Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 11:32 - НЕОБХОДИМАТА „РЕВОЛЮЦИЯ” И ПРОМЯНА НА БЪЛГАРИЯ В 2018 Г. И СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1235 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕОБХОДИМАТА „РЕВОЛЮЦИЯ” И ПРОМЯНА НА БЪЛГАРИЯ В 2018 Г. И СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!

  Не вярвам в думата „Революция” и противно на вашите очаквания- не съм „революционер”, нито„Месия”(моят е тук, отпреди 2000г. е- Исус Христос).Вие оприличавате моята дейност, след 2008 г.,като-„радикална и революционна”,но това, разбира се,е погрешно! Не съм такъв и няма да лъжа,че съм такъв,а и не ставам за такъв.Аз съм последователен,предсказуем”Консерватор” и не вярвам- в непресказуемото.Вярвам в„извънредното”,само, като нарушение на определени взаимодействия и последователности от„досегашното” -категорично без „охлокрация” „терор” и други крайности! Това е„инцидент”, който може да донесе развитие-трябва да носи- прогрес, защото е възможно да донесе-обратното.Затова- дейците на консервативната промяна, трябва да са много ясни,последователни и предсказуеми,иначе, може да се отиде,в лошата посока.

Моята диагноза- за днешната България е, че тя се управлява от един „преуморен червен пост- комунистически елит”,съставен от 300- 400„едри и средни номенклатурни семейства- кланове на „БКП” и „ДС”, отгледани и подготвени, през периода 1970- 1985 г. Точно те създадоха този  ”Преход” с  перманентното му „тяхно”-„извънредно положение”с Указ 56, Новия икономически подход и Конституцията от 1991, които не се подчиняват на никаква последователност, логика или обществени тенденции- но носят постоянна отделеност и обособеност- за договорената „тяхна запазена територия”(по Кисиджир, Бжежински и Фукояма от 90-те). Затова е странен и непредсказуем Българския преход-вече 40 години,точно заради„договорките”, отпреди 1989 г.-„със Запада”(представлявани, главно с Германия и Франция).Тогава те- Франция и Германия, поемат „гаранции за България” за влизането ни в ЕС и НАТО, като вземат за съхранение (и като гаранция!)- част от авоарите на страната, в злато и като банков ресурс,  а „Елитът” ни, престава да се съпротивлява на процесите, срещу обещание за „своята вечност” и получаване право, да прави в България и с Българите- каквото си. Това е  либералната, „безкръвна” конструкция от 90- те години- благословена със сводничеството на Робърт Максуел, Ричард Ран и Дьорд Сорос - инженерите и „готвачите” на либерализма в България.

  Договорките от 80-те години, обаче, вече са „мъртви”, както и повечето им-„страни”, „дейци”, кукловоди и участници, оттогава. Няма, обаче, реално кой да направи новите „договорки”- защото, тези, 300-400 Български семейства и кланове имат потомци, които „владеят” кодовете на Властта и познанието за връзките и свързаностите в обществото, получени- наготово, и те го „играят”- като пазители на Статуквото. Те са „назначили”- Доганци, Пеевскита, Домусчиевци, Ветковци и Миньовци, цялата останала плеяда-набедени „Олигарси на Прехода”, както и техни „партньори”- преходните политици, от периода от 1989-до 2018 г.Мафията,„ДС” и криминални контрабандисти- са „контрольорите и регулаторите на Прехода и са сивата гвардия, „барони на Пост- комунизма”, затова, така явно са се смесили и преплитат- групировките „СИК”, „ВИС” и „ТИМ”, с Властта. Затова и „Касиерът на Мафията”- Бойко Яшаров(Борисов- от рода на Замфир Яшаров Маруцин Дръвнишки, рожденното име- на диктатора Тодор Живков), е премиер на България, от 10 години. Той е „символ и апотеоз на Статуквото”и неговата личностна еманация, както и„държател”на финансовия ресурс на Статуквото в държавното управление.Това е схема, одобрена и съгласувана,някога,от„Запада” и заради нея се забави- Българското влизане в НАТО и ЕС, поне с 5-6 години,а сега бавят-влизането в„Шенген”и интеграцията ни в Еврозоната. Този, вече, наследствен „Елит” не желае да се отдели от държавната трапеза и да пусне страната да върви напред. За да се случи това, трябва да има голям трус или някаква сделка.„Статуквото” е много ясно-то иска„до-последното”си обогатяване и транзицията към потомците и кадетите си. Новите сили -не желаят никакъв компромис и бързат с промените, срещу които,естествено, Статуквото” и неговата гвардия  воюват. Тази скрита гражданска война, води до окончателен разпад, а не до победа- на едната или на другата тенденция. Трус има, макар и не, много осезаем! Тръмп и „Западът” иска от нас: предсказуема позиция за ЕС, отношение към НАТО, участие в евроатлантическата сигурност и превъоръжаване на армията, енергетика и наш съпорт в „енергийните и транспортните коридори”. Очевидно Яшарите и либералната им конструкция не могат да обогатяват, вече-дори„своето логистично ръководство” - освен с грабежи, контрабандата, трафика и техни девиации, крайпътните софри и угощения. Резултатът е жалък-„перачите”на Власта държат милионите си в кутии за обувки и ги „тегли”, към сивото.

 Каква е възможната„сделка”със„Статуквото”-ако попитате вие- и има ли възможност за такава, за да се преодолее съпротивата?! Да, има възможност за такава, ако се постигне национална и бърза консолидация, около посоката на движение- и към консервативната развръзка. Трябва да се договори справедлив курс за лева, при влизането ни в Еврозоната.Там може да се получи и„Ефекта на закъснял„План Маршал”и„бонус”за Евро- периферията която представляваме в ЕС,  а вероятно, сме такава, вече и в НАТО?! Това положение, трябва да се използва, по нов начин, а не само- за разбойничество или ограбване на богати кервани, минаващи по магистралите ни. Превъоръжаването, а оттам и включването ни в системата на Европейската сигурност и Евро- милитаризма, в Космическите програми и „топлофикационната и парникова енергетика или индустрията на бъдещето”, са също добра и приемлива възможност за реализация на национални идеи и за бъдещето ни.„Конкистадорството”, експанзията на Български капитализъм- в чужбина, е трета посока и възможност. Засега,това става възможно, само с износа на човешки ресурс и гастарбайтерство, но ще трябва да започне и с капитали и дори- на цели наши общности. Трябва да се създадат български „кибуци”в чужбина, които да станат  наш „плацдарм” за по- далечните дестинации!

Новият политически генератор-може да се нарече Движението „Народна Алтернатива за България” и трябва да бъде създадено още преди Европейските избори от Май 2019г. като на тях ще получи своето „бойно кръщене”.„Движението”- следва да бъде електорален конкурент на ПП ”ГЕРБ” и да влезе или в Консервативното движение на Европа или да е в Група със Свободните и националистични партии, както и да е в контакт с„Движението на Банън”в САЩ. Тя следва да е: не- Комунистическа, не- Фашистка, не- Антисемитска и не- Либерална! Като идеология- трябва да следва линията на ОбщоЕвропейския плътен Федерализъм и пазарната Конкурентност, на Вярата и Традициите. В социалната сфера следва да изповядва- гарантиране на Безусловен базов доход за ниските и бедните слоеве на населението, поощрение и кредит за развитието на средната класа и ненамеса в инициативата на заможните слоеве, освен чрез регулации и прогресивното подоходно облагане за тази, най- едрата собственост в страната. В сферата на сигурността трябва да застъпва реформата в НАТО, изграждане на Общ Европейски Военен комплекс и Европейска Служба за вътрешен ред, емиграция и граничен контрол. Трябва да изповядва- „абсолютизма” на Европейската Общност като единен ”Конгломерат на нациите” и създаването- на голям, общ единен  континюитетен, езиков и културно- исторически „субект”, като сбор, на всички тях.Наречете това-европейски„национализъм”, аз го наричам „европейски конгломератство или цивилизационен избор”, защото включвам в него и „правата” на нации и земи-които са извън ЕС, живеещи,сега,извън границите на континента ни, но са „херметически и цивилизационно” свъзани с него- в САЩ, Русия, Канада, Австралия, Беларус, Нова Зеландия, Израел, Южна и Латинска Америка- но ограничени,  темпорално, от времената, преди или по време на възникването на основните европейски нации- от XVII- XIX век.

Така, че тази общност и „субект” е възможно, дори, още да се разширява още, в своя естествен ареал, а слуховете за разпад на ЕС са силно преувеличени и нереални, поне при тези условия, в които живеем.Необходимата„революция”в това пространство ще се случи-като въвеждане на „безусловен базов доход”за по-изоставащата или по-неинициативна част от населението на „конгломерата”, а други, 10-15% от най-развиващата се,бизнес- прогресираща и произвеждаща част– дейците на „роботизираната промишленост или производството на поточните линии на бъдещия изкуствен интелект”, като ще има и „панел” от научен (иновативен, изобретателски и развоен ешалон), а с тях, по-осреден или технически обслужващ индустрията и производството сегмент, на производствени кадри-от 10-20%, които ще бъдат и„буфери” на останалите слоеве.

„Статуквото” в България, вече напомпа новите си „патерици” и „спасителните пояси”- Слави Трифонов(безидеен и медиен „балонист”- като Яне Янев, Марешки и Бареков); Костадин Костадинов и „Възраждането”на Гоцките и червените АБВ-та; Росен Плевнелиев, Раданки, Лозанки и Бойкикиевки- либерални нео- комунистически Костовисти и Соросоидни- ментета. Медии и Статуквовата среда всячески саботират и ще се правят,че не виждат- зараждането на „Алтернативата за България”, възникваща, отдолу, по площадите и улиците на различните протести и другите недоволства срещу Правителствата, след 2009 г., в страната. БСП, също не е алтернатива, защото, дори, не смее да си посочи „правителството в сянка”, което ще обозначи- влиянието на отделните комунистически кланове в нея. Това означава колаборация!

На 11.09.2017г.-на протест в„жълтите павета”в София, беше обявена„Алтернатива за България” и „Правителството на улицата”- от група недоволни български граждани. Те се самообявиха за „алтернатива на Статуквото”и срещу Кабинет”Борисов-3”.Бяха споменати и конкретните имена: на журналиста Цвета Кирилова, икономиста Румен Галъбинов, философа Давид Леви, физика Марин Маринов, военния специалист Веселин Панчугов и юриста Николай Гацев, като първи  участници в него. Това са, засега, лицата на заявената „алтернатива” и оттам се очаква да се оформи- идейната опозиция с „нови сили” за промянтаа на Обществото и „многоличието” на ръководството на Движението за реформи. С травмите и провалите с „абсолютисткото лично лидерство” на най- изявените дейци на Статуквото- като Живков, Костов, Сакскобурготски, Станишев, Първанов и Борисов, се налага идеята за „нееднолично ръководство” на Алтернативата. Също така е необходима „лустрация”на всички активни участници в политическия живот или в политическо ръководство на „Статуквото”-а именно,недопускане във водачеството на ”Алтернативата”на бивши депутати, министри, агенти на „ДС”и „РУМНО”, на Олигарси, крупни стопански ръководители и изявени политически лица или анализатори на предишните управления, от последните 40- 50 години. „Алтернативата” вече отбелязва своята първа годишнина и е време да излезе от Интернет, гражданските протести или стихийните си прояви, като се появи- оформено, сред широкото пространство на Обществото и на политиката. Нейното доказване започна с президентските избори-през 2016г.и с Референдума,заедно с тях, когато едните и другите представителни лица от „Отбора на Алтернативата”, не се подчиниха на логиката на личните си пристрастия и направиха необходимия компромис с идеите си- но заради- бъдещето на България!

Николай Гацев          „Народна Алтернатива за България”,            София, 24.09.2018 г. 



Тагове:   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Ако продължавате да пишете такива нелепици
24.09.2018 13:36
скоро няма да има кой да ви заплюе.

Направете, впрочем, партия и се явете на избори. Ще видите колцина ще гласуват за вас.

Нещата в България вървят много, много добре, на хората им е добре и никаква промяна няма да има.
цитирай
2. nikolaigatzev - Това Шега ли е?
24.09.2018 14:17
apostapostoloff написа:
скоро няма да има кой да ви заплюе.

Направете, впрочем, партия и се явете на избори. Ще видите колцина ще гласуват за вас.

Нещата в България вървят много, много добре, на хората им е добре и никаква промяна няма да има.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759259
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031