Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2018 12:50 - БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е КАТО БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД – ДАВА СЕ САМО НА ТОЗИ,КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДКУПЕН
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 2496 Коментари: 8 Гласове:
23

Последна промяна: 22.10.2018 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е КАТО БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД – ДАВА СЕ САМО НА ТОЗИ,КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДКУПЕН


   Безплатното образование,с което непрекъснато спекулират комуносоциалистите е мираж,създаден за будалкане на хората. Какво е "безплатното" здравеопазване?  Това е да накараш лекари и мед.сестри да се съгласят да ти работят без пари. Същото ще направиш,ако накараш миньорите да копаят въглища без пари а строителите- да зидат и измазват къщите без пари. Същото ще стане,ако накараш пенсионерите да си карат старините без пенсия а продавачите в магазина- да ти продават своите стоки без пари,срещу едно голямо "БЛАГОДАРЯ"!

  Значи тук говорим за една голяма неправда,която група насилници извършват срещу някаква част от населението в интерес на друга част от населението. Народът не е вчерашен и знае,че работата без пари е ангариен труд,характерен за турското робство. Той по принцип не е съгласен с такива неправди но червените насилници,за които става реч искат да го подкупят с "чужда пита" т.е.- да бръкнат в чужди джобове (не в своите собствени разбира се!),за да финансират политичерските си авантюри.

  "Безплатното здравеопазване" и "безплатното образование" на комуносоциалистите са вид текезесарска практика напълно идентична с онази,която разори и съсипа селата на България,само че прехвърлена на гърба на лекарите и учителите. Тази практика е най-сигурния път към разорението на нашата медицина и масовото бягство на над 50% от Българския медицински персонал към Западна Европа показа какви са последиците от нея.

  За да даде на хората "безплатно" здравеопазване респ.образование,властта трябва да намери пари с които да плати разноските,без да бърка в джоба на народа. А разноски винаги има: най-малък проблем е това,че никой не иска да работи без да получава заплата. Модерната медицинска апаратура например е скъпа и за нея не се плаща с набързо събрани в гората шишарки- за нея е нужна твърда валута. Твърдата валута не расте по дворовете и градинките а се внася от чужбина и за да я получиш,трябва да си се потрудил. Скъпата медицинска апаратура не работи без ток а зимно време болниците не може да спрат работа заради липса на отопление- значи са нужни пари поне за електроенергия.
                     image
  Сега нека си представим че тези,които се трудят за да докарат на България твърда валута са решили да изпълняват идеите на комунизма и да работят на чужденците без пари. Тогава цял свят ще ни се присмее а в страната няма да влезе нито един цент от чужбина,което е най-сигурния път към пълното опразване на магазините до най-последния рафт и разорението не просто на държавата,а на целия народ. Работата без пари е атавистичен остатък от турското робство срещу който народът ни активно се е борил,понеже докарва хората до гладна смърт и канибализъм- значи тя е невъзможна и не трябва да я включваме в сметките.

  Какво им остава на властите тогава? За да намерят пари за заплати и апаратура,те трябва да опразнят някой сейф или да бръкнат в нечий джоб. Червените са решили ефикасно проблема- бъркаш в джоба на тези които изкарват и раздаваш на онези,които не изкарват. До къде води това обаче,народът вече го видя- то води до пълен отказ на способните хора да работят за тая държава,която им пребърква джобовете и до масово бягство на нашата младеж към Западна Европа,където държавите не се отнасят така унизително със своите хора. Значи този подход за осигуряване на безплатно здравеопазване не е полезно решение а напротив- изключително вредно е и води до опразване на България от Българи!

  Какво й остава на "социалната" държава тогава,за да намери безплатни пари за "безплатно" здравеопазване и образование? Остава й да се заеме с наркотрафик,незаконна търговия с оръжие и масово конфискуване имуществото на определени групи от населението под предлог,че са врагове на народа. Има и друг вариант разбира се- да почне по примера на римляните да обира чужди народи,за да плаща разноските на своя. Това обаче червените не смеят дори да го помислят,понеже ще доведе до бързото им падане от власт и до освобождението на поробения от тях народ,както и до тяхното незабавно унищожение. Единствения изход който й остава е да краде тихомълком своето собствено население,докато има какво да се краде. Свърши ли обаче келепира,идва краят на "безплатните" авантюри и властта трябва спешно да се сдаде на някой като Бойко,който да опере пешкира и да събере всички негативи,които ще породи опитът за оздравяване на съсипаната икономика.

  Затова червената държава фалира няколко пъти през периода 1945-2014 г.,но в началото запълваше бюджетните дупки със стари резерви като пенсионния фонд на Царство България,събиран от народа в течение на над 65 години. Със същата идея бяха изклани стадата на хората,останали от царско време и бе конфискуван всеки вид успешен бизнес,който можеше да се развива у нас. От тази тлъста далавера се възползваха и "братушките"- 90% от получените средства винаги ги взимаха те,за да поддържат едвам кретащата си икономика и да запълват дупките в своя бюджет,отворени пак по същата причина. Над 80% от 150-те милиарда например,които "Партията" завлече от народа по времето на Жан Виденов са били дадени за възстановяването на Съветския съюз и спасяването на Русия от разпада,който я бе обхванал по вина на комунизма.

image
  Затова "безплатното" здравеопазване и образование е като безплатния обяд- дава се само на този,който трябва да бъде подкупен за да те поддържа но се дава до време. То не може да продължи вечно,понеже фалира всяка засегната икономика и вкарва в мизерия всеки народ,на чийто гръб се приложи. Значи всеки който вярва,че "безплатни" дейности от подобен масов мащаб са възможни е наивник,неграмотник или мошеник а ако все пак държи да приложи тази система по време на своето управление,трябва да я финансира с пари от своя си джоб а не да бърка в общата каца и да раздава субсидии според своите капризи и приятелства.

  Накрая все пак е логично да се запитаме- защо точно здравеопазването трябва да е безплатно,а не токът и сиренето? Защо да не е безплатен строежът на нови жилища например,пътуванията в чужбина или хлябът на всеки Българин? Отговорът е прост: защото "Партията" иска да лови маймуни с трици- не тигри с пържоли,а маймуните винаги са били по-лесни за ловуване от тигрите!



Гласувай:
23


Вълнообразно


1. dalida - БСП - водач на протеста на майките с милион желания!
23.10.2018 10:05
Партията на социалистите искат много неща, но ако са на власт - няма откъде да ги дадът! Обещанията им от трибуната на НС са фалшиви изпълнени с пропагандна политика - политиката на ТКЗС-партийни олигарси, които нямат наяждане докато са живи - ще крещат по улиците и ще използват наивните си протежета - майки с болни деца и ни правят на маймуни за сетен път. В демократичните държави има закони, които забраняват протести с политически нагласи! Време е и у нас така да направят. Протестите да обслужват само СОЦИАЛНИ ИНТЕРЕСИ.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
23.10.2018 12:56
Безплатното струва винаги най-скъпо. То струва душата на онзи, който го е приел.
цитирай
3. get - "Безплатното" здравно ...
23.10.2018 14:48
"Безплатното" здравно осигуряване е ... каца без дъно - първо!
Второ: всеки бъркащ в кацата - задължително има защо да си "оближе пръстите"!
Трето: такъв един ПОДХОД при решаване здравните проблеми на населението - е по системата "болен здрав носи";
Четвърто: ... без-адресното(от аноними) разпореждане с БОЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ - първо е СОЦИАЛИЗЪМ ... а от там демагогия и ПОПУЛИЗЪМ - така ПРИСЪЩИ на "Столетницата" ни - която била "скъсала" със комунистическото минало ПРАВЕЙКИ ВСЯКАКВИ ВНУШЕНИЯ - НИЕ "СОЦИАЛИСТИТЕ" СМЕ НАСЛЕДНИЦИ НА БКП!

... който е до такава степен е НАИВЕН - да даде на тези червени-ФАРИСЕИ образно казано портфейла си - та те да му казват - Как и до Колко да се разпорежда с парите СИ - следва че е или ЛУД ... или пост-социалистически КРЕТЕН ... страдащ за "светло-социалистическата" си младост ! :)))

- Казват че лоши били автокрацията с присъщата и тирания, Не - по-страшна е ТИРАНИЯТА на БЕЗЛИКАТА МАСА ... за която някои се опитват да ни внушат, че било "демокрация" !
цитирай
4. bojil - Партията на социалистите искат ...
23.10.2018 17:59
dalida написа:
Партията на социалистите искат много неща, но ако са на власт - няма откъде да ги дадът! Обещанията им от трибуната на НС са фалшиви изпълнени с пропагандна политика - политиката на ТКЗС-партийни олигарси, които нямат наяждане докато са живи - ще крещат по улиците и ще използват наивните си протежета - майки с болни деца и ни правят на маймуни за сетен път. В демократичните държави има закони, които забраняват протести с политически нагласи! Време е и у нас така да направят. Протестите да обслужват само СОЦИАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Абсолютно сте права драга приятелко и понеже тъй и тъй исках да напиша постинг точно за това,благодарение на твоя коментар се стегнах и най-сетне го написах.
цитирай
5. bojil - Безплатното струва винаги най-...
23.10.2018 18:01
batogo написа:
Безплатното струва винаги най-скъпо. То струва душата на онзи, който го е приел.

Това е драги приятелю- "безплатното" много често се плаща двойно подобно на жълтиците,които мошеници-лихвари давали на бедните хора а после си ги искали в двоен,че и в троен размер!
цитирай
6. bojil - "Безплатното" здравно ...
23.10.2018 18:05
get написа:
"Безплатното" здравно осигуряване е ... каца без дъно - първо!
Второ: всеки бъркащ в кацата - задължително има защо да си "оближе пръстите"!
Трето: такъв един ПОДХОД при решаване здравните проблеми на населението - е по системата "болен здрав носи";
Четвърто: ... без-адресното(от аноними) разпореждане с БОЩЕСТВЕНИ ФОНДОВЕ - първо е СОЦИАЛИЗЪМ ... а от там демагогия и ПОПУЛИЗЪМ - така ПРИСЪЩИ на "Столетницата" ни - която била "скъсала" със комунистическото минало ПРАВЕЙКИ ВСЯКАКВИ ВНУШЕНИЯ - НИЕ "СОЦИАЛИСТИТЕ" СМЕ НАСЛЕДНИЦИ НА БКП!

... който е до такава степен е НАИВЕН - да даде на тези червени-ФАРИСЕИ образно казано портфейла си - та те да му казват - Как и до Колко да се разпорежда с парите СИ - следва че е или ЛУД ... или пост-социалистически КРЕТЕН ... страдащ за "светло-социалистическата" си младост ! :)))

- Казват че лоши били автокрацията с присъщата и тирания, Не - по-страшна е ТИРАНИЯТА на БЕЗЛИКАТА МАСА ... за която някои се опитват да ни внушат, че било "демокрация" !

Абсолютно прав си- едно е да знаеш кой те краде и да му търсиш персонална отговорност (например монарх или едноличен диктатор),друго е вината да се окаже у една партия,създадена от Русия за да ни краде от нейно име!
цитирай
7. radostinalassa - Питам се, наистина ли смяташ , че ....
27.10.2018 16:18
Сорос е на страната на Русия. Защо тогава го изгониха?
цитирай
8. bojil - Сорос е на страната на Русия. Защо ...
27.10.2018 22:03
radostinalassa написа:
Сорос е на страната на Русия. Защо тогава го изгониха?

Точно за това- първо за да не бъде заподозрян и второ: понеже ще работи по-успешно за нейните интереси,когато не е стациониран на нейна територия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772099
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада