Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2018 21:29 - Корнелия Нинова:Показахме, че сме различни.С "Визия за България" искаме промяна и да помогнем за благоденствието на хората, заяви лидерът на БСП
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 26. Септември 2018 , брой: 186 
Показахме, че сме различни. Това заяви пред Евроком лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че хората често казват за политиците: "Вие всички сте еднакви, искате властта, за да се облагодетелствате, а не за благото на народа." Не, не сме еднакви и го доказахме, категорична бе тя и допълни, че БСП не е приела да стане част от властта и да си дели порциите от властта с управляващите, партията да има министерски постове, а тя да ръководи НС. "Това е лицемерно. Не искаме това, искаме промяна и с нещо да помогнем за благоденствието на хората.

Минахме през много тежки изпитания, включително и вътре в партията

за да покажем, че сме различни." Като пример председателят на БСП посочи въвеждането на мандатност - 3 мандата за депутат, 2 мандата за председателя на партията и той да се избира от цялата партия. "Това бяха болезнени промени, които са сигнал към хората. Ние сме различни от това, което е било досега и в БСП, и в държавата", каза тя.
Нинова отбеляза, че автоматично се увеличават заплатите на депутатите, на премиер, президент, омбудсман, съдии от КС, висши чиновници от КЕВР, при покачване на средната работна заплата. "Няма икономическа логика, защото заплата се увеличава за увеличен труд. Няма морална логика, когато си най-бедната страна, да растат само заплатите на хората на висши държавни позиции, коментира тя и припомни, че левицата е внесла предложението да се замразят тези заплати, но управляващите не са го приели. "За мен обаче щеше да е лъжа, ако си взимах това увеличение от 600 лв. Затова всеки месец дарявам увеличението на едно болно дете и ще продължа да го правя и с всяко следващо увеличение. Обръщам се и към президента, и омбудсмана, като социално чувствителни хора да ми помогнат в тази битка", призова лидерът на БСП. На въпрос дали БСП ще подкрепи повишаването на заплатите в обществения сектор с 10%, тя коментира, че винаги е хубаво да се вдигат доходите, но това изглежда като предизборен ход на управляващите да се купят тези хора. "Не е справедливо такова разпределение на държавните средства. Има хора с много по-ниски доходи, има млади семейства, пенсионери. Такива увеличения трябва да се правят пропорционално, а не да се използват да се купи една гилдия, на която разчитат да гласува за тях на изборите, това не е справедливо", каза още тя. По въпроса с държавните средства за образование Нинова потвърди позицията на БСП, записана и във Визията й, че държавните и общинските училища трябва да получават държавно субсидиране, а частните да намерят друг начин да се финансират.
Нинова заяви, че във "Визия за България" се предлага

структурни за държавата предприятия и сектори да не се концесионират

"Това са летища, железници, плажове, енергетика. Втора година БСП се опитва да спре концесията на летище София и няма да спре да се бори", категорична е тя.
Помолена да коментира Истанбулската конвенция, лидерът на БСП подчерта, че левицата е била подложена на силен натиск от правителството в България, от неправителствени организации и от самото си политическо семейство. "Благодарна съм на партията и на колегите от ръководството, че издържахме на натиска. КС взе решение срещу конвенцията, но процесът не е свършил. Важното е да обединим националната енергия и да си пазим децата", изтъкна Нинова. По думите й тази конвенция не решава проблема с насилието над жени, а той се решава със закони, каквито левицата е внесла в НС. Това е заплаха за децата ни и за семейството, за християнските ни ценности - да бъдат подложени на джендър идеологията. Натискът е огромен и единодействието в отпора на различни институции - президент, църква, партии, е показателно, че народът ни е готов да се бори.
Нинова посочи друг основен проблем на страната, че имаме икономика, голяма част от която е сферата на услугите. "Трябва да променим това и да заложим на регионално разпределено производство.

Да се стимулира родното производство и да му се помага

без да се нарушават съвременните европейски икономически правила", обясни тя. Според нея имаме ресурси за развитие на 5-6 сектора и трябва в тях държавата да приложи по-ниска данъчна политика, подпомагане през държавната банка за развитие. "За да има производство, трябва да има кадри, а в момента няма такива. Затова трябва да заложим в университетите такива кадри, каквито трябват на икономиката", обясни председателят на БСП и подчерта, че във Визията си левицата залага изучаващите тези специалности да не плащат такси, но след това да се задължат да работят в България определен период.
Нинова изтъкна, че левицата залага във Визията си

таван на субсидията, която може да получава един фермер

а остатъкът се преразпределя към производството на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Сега управляващите правят друго - ходят и се молят на търговските вериги да продават хляба без печалба. Това е нечувано, заяви Нинова и допълни, че има механизми, с които да се стимулира българската икономика и производство - КЗК да накара тези вериги да спазват законите, както и намаляване на ДДС.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3034267
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031