Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2020 16:00 - Серия Нов живот №1. С какво се различават успешните хора от неуспешните
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

Защо едни хора са успешни, а други неудачници.

Ето 10 основни разлики и вашата задача е да разберете къде се намирате вие между тези две състояния – дали сте по-близо до успешния човек или сте по-близо до неудачника. Погледнете сами себе си и честно си отговорете.


Първо. Какво искат от живота.

Успешният човек винаги знае какво иска от живота. Той има ясни цели и план за постигане на целите. Той е уверен в себе си. И успешният човек хаби цялото си време за реализация на целите.

Какво иска неудачникът?

Той няма цели. Смята, че «успехът идва само при късметлите. Той проявява инициатива, когато е силно «притиснат».


Второ. Интерес към живота.

Успешният човек като правило не изостава от живота. Той живо се интересува от случващото се, при това не само в бизнеса или професията, но и в света. Какви нови възможности му подвърля Вселената?

Неудачникът се грижи само за моментните си желания. И се опитва да ги удовлетвори по всякакъв възможен начин. Например «Сега главата ме боли само за това. За това ще мисля само за това. И вече не ме безпокойте».


Трето. Вътрешна настройка.

Успешният човек е винаги настроен позитивно. Той разбира, че мястото му под слънцето и всички прелести на живота, които  получава зависят само от усилията му, от ценността, която може да даде на другите. За това винаги прави повече и по-добре, отколкото се очаква от него.

Какво прави неудачникът? Той като правило търси възможности как да извлече изгода без да прилага усилия или прилагайки минимум усилия. И още една специфична черта на неудачниците – винаги търсят възможност да се възползват и да хабят от чуждите блага.


Четвърто. Духовно развитие.

Успешният човек винаги уважава и благодари на Вселената/Създателя за доброто, което му се оказва. И съответно самият човек се стреми да  твори добро от своя страна на хората, които го заобикалят.

Как постъпва неудачникът? Той не вярва в нищо и никого. Грижи се за моментни свои грижи, за насъщния хляб и покрива над главата си. И ако всичко е за чужда сметка, това изобщо ще е супер.


Пето. Отношение към другите

Успешният човек е винаги доброжелателен. Той винаги поддържа приятелкси връзки. Винаги е добър и предразположен към другите.

Неудачникът търси само изгода и се сближава само с тези, с които го очаква тази изгода.


Шесто. Отношение към обстоятелствата

Успешният човек винаги е искрен и търпелив.

Неудачникът се дърпа от всички и всичко, лишавайки се от възможността да се възползва от благоприятната ситуация.


Седмо. Сметка на ресурсите

Успешният човек бинаги води сметка и за времето, и за приходите и разходите, и живее според средствата. Това е част от стратегията му за постигане на целите.

Тъй като неудачникът не си поставя цели и няма планове, съответно не знае сметка нито за времето, нито на парите и се разпорежда с ресурсите без да мисли.


Осмо. Какво казват

Успешният човек преди да каже нещо добре го обмисля – той не иска да обиди събеседника. Той винаги правят акцент върху положителните моменти  и на симпатията по отношение на събеседника си. Ако има някакво недоволство, той се опитва да го намали до минимум – негативни речи като правило в думите му няма.

Неудачникът, от своя страна говори без да мисли. Той особено не се замисля дали ще обиди някого и с действията си предизвиква само съжаление.


Девето. Реакция на проблема

Успешният човек, преди да изкаже мнението си, внимателно изучава проблема. Не получава само едно субективно мнение, а се опитва напълно да нарисува цялата ситуация и след това изказва съждение.

Неудачникът не търси достатъчно информация. Той не вниква в проблема, просто казва това, което мисли и не го е грижа за нещо.


Десето. Външен статус

Отношението, което предизвикват успешния човек и неудачникът

Успешният човек прилича на висококласен продавач, който по пътя към целта си предразполага към себе си  хората, като клиенти, и постига плановете и целите си. Т.е човек, който ясно вижда картината на целта си и всички околни приема като поддържащо обкръжение и спокойно постига целите

Неудачникът, както помним, не вижда целите, в околните вижда само недостатъците и освен това се опитва да разкаже на всички негативното си отношение си към тях. И получава съответните резулати.


И така, виждаме, че разликата в думите и делата на успешния човек и неудачника е огромна!

Вероятно във вашия живот има много хора, гледайки които можете да разберете какви са характеристиките на всеки човек.


Сега погледнете себе си, как се държите, мислите, говорите, какво е отношението ви? И разберете, че всеки в живота жъне плодовете на собственото си отношение към себе си и околните.

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 943169
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963