Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 18:49 - Модната агенция на Ахмед Доган фалира
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове:
0



“Джей моделс” – модната агенция, свързвана с Ахмед Доган, фалира. Собственикът й Светльо Кантарджиев е обявил фирмата в ликвидация. С официално съобщение той е поканил кредиторите на агенцията да предявят своите вземания, разкри проверка на “ШОУ”.

Информацията за фалита на една от най-големите модни агенции у нас идва изненадващо, защото до момента тя винаги се е афиширала като суперуспешна. Фирмата е и щедър спонсор на редица ВИП събития.

През годините тя беше забъркана с няколко скандала. Бивши манекенки дори твърдяха, че са карани да снимат тайно политици и влиятелни бизнесмени, след което да ги рекетират с пикантните кадри.

Проверка на “ШОУ” разкри, че към момента една от най-скандалните модни агенции на практика не съществува. Закрит е и сайтът www.j-models.net, на който бяха лансирани десетки манекенки и фотомодели. При опит да се позвъни на телефона на агенцията, се чува автоматично съобщение: “Поради технически причини абонатът не може да бъде избран”.

За ликвидатор на “Джей моделс” е назначен собственикът на агенцията Светослав Кантарджиев. Твърди се, че в миналото той е бил един от най-близките приятели на Георги Илиев. Босът на групировката е чест гост в квартирата на модния шеф в Панчарево. Двамата бяха забелязвани често и в новооткрития Мултиплейс в Слънчев бряг. На погребението на Георги Илиев Светослав Кантарджиев е допуснат да присъства на опелото наред с най-близките роднини.

Справка в ДАКСИ показва, че към момента Кантарджиев се води едноличен собственик в повечето от фирмите и е успял да изчисти бизнеса си от съдружия. Изключение прави единствено “Ню медия груп”, където участва в съвета на директорите. Публична тайна е, че зад тази агенция стоят интересите на Ахмед Доган, както и на приближените до него Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски.

blitz.bg



Тагове:   агенция,   Доган,   Модната,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180797
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833