Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2020 08:25 - Още един поглед към ковид19
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 1329 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                         Коронавирусът ще ни спаси от мащабна катастрофа!  

Има няколко гледни точки, които предизвикат спор дори между специалистите - дали коронавирусът има изкуствен или естествен произход? Дали, обаче, това на този етап е толкова важно? Нека с това се занимават професионалистите. По - добре е ние, обикновените хора, да разберем какво да направим, което е реално по нашите сили, независимо какъв произход и каква структура има спорния вирус. Сега вече казват, че вирусът мутира и в Италия не е същият, който е бил в Китай, а в Германия не е същият, който е в Италия. Истината е някъде там. Но, как ние реагираме на тази ситуация зависи изключително от нас. Варианти различни: като жертва? като паникьор? като следовател, който търси престьпник? Има и още много други недостойни позиции.

Или като ОСЪЗНАТА АДЕКВАТНА ЛИЧНОСТ, която умее да мисли, наблюдава, прави изводи и ако трябва може временно да ограничи себе си за своето и общото БЛАГО!  

image

Достатъчен ли е аргументът да стоим вкъщи само, за да не прегрее системата на здравеопазването, която никъде по света не е готова да приеме толкова болни хора, болни от вируса, от страх или има и нещо друго? Дали има смисъл да губим време за разследване на непонятни ситуации?

Да стоим вкъщи така или иначе е доброволно принудителна жертва заради другите, (възрастни, болници, лекари и т.н.) за да не разпространяваме епидемията.

Но, абсолютно сигурно може да кажем, че преди всичко тази жертва е заради самите нас и децата ни. Защото коронавирусът по странен начин има уникален ефект, който ще помогне, за да може поне още 100 години човечеството да живее БЕЗ КАТОСТРОФИ и да не бъдем унищожени като вид на планетата Земя.

Защото ЗЕМЯТА  е ДОМ за всички нас, независимо от възраст, религия, граници, пол и интереси.

ДОМ, който сега показва, че е дошло време, за да му помогнем да възстанови себе си. Ние не управляваме нищо на тази планета. Един малък вирус и цялото човечество е в карантина.

image

 „Необходимо е да се разбере, че Земята е жив организъм, значително превъзхождащ ни по своята интелигентност и възможности“, пише акад. И. Н. Яницки. - Тя търпи насилие дълго време.

Пред очите ни търпението й избухва. Въпросната грешка възникна много отдавна. Преди две хиляди години, когато се появи антропоцентризмът - такава представа за света, когато всичко наоколо - Земята, Луната, Слънцето и звездите беше дадено на човек за неразделна употреба и той може да направи всичко с тях. Озовахме се в много удобни условия като протеже на Бог на Земята, от което изобщо не се изисква нищо - просто го вземате.

Именно това отношение към света веднъж доведе до мащабна катастрофа, наречена от историята Големия потоп. Мисля, че сега той наистина ни заплашва.

И ето защо: всички катаклизми, с които природата ни „наказва“, са провокирани от неразумна човешка дейност. Просто произшествията: наводнения, пожари, аварии на танкери, катастрофи на самолети или космически кораби - всичко това може да се обясни с геомагнитни смущения на родната планета. И те се случват не просто така, а в зависимост от поведението ни.

"Или променяме мнението си и се отказваме от атеистичната и технократична ерес, или следващата цивилизация ще се чуди: някой живял ли е на Земята преди нея? “ - академик И. Н. Яницки

Академик И. Н. Яницки, ръководител на Центъра за инструментални наблюдения на околната среда и геофизичните прогнози на Руската федерация, твърди, че Земята е свръхинтелигентно създание с ум, който е много по - превъзходен от нашия.

Във всичките си трудове този учен, ни води до извода, че Земята е рационално същество, в сравнение с което хората могат да бъдат приравнени с малки микроорганизми, същите които за нас са бактериите и микробите.

Както ние внимателно защитаваме полезните за нас клетки на имунната система, чревната микрофлора, а от друга страна искаме да се отървем от микробите и вирусите, като опасни и вредни за нас, така и "Земята внимателно запазва хората, които живеят в хармония с нея. Но, тя реагира остро на агресивните действия на неразвитите човешки общества."(мат. от руския печат)

Ако сега, независимо от това какъв е произхода на този вирус, ние попречим на планетата  да почисти себе си, то думите на академик И. Н. Яницки - "Следващата цивилизация ще се чуди: някой живял ли е на Земята преди нея?"  може да станат пророчески.

А, сега нека да погледнем реалните ФАКТИ, които вече се ВИЖДАТ:

                                                        Китай

Замърсеност на въздуха преди и след епидемията

image

                                           Италия

Замърсеност на въздуха преди и след епидемията

image

Освен това, карантината в Италия връща на местното население риби и лебеди в каналите. Те бяха изгонени от човека, който замърси до такава степен естествената им среда, че те не можеха повече да живеят там. Връщат се и делфините - тези интелигентни същества, които ние все още не можем да изучим и разберем докрай. Дали действията им са провокирани само от чистата вода или знаят повече от нас?

Хората радостно споделят снимки и видеа в социалните мрежи

image

image

image

Ще продължим да наблюдаваме как се държи Земята и какво още ще възстанови по време на карантината, защото почистването върви навсякъде на планетата. Самолетите временно не летят, производствата временно затварят, колите по пътищата са все по - малко, нещата които замърсяват планетата временно са спряни и може би това става, за се възстанови нашият общ дом.

 И нека да се държим по - скромно, защото ние само сме съжители заедно с другите форми и видове, които живеят на прекрасната ни планета.

Няма значение дали вирусът е измислен или не, тъй като след такава планетарна карантина, за която носи отговорност всеки от нас е сигурно, че НЯМА да има КАТАСТРОФА! 

 

автор Моника Балаян

Очаквайте продължение на тази статия!/https://monikabalayan.com/statii/zdrave/1296-koronavirus-spasyava-ot-mashtabna-kotosrofa




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Здравей, Бвен!
26.03.2020 10:02
Много Истини е казал академикът и аз напълно съм съгласен с него! Но е пропуснал една много важна Истина!
Пропуснал я е, за да не засегне своята държава и онези, които му плащат заплатата.
Тази Истина е, че специализирането на неговата Русия в ограбването на подземните богатства на Земята, които са нейния скелет, източването на петрол и газ, които са нейната кръв, изсичането на горите, които са нейните дробове и масовото избиване на животинския свят, който е нейният балансьор, от любителите на разкоша и на трофеите.
Изброените от мен са все неща, от които руската държава основно се издържа и които би трябвало да мобилизират академика, като загрижен за Земята и Природата, да работи против тази алчна, ненаситна руска мафия, която безогледно граби земните богатства, създава оръжия за масово унищожение и настройва децата си още от най-ранна възраст да мразят света и да бъдат агресори, като им внушава, че те са Третият Рим и Планетата трябва да бъде само тяхна?!?!
Светлина и Истина, Бвен!
цитирай
2. bven - Дано да е Светлина и Истина, batogо!
28.03.2020 17:25
В живота всеки се стреми към светлината и истината и в определен момент смята, че ги е достигнал. Приемам, че великата сила Русия експлоатира земните недра там, където може. Но смятам, че не е единствената в този стремеж. Всяка голяма сила се стреми да граби колкото може повече от другите и да пази своите ресурси. А планетата не е създадена само за определени личности или лидери - тя е на всички . Последните месеци и дни много ясно ни показват, че ние сме нарушавали много закони и това, което се случва с нас, трябва да ни отрезви. Все пак нищо не може да се натрапи на никого - всеки сам да направи изводите и да действа . Пък и Космосът също влияние на всичко и на всички.
Светлина и Любов, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14878495
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава