Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2017 08:28 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 411 Градски паметници
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1675 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2021 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 411
Наши паметници, градски паметници

 image



Мине, не мине време, хаосът с паметниците в София и проблемът с тяхната защита, се променя и придобива, ту нормални, ту идиотски размери. Съзнателно се използва, разпалва и гаси, сякаш, се намираме сред изоставен град, и сред изоставена държава на малоумни неблагодарници!

1.
Призовавам Столична община,
да изгради, колкото може  по-скоро,
унищоженият от тоталитарната власт паметник на загиналите войници, офицери и подофицери от 1-ви и 6-ти Софийски пехотни полкове, по време на войните за национално самоопределение 1912 и 1913 година и последвалата ги ПСВ, върху предвиденото, и подходящо за целта, място в Южен парк II част!

Да реализира, колкото може  по-скоро, градоустройственото решение на Мемориала, проектиран, преди повече от три десетилетия, от арх. Атанас Агура и арх. Станислав Константинов, за да спре отблъскващата манипулация и измамния политически вой!

2.
Призовавам Столичния Общински Съвет да се заеме да решава,
сложните градоустройствени проблеми на града,
което, очевидно, не прави, заради недостатъчния си капацитет и абсолютната липса на професионализъм!
Предлагам на Столичен Общински Съвет да промени кардинално състава на специализираните комисии и да ги попълни с опитни, и компетентни специалисти, познаващи проблемите на София, ако се намерят такива като партиите пренасочат своите представители - към реализация, на взетите от професионалистите решения!

Комисиите са пълни със съветници, нямащи, нищо общо с професиите и занаятите, които могат да помогнат на града!  Специалистите, в тях, не разпознават болестите на града, нито знаят – как да ги лекуват. Пълни са с неподготвени хора, жадуващи за нечия партийна подкрепа, за хонорари, за слава – които, иначе, не биха могли да получат в нормалния свят на конкуриращите се. Обезценено е знанието, надценена е неграмотността!

3.
Отново, предлагам на Столична Община да възложи и проектирането на устройствено решение, за ситуиране на паметници в градската пространствена структура, което да се обсъди между проектанти, възложители и гражданство, а не да се реализират решения, основаващи се на незнайни принципи, далеч от професионализма на градоустройствените и художествените изисквания! Градските власти трябва да се научат да използват творческите сили на обществото и специалистите, а не сами - необразовани в областта на градското планиране и управление, да проектират и да вземат решения, заради които гражданите им се подиграват и присмиват, плачейки!
мп     




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381456
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031