Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2020 20:09 - ТАТАРИ И ЧУВАШИ СИ РАЗМЕНЯТ ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ, ЧЕ СЕ ПРЕСТРУВАТ НА БЪЛГАРИ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТАТАРИ И ЧУВАШИ СИ РАЗМЕНЯТ ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ, ЧЕ СЕ ПРЕСТРУВАТ НА БЪЛГАРИ Автор: shtaparov
ТАТАРИ И ЧУВАШИ СИ РАЗМЕНЯТ ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ, ЧЕ СЕ ПРЕСТРУВАТ НА БЪЛГАРИ


   В Русия се заформя остър спор между чуваши и татари кои от тях са истински Българи и кои се преструват на такива. В него често валят обвинения,че едните (респ.другите) са измамници,които се преструват на Българи а всъщност не са. Татарите обвиняват чувашите че са мошеници,които се преструват на Българи без да са такива,а чувашите им отвръщат със същото. И едните и другите привеждат безброй "доводи" в своя защита,с които претендират че "доказват" Българския си корен от което следва,че техните противници са фалшивци и измамници.

  Това е добре представено в книгата "Глубокие этнические корни тюркских народов" на Мирфатъх Закиев (2011 г., https://books.google.es/books?id=8rniDQAAQ
BAJ&pg=PA99&lpg=PA99&dq=%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80+%D0%B1%D
1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80&source=bl&ots=eYHL7GaMO2&sig=ACfU3U
0jbm_Z_XnicyaJo2u5if-nE62XjA&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiZ-POY--rmAhWE3OAKH
Tw8Bp04ChDoATAJegQICBAB&fbclid=IwAR37FeluDryyulYa29H24lt931P8MekqvIOZs8
9FGZRf3bFpioAoRkIE0TI#v=onepage&q=%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%
20%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80&f=true
).

                                   image

  Тези караници ясно говорят,че "Булгарството" на чуваши и татари е спорно и недоказуемо,което е намекнато и в книгата:

image

  Мирфатъх Закиев сигнализира че чувашите си измислят Българско минало, преименувайки татарските надписи на "Булгарски":

image  Ето и други подобни примери:

image

  Татарският автор показва как чувашки мошеник лъже,че тюркските надписи в Татарстан били Български и им измисля нови датировки за да изкара,че са правени преди идването на татарите:

image

  Тези измами пораждат големи противоречия между различни тюрколози за хипотетичния "Български" произход на чуваши и татари (Татар-Булгар,стр.45 и стр. 46):


image

  Продължение на същото:

image

  Русия явно харесва спора между чуваши и татари,понеже праща различни лица да подкокоросват ту едните,ту другите (виж https://books.google.es/books?id=8rniDQAAQ
BAJ&pg=PA99&lpg=PA99&dq=%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80+%D0%B1%
D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80&source=bl&ots=eYHL7GaMO2&sig=ACfU3
U0jbm_Z_XnicyaJo2u5if-nE62XjA&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiZ-POY--rmAhWE3OAK
HTw8Bp04ChDoATAJegQICBAB&fbclid=IwAR37FeluDryyulYa29H24lt931P8MekqvIOZs8
9FGZRf3bFpioAoRkIE0TI#v=onepage&q=%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%
20%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80&f=true
). Тя създава край Волга различни "научни течения",които противопоставят чувашките мнения на татарските и умишлено разделят татарското обществено мнение по тези спорни въпроси:

image

  Българи- не се чудете,ако видите руснаци да скарват татари и чуваши за това кои са истински "Булгари" и кои- фалшиви:

image

  Татаринът Ваисов оглавил движение за избавление на "Булгарите" от руски гнет но вместо да го пратят в Гулаг,съветските власти го направили академик и пратили на чувашите свой човек който да "докаже",че те са истинските "Булгари":

image

 Татарският автор на цитираната книга клевети руския мисионер Ильминский който си измислял,че Българите са говорели чувашки:

image

  Русия обича да прави татарите и чувашите на Българи и така да ги скарва,което е обяснимо от нейната гледна точка. Затова тя упорито нарича татаро-чувашките надписи,появили се около Волга след татарското нашествие през XIII в. "Булгарска епиграфика":

image

  Царски цензори умишлено разпалвали спора между чуваши и татари по Булгарската тема,за да не им позволят да образуват общ фронт срещу Русия:

image

  Татарският автор се възмущава от един руснак,който преправял няколкото известни Волжко-Български думи по няколко пъти за да изкара,че езикът на Волжките Българи бил чувашки:

image

  Руски спекуланти обичат да прекръщават татарските надписи на "Булгарски" (стр.52):

image

  Прехваленият у нас "учен" Николай Ашмарин често измислял различни глупости за Българи,чуваши и татари:

image

  Татаринът Закиев обвинява последователите на Ашмарин в големи "научни" прегрешения. Той разобличава лъжите им и показва как те измислят че в татарските надписи,наричани от тюрколозите "Волжко-Български" било имало чувашки думи:

image

  Настройването на чуваши срещу татари е обясним ход на вътрешната руска политика,която иска да предпази Русия от дезинтеграция и инструктира местните "учени" как да заблуждават народа си:

image
 
  Всичко това щеше да е твърде забавно и смешно,ако не беше на нашия гръб.  То обаче Е от което следва,че България трябва да се предпази от зловредните внушения по наш адрес,пристигащи от бреговете на Волга. Това може да стане като се вгледаме отблизо в нещата,които ни се представят за "чиста монета". Един поглед върху средновековните татарски надписи край Волга,обявени за "Булгарски" показва,че те са два стила: първи и втори. Надписите от първия стил се откриват само в татарски некрополи,разположени около татарски селища. Най-стария от тях е от 1244 г. което говори,че те се появяват след разбиването на Волжка България от татарите:
    image

  В текста на Закиев за най-ранен надгробен Волжко-"Български" надпис наистина е споменат един такъв,датиран в 1173 г. Точно той обаче изчезнал така безследно,както "оригиналите" на Джагфар тарихи" и се превърнал в химера,която днес всеки може да ползва,за да "доказва" "тюркизма" на Българите,без да срещне какъвто и да е отпор! Тук обаче авторитетно ще заявя следното: въпросният надпис е "изчезнал" по простата причина,че е погрешно датиран! Това е единственият изчезнал Волжко-"Български" надпис: няма друг подобен случай което говори,че неговото "изчезване" е станало преднамерено,за да се прикрие погрешното му датиране и Волжките Българи да бъдат потурчвани безпроблемно!

 
В горния текст това е намекнато с израза,че до появата на въпросния надпис било невъзможно да се разшифроват датировките на част от тези надписи,а това означава следното:

  Никой не може да гарантира,че "изчезналият" надгробен надпис е правилно датиран от хората,които не са можели да разчетат датите на половината запазени надписи!

 
В този казус и друго прави впечатление. Най-ранен надпис от първия стил,ако изключим изчезналия е от 1244 г. Така се появява необясним хиатус от 71 години между първия и втория надпис,след което вече няма никакви хиатуси. Ако това бе вярно,щеше да означава следното: "тюрко"-Българите край Волга направили за опит един надпис в 1173 г.,обаче не го харесали и над 70 години не го повторили нито веднъж! Веднага след идването на татарите обаче те така необяснимо се "влюбили" в изчезналия надпис,че почнали да го имитират в огромен размер а тяхната култура,вместо да западне под ударите на чуждите завоеватели,изведнъж започнала да процъфтява!

  Фактът,че такива надписи се откриват около татарски селища а не около Български не означава нищо за мошениците,решили да лъжат народа ни с тези татарски текстове. Тук истината е една: най-старият Волжко-"Български" надпис с неоспоримо доказана датировка е от 1244 г.,а онзи от "1173 г." (по егира ~ 568 г.) е с погрешно датиране и точно затова е "изчезнал" само той!

  Надписите от втория стил се откриват на същите татарски а не Български селища,на които са онези от първия. Най-ранния Волжко-"Български",т.е. татарски надпис е от 1281 г. (по егира ~ 679 г.) и надписите от двата стила "съжителстват" съвместно до 1361 г.,след което изчезват безследно.
     image

  Проблемните "Булгарски" (татарски!) надписи изчезват безследно през 1361 г. в резултат на междутатарска гражданска война:

    image


    Чувашката версия за тези надписи,подкрепяна от политиците е доста по-различна от татарската (кликни за да увеличиш):

    image

  Версията на Закиев обаче е далеч по-издържана в научно отношение и доказва къде "чувашката" версия греши- нещо,което чувашите не са успели да направят за татарската версия което би трябвало да значи,че те нямат контрааргументи,с които да защитят своите лъжи.

 
Както показва татаринът Закиев,езикът на тези надписи е обичаен тюрко-татарски,понякога с единични чувашки примеси и единствените им аналози в ислямския свят се намират в Дагестан,където по това време не е имало никакви Българи. В стотиците Волжко-"Български" надписи няма нито една Българска дума от което следва,че татаро-чувашките твърдения за връзка с древните Българи са балони пълни с цинични лъжи и заблуди,които вършат работа на неграмотните туркомански пишман-учени но никаква: на истинските учени,пред които не минава номерът с "изчезнали" възлови доказателства,заменени от свободните съчинителства на този или онзи дилетант!

  Единствената следа от Българи,която се забелязва в надписите от Волжка "България" са няколкото фамилни имена "Ал Булгари" (= Български) и Ас Суари ((~ Суварски) в паметниците от втори стил. Татарската фамилия "Суварски" може да е предтеча на руския род Суворови,но не може да е доказателство за Български произход- Суварите на много места са цитирани като отделно от Българите племе,а в днешно време напълно са изчезнали от Волго-Камието така,както от там са изчезнали и Българите. Затова днес вече няма кой да докаже,че Суварите не са Севери ако не и Серви (Сърби),а зад гърба на изчезнал народ всеки мошеник-спекулант може да му лепне етикета "тюркски" без да има грижа,че някой ще го осъди за лъжата.

    image

  Същото се отнася за фамилията Ал Булгари: тя се споменава тук-таме инцидентно и не като лично или бащино,а като прадядово и дори пра-прадядово име. От наличния пример става ясно,че името на погребаната в 1311 г. жена е ФАТИМА-ЕЛЧИ,ДЪЩЕРЯ НА АЮП СИН НА МЕЧКЕ,КОЙТО Е СИН НА ЮСУФ АЛ БОЛДЖАРИ (~ БЪЛГАРСКИ),от което стават ясни следните няколко неща:

1. Бащата на Фатима се казвал Аюп.
2. Дядото на Фатима се казвал Мечке.
3. Прадядо й се наричал Юсуф Български (= потомък на Българи). От името му следва че той не е Българин,а някой от дедите му (бащата или дядото) е бил Българин. Това обаче ще е вярно,ако фамилията Ал Болджари означава БЪЛГАРСКИ а не нещо друго,понеже тюрколозите край Волга постоянно ни внушават,че тамошните Българи са се наричали БУЛГАРИ а не БОЛДЖАРИ.

 
Фамилията впрочем не прави надписите Български нито превръща хората в Българи- напротив,тя създава впечатление,че Българите в тази земя отдавна са изчезнали и от тях са останали само бегли отломки така,както фамилията БУЛГАРИ в Италия и рода БОЛГЕР в Ирландия отдавна не са Български. Това обаче не пречи на изтрещялата историческа фантастика да си въобразява,че татарите във Волго-Камието са по-чисти Българи от нас,а турците имат повече права над България от Българите!

  Бегло сравнение между цифрите на Волго-Камските народи и онези "цифри",които исторически фантасти приписват на Българския календар още веднъж показва колко голяма е разликата между тях и нас:
    image

  Караниците между чуваши и татари за Българското минало обаче доказват,че тези хора не са съгласували добре лъжите си и всеки се оплита в своите измами,а опонентът му го разобличава така,както йезуит разобличава еретик! "Булгарството",което си приписват новите народи край Волга е изгодно за тях,понеже им помага да избягат от татарското си минало,от което се срамуват:image
    image
    
  Закиев в крайна сметка е изплюл камъчето: много татари в Русия не искат да са татари,понеже хората на изток и на запад ги ругаят заради варварския им произход (кликни върху изображението,за да го увеличиш):
       image
  
  По тази причина се наложило доста от тях да крият татарския си произход и да се представят за някакъв друг,по-цивилизован народ. Те обаче не могат да скрият,че нямат нищо общо с нас: милиони Българи в Русия и Украйна са оцелели до днес и макар да са доста по-малко от това,което са били в миналото,те и днес говорят нашия Български език и мразят турко-татарските езици така,както ги ненавиждаме ние! Наши тукашни очевидци (И.Н., В.П. и пр.),които са ходили там в различно време и са ги видели лично споделят следните забележителни неща:

1. Българите в Русия и Украйна не живеят във Волго-Камието,а по долните течения на Волга, Кубан, Дон, Днестър и Днепър.
2. Истинските Българи в Южна Русия наричат "Булгарите" на Ваисов и Нурутдинов НОВИ БЪЛГАРИ за да подчертаят,че истинските Българи сме ние,а не татарите и чувашите!
3. Българите в Южна Русия често ползват членувани езикови форми и говорят на нашия Български макар и диалектен- не на чувашки,башкирски или татарски! От това става ясно,че те не са живели във Волжка България и не се е налагало да сменят езика си с тюркски.
4. Българите в Южна Русия не са преселници от Балканите и винаги са живели там!
5. Те ВИНАГИ се наричат Българи и НИКОГА не се назовават "татари", "башкири" или "чуваши" за които твърдят,че са късни нашественици в земите им.
6. Процесите на русификация сред тези Българи обаче напредват,понене нямат никаква помощ от Родината. Още в 1857 г. наши книжовници с горест съобщават,че много Волжки Българи са се порусили (превърнали в руснаци),а не в татари и чуваши!

    image
         image

  Това говори,че нашите историци и политици трябва да гледат с подозрение на всички "Булгари",които пристигат от Татарстан и Чувашия и решително да разграничават онеправданите СТАРИ БЪЛГАРИ,живеещи между Самара и Черно море от привилегированите нови "Булгари",които живеят при Волга и Кама!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810713
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930