Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2017 21:02 - Учени оспорват еволюционната теория на Дарвин
Автор: vandela007 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1027 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Учени, достигнали до дълбините на науката, стигат до извода, че животът не може да произлезе от чистата химия. Необходима е намеса на Интелект.

Ето някои изказвания:

„ДНК е като компютърна програма – много по-сложна от всяка друга, която човек е в състояние да създаде”.

„Интелигентната намеса е най-доброто обяснение за произхода на информацията, необходима за изграждане на първата жива клетка”.

„Здрава наука е науката, която се стреми към истината и позволява на доказателствата да говорят за себе си. Тезата за сътворение чрез намеса на Интелект се основава на фактите. За мен това е определението за истинска наука”.

„Идеята за интелигинтен замисъл е напълно научна. Тя може да даде отражение върху религиозните ни убеждения, но тя със сигурност не произхожда от тях”.

„Движим се натам, на където ни водят данните; а изводите – да! Те имат дълбоки метафизични следствия, но какво от това!”

„Идеята, че тази вселена е рационална и познаваема, носеща белезите на намеса от страна на върховен Интелект, Който иска този свят да бъде познаваем, е много мощна. Тя е и в основата на науката, защото тогава светът може да бъде изследван и в него има смисъл. Ако всичко е само хаотично нахвърляно, тогава няма причина да очакваме някаква рационалност в света. Но ако наистина той е продукт на Ум, тогава може да се тръгне напред и науката се превръща в онзи страхотен и чудесен проект за откриване на тайни, в хода на които можеш да очакваш да откриеш рационалност, красота и познаваемост в самите основни неща”.

 

Представих ви само някои изводи на учени.

Доказателствата – в клипчето.





Тагове:   еволюция,   учени,   ДНК,   Дарвин,


Гласувай:
6



1. barin - Здравей, vandela007. Мисля, че ...
02.01.2018 09:46
Здравей, vandela007. Мисля, че отдавна теорията се оспорва. Аз от много време вече се съмнявам в нея. Освен това религиозните учения категорично я отхвърлят. Не може преди време от маймуните да са ставали хора, а сега да не може. Създаването на човек е станало по друг начин. Различните философски учения казват различно, но в общи линии сходни неща. В библията пише"Бог създаде човек по свой образ и подобие". Човек непрекъснато се развива и усъвършенства, но не може да достигне Бог. Той също не стои на едно място, за да ни чака.
Поздрави!
цитирай
2. vandela007 - Да, barin, така казва и Библията - че ...
09.01.2018 18:52
Да, barin, така казва и Библията - че човек колкото и да се развива и усъвършенства, не може да постигне светостта на Бога. "Всичката ви правда е като омърсена дреха" - се казва в кн. на пророк Исая. Бог ни обича и иска да бъдем с Него, но такива, каквито сме - грешни хора, не можем да бъдем в Неговото присъствие. А грехът заслужава смърт; всички ние заслужаваме да бъдем погубени. Ако има начин някой да поеме върху себе си нашите грехове, да ги отнеме от нас и да умре вместо нас със смъртта, която ние заслужаваме, тогава ще бъдем свободни от греха си и тогава вече можем да живеем в Божието присъствие.
Точно това е направил Исус Христос на кръста. Поел е нашите грехове и е умрял със смъртта, която ние заслужаваме. И всички, които повярват в това (и в още други неща), при Пришествието на Господ Исус Христос, ще бъдат взети с Него. Мъртвите вярващи (вече обявени за праведни) ще бъдат възкресени и заедно с живите праведни ще Го посрещнат и ще живеят с Него на обновената наша Земя.
Това е много добра новина!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vandela007
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1288002
Постинги: 509
Коментари: 2092
Гласове: 5416
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031