Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2018 13:28 - Дехуманизация
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      На първо място материалните ценности се отделят от духовните.

На второ място тези ценности се противопоставят: т.е. „материалните интереси за всички са едни и същи, а духовните се различават, е, ще трябва да се избавим от тази духовност, да я изхвърлим на бунището на историята, за да не ни пречи да живеем и печелим.” Казват още: „Главното са парите, защото искаме да ядем три пъти на ден, а всички тези въпроси за „извисени неща” – как да живееш, защо да живееш, какъв човек да бъдеш – нека с това се занимават учените глави”.

На трето място орязват и самите материални ценности, избирайки и оставяйки за промиване на мозъка утилитарните, физиологическите –съществуване, потребление и размножаване.

Под предлог за индивидуализация се опитват да разделят народа на отделни личности и внушават на всяка личност, че тя не е свързана с народа, че тя е „сама за себе си” и трябва като работи усилено с лакти, „да живее тук и сега”. Вместо идеали, вместо това „кое е добро и кое е лошо”, на човека и особено на подрастващите се внушава, че доброто е това, което носи удоволствие, а от всичко останало, в т.ч. свързано с Родината, с нейната история, с морала и нравствеността следва да се избавят като от излишна тежест.

Това не е нищо друго, освен унищожаване на човешкото в човека, грубо казано – издигане на тялото като абсолют и изгонване на душата от него.

Големият идеолог на управлението на глобалните промени Херберт Маркузе казва: „Ние трябва да демонтираме съществуващата система… Удовлетворяването на инстинктите осигурява контрол над личността”. Той открито призовава към „революция на удоволствията” и по-точно на животинските инстинкти.

Според него удовлетворяването на тези инстинкти – да живееш, да потребяваш, да се размножаваш – позволява да се постигне послушание и покорност на масите. Това е точно като наркотик, само че пропаганден. Този примитивизъм се набива в главите на хората под мотото „общочовешки ценности”. А след това, превръщайки хората в хрупащо и не замислящо се за смисъла на съществуването си стадо, управляват това стадо и го манипулират в собствен интерес.

И още едно изказване: „Ако идеите се превръщат в материална сила, когато завладяват масите, то нашата задача е да създадем маси, които органически са неспособни да възприемат каквито и да било идеи.” Това е мисъл на Джон Рокфелер II – баща на петте братя Рокфелер, последният от които почина неотдавна през март 2017 г. Той поставя задача на психолозите и „промиващите мозъци” да объркват и заблуждават хората и да ги насочват към удовлетворяване на инстинктите до такава степен, че хората загубиха човешкия си облик, а едновременно с това и способността си да мислят и да разграничават истинското от измисленото, да правят изводи от това.

Да живеят щастливо във виртуалния свят на удоволствията, да не желаят нищо друго, освен удоволствия и колкото са по-далече от реалния свят, толкова по-спокойно биха спали през нощта „силните на този свят”, виждайки, че тяхното дело живее и побеждава. Изолираните хора не издигат социални, а още по-малко политически искания, те желаят само „хляб и зрелища”.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 104393
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031