Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2020 07:27 - ВРЕМЕ ЗА ИЗМИТАНЕ
Автор: krumov Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   В зрелищна акция на 7 юли, излъчена директно в социалните мрежи и проследена от хиляди зрители, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, членът на коалицията Иво Мирчев и общинският съветник на коалицията в Бургас Димитър Йорданов демонстрираха нагледно какво се случва при опит на граждани да приближат т. нар. лятна резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на нос Чукалята в парка "Росенец", южно от Бургас. Където офицери от националната служба за охрана (НСО) на работа по къси гащи избутваха във водата дошлите с лодка откъм морето граждани, докато донесеното от гражданите българско знаме се търкаляше из камънака като самарското на Шипка – ту падаше, ту някой го изправяше, докато в края на клипа един охранител го захвърли в храстите.

  А нищо чудно след време този байряк да попадне в музея, защото репортажът на Христо Иванов се оказа много по-важен, точен и смислен от всичките политически акции, с които управляващи и опозиция зиме ни топлят, а лете – разхлаждат. Така се прави – с ходене и показване зулумите на управляващата мафия. Питате се къде са при това освобождаване на българска територия патрЕотите? Тия майкопродавци ще ги намерите там, където има кьор-софра. Откъдето, понапити и понаядени, да се дръвчат не на Доган или Ердоган, а на Осман паша. Щото са сдушени с главната организирана престъпна група ГЕРБ, а па тя с ДПС, благодарение на която дружба много (да не кажем всички) държавни служби на територията станаха за закриване. На първо място НСО и ГД БОП, които, вместо да поддържат реда в държавата, така регулират хаоса, че да не смущават управленското плюскане. Станали са, както отбеляза адвокат Татяна Дончева, "служби на гангстерите, които са завладели българската държава – в едната са поръчкови убийци, в другата – наркотрафиканти".

   И това не е от вчера. "Часове преди да бъда уволнен (на 26.06.2007 – бел на а.), в НСО се проведе едно заседание на всички от националната служба за охрана (НСО) – обяснява с днешна дата бившият полковник от НСО Николай Марков. – Аз станах и казах, че всички тези над 100 човека, които присъстват, са участници в организираната престъпност. Въобще не става въпрос само за убийства. Такива групи има много и не са от 2019 година, както казва главният прокурор, чиито брат също беше парашутиран в НСО. Повечето от генералите, които бяха произведени по това време, Първанов беше президент, участват в такива групи. Повечето от организираните престъпници се охраняват от НСО официално. Това не е един служител, това са групи и те така си функционират от 30 години." 

   Апропо, преди десетина години милиционерите от ГЕРБ ни налазиха като африкански скакалци уж да ни отърват от злото. Понеже го познавали. За борба с корупцията и другата престъпност по високите етажи на властта преди девет години бяха създадени и специализираните съд и прокуратура. И като почна оная борба с корупцията: цацаратура, терасатура, гешефтура – всичките се хвърлиха да разследват не, ами да бранят корумпираните управляващи. Почвайки от банките и стигайки до нощните им шкафчета. При което, колкото и да си пъзлив мухльо, не е трудно да се досетиш, че корумпиран извън властта не може да има. Корумпиращ – да, корумпиран обаче – абсурд. Всичките корумпирани са властимеющи – нали властта си продават. В каквато връзка  "това, за което Гешев вика Борисов на разпит, е смешно и несъставомерно – обяснява Татяна Дончева. – Той не вижда снимките с пачки евро, които може и да са направени от жена, но са със съдействието на партньорските служби. Гешев прави всичко това, за да уронва престижа на Радев, да внушава, че "всички са маскари" и че това, което става между правителство и бизнес, става и в президентството".

   Специализираното правосъдие е шпицкомандата на главния прокурор, той пък – аватарът на Буда. С които инструменти се рекетира бизнеса, а на каишка се държи цялата и без друго лъжлива, крадлива и престъпна политическа класа. За да се стигне до поголовната практика народни (включително мажоритарни) избраници да плонжират пред патрона на Каскета. Уж от лоялност или (пази Боже!) на ползу роду, а в действителност от страх да не ги завъртят държавните средства за терор (пардон, за контрол) – всичките подчинени дори не на партията и правителството, а на главната управляваща Мутра, чийто сопаджийски елит всъщност е въпросното специализирано (извънредно, революционно, болшевишко) правосъдие. Отделен проблем е практиката корупцията да се узаконява чрез закони, които не отговарят на конституцията, на действащи международни конвенции, харти и т. н., които сме подписали, както и на основни принципи на правото.

   В България законите умишлено се пишат неясно. За да подлежат на тълкуване, което създава условия за изнудване или облагодетелстване като при законите за НСО, хазарта, здравето, социалните услуги и т. н. В резултат на което е естествено осем от десет българи (78 %) да смятат, че единственият начин да успееш с бизнес в България е, ако имаш връзки с политици. И също толкова са убедени, че корупцията вече е част от бизнес културата в страната. Най-тревожното обаче е, че здравеопазването е посочено като втория по масово искане и даване на подкупи сектор след полицията и митниците. Това показват резултати от специално проучване на "Евробарометър" за възприятието за корупция и сблъскването с нея във всекидневието, проведено в края на миналата година и публикувано на 10 юни.

   България отново е най-корумпираната страна в ЕС, показва и тазгодишният Индекс за възприемане на корупцията на "Трансперънси интернешънъл". Ние сме на 74-то място, заедно с Ямайка и Тунис –  последни в Европейския съюз, изоставайки дори от страни като Унгария и Полша, срещу които тече процедура за нарушаване на върховенството на закона. "Допуска се корупция в мащаби, които изпразват от съдържание демократичната държава", заключава преподавателят по европейско право в СУ Христо Христев.

   В същото време лакомията увлича, а нейното задоволяване води до натягане и неизбежно изронване на резбите на гайките и дори скъсване на болтовете, чрез които бандитите законно и незаконно усвояват бюджети, бизнеси, рушвети от едри, средни и дребни бизнесмени, прогонвайки за капак в чужбина или направо изпращайки в небитието всички работещи за Бог да прости българи. На всяко действие има и противодействие, като най-противодействащият на територията революционен метод е т. нар. "клин клин избива". Всяка империя (мафия) от едната страна расте, но от другата се разяжда. Така ще приключи и настоящата – скоро, за някои фатално. С това се обяснява затишието пред буря, в което сме заседнали. И в което чакаме фон дер Лайен или Херо Мустафа да натръшкат сюриите бандюги от ГЕРБ и да ни освободят от управляващата организирана престъпна група?! Ама така няма да стане.

   В интерес на истината, в навечерието на националния си празник американското посолство се активира по темата за борбата с корупцията в България. Това бе под формата на среща между посланичката Мустафа и Бойко Станкушев – изпълнителен директор на неправителствената организация "Антикорупционен фонд", и д-р Атанас Славов – старши правен експерт във Фонда. Официалната информация за срещата бе маркирана във фейсбук с пожелателния хаштаг #ЗаедноЗаПочтеност.

   Теоретичен преглед на съвременните корупционни тенденции направи в "Икономически живот" създателят на Института за пазарна икономика Красен Станчев. Според когото, "от икономическо гледище корупцията е умишлено нарушаване на принципа на конкуренцията между несвързани лица, в интерес на самия себе си или в полза на свързани лица". От друга страна, "хората често хем мразят корупцията, хем искат повече от "държавата", защото искат повече легитимно насилие, регулиране, лицензии, разрешителни, по-високи данъци, субсидии (държавни инвестиции) и големи правителствени и междуправителствени разходи."

   В същото време, "за да докажат, че не обичат да ги корумпират, избраниците на народа, именно за да отговорят на неговите въжделения, са почти длъжни, но освен това и им е изгодно, да криминализират корумпирането им от лица, които зависят от тях", казва Станчев. Особено изгодно, бихме казали – нещо, което всуе повтаряме години наред: че за да премахнем тази изгода за управляващите, трябва да декриминализираме даването на подкуп. Въпрос, по който всички политици удобно мълчат 30 години. Защото с този параграф 22 тотално запушват решаването на проблема.  И така нямаме никакви съмнения в убеждението си, че всичките ни партии са от коалицията на корумпетата.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krumov
Категория: Политика
Прочетен: 268096
Постинги: 137
Коментари: 83
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031