересни“ лица. На 25 март 1995 е започнато досъдебно производство срещу фирмата, но делото е смачкано с помощта на шефа на полицията в Бургас, който е и близък приятел на Бойко Борисов. 

Срещу „Тео  интернационал” имало разработка, че произвежда фалшиви цигари. Тютюнът за тях пристигал от завод в Стара Загора, а в Бургас се правили марки като „Арда” „Кентон”, „Мелник”, както и партиди с фалшиво „Марлборо”.

Стоката се пласирала без бандерол на вътрешния пазар и се изнасяла в бившите руски републики. 

Narod.bg вече писа, че ден след акцията на антимафиотите в Бургас е имало и такава в София. Тогава служители на ЦСБОП и барети атакуват паркинг в квартал „Дружба” където е имало камиони пълни с цигари. Информацията за тях идва по оперативен път от агент. Цигарите са намерени, но без собственика им. Малко по-късно става ясно, че Бойко Борисов също е бил на паркинга в „Дружба”, но се е бил скрил под един от камионите. Години по-късно когато става главен секретар на МВР уволнява всички участници в акцията срещу него.

Ченгетата, които през 1996 г. са вербували Бойко Борисов са работили в направление „Вътрешен терор” в ЦСБОП. Основният вербовчик Младен Георгиев 3 години по-късно е махнат от службата и започва работа в „Ипон”. След като Борисов се връща триумфално в МВР, го назначава отново в системата, а когато става премиеру го прави и главен секретар на ДАНС. 

Другия ключов полицай Спас Спасов също е освободен от ЦСБОП през 1998 г. от тогавашния директор Кирил Радев. Причината- подпомагане на групировките и теч на информация от службата към тях.

От март 2000 г. Спасов е в управата на фирма свързвана с Алексей Петров – „Спартак Секюрити”.  Съсобственик във фирмата в периода 2007-2009 г. е бил Антон Петров – Хамстера, считан за дясната ръка на Трактора. От 2005 г. Спасов е и в управителния съвет на „Спартак Интер Холдинг” – С.И.Х., където мажоритарен акционер е „Лев Корпорация”. Спасов умира по изключително мистериозен начин в края на 2012 г. 

За третият служител на МВР пряк очевидец на доносите на Бойко Борисов с прякор Джужето се знае най-малко. Остава на работа в специализираната служба до 2004 г. в отдел „Терор”  И той като предишните си двама колеги обаче е уволнен,  пак заради теч на информация към престъпния свят. Братът на Р.Д.- Джуджето е бил шеф на дирекция в МВР.

Самият Бойко Борисов призна автентичността на появилата се в началото на 2013 г. документи по вербуването му в ЦСБОП, като коментира обаче, че никога не е правил нещо нередно, нито пък е писал доноси. Службите имали интерес към особата му защото бил охрана на Тодор Живков, твърдеше самия той. Защо направление „Вътрешен терор”, което се занимава с организирани престъпни групи и борба с контрабандата ще има интерес към Тодор Живков и това кой го пази не стана ясно от думите на Борисов.

Източници, които през 1996 г. са работили в службата за борба с организираната престъпност, обаче разкриват съвсем различна карта.

Борисов е бил един от най-ценните агенти на направление „Вътрешен терор”. Имало десетки писани от него справки за лица от най-близкото му обкръжение. В списъкът от имена са били все топ фигури от българската мафия като Красимир и Николай Маринови-Братя Маргини, Милчо Бонев-Бай Миле, Стоил Славов-Телето, Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата. Освен каймака на СИК, Бойко активно е топил и хора от ВИС, дори Иво Карамански – Императора.

„Копие на тези документи има и до ден днешен. Ако излязат на бял свят, Борисов ще бере голям срам. Той подробно разказваше всичко за тези хора, въпреки, че беше ежедневно с тях. Бойко беше много нахъсан да работи за службите и почти всеки ден идваше в ЦСБОП. 

Гледаше си своя интерес и беше готов да прецака и най-близките си партньор, само и само той да няма проблеми с МВР. Никой от нас по това време дори и не подозираше, че доносника ще се издигне до ниво главен секретар на силовото министерство, камо ли пък до премиер на България”, разкри пред „Уикенд” бивш полицай.

Според информация на вестника още през 2001 г. в първите си работни дни като главен секретар на МВР Бойко Борисов е направил опит да бъде унищожено всичко по папката „Буда” и най-вече написаните от него неща.

Документите обаче са били преснимани 2 години по-рано, като копията се пазели от няколко човека в чужбина. С тях разполагал и колегата на Младен Георгиев и покойния Спас Спасов антимафиот с прякор Джуджето.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745533
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031